Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Şimdi bende marankiyi dinledim.Ayın durumuna göre dün başlaman gerekiyormuş.Detoksun çok güze etkileri var ama kişide hiçbir rahatsızlığın olmaması gerekiyor.Yararından çok zararı olmasın.Herkes kaldıramayabilir.
 

evet dün başlıycaktım zaten de evde kiraz yoktu , bi koşu dün akşam aldım . bu gün başladım işte canım !
akşam yatmadan önce de limon ve zeytinyağı az miktarda içilmesi gerekiyor. tabi 8-9 fincan bitki çayı , yeşil çay ve su da içilecek (
mide kaldırırsa ?
ben önceden dediğim gibi dayanabiliyordum bu tarz şeylere ama hipotiroidi den sonra bilemiyorum , bakıcaz artık:44:
 
Sende benim gibi tiroidsin .Madem yapmaya niyetlenmişsin başlamışsın yap bakalım.
 
Son düzenleme:
Sende benim gibi tirodsin .Madem yapmaya niyetlenmişsin başlamışsın yap bakalım.

faydasını görürsem yada zararını paylaşırım kızlaaar
ama bağırsakları yumuşatıp temizlediği kesin , sabah belli oldu o

forumda yapanlar da var , ordan da takip ediyorum bakalım başkalarında ne gibi etkileri olacak ?
 
Hadi bakalım hayırlısı
 
Kızlar tatil çok güzel geçiyor ama diyetin yerinde yeller esiyor. Adana'yı çok özlemişim. Şuan uzun uzun anlatamıyorum ama gelince çok detaylı anlatırım. Arada bir bakarım internet var arkadaşın evinde. Şimdi aqua parka gidiyoruz. Büyük ihtimal cumaya evde olurum. Bu arada her yemekte aklımdasınız mümkün olduğunca dikkat ediyorum ama bazen bidaha ulaşamayacağım şeylerde bilerek yiyorum Hepiniz öpüyorum kocaman
 


dene bakalım işe yarayacak mı işe kaç dakika yürüyorsun? yürüyüş çok yararlı günde yarım saat yürüsen hiç yoktan iyidir
 
ben de bacak hareketlerimi vs yapıverdim amma cok yoruldum yaw yayılıyorum şimcik öğle yemeginden sonra da diyorum karın bel hareketleri yapayım hepsini bir arada yapayım diyorum ama bu sıcakta o kadar cok yoruyorki insanı hepsini aynı anda yapamıyorum sadece belirli bir bölgeyi aynı anda yapıyorum minder hareketlerini 1 saat durmadan nasıl yapıyorlar anlamıyorum zaten hadi spor salonunda aletlerle bende calısıyorum 2 saat falan ama minderde zor bende birde kansızlık var zaten halsizim pöff
 
Son düzenleme:
OOO ne güzel Ebrucum.Gez keyfini çıkar.Görüşürüz.

Kolay gelsin canım.Kansızlık bende de var.Desene ikimizde kansısız
 

olsun ye canım ya eritirsin zaten orda yüzerken falan

OOO ne güzel Ebrucum.Gez keyfini çıkar.Görüşürüz.


Kolay gelsin canım.Kansızlık bende de var.Desene ikimizde kansısız

aynen
 

bencede ye..zaten baya kilo vermissin ve uzun soluklu bir diyettesin sen..yemek hakkin...1-2 ay diyet programi olan bi kisi belki yemese iyi olur ama bence senin öyle degil..bir ara vermis, dinlenmis olursun...tadini cikar..abartmadigina eminim


iyi dusunmussun..zaten hayati böyle hareketlendirmek lazim..hic kilo almayiz o zaman :)


kızlar ben bugün marankinin 3 günlük kiraz detoksuna başladım !
bakalım ne olacak ?

evet arkadaslar bencede detoks baska,sok diyet baska...hatta diyete baslamadan önce detoks yapmak iyi bile olabilir..birde bu marankinin veridgi tarihler dolunay zamanina denk geliyordu yercekimi birseyler vardi ama tam etkili olmasi icin hatirlayamiyorum simdi yanlis seylerde yazmiyim..ben 2-3 yil önce yapmistim..hic zorlanmamistim..kilo etkisini hatirlamiyorum ama kendimi iyi hisssettigimi hatirliyorum..hic aklima gelmemisti benim aklima gelseydi yapardim bende


anliyorum..dilerim bi sorun yasamazsin canim..yediklerinin vucudunun ihtiyaci seylere yer ver diyetinde en azindan..simdi senin menulerini daha bir dikkatli takip edicem ona göre:) hatta dur butun arkadaslari uyarayim ARKADASLARRRRRR ZAUMun GÜNLÜK MENÜLERINI DAHA DIKKATLI TAKIP EDELIM OLUR MUUUUUU? :)

evet yaa spor yapamayınca çok rahatsız oluyorum ben de.
yapınca da kendimi süpeeeer hissediyorum.

İyi tatiller Nermin.Ne kadar süre olmayacaksın:44:


Afiyet olsun Ferhan.


Evet spor yapıncaya kadar bende kendimi suçlu hissediyorum.Yapınca rahatlıyorum.

sorma hatice baya canim istemisti ama öyle hemen bulma imkanim yoktu..cok istedim heralde ki allah göndermis sabah taze simitler :) enteresan:)
ben evde spor yapicaktim ama yine durmadim ciktim disari yürüyüse...biraz alisveris yaptim..evi meyve sebzeye bogdum:) yakinda sebze adam olucam..pirasa saclar,kulakta kiraz küpeler ,havuc burun yanaklarda cilek,gözler nasi olsun ..yumurta uzerinde zeytin :))
 
YÜRÜYÜSLE ILGILI BIR YAZI

Bir çok diyet listesi ve haberi ile kafanız karışmış olabilir ancak tüm uzmanların ve bilimsel araştırmaların ittifak ettiği bir nokta var, o da düzenli egzersiz. Eğer bir spor salonuna gidecek, spor uzmanı ile çalışacak imkanınız yoksa kendi imkanlarınızla egzersiz yapabilirsiniz.

Son derece pratik, rahat metotlar eşliğinde uygulayabileceğiniz bu program kilonuzu dengelemeniz, zayıflamanız yanı sıra genel sağlık kalitenize de önemli katkılar yapacaktır.
Günümüzde özellikle hareketsiz bir birey otuz yaş üstünde fazla kiloludur ve nefes darlığı çeker buna şu istatistikleri de ekleyebiliriz: kolesterol sayımı düzenli olarak 300’ün üstündedir. Trigleserit 400, kan basıncı 150 ve hareketsiz haldeki nabzı dakikada 85’dir. Kendini bitkin hissetmeden kısa bir mesafeyi bile zar zor koşar. O kişi bilmese de bu kısa mesafe onun ciddi bir kalp krizinden ne kadar uzak olduğunu ölçer.



İşte bu kişi egzersiz programını altı ay uyguladıktan sonra; 12 kilo vermiş, kan basıncı 152/80, hareketsiz haldeki nabzı 68 ve kolesterolü ve trigliserini 200 olmuştur. Bu değişikliklere hiçbir ilaç, hiçbir özel tedavi, hiçbir radikal radikal beslenme değişimi yol açmamıştır. Kişinin hayati yaşam işaretlerindeki hayret verici düzelmeler, bu kişi istediği için ortaya çıkmıştır ve o hareketli bir birey ve düzenli spor yapan bir kişi olmuştur.

Her gün bilinçli ya da bilinçsiz olarak yaptığımız yürüyüş aktivitesini önereceğimiz program çerçevesinde tatbik etmeniz durumunda genel sağlık kalitenizi arttırabilir, kilonuzu dengeleyebilir, bacaklar da kan dolaşımını artırabilir ve kalp kasını kuvvetlendirebilirsiniz. Kemik ve kaslar için çok az yaralanma riski oluşturur. Alt üyeler ve bacakların venöz dolaşımını uyarır ve akciğerlerin verimini iyileştirir.

YÜRÜYÜŞ PROGRAMI NEDİR?

Düzenli egzersiz konusunda fikri olmayan, spor yapmak isteyen ama nereden başlayacağını bilmeyen, sağlıklı ve zinde olmak isteyen 7’den 70’e kendi kondisyonuna göre yön verebileceği esnek ve pratik bir egzersiz planıdır.

Kronometre özelliği olan bir saat yada adım sayınızı gösteren bir adımsayar’dan (pedometre) istifade edebileceğiniz 2 farklı seçenek sunulmaktadır.
(Online mağazamızdan pedometrenizi temin edebilirsiniz. Tıklayın)

Programı öğrenmekle beraber en önemli husus istikrarlı ve devamlı olmaktır bu şekilde beklenen neticeleri elde etmeniz kaçınılmaz olacaktır çünkü düzenli yapılan çalışmalarla beden yavaş yavaş niyetinizi kabul eder ve ayarlamalar yaparak tepki verir, bedeninizin adaptasyonu belli bir süre ister bu yüzden ilk günlerde zorlansanız bile asla vazgeçmeyin.

Canlı, tempolu yürüyüş düzenli egzersiz için kolay ve etkili bir yöntemdir. Hızlı adımlarla yürüyüş, aynı mesafede, en az jogging ve koşu kadar kalori yakar kişinin kilosunu dengelemesini sağlar. Belli bir kondisyon düzeyine erişmenizin ardından koşuya da geçiş yapabilirsiniz.

3 FARKLI YÜRÜYÜŞ PROGRAMINDAN KENDİNİZ İÇİN UYGUN OLANI SEÇİN



Dünyaca ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, sağlıklı olmak isteyen herkese beline adım ölçer takarak 10 bin atmasını öneriyor. Yurt dışında ve son zamanlarda ülkemizde halka açık spor tesisleri ve yürüyüş parkurlarında yürüyüş yapan insanları görmek mümkün. Köpeğini gezdiren, müzik çaları ile tempo tutan, gezenler v.s bir şekilde sağlıklı yaşamın gereğini yerine getirmeye çalışıyor.

ADIMSAYARINIZI (PEDOMETRE) SEÇERKEN
Pedometreler, vücudunuzun hareketlerine duyarlı olmakla beraber, adımlarınıza göre sayım yaparak yürüdüğünüz rakamı verirler. Çalışmalarımızda kullandığımız ve Kozmik Yaşam Merkezi'nde önerdiğimiz pedometreyi seçerken bazı temel özellikleri içermesine özen gösterdik, bunlar özetle; 99999 adıma kadar adımlarınızı sayabilme, yürüdüğünüz mesafeyi km cinsinden gösterme ve tahmini olarak yaktığınız kaloriyi göstermesi.

Pedometrenizi gün içinde sürekli üstünüzde taşıyabilir yada sadece 10 bin adıma yönelik egzersiz yapacağınız süreçte kullanabilirsiniz.

SÜRE
Her gün tempolu bir şekilde 10 bin adım yürüyerek formunuzu yakalayabilirsiniz. Ortalama her adımın 75-80 cm civarında olduğunu düşünürsek sadece 2000 adımda 1,5 km'lik bir mesafeyi katetmiş olacaksınız. Üstelik 10 bin adıma bir anda ulaşmanız da gerekmiyor belli aralıklarla dinlenerek bu rakama ulaşabilirsiniz. Attığı adımların uzunluğu 80 cm olan bir kişi 10 bin adımda ortalama 8 km'lik bir mesafeyi yürümüş oluyor.

ACELE ETMİYORUZ !
Programa başladığınız ilk günlerde kontrollü ve hafif bir giriş yapmanız uzun vadeli programa adapte olabilmeniz açısından önemlidir. Öncelikle günde kaç bin adım atabildiğinizi tespit edin ve ulaştığınız rakamı mevcut kondisyon durumunuz olarak belirleyin.

Örneğin günde 4 bin adım atabildiğinizi varsayalım ilk hafta itibariyle yavaş yavaş 4 bin rakamının üzerine çıkmaya çalışın ve her hafta bu rakamı bin adım kadar mümkünse daha fazla arttırmaya çalışın.

NEFES ÇOK ÖNEMLİ !
Yürüyüş yaparken kendinizi kasmayın rahat olmaya çalışın ve nefesinize odaklanın. 4 adım atarken nefes alın, 4 adım atarken nefesinizi verin. Yürüyüş sırasında nabzınız yükselebilir yani vücudunuz daha fazla oksijene ihtiyaç duyacaktır bu yüzden nefesinizi tutmayın. Nefesi 4 adımda al, 4 adımda ver.

Nefesi sadece akciğerin üstüne değil ortasına ve mümkünse alt kısımlarına doğru almaya çalışın böylece hem daha derin nefes almış hem de akciğerinizin kullanım dışı kalmış, körelmiş olma ihtimali olan kısımlarını da tekrar hayata döndürmüş olacaksınız. Daha fazla oksijen, daha hızlı bir metabolizma demek aynı zamanda kanın daha fazla oksijenlenmesi demek. Zayıflama yolunda ne güzel bir haber.

Ümit ediyoruz ki önerilerimizi yapabileceğiniz temiz ve bol oksijene sahip bir ortam bulabilirsiniz.

Başlangıç Seviyesi
Eğer başlangıçta 5 dk yürüyebiliyor ve bu dakikadan itibaren sıkışıyorsanız bir kaç gün boyunca kendinizi zorlamadan bu seviyede yürüyüş yapmaya devam edin genellikle kalp atışı kişinin kondisyonu daha iyi hale geldikçe azalmaya eğilimlidir, bu da kalbin daha güçlendiğinin ve daha az çabayla yeterli derecede pompalayabildiğini gösterir.

2. haftadan itibaren limitlerinizin üstüne çıkmaya ve yürüdüğünüz zaman dilimini arttırmaya başlayabilirsiniz. 2. Haftadan itibaren 10-15 dakika civarında yürüyüş yapabilirsiniz eğer zorlanmıyorsanız bu iyi yolda olduğunuza işarettir. Bu durumda sırf kalbin kas durumu daha iyi duruma gelmekle kalmaz, ikincil derecede ilişkili olduğu her şey, yani çeşitli kan damarları da büyük bir değişim geçirirler. Sporcular genellikle kalp-damar sistemlerindeki bu iyileşmenin sonunda dinlenme durumundaki kan basınçlarının düşmesine yol açtığını bulgularlar.

Kişi haftalık yürüyüş programını ne kadar kesintisiz sürdürürse, kalp güçlenmek ve hayati kapasitelerini daha iyi hale getirmek için o kadar çok fırsat bulur.




- Spor Danışmanı -
Mahmut Talha SAĞLIKLI
 
bende adim sayar vardi.. bulayim onu

adim sayar olmayanlar, yaziyorya 1,5 km 2000 adim..mesela 6 km yuruyen bir kisi 8000 bin adim atmis oluyorf gun icindeki aktivitelerle 10 bin tamamlanir belki..ama sanmiyorum aktiviteler 2000 adim yaparmi..yani en az 6-7 km yuruycez
 

bana uyar ablacım yarın izin sürem bitiyor ve yarından itibaren menülerimi paylaşıcam o zaman bol bol yorumlarsınız
 
adim sayar fln yooookkk bulamiyorum yaaa ( dambillarimida bulamiyorum herseyimi kaybediyorum yaa

haha kız hadi adımsayar neysede koca dambılı nasıl kaybettin delüü ben de gidip 2 kiloluk dambıl alıcam bugün benim 1 kiloluklar hafif gelmeye basladı sıkılaşmam içüün arttırmam lazım
 
Bugün resmen yedim içtim yattım.Canım hiçbirşey yapmak istemiyor.
MENÜM
2 dilim ekmek
Kavrulmuş biber
Peynir

ARA
1 bardak süt

ÖĞLEN
Haşlanmış tavuk göğsü
1 kase yoğurt

AKŞAM
Müslili kayısılı yoğurt
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…