Afiyet olsun Ferhan gayet güzel olmuş.Dilim ekmek deyince ben hazır dilimlenmiş ekmekler var ya o boyutu baz alıyorum.aksam yemegimi yedim bende yazayim bari..ama daha su icerim meyve yerim belki..yinede yazayim
SABAH 07:00 bir kase corba, 1 dilim ekmek (kendi yaptigim)
ÖGLE:1 soguk sandivic 1 bardak cay
AKSAM:1 tabak ispanak ,2 yk yogurt yarim dilim ekmek
* buarada dilimlerim avuc ici buyuklugunde..bu dilim olayida karisik..benim bazi ekmeklerimin dilimi bir karis bazilari avuc ici kadar.. siz 1 dilim derken hangi boydaki ekmegi kast ediyosunuz?
meyve hic yiyemedim o yuzden birazdan meyve yiyebilirim
3 buyuk bardak zencefil
2lt su
Spor:1 saat yürüyüs
Geçmiş olsun Zeliş.Bir anda kendine çok yüklenme.Öğünlerine karbonhidrat yerine biraz daha protein kat.Az ve karbonhidrat ağırlıklı yeme.Sen et ve sebze ağırlıklı beslenmeye çalış.Öğlen sucuk yerine güzel bir tavuk akşamda sebze yemeği tercih edebilirdin.Geçiştirmek kahvaltı türü beslenmek zayıflamayı sağlamaz aslında.Sağlıklı beslenmek lazım.bu gün nerdeyse bayılıyordum çok kötü oldum kendimi sıktım kaskatı kaldım öyle hayatımda ilk defa böyle bi şey oldu bn menümü yazıp dinlenmek için çıkıcam
menüm
sabah
2 diim ekmek
peynir
domates
salatalık
şekersiz çay
öğlen
biraz sucuk
biraz yoğurt
1 dilim ekmek
akşam
haşlanmış patates
ayran
Geçmiş olsun Zeliş.Bir anda kendine çok yüklenme.Öğünlerine karbonhidrat yerine biraz daha protein kat.Az ve karbonhidrat ağırlıklı yeme.Sen et ve sebze ağırlıklı beslenmeye çalış.Öğlen sucuk yerine güzel bir tavuk akşamda sebze yemeği tercih edebilirdin.Geçiştirmek kahvaltı türü beslenmek zayıflamayı sağlamaz aslında.Sağlıklı beslenmek lazım.
Afiyet olsun Ferhan gayet güzel olmuş.Dilim ekmek deyince ben hazır dilimlenmiş ekmekler var ya o boyutu baz alıyorum.
bu gün nerdeyse bayılıyordum çok kötü oldum kendimi sıktım kaskatı kaldım öyle hayatımda ilk defa böyle bi şey oldu bn menümü yazıp dinlenmek için çıkıcam
menüm
sabah
2 diim ekmek
peynir
domates
salatalık
şekersiz çay
öğlen
biraz sucuk
biraz yoğurt
1 dilim ekmek
akşam
haşlanmış patates
ayran
anladim galiba:) bazen benim böyle kucuk kare oluyor dilimlerin onunda yarisini yiyince nekadar yazacagimi sasiriyorum..tskler
gecmis olsun..niye olduki öyle? kac kilosun ? acaba azmi geliyor yediklerin? mesela öglenki sucuk az olmus..söyle; diyette sucuk yenmez aslinda yagli ve sagliksiz..vucudunun ihtiyaci olan hic birseyi vermiyor..birde az yiyince tokluk hisside olmuyor..onun yerine belki 2 tabak sebze yemegi yesen yada 1 kase corba +sebze vucudunun ihtiyaci bicok seyi alip yag kaloriden uzak kalicaksin...yada ete ihtiyac hisseden bir bunyen, kan grubun varsada sucuk yerine saf et yemek en dogrusu..beyaz kirmizi fark etmez..yanlis beslenme bazen rahatsizliklara neden olabiliyor....simdi biraz bilmeden yazdim canim ama sorry bilmeden durumun icin yanlis bisey yazdiysam
bilmeden ahkam kesmekte olmuyor yaaa.. böyle yazisarak anlatmak ne zor.. anlatabildim mi ben bisiler ?? :)
Farklı yerde olunca yemek dengesi bozuluyor haklısın.O zaman sana önerim sebze,et hangisi pişiyorsa öncelikle onları ye.Salatayı unutma tabii ki.Arada istersen yoğurt ile müslide yiyebilirsin.Hem tok tutuyor,doyuruyor.Hemde protein ve karbonhirat bir arada.Kendine yeni seçenekler bulmaya çalış.Sağlığın bozulduktan sonra zayıflamanın bir anlamı yok.sağol ablacım aslında beslenmeyi pek beceremiyorum az yemek yeter diye düşünüyodum ama öyle değilmiş
anladım ama burda kendi yiyeceklerimi kendim hazırlayamıyorum maalesef :/
Ferhan sana da bir kilo çizelgesi yapalım.ay cizelgende varmis..pardon :) haticenin dediklerine katiliyorum..yetersiz gelmistir yediklerin..aman dikkat et zelis
özur dilerim canim ben görmedim..haklisin benimde hic telaffuz edesim gelmiyor bazen..ev hareketli olunca, nevrim dönuyor..ins kisa sürede ögrenir hayata gecirirsin..emin ol hem cok rahat kilo vericeksin ve bir daha geri almiycaksin ozaman ..dogru beslenerek verirsen..aksi halde sagligini kaybettikten sonra kilo vermissin hic bir kiymeti yoktickerimde yazıyor ablacım söylemek istemiyorum nedense102 kgg aslında artık dikkat ediyorum öğrenmeye başladım ama şu an evde değilim kendi yiyeceklerimi kendim hazırlayamıyorum
Farklı yerde olunca yemek dengesi bozuluyor haklısın.O zaman sana önerim sebze,et hangisi pişiyorsa öncelikle onları ye.Salatayı unutma tabii ki.Arada istersen yoğurt ile müslide yiyebilirsin.Hem tok tutuyor,doyuruyor.Hemde protein ve karbonhirat bir arada.Kendine yeni seçenekler bulmaya çalış.Sağlığın bozulduktan sonra zayıflamanın bir anlamı yok.
Ferhan sana da bir kilo çizelgesi yapalım.
Neden sinir olacaksın hırslanırsın.İradelisin zaten.Arada merak ediyor unutuyoruz.Herkesin ki göz önünde olunca daha iyi oluyor.Hem hedefe yaklaştıkça sevineceksin.Her kilo verdiğinde tickeride değiştirmek büyük zevkistememmmm istemmeemmm :))gördükce sinir olurumm
Kızlar ben geldim nasılsınız ?
Eve geldim bugün.
Sevdiceğimleydik perşembeden beri çok güzeldi harika geçti.
Bol bol yedim bir tartıldım kilom 52.5.
Heralde sabitledim artık.
Yarın öbürgün sevdiceğimin annesiyle tanışacağım sonra hafta sonu falan da onlar tanışmaya gelecek babam hala tamam demiş durumda değil ama bekliyoruz bakalım tanışma sonrası ne olacak.
Siz nasılsınız iyi misiniz ?
Yeni arkadaşlar gelmişler hoşgelmişler.
Ebruuu ..
Sigarayı bıraktımmm
Turtanın işi ne oldu halletti mi ?
Nermin geldi mi annesinden ?
Gülçin izine çıkacaktı?
Betül kaçamaklar yapmış sanırım.
Ayşenin sağlığı ne durumdaki
İnşallah Betülüm ya iyi gider diye umuyorum ben de uff
Yok ağustos gibi olacak o ameliyatı benim de hiç problemim kalmadı bir anda turp gibi oldum ilacım geldi ya ondan heralde ne midem ne kalbim acayip dinç bir şey oldum çıktım.
Kaç oldun şimdi ?
Sabit kalmak iyi de birden bitirsen şu sorunu artık ondan sonra rahatlasan daha iyi olmaz mı ?
bilmemki nasil oluyo :) 1 bilim iste avuc ici kadar..parcami diyim :)
biraz sakinlestim..cumaya biraz vermis olmiyayim tartiyi camdan aticam
:))
BIRde kilo veren arkadaslari gercekten tebrik ederim..cok iyi vermissiniz..
heeerkese iyi gecelerrrrr
Gunaydın bebeklerrr
Suan kayserıden bıldırıyorumhaylı yorucu gecen yolculuktan sonra sukur ulastık anavatana
Dun havalanında tamı tamına 9 saatım gectı sarhos gıbıydım neysekı gectı ve aıleme sapasaglam kavustum cok sukur ..
jet hızıyla gecmıse bır gozatayım bakayım ne alemdesınız :)))
elmaliturta:20
nesdii28: 10
akashaa:6
niye kimse mesaj sayısını yazmamıs banaaaaa bakim
şimdi buraya yazarsınız artık
Afıyet olsun menun gayet guzel lavas ucundan azcık oldugundan gormedık bız oni
Qfıyet olsun bır kasık pılavdan bısey olmas nefsın korelmıstır ::
Dolmalar dondurmalaronun harıcı ıyı afıyet olsn ..
Menun guzel canım ıkı mınık dolmadan bısı olmas gıbı geldı bana bırde oglen yemıssın afıyet olsn..
Eyı baalımgormezden gelıyoz hadı afıyet olsn ::
afıyet olsn ::
lazanyada besamel sosu var var mıydı ?bol kalorılı bır sos bılıyorsun farklı bır alternatıf denedıysen bılmem afıyet olsn bu arada sporun cok guzel
Herseyın yolunda gıtmesıne sevındım hılal cım artık kılonu sabıtlemıssın ne guzel sıgaralarda bırakılmıs sevgılının aılesıylede tanısılacak ee daha ne olsun
masallah masallah
Bende tatıle kayserıye aılemın yanına geldım dun cok sevınclıyımbu arada kılomu gorenler sok gecırdıler ozellıkle babacıgım
sureklı kızım cok guzel kılo vermıssın nasıl basardın dıyorannecım benımde zayıflamam lazım dıyor ebru gıbı benımde nıyetım var annemı zayıflatmaya ıns basarırız
Hosbuldum turtam
Benım dunkı syımı sıfır gecebırlısın turtam bu arada bugun yarın kıme atılıyor lıste kaydım kendı laptopumda kaldıda ::..
Hosbuldum Hatıce
aayy sımıt deyınce dun ucaga bınerken bır kadının elınde sımıt vardı aklıma dırekman ebru geldıo an canım nasıl sımıt cektı anlatamam
Henuz kahvaltımı bıle yapmadım bızımkıler seslıyor artık cıkmam lazım
ebru cum ne olursa olsun gırıp durumdan haberdar ederım sızı yazmıstım bızım dıger evde ınternet var ama suan yazlıktayız ve ınternet baglantısı yok komsudan gırıyorum
sırf merak etmeyın dıye hadı opuyorum sızı gorusuru z
Canım öyle oldu o gün ama olmayacak bir dahajilian indirdim şimdi ama daha başlamadım, şimdilik plates ve yürüyüş, jiliana vaktim olmuyor henüz
Ben ne demek istediğini anlamadım canım ama herkesin tüylerle problemimi var, bendekiler çabuk çıkıyor meselaKuaför kadın ev alcak yakında sayemde
Bence akşamları yoğurt tercih etmelisin Ebrucum, ekmekten ziyade hem daha hafif hemde yağ yakıcı olur, ama güzel menü afiyet olsun
Kızlar günaydın herkese :) Ben de az önce okuduğum haberi paylaşıyım sizlerle..
- DİNLENEN metabolizma sorunsuz çalışır. Günde 8 saat, özellikle saat 23.00-03.00 arasında uyuyun.
- 2-3 saat aralıkla öğün planlayın.
- Saat 17.00’de ara öğün tüketin. Bu öğün akşam iştahınızı azaltır.
- Öğünlerinizde en az bir dilim ekmek mutlaka bulunsun.
- ÖĞünlerinizi 20 dakikadan daha kısa sürede tüketmeyin.
- Yatmadan 2 saat önce yemeğe son verin.
- Ana öğünlerinizin yanında mutlaka bir kase çorba, salata yiyin.
- Hergün kahvaltıda 1 yumurta tüketin. Gün boyunca tokluğun keyfini sürün.
- Diyetinizin sürdürülebilir olması için mutlaka bir keyif gıdanız olsun.
- Özgür diyet yapın. Yasak besin kavramını diyetinizden ve zihninizden uzaklaştırın.
- Ana öğünlerde sadece 2 çeşit yiyin.
- Günde kadınlar 1,5-2 erkekler için 2-2,5 litre su içsin.
- Kilo vermek için D vitamin depolarınızı kontrol ettirin.
- Haftada 1 kez, aynı gün, aynı saat düzeninde tartılmaya özen gösterin. Sık tartılmak diyet motivasyonunuzu düşürecektir.
Ben kahvaltıma haşlanmış yumurta eklemeyi düşünüyorum artık.. Bir de yazın yürüyüş yapmak güneş ve D vitamini ile ilgili olarak zayıflamayı hızlandırıyormuş.
sen de mi noracım yaav ?
ama hiç ekmek yooook yaaa
Dün ki menüm
Sabah:
2 kk beyaz peynir
10 yeşil erik
5 siyah zeytin
1 domates
Ara:
5 fındık
Öğlen:
Kepekli makarna 5 yk
1 kase yoğurt
Akşam:
4 yk ıspanak
1 domates
2 litre su - 1,5 saat yürüyş - yarım saat plates
Evet heryer sıcak.Bende elime çilekli yaptığım kefirimi aldım.İçinede birkaç buz attım.Serinliyorum.:126:
kızlar 13-14 haziran mesaj sayıları tadli ' ya atılıyor not etmeyenlere duyuruluuur :))
evet gerçektende feci yaa pöff hiç sevmiyorum yazı bu yüzden
ya tadli büyük ihtimalle giremeyecek birkaç gün ondan Ebru'ya atabiliriz ama akşam gelince kendi söyler zaten
Kesinlikle vermişsindir.Haftada bir gün tartılmak iyi ve sürprizli oluyor.
Teşekkürler Neslihan
merhaba kızlar ben 8. takıma kaptanlık yapıyorum ebru'cum bana yardım ediyor sağolsun bir uğrayayım dedim
bunları okudum çok beğendim alıyorum sizden haberiniz olsun
takıma yazayım çok güzel şeyler var motive edici
teşekkür ederim bu arada örnek grupsunuz paylaşımlarınız çok çok güzel
kolay gelsin
Canım, D vitaminini vücuda gıda yoluyla alsak bile güneş ile aktif hala getirebiliyoruz. Yazı ondan bahsediyor. Şöyle bir açıklama buldum;
"D vitamini büyük ölçüde güneş tarafından karşılanmaktadır. Dolayısı ile besinler yoluyla alınan provitamin güneşin etkisi ile vücutta D vitaminine dönüşmektedir. Doğrudan besinler yoluyla D vitamini alınamamaktadır.
Günde en az 2 öğünde kalsiyum ve D vitamini birlikte tüketilmesi hızlı kilo kaybına neden olabilmektedir. Bu nedenle D vitamini zayıflamak isteyenlerin diyet listelerindeki bir numaralı unsurdur."
"Güneş ışını vitamini olan D- Vitamini neredeyse %90 oranlarında güneşin ya da solaryumun UVB-ışınları ile üretilir. Yani bu demek oluyor ki, “normal bir kiloya” ulaşmak ve bu kiloyu koruma çalışmalarında güneş, güneşlenme ve D- Vitamini seviyesi önemli bir rol almaktadır."
Ya aslında bunlar da çok açıklayıcı olmamış ama senin için durumda, d vitamini eksikliği varsa, d vitamini olan gıdalar alman ve akabinde yürüyüş yapman zayıflamana yardımcı olur diyebiliriz. Çünkü metabolizmanın çalışmasına yardımcı oluyormuş...
aksam yemegimi yedim bende yazayim bari..ama daha su icerim meyve yerim belki..yinede yazayim
SABAH 07:00 bir kase corba, 1 dilim ekmek (kendi yaptigim)
ÖGLE:1 soguk sandivic 1 bardak cay
AKSAM:1 tabak ispanak ,2 yk yogurt yarim dilim ekmek
* buarada dilimlerim avuc ici buyuklugunde..bu dilim olayida karisik..benim bazi ekmeklerimin dilimi bir karis bazilari avuc ici kadar.. siz 1 dilim derken hangi boydaki ekmegi kast ediyosunuz?
meyve hic yiyemedim o yuzden birazdan meyve yiyebilirim
3 buyuk bardak zencefil
2lt su
Spor:1 saat yürüyüs
geçmiş olsun canım niye skıyosn kendini.dikkat et havalarda sıcak zaten fazla gıdasız kalma sen sağlıklı beslenmene dikkat et.sebze yemeği ye akşamları hem doyurucuda olur.bu gün nerdeyse bayılıyordum çok kötü oldum kendimi sıktım kaskatı kaldım öyle hayatımda ilk defa böyle bi şey oldu bn menümü yazıp dinlenmek için çıkıcam
menüm
sabah
2 diim ekmek
peynir
domates
salatalık
şekersiz çay
öğlen
biraz sucuk
biraz yoğurt
1 dilim ekmek
akşam
haşlanmış patates
ayran
Kızlar günaydın herkese :) Ben de az önce okuduğum haberi paylaşıyım sizlerle..
- DİNLENEN metabolizma sorunsuz çalışır. Günde 8 saat, özellikle saat 23.00-03.00 arasında uyuyun.
- 2-3 saat aralıkla öğün planlayın.
- Saat 17.00de ara öğün tüketin. Bu öğün akşam iştahınızı azaltır.
- Öğünlerinizde en az bir dilim ekmek mutlaka bulunsun.
- ÖĞünlerinizi 20 dakikadan daha kısa sürede tüketmeyin.
- Yatmadan 2 saat önce yemeğe son verin.
- Ana öğünlerinizin yanında mutlaka bir kase çorba, salata yiyin.
- Hergün kahvaltıda 1 yumurta tüketin. Gün boyunca tokluğun keyfini sürün.
- Diyetinizin sürdürülebilir olması için mutlaka bir keyif gıdanız olsun.
- Özgür diyet yapın. Yasak besin kavramını diyetinizden ve zihninizden uzaklaştırın.
- Ana öğünlerde sadece 2 çeşit yiyin.
- Günde kadınlar 1,5-2 erkekler için 2-2,5 litre su içsin.
- Kilo vermek için D vitamin depolarınızı kontrol ettirin.
- Haftada 1 kez, aynı gün, aynı saat düzeninde tartılmaya özen gösterin. Sık tartılmak diyet motivasyonunuzu düşürecektir.
Ben kahvaltıma haşlanmış yumurta eklemeyi düşünüyorum artık.. Bir de yazın yürüyüş yapmak güneş ve D vitamini ile ilgili olarak zayıflamayı hızlandırıyormuş.
Dün ki menüm
Sabah:
2 kk beyaz peynir
10 yeşil erik
5 siyah zeytin
1 domates
Ara:
5 fındık
Öğlen:
Kepekli makarna 5 yk
1 kase yoğurt
Akşam:
4 yk ıspanak
1 domates
2 litre su - 1,5 saat yürüyş - yarım saat plates
Gönülcüm iyiyim bacım.. eşimle aram şimdilik iyi..
eskisi gibi degil ama önceye göre iyi yani... :44:
sende ne güzel annenin yanındasın...
Bursaya gelirsen beklerim canımcım...
kızlar 13-14 haziran mesaj sayıları tadli ' ya atılıyor not etmeyenlere duyuruluuur :))
ya tadli büyük ihtimalle giremeyecek birkaç gün ondan Ebru'ya atabiliriz ama akşam gelince kendi söyler zaten
hoşgeldin güzelim toprağı öptünmü iner inmez:) ailenle iyi vakit geçirirsin inşallah.
iyi tatilerrrr)
MENÜM
SABAH
2 dilim çavdar ekmeği
Kavrulmuş lor peynirli biber
Yeşil çay
ÖĞLE
Kefir
AKŞAM
Haşlanmış tavuk göğsü
Salata
zero
(Ebru kızıcak ama yine haklı)
selam kızlaaar bugünkü menüm şöylee ;
kahvaltı
1 avuç kiraz , 1 bardak süt
ara
2 kayısı
öğlen
1 kase ezogelin çorbası
küçük porsiyon tavuk döner
ayran
ara
1 porsiyon karpuz
akşam
yarım porsiyon mantarlı tavuk sote
ayran
2-3 lt su , 3 fincan bitki çayı
birazdan da spor yapıcam
sıcaklardan herhalde başım ağrıyo yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?