Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Afiyet olsun Ferhan gayet güzel olmuş.Dilim ekmek deyince ben hazır dilimlenmiş ekmekler var ya o boyutu baz alıyorum.

bu gün nerdeyse bayılıyordum çok kötü oldum kendimi sıktım kaskatı kaldım öyle hayatımda ilk defa böyle bi şey oldu bn menümü yazıp dinlenmek için çıkıcam

menüm

sabah
2 diim ekmek
peynir
domates
salatalık
şekersiz çay

öğlen
biraz sucuk
biraz yoğurt
1 dilim ekmek

akşam
haşlanmış patates
ayran

Geçmiş olsun Zeliş.Bir anda kendine çok yüklenme.Öğünlerine karbonhidrat yerine biraz daha protein kat.Az ve karbonhidrat ağırlıklı yeme.Sen et ve sebze ağırlıklı beslenmeye çalış.Öğlen sucuk yerine güzel bir tavuk akşamda sebze yemeği tercih edebilirdin.Geçiştirmek kahvaltı türü beslenmek zayıflamayı sağlamaz aslında.Sağlıklı beslenmek lazım.

sağol ablacım aslında beslenmeyi pek beceremiyorum az yemek yeter diye düşünüyodum ama öyle değilmiş

anladım ama burda kendi yiyeceklerimi kendim hazırlayamıyorum maalesef :/

Afiyet olsun Ferhan gayet güzel olmuş.Dilim ekmek deyince ben hazır dilimlenmiş ekmekler var ya o boyutu baz alıyorum.

anladim galiba:) bazen benim böyle kucuk kare oluyor dilimlerin onunda yarisini yiyince nekadar yazacagimi sasiriyorum..tskler

gecmis olsun..niye olduki öyle? kac kilosun ? acaba azmi geliyor yediklerin? mesela öglenki sucuk az olmus..söyle; diyette sucuk yenmez aslinda yagli ve sagliksiz..vucudunun ihtiyaci olan hic birseyi vermiyor..birde az yiyince tokluk hisside olmuyor..onun yerine belki 2 tabak sebze yemegi yesen yada 1 kase corba +sebze vucudunun ihtiyaci bicok seyi alip yag kaloriden uzak kalicaksin...yada ete ihtiyac hisseden bir bunyen, kan grubun varsada sucuk yerine saf et yemek en dogrusu..beyaz kirmizi fark etmez..yanlis beslenme bazen rahatsizliklara neden olabiliyor....simdi biraz bilmeden yazdim canim ama sorry bilmeden durumun icin yanlis bisey yazdiysam
bilmeden ahkam kesmekte olmuyor yaaa.. böyle yazisarak anlatmak ne zor.. anlatabildim mi ben bisiler ?? :)

tickerimde yazıyor ablacım söylemek istemiyorum nedense 102 kgg aslında artık dikkat ediyorum öğrenmeye başladım ama şu an evde değilim kendi yiyeceklerimi kendim hazırlayamıyorum

mesela benim kan grubum A ben pek et yemem zaten..yemememde gerekiyormus ...midede bir asit varmis et gibi gidalari eritmeye yarayan bu A grubu olanlarda yok denecek kadar azmis
kirmizi et tükkettiklerinde mide o eti hazmedemezmis..sonra tabi o et midede curuyor..bircok hastaliga davet..kanser hastalarinin cogu ete düskün olan A gruplarindan oluyor diye bir istatistik var malesef:/

mesela 0 grubununda illaki et yemesi lazimmis ..cunku onlardada bu asitten öyle cok varmis ki ancak et ile o asit yok olurmus ..et yemedigi takdirde kullanilamayan o asit mideye zarar verirmis..

ya ben tamamen kendi dilimle anlatiyorum simdi:)) tabi sarküteri urunleri herkese zarar benim bildigim...neden zararli oldugunu uzun uzun yaziyor gazetelerde ...simdi onuda anlatmaya baslarsam altindan kalkamam :)) en iyisi cok seven arkadaslarim varsa kendileri arastirsinlar

sağol ablacım aslında beslenmeyi pek beceremiyorum az yemek yeter diye düşünüyodum ama öyle değilmiş

anladım ama burda kendi yiyeceklerimi kendim hazırlayamıyorum maalesef :/
Farklı yerde olunca yemek dengesi bozuluyor haklısın.O zaman sana önerim sebze,et hangisi pişiyorsa öncelikle onları ye.Salatayı unutma tabii ki.Arada istersen yoğurt ile müslide yiyebilirsin.Hem tok tutuyor,doyuruyor.Hemde protein ve karbonhirat bir arada.Kendine yeni seçenekler bulmaya çalış.Sağlığın bozulduktan sonra zayıflamanın bir anlamı yok.

ay cizelgende varmis..pardon :) haticenin dediklerine katiliyorum..yetersiz gelmistir yediklerin..aman dikkat et zelis
Ferhan sana da bir kilo çizelgesi yapalım.

tickerimde yazıyor ablacım söylemek istemiyorum nedense 102 kgg aslında artık dikkat ediyorum öğrenmeye başladım ama şu an evde değilim kendi yiyeceklerimi kendim hazırlayamıyorum
özur dilerim canim ben görmedim..haklisin benimde hic telaffuz edesim gelmiyor bazen..ev hareketli olunca, nevrim dönuyor..ins kisa sürede ögrenir hayata gecirirsin..emin ol hem cok rahat kilo vericeksin ve bir daha geri almiycaksin ozaman ..dogru beslenerek verirsen..aksi halde sagligini kaybettikten sonra kilo vermissin hic bir kiymeti yok

istememmmm istemmeemmm :))gördükce sinir olurumm

istememmmm istemmeemmm :))gördükce sinir olurumm
Neden sinir olacaksın hırslanırsın.İradelisin zaten.Arada merak ediyor unutuyoruz.Herkesin ki göz önünde olunca daha iyi oluyor.Hem hedefe yaklaştıkça sevineceksin.Her kilo verdiğinde tickeride değiştirmek büyük zevk

Oyy benim kuzucum gelmiş. Dün bekledim bekledim önce geldin bekledim sonra gittin. Tam ben çıkmışım sen yeniden gelmişin. Nerde kaldın canım yaaaa. Aklım hep sende kaldı. Dünde bahsettim senden ve Melek'ten. Arkasından siz geldiniz. Kilonu korumana ve sevdiceğinin gelmesine çok sevindim. İnşallah biran önce her şey yoluna girer. Eve geldiğine göre burayada daha sık uğrarsın umarım. Yokluğun çok belli oluyor. Özlüyoruz yaaaaa

Süpersin Hilal'cim yaaaaa. Çok sevindim sigarayı bırakmana. Umarım birdaha hiç içmezsin. Turta'nın işten haber yok henüz? Nermin annesine yeni gitti uzun süre kalacak ama hergün mutlaka geliyor takıma izin almadı. Gülçin habersiz bir şekilde gitti canım, bizde çok meraktayız hala gelmedi. Umarım kötü bişey yoktur. Betül'ün saçını başını yolacağım kaçamak yaptığı için Ayşe'de rahatsızlandığı için izin aldı. Senden sonra yeni 4 kişi daha katıldı takıma. Herşey bıraktığın gibi maşallah yolunda gidiyor canım.

Bende seninle aynı fikirdeyim.

Ferhan'cım Hilal benden önceki 13. takım kaptanı. Ben Hilal'den devraldım takımı. Onu birkaç hafta önce hedefinin bile altında bir kiloyla mezun ettik

Ayy Gönül'cüm yaaaa senin bu seyahat birden bire çok ani gelişti. Çok sevindim ailene ve vatanına kavuşmana. Dediğim gibi düşerse yolun Konya'ya beklerim. Bu arada benim haftaya bir Kayseri planım var ama nasıl olur bilmiyorum.

elmaliturta:20
nesdii28: 10
akashaa:6

niye kimse mesaj sayısını yazmamıs banaaaaa bakim
şimdi buraya yazarsınız artık

Kızlar mesaj sayıları eksik olanlar lütfen biran önce tamamlasın. Sonradan yazanları not aldım. Hiç bildirim yapmayanlar yazsın lütfen. Ellerine sağlık turticim.

Bu arada yazayım hemen kızlar. Annem ilk geldiğinde 92 kiloydu. Bugün sabah tartılda 91 kilo. İnşallah yavaş yavaş gidecek. İlk birkaç kilosu büyük ihtimal ödem olacak ama ondan sonrası iyi olacak inşallah. Bencede Gönül annene ne öğretirsen o kardır. Artık hiç sevmiyorum kiloları. Tam bir kilo düşmanı oldum.

O kadar çok simit yememe rağmen yinede kilo veriyorum yaaaa Bu arada sakın bozma diyetini Kayseri'de çünki ben olsam zor dayanırımı mantılara

Bağ evindemisin yoksa Gönül'cüm. Merakta bırakmayıp haber verdiğin ve takıma karşı kendi sorumluluklarını yerine getirdiğin için çok teşekkür ederim. İyi eğlenceler canım keyfini çıkar memleketin.

Sen benim daha öncelerden yediğim ekmekleri görsen küçük dilini yutardın Buse'cim. Haklısın akşamki ekmek konusunda ama eğer ben o bir dilim ekmeği yemezsem doyduğumu hissetmem canım. O yüzden yemem lazım. Eğer aç kalırsam durum daha vahim olur çünki

Tüy konusunda da ben bacaklarım pırıl pırıl hiç tüy olmasın istiyorum ama bazı minik tüyler cilt altında oluyor. Batık diye onu kastediyorum.

İşaretlediğim yerler haricinde çok güzel bilgiler. İşaretlediğim kısımların doğruluğuna katılmıyorum çünki akşam mevsime bağlı olarak mesela yaz mevsiminde en geç saat 19:00 dan sonra hiç bir şey yenilmemesi taraftarıyım.

sen de mi noracım yaav ?
ama hiç ekmek yooook yaaa

Tatlım ekmekle aynı olduğunu düşünme. Vücudumuzdaki dengeleri sen daha iyi bilirsin. Muz gerçekten sakıncalı bir meyve. Dondurma malum zaten. Arada bir yiyebilirsin ama dengelemek şartıyla. Muz, dolma ve dondurma aynı güne gelince diye yorum yaptık biz. Bide şöyle düşün hedefine ulaştıktan sonra zaten yiyeceğin besinler bunlar ama şuan kilo verme aşamasında tüketmememiz gerekiyor. Bilmem açıklayabildim mi?

Afiyet olsun Buse'cim güzel olmuş menün. Yürüyüşün ve platesinde öyle. Tebrik ediyorum seni.

Evet heryer sıcak.Bende elime çilekli yaptığım kefirimi aldım.İçinede birkaç buz attım.Serinliyorum.:126:

Ohh maşallah hatundaki keyfe bak.

kızlar 13-14 haziran mesaj sayıları tadli ' ya atılıyor not etmeyenlere duyuruluuur :))

Kızlar sanırım Gönül'ün internet problemi olacak. O yüzden mesajları bu iki gün bana atın.

evet gerçektende feci yaa pöff hiç sevmiyorum yazı bu yüzden

ya tadli büyük ihtimalle giremeyecek birkaç gün ondan Ebru'ya atabiliriz ama akşam gelince kendi söyler zaten

Beni nasıl tanımış yaaaaaaaaaaaa. Aynen öyle söyledim zaten

Kesinlikle vermişsindir.Haftada bir gün tartılmak iyi ve sürprizli oluyor.

Teşekkürler Neslihan

Ayyy sorma canım yaaa bu hafta bende takıntı oldu, normalde hiç yapmazdım , gidip gelip tartılıyorum. Birazdan gidipte tartıyı kaldırayım

Hoşgeldin Melike'ciğim. Daha sık bekliyoruz canım.

teşekkür ederim bu arada örnek grupsunuz paylaşımlarınız çok çok güzel
kolay gelsin

Çok teşekkürler canım yaaaaa. Çok gururlandım şimdi

Çok güzel paylaşımlar Seda'cım çok teşekkürler.

afiyet olsun menün güzel.benim 1 dilim ekmeğim küçük ekmek dilimlerinden oluyor.byük ekmeklerin dilimi yarım ekmek ediyor nerdeyse zaten hehe:)

geçmiş olsun canım niye skıyosn kendini.dikkat et havalarda sıcak zaten fazla gıdasız kalma sen sağlıklı beslenmene dikkat et.sebze yemeği ye akşamları hem doyurucuda olur.

Super bılgıler paylasım ıcın tesekkur

Guzel bır menu afıyet olsun ayrıyeten spor da ıyı

Gönülcüm iyiyim bacım.. eşimle aram şimdilik iyi..
eskisi gibi degil ama önceye göre iyi yani... :44:

sende ne güzel annenin yanındasın...
Bursaya gelirsen beklerim canımcım...

Daha ıyı olmasına sevındım canım

Henuz bursa planımız yok ama gelırsem oralara gorusmek ısterım melekcım aynı sey sen ıcınde gecerlı buralara yolun duserse gorusurz

kızlar 13-14 haziran mesaj sayıları tadli ' ya atılıyor not etmeyenlere duyuruluuur :))

ah canım bana mı atılıyordu unutmusum

ya tadli büyük ihtimalle giremeyecek birkaç gün ondan Ebru'ya atabiliriz ama akşam gelince kendi söyler zaten

Aynen bebegım evdekı kadar rahat gırebılmek ısterdım ama ımkanlar el vermıyor yazlıktayız ınternet baglantısı malesef yok
sureklı de komsuya gıtmek ıstemıyorum dıger eve gecene kadar ıstemedende olsa ızınlı yazılmam gerekecek ...
..
gırebıldıgım vakıt menulerımı paylasırım ıns eslık ederım sıze ..

hoşgeldin güzelim toprağı öptünmü iner inmez:) ailenle iyi vakit geçirirsin inşallah.

ah opmez mıyım canım havasını ıcıme oyle bır cektım kı hosbuldum bu arada canım

iyi tatilerrrr )

Tesekkur ederım canım

MENÜM
SABAH
2 dilim çavdar ekmeği
Kavrulmuş lor peynirli biber
Yeşil çay

ÖĞLE
Kefir

AKŞAM
Haşlanmış tavuk göğsü
Salata
zero
(Ebru kızıcak ama yine haklı)

Guzel bır menu afıyet olsun hatıce ::

selam kızlaaar bugünkü menüm şöylee ;

kahvaltı
1 avuç kiraz , 1 bardak süt

ara
2 kayısı

öğlen
1 kase ezogelin çorbası
küçük porsiyon tavuk döner
ayran

ara
1 porsiyon karpuz

akşam
yarım porsiyon mantarlı tavuk sote
ayran

2-3 lt su , 3 fincan bitki çayı
birazdan da spor yapıcam
sıcaklardan herhalde başım ağrıyo yaa

meraba canım afiyet olsun bol meyveli bir gün olmuş bence güzel.benimde spor yapmam lazım dünden kolum ağrıyor ve dediğin gibi sıcak yapasım gelmiyor:)

Kİzlar ya cok noralim bozukk (

Bir kac gundur bir yerden gecerken dikkatimi cekiyordu ucretsiz yag olcumu yapiyoruz falan diye
Neyse bugun girdim bi bakiyim dedim

Baktirmaz olaydim yaa sinirim bozuldu
%41 dedi adam nasil sok oldum
Boyle ellerimle tuttugum kucuk bi makineden olctuler

İlk basta inandirici gelmedi, fazla olcmustur flan dedim, bu arada herballife urunleri satan bir yer cikti
Adam dedi %20-29 olmasi gerekiyo sizin yasinizda cok fazla fln
Bi kac soru sordu 10 kilo verdigimi ogrenince kastan vermissiniz bu yuzden boyle olmus fln dedi
Tabi sonra urun satmaya calisti vs
Ayy moralim bozuldu ya

Spor salonuna kayit olurken de olcum yapmislardi
O zaman dikkatimi cekmemisti yag orani ona baktim %35.9 onda da
Pfff ne yapcam ben (

Bu Arada soyle bir sey de var

Gecen sene nisan ayinda 70 kiloyken ayni spor salonunda olculmusum
Orda %40 mis yag oranim
Su anda ayni alet -%35 gosteriyo arada 10 kilo fark varken

Bence benim yaptigim diyetle alakali degil onun yuzunden degil yani hep yag oranim fazlaymiss..

Ne dersiziniz?
Simdi yengem biraz hasta onu hastaneyr bi goturcez gelince bakicamm
Bana bir yorum yapin bir sey duyin cok canim sikildii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…