Keşke öyle olsa havalara uçarım.
Evet arkadaşlar kilo bildirimlerini olabildiğince erken yapmaya çalışalım.Hafif olsun ki yarın hafif çıkayım
Merhaba. Yayınlamaya çalışırız.
Tekrar selam kızlar,
Bugünkü menüm
Sabah - kepek ekmeğine peynirli tost
Öğlen - tavukk sote, yarım haşlanmış patates
Akşam - mercimek çorbası, az zeytinyağlı taze fasulye
Hala işteyim ben kızlar.. bu yüzden bügün de çok giremedimmm
Her hafta persembeyi cok hafif gecireyim desem de hep kotu denk geliyorr
Malesef ..
Gun vardi bugun biz de
Bir seylerin az az tadina bakayim bari dedim istedigim gibi hafif olmadi o yuzden
Sabah 9
1 bardk sut
Saat 11
Yarim simit
Saat 5
Kabak salatasi, mantarli biberli tavuk sote
3-4 kasik kisir, yarim dilim kek
Selam kızlar ben geldim
GUnaydin kizlaar
Neslihan cok gecmis olsun kizin icin.
Ebru iyi tatiller canim, merak etme idare ederiz biz. Cuma gunu deigin gibi ben de yardimci olmaya calisirim, gozun arkada kalmasin:)) sen yeter ki rejimine dikkat et
buarada ebrucum iyi tatillerr keyifli saatler...keyfine bak bisekilde hal olur hersey
evet ablacım gerçekten kötü bi hafta geçirdim ve halada devam ediyor burayı özledim ama moral bozukluğumu buraya yansıtarak sizide üzüp motivasyonu düşürmek istemedim
saolun anlatıcam fazla detaylara girmeden
ablacım izin istememin nedeni gerçekten ciddi şeylerin olması ve benden ümidi kesmiş olmanızda beni ayrı bi üzdü ben bu işi başaracağıma inanıyoru beklenenin altında kg verdiğimin farkındayım ama elimden geleni yapıyorum menülerimin düzene girmesine rağmen hızlı veremiyorum doktorada gittim hiç bi sorun çıkmadı veremememin sebebini bende anlıyamıyorum ama bu işi başarıcağma inanıyorum ben ama ortalamıyı düşürdüğümü düşünüp beni gruptan çıkarmak isterseniz anlayışla karşılarım
izin almamın sebebi
bir akrbamız vefat etti dış ülkeden akrabalarımız falan geldi baya halada kalabalık fln devam ediyo
ve annemle çok ciddi sorunlarım var aramız çok kötü bi anne-kız gibi değil düşman gibiyiz düzeleceğini düşünmüyorum zaten aramız herzaman kötüdür ama hiç bu kadar ileri seviyede olmamıştı sanırım bundan sonra hiçbirzaman düzelmiycek aramız
bu iki sebepten dolayı moralim çok bozuk yemek yemek istemediğim için kaçamakta yapmıyorum birşey yemiyorum zaten başımda korkunç ağrılar var ve ben bu durumu buraya yansıtmak istemiyorum sizide üzmek istemem
yazi hosuma gitti uzunmus deyip atlamayin okuyuuuunnnnn
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için kalorisi düşük besinleri mi tercih ediyorsunuz? Doğru yoldasınız. Çünkü ihtiyacınızdan fazla aldığınız her 7 bin kalori 1 kilo daha yağ depoladığınız anlamına geliyor. Tam tersi durumda ise günlük ihtiyacınız olan kaloriyi yarıya düşürürseniz, 1 hafta sonra kendinizi 1 kilo zayıflamış bulabilirsiniz.
Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Sezgin Meriçliler, diyet yapanların mutlaka kalori hesabı yapması gerektiğini belirtiyor.
Fazla kilolarınız var ve yaz gelmeden kurtulmak istiyorsunuz. Diyete başladınız, daha az kalori alarak zayıflamaya çalışıyorsunuz. Doğru yoldasınız çünkü kilo alıp vermek aslında matematiksel dengeler ve hesaplamalar üzerine kurulu. Yani kilo vermenin de bir matematik denklemi var! Bu denklemi şöyle düşünebilirsiniz; bir kalori kumbaramız var.
Günlük almamız gereken zorunlu kalorinin üzerinde aldıklarımız artı kalori hanesine yazılıyor ve bunlar toplanarak fazla yağlara dönüşüyor. Tam tersi durumda da yani günlük harcadığımız kalorinin altında kalori alırsak aradaki açık eksi kalori hanesine yazılıyor ve dolayısıyla vücudun enerji ihtiyacı için daha önce depolanmış yağlar yakılmaya başlanıyor.
Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Sezgin Meriçliler, diyet yapanların mutlaka kalori hesabı yapması gerektiğini belirterek metabolizmamızın çalışması, kilo alıp vermedeki matematiksel dengeler hakkında merak edilen soruları yanıtladı:
Diyet yaparken kalori hesabı yapmak doğru mu, yanlış mı?
Her 7 bin kalori bir kilo demektir. Yani yaktığımızdan her 7 bin kalori fazla aldığımızda bir kilo alırız. Aynı hesaba göre yaktığımız kaloriden her 7 bin kalori az aldığımızda da bir kilo veririz. Vücutta kumbara sistemi vardır, artı ve eksi kalori kayıtlarının olduğu bir kumbaradır bu.
Diyelim ki bazal metabolizmamız 1500 kalori olsun. Günlük hareketle de 500 kalori harcamış olalım. Böylece günde 2 bin kalori yakmış olalım. Eğer günde 2 bin kalori yakan bir kişi olarak, bin kalorilik bir diyet yaparsak, bir haftada 7000 kaloriyi eksi kalori hanesinde toplayarak 1 kilo veririz. Tersine, her gün yaktığımız kaloriden 1000 kalori fazla alırsak bir haftada artı kalori hanesine 7000 kalori toplayarak 1 kilo alırız.
Peki kalori yakmamızda etkili olan bazal metabolizma nedir, nasıl çalışır?
Metabolizma iki ayrı bölümden oluşuyor. Birincisi bazal metabolizma dediğimiz 24 saat hiç hareketsiz dursak bile böbrek, karaciğer, kalp gibi iç organlarımızın çalışması için vücudun harcadığı enerjidir. İkincisi de hareketle harcadığımız enerjidir, hareketimiz değişken olduğu için hareketle harcadığımız enerji de değişkendir. Bazal metabolizma beyinde bir merkez tarafından kontrol edilir, günlük hareket düzeyimiz, beslenme düzenimiz, günlük kalori alımı gibi faktörlerin etkisi ile bazal metabolizma artabilir ya da yavaşlayabilir.
Bazal metabolizmayı hangi faktörler etkiler?
Bazal metabolizma pek çok faktör tarafından etkilenir. Halk arasında en çok bilinen ve üzerinde durulan tiroid fonksiyonlarındaki değişkenliktir. Oysa düzenli beslenip beslenmediğimiz, gün içinde aç kalıp kalmadığımız, yediğimiz gıdaların içeriği, günlük hareket düzeyimiz, kullandığımız ilaçların özellikleri, uyku düzenimiz başta olmak üzere bazal metabolizmanın düzenlenmesinde etkili olan çok sayıda faktör vardır.
Kimin metabolizması en hızlıdır?
En hızlı metabolizma sanılanın aksine kilolu olan ve hiç diyet yapmayanlardır. Ne kadar çok yiyorsak aslında metabolizma o kadar hızlıdır, kilomuz ne kadar fazlaysa, hareket ederken taşıdığımız kütle fazla olacağından harcayacağımız enerji de o kadar fazladır.
Metabolizması en yavaş kişiler kimlerdir?
Sürekli diyet yapanların metabolizması çok yavaştır. Bize birçok kişi diyetimi bozmuyorum, ama hiç doymuyorum, kilo veremediğim gibi kilo alıyorum diye gelir. Bunun nedeni sürekli düşük kalorili diyete vücudu alıştırmalarıdır.
Metabolizmanın yeterli ve sağlıklı çalışıp çalışmadığının diğer belirteci aç kalarak beslenip beslenmediğimizdir. Eğer günde 1-2 öğün yiyorsak, kahvaltıyı atlıyorsak, bütün gün aç gezip sadece akşam yemeği yiyorsak vücut enerji girdisini az olarak algılar ve her şeyi depolamaya başlar. Enerji harcamayı mümkün olduğu kadar azaltır. Açlık metabolizmayı yavaşlatan önemli bir faktördür.
Birtakım hastalıklar metabolizmayı değiştirir. Bazı hipofiz bezi hastalıkları (agromegali, cushing sendromu vb.), hipotiroidi, insülin direnci gibi. Tiroid hastalıkları ve insülin direnci sık görülmekle birlikte diğer hastalıklar daha nadir karşımıza çıkar. O nedenle ‘benim metabolizmam hiç çalışmıyor, su içsem yarıyor’ cümlesini kuran kişilerin çoğunda esas problem düzensiz beslenme, sürekli aynı kalori ile beslenme, diyet yaptığını zannederek sürekli diyeti bozma gibi beslenme hataları ön planda akla gelmelidir.
Diyet yaparken kilo takılmaları neden oluyor?
Sürekli aynı diyetle aynı kaloriyle beslenince bazal metabolizma yavaşlar. Bazal metabolizmayı beyinde hipotalamus adı verilen bölüm düzenlemektedir. Hipotalamus bu düzenlemeyi öncelikle günlük aldığımız kaloriye göre yapar. Hep aynı kaloriyi alıyorsak, yaktığımız kaloriyi buna eşitlemek için uğraşır.
Diyet yapmaya başlayınca daha önce bahsettiğimiz gibi bir kalori açığı yakalarız, eksi kalori hanesinde biriken kaloriler 7000 kalori olunca 1 kilo veririz. Ancak aynı diyete devam ederken hipotalamus harcanan kaloriyi aldığımız ile eşitler ve bir süre sonra yaktığımız-aldığımız kaloriler eşit hale gelince eksi kalori hanesinde puan toplayamaz hale geliriz. Bu süreçte ara ara diyeti bozdukça artı kalori hanesine puan atmaya başlarız ve burada toplanan kaloriler 7000 kalori olunca bir kilo alırız. Yani diyet yaparken kilo almaya başlarız. ‘Su içsem yarıyor’ aşaması genellikle bu aşamadır. Tabii yarayan su değil ara ara bozmaların getirdiği kalori birikimidir.
Takıldığımız kilolardan kurtulmanın yolu nedir?
Bu süreci geciktirmenin ya da düzeltmenin birinci yolu düzenli spor yapmaktır. Spor yapmak metabolizmanın yavaşlamasını önler. Ayrıca diyet mutlaka diyet uzmanı eşliğinde profesyonel bir düzenleme ile yapılmalıdır. Diyet uzmanı diyet sırasında kişinin metabolik cevabına göre diyeti değiştirir, kalorinin vücuda giriş şeklini değiştirir ve hipotalamusun diyete uyum sağlayacak şekilde metabolizmayı yavaşlatmasını önler ya da geciktirir. Ayrıca kontrollü diyet yapmanın, diyeti bozma sıklığını azalttığı da gösterilmiştir.
Sporun diyete yardımcı olması için ideal süre ne olmalıdır?
Herkesin spor ihtiyacı farklıdır. Hiç spor yapmayan bir kişi yürüyüş yaparak spora başlayabilir. Gün aşırı 30-60 dakikalık yürüyüş son derece faydalı olabilir. Zaten düzenli spor yapmakta olan bir kişi metabolizmayı daha da hızlandırma ihtiyacı duyarsa yağ yakıcı egzersiz yapması gerekir (step, aerobic, koşu vb..)
Sporun yaşam biçimi haline gelmesini öneriyoruz, eğer yaşam biçimi haline gelmeyecekse kilo vermek istediğiniz dönemde faydası olur, ancak sporu bırakınca metabolizma üzerindeki etkisi kaybolur. Diyelim 10 kilo vermeniz gerekiyor, 3 aylık süre içinde her gün iki saat spor yaptınız ve günlük enerjinizi artırdınız. İstediğiniz kiloya indikten sonra sporu tamamen bırakırsanız, harcanan kalori azaldığı için metabolizmada hemen kalori fazlası meydana gelir ve kiloların en azından bir kısmını geri alırsınız.
Yağ yakıcı egzersiz için gün aşırı yine haftada üç gün yaklaşık 40-50 dakika spor yapmalı. Ancak yağ yakabilmek için bu sürenin en az 20 dakikasında kalp hızının 120’ye çıkması gerekiyor. Step, koşu, aerobik, düzenli yürüyüş yapan kişide metabolizmayı hızlandırıp kilo vermeyi kolaylaştırmak mümkün olabiliyor.
İnsülin direnci metabolizmayı nasıl etkiliyor?
Kan şekerini kontrol edip şeker hastası olmamızı engellemek için vücudun salgıladığı hormon insülindir. Bazı kişilerde insülin normal miktarlarda şeker kontrolü sağlayamaz, bu kişilerde şeker hastası olmayı engellemek için vücut normalden fazla insülin salgılamak zorunda kalır. Artan insülin kan şekeri kontrolünü sağlar ama birtakım yan etkilere de yol açar. Kan şekeri kontrolünün normalden fazla miktarda insülin ile sağlanmasına ‘İnsülin Direnci’ diyoruz. Artan insülin sık acıkmaya, sofradan yeni kalkıldığında dahi açlık hissine, gece yeme alışkanlığına ve tatlı krizlerine yol açabilir. Bu nedenle ortaya çıkan beslenme düzensizliği kilo almaya yol açar. Kilo almak, yani yağ dokusunun artması insülin direncini artırarak insülin salgısının daha da artmasına yol açar, bu şekilde metabolik bir kısır döngü ortaya çıkar.
Fazla yağ dokusu insülin direncini tetikler mi?
Kilo almak, yani vücut yağ dokusunun artması insülin direncini ortaya çıkaran en önemli faktördür. Her kilolu kişide insülin direnci yoktur, ancak insülin direnci olan hastaların hemen tümü kiloludur. İnsülin aynı zamanda yağ dokusunu besleme özelliği olan bir hormondur, o nedenle insülin ne kadar fazla ise kilo alma riski o kadar fazladır. Diyet yapılsa dahi insülin direnci olan bir kişide insülin sürekli yağ dokusunu beslediği için kilo vermek zorlaşır. Spor insülin direncinin azaltılmasında çok önemli bir rol oynar. Diyetin düzenli uygulanması, sağlıklı beslenme yine insülin direncini en aza indirir.
İnsülin direnci ile ilgili en önemli konu, bu durumun şeker hastalığına zemin hazırlayan metabolik bir durum olmasıdır. Özellikle genetik yatkınlık varsa, yani ailede diyabet öyküsü varsa, insülin direnci varlığında sürekli fazla insülin salgılayan pankreas yorularak insülin salgısını azaltırsa diyabet ortaya çıkar. Bu sürecin insülin direnci aşamasında fark edilerek tedavisi ise diyabet gelişme riskini azaltır.
Canım gitmişsin.İnşallah çok güzel bir tatil geçirirsiniz.
Kız cadı neen aklımıza düşürüyorsun.Gerçi bak senin bu yazını görmeim ama bugün birkaç tanesini yedim.menümde paylaşırım.
Zelişçim bizi sıkmassın merak etme.Herkes gençlik döneminde ailesi ile çatışmalar yaşar.Bizde yaşadık.O yüzden paylaşırsan sana yardım etmeye çalışırız.
Kızlar bugün arkadaşlarla beraber seminerdeydik,yemeğide beraber yedik.Kaçamaklarla dolu bir menü oldu.Ayakkabılarınızı kafama fırlatabilirsiniz
MENÜM
SABAH
1 dilim ekmek
Peynir,domates
ÖĞLEN
Çiğ köfte
(ekmeksiz,marulla yedim)
Ayran
AKŞAM
Küçük bir dondurma
İnşallah dengeler.Çok saçma bir menü oldu.Yarından itibaren düzene girer.Bugün burası ne kadar sessiz böyle.
bu topic niye bomboş uleeeeeeeeeeeen
bende menümü yazayım
sabah
1 dilim bugday ekmeği
1 yumurta
peynir
zeytin
ara
1 bardak sütlü kahve
öğle
tavuk sote
1 kase yogurt
akşam
1 bardak süt
1 tane aktivya yogurt
spor: 1,5 saat
kahvaltı
1 yeşil elma
1 bardak süt
öğle
1 tavuk şiş
tarhana çorbası
ayran
akşam
1 küçük kase zeytinyağlı barbunya
2 lt su - 3 fincan bitki çayı
spor yapıcam inşallah
Neslihan ,Ferhan,Seda Ebru sizin başlangıç kilonuzu kaç almıştı?Listeyi Ebru göndermeyi unutmuş.Lütfen hedefinizi ve başlangıç kilonuzu yazar mısınız.Ebru büyük ihtimal gelir ama ben listeyi oluşturayım.Ayrıca siz gruba hangi tarihte gelmiştiniz?
Ama lütfennn .Pis pis yatınca daha keyifli
Bugünkü menüm
Sabah - domatesli peynirli yarım simit
Öğlen - 1 biber dolması, yoğurt
Akşam - 6 köfte, salata, ayran
Kızlar nereddesiniz ya?Ebru gitti burası boş kalmış.Hiç uğramayanlar dahi var.Burasının canlı kalması çok önemli biliyorsunuz.Lütfen paylaşımda bulunalım.Örnek takımız nazar mı değdi nedir:44:
Ben işten daha yeni geldimmm :) ama kimse yok gerçekten. Ebru gelince güzel bir azar çeker böyle giderse
benimde menum söyleydi
sabah: buyuk bir bardak taze sikilmis meyve suyu (elma kayisi limon)
ögle: 1 tabak yumurtali taze fasulye, 2-3 catal tanbalikli makarna
aksam:3 kasik salata,5 sarma,1 icli köfte (bir sürü hamur isleri yagli seyler vardi almadimmmm :))
*1 kacamagim oldu ama yazmiycaaaaaaaaaammmmmm
3 buyuk bardak zencefil
2lt su
spor yarim saat cardio, 150 mekik,150 ip atlama
aslında 4 gün izin sürem var ama burdan kopamıyorum
hayatımda ilk defa iştahım bu kadar azald stresden olduğunu sanmıyorum çünki ben streslenince yemek yerdim ama bu gün sbah 1 bardak süt içtiim
akşam 6ya kadar bi şey yemedim canım istemedi kendime çok şaşırdım sanırım psikolojik olarak hazırım bu işe
ya kızlar şu işyeri üçüncü görüşmeyi iptal etti ya baska gün tekrar görüşme için arıcaz seni dediler ay acaba ararlar mı bugün aramadılar ben mi arasam geri acaba pooooooooooof canım sıkıldı bu işe
ben olucagini dusunuyorum ..olucak ins.. ben cok erken kalkiyorum ..hemen tartilir yazarim..askim bebegimmm izin verirse tabi
guzel olmus
ucuz atlatmissin yinede :)
hosgeldinnnnasil geciyor tatil?
Hoş geldiiiiiinnnnn
HOsgeldin ebru:)
aaa eve mi geldin ebruu
biliyorum aslında az yemek daha iyi ama dün canım istemediği için yemedim şaşırdım kendime o yüzden :44:
zamanım olmadığı için okuyamadım
biliyorum belki doktor kontrolü gerekli ama imkanım yok annemle daha önce çok doktora gittik ama o zamanlar zayıflamak için uğraşmıyordum şimdi çok çalışyorum ama annem bana inanmıyor 2 gün sonra bırakırsın diyor o yüzden doktora gidemiyorum şu an için tek destek alanım burası ve ben bu sefer kendimeinanıyorum
kızlar ben bugün marankinin 3 günlük kiraz detoksuna başladım !
bakalım ne olacak ?
o nassı bişi oluyor ya ben bu tarz detoks şok diyet vb pek sıcak bakmıyorum açukcası yaw bence metabolizmamızı bozuyorlar.
2 gündür de işe yürüyerek gidip gelmeye başladım kızlar!
akşamları herzaman spor yapamıyorum bari hareket alanımı artırayım dedim :)
bu yeterli değil zaten biliyorum ama akşamları da yapamayınca bari biraz içim rahatlıyo gibin sankiii
ben de bacak hareketlerimi vs yapıverdim amma cok yoruldum yaw yayılıyorum şimcik öğle yemeginden sonra da diyorum karın bel hareketleri yapayım hepsini bir arada yapayım diyorum ama bu sıcakta o kadar cok yoruyorki insanı hepsini aynı anda yapamıyorum sadece belirli bir bölgeyi aynı anda yapıyorum minder hareketlerini 1 saat durmadan nasıl yapıyorlar anlamıyorum zaten hadi spor salonunda aletlerle bende calısıyorum 2 saat falan ama minderde zorbende birde kansızlık var zaten halsizim pöff
olsun ye canım ya eritirsin zaten orda yüzerken falan
aynen
bencede ye..zaten baya kilo vermissin ve uzun soluklu bir diyettesin sen..yemek hakkin...1-2 ay diyet programi olan bi kisi belki yemese iyi olur ama bence senin öyle degil..bir ara vermis, dinlenmis olursun...tadini cikar..abartmadigina eminim
iyi dusunmussun..zaten hayati böyle hareketlendirmek lazim..hic kilo almayiz o zaman :)
evet arkadaslar bencede detoks baska,sok diyet baska...hatta diyete baslamadan önce detoks yapmak iyi bile olabilir..birde bu marankinin veridgi tarihler dolunay zamanina denk geliyordu yercekimi birseyler vardi ama tam etkili olmasi icin hatirlayamiyorum simdi yanlis seylerde yazmiyim..ben 2-3 yil önce yapmistim..hic zorlanmamistim..kilo etkisini hatirlamiyorum ama kendimi iyi hisssettigimi hatirliyorum..hic aklima gelmemisti benim aklima gelseydi yapardim bende
anliyorum..dilerim bi sorun yasamazsin canim..yediklerinin vucudunun ihtiyaci seylere yer ver diyetinde en azindan..simdi senin menulerini daha bir dikkatli takip edicem ona göre:) hatta dur butun arkadaslari uyarayim ARKADASLARRRRRR ZAUMun GÜNLÜK MENÜLERINI DAHA DIKKATLI TAKIP EDELIM OLUR MUUUUUU? :)
sorma hatice baya canim istemisti ama öyle hemen bulma imkanim yoktu..cok istedim heralde ki allah göndermis sabah taze simitler :) enteresan:)
ben evde spor yapicaktim ama yine durmadim ciktim disari yürüyüse...biraz alisveris yaptim..evi meyve sebzeye bogdum:) yakinda sebze adam olucam..pirasa saclar,kulakta kiraz küpeler ,havuc burun yanaklarda cilek,gözler nasi olsun ..yumurta uzerinde zeytin :))
aaa bula bula o menuyümü buldun ebrucum :)) sen yarin gör bak kilomu:))
İyi geceler Ferhan.Yarın güzel sonuç alacaksın eminimbak gör diyerleri nasil guzel :)) yarin zaten cikicak görürsün
ay cok umutluyum simdi fos cikiyormus bide:))
yatayim bende yarin sabah görusuruz iyi geceler
Bugün resmen yedim içtim yattım.Canım hiçbirşey yapmak istemiyor.
MENÜM
2 dilim ekmek
Kavrulmuş biber
Peynir
ARA
1 bardak süt
ÖĞLEN
Haşlanmış tavuk göğsü
1 kase yoğurt
AKŞAM
Müslili kayısılı yoğurt
bende menümü yazayım bugun durmadan yogurt yedim bende ya canım hiçbişey yemek istemedi
sabah
1 dilim buğday ekmeği
1 yumurta
peynir
zeytin
salatalık
ara
1 bardak sütlü nescafe
öğlen
az kiraz
4 tane erik
1 tane meyveli yogurt
ara
1 bardak süt
akşam
1 dene aktivya içine cornflakes attım
az fındık
az badem
spor: 1,5 saat
Selam kızlar, bugün regl oldum. Umarım tatlı krizine girmem :) Bir yandan da mutluyum cuma başlamadığı için :)
Bugünkü menüm
Sabah - 1 bardak süt
Öğlen - ezogelin çorba, 6 köfte, salata, 2 dilim ekmek :s
Akşam - kepekli ekmeğe beyaz peynirli, domatesli sandviç.
Bugün ekmek çok kaçtı sanırım.. Sabah yemedim diye öğlen yedim, ama bugün işten geç çıkacağım için az önce sandviç yedim..
kızlaaaaaarr ben geldim!
benim menüm çok kalabalık
kiraz
kiraz
kiraz
bol su
bol bitki çayı
yeşil çay
eve erken geldim , 1,5 saat ütü yaptım arkasından evi süpürdüm sildim , ortalığı topladım; mesaimi tamamlamış oldum!...
az önce kızımı da eşimle parka gönderdim , en iyisi ben biraz bisiklet çevireyim onlar yokken !
yine geliriiim
Ütüm yok canım.Ben toplayıp biranda hepsini yapıyorum.Sıcaklarda gerçekten çekilmiyor.Sana kolay gelsin.Ben de biraz spor yaparım.
Tamam canım.Nermin birsüre memlekette olacağım gelemeyeceğim dedi.Ne zaman dönersin diye sordum ama giremedi sanırım.Cuma gelmesse duruma göre yazarız.
bende menümü yazayim bakalim..
sabah:1 simit (öyle özlemisim ki sade sade yedim koklaya koklaya)
ögle:ton balikli salata 1dilim ekmek
aksam:2yk salata 2yk bulgur,1yk haslanmis sebze 2yk yogurt
3 buyuk bardak yesilcay
2 lt su
ve 40 ar dakikalik 3 yürüyüs 120 dk yapiyor
öneme yine kacamak firsatlari geldi...nnaaayiiirrrr nolamazzzz yemiyciiiimmmm dedim ve yemedim :) dün yaptim 1 haftada sadece 1 kacamak hakki veriyorum kendime onuda kullanmis oldu malesef:)
FErhan kacamak yapmamana sevindim
Ben bugun malesef bi tane kacamak yapt
Bu haftanin limitini doldurdum diyelim aslinda 0 olmaliydi ama neyse yarindan utibaren tam gaz devam:)
Ekmek olayı beni de rahatsız etti canım, etkiler etkilemez mi? Ama akşam salatayla geçiştiririm derken 9'da çıkabildim işten, mecburen sandiç yedim, akşam yemeğini dışarıda yemeye vaktim olmadı. 6 köfte ama o ev köftesi gibi değil, baya minik yapıyorlar :)
günaydin kizlar
gece hic duzgun uyuyamadim ya hatunum keyifsizdi:/
Ama iyi bir kahvalti yaptim kendime geldim biraz
ya kacamak bir yaptin mi hergün birsey cikabiliyor insanin karsisina ..hergunde kacamak olmaz ki dimi...ccok cook sevdigim birsey olursa haftada 1-2 kez yapabilirim ama mesela dunki bana sunulan sey cok hastasi oldugum bisey degildi..oyle seylerde kesinlikle yemiycem..kendi kuralim :)) birde uzuluyor insan 1 saat yuruyorsun sonra 1 dilim pasta yiyip hepsini cöpe atmak ne kadar akillica dimi:)
Kızlar, eskisi gibi internette olamacayacağım artık, kpssden dolayı iş yerinde diz üstü getirmiyorum, annem de tatile götürdü zaten vermezde sınav bitene kadar
Ben çok iyiyim koşuya başladım, 75lerin altına düştüm, ara ara uğraya bilirim böyle malesf, takıma pek bi yararım olamicak malesef artık
Sizler nasılsınız
ben de bugünkü menümü yazayım bari
sabah
1 dilim ekmek
1 bardak süt
peynir
zeytin
salatalık
öğlen
az karpuz
az peynir
az fındık - badem
1 bardak sütlü nescafe
ara
1 tane aktivya
akşam
salata
1,5 dilim buğday ekmeği
1 bardak sütlü nescafe
spor
1,5 saat
Herkese Merhabalar.Bugün doktora gittim.Sonra lazer epilasyonum vardı.Üstünede yüzüme bakım yaptırdım.Yoğun bir gündü ama güzeldi
Kolay gelsin Seda.Patates dışında güzel olmuş.
Selam kızlar ben geldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?