Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

tmm dır anlaşıldııı

mesaj sayısını sıra kimdeyse ona özelden mii gönderiyoruzzzz?

bende proteiniii kurbana saklıyorummm etiii çokk seviyorumm yaa

çok geçmişş olsunnn
Semine listeyi dün paylaşmıştım.O gün listede kim varsa ona özelden gönderiyoruz.

kızlar bakın ne buldum....bi çoğunu bilmiyodum....saç dökülmesi,unutkanlık....

YETERİ KADAR SU İÇMEZSENİZ NE OLUR?

• Baş ağrısı, unutkanlık ve konsantrasyon bozukluğu: Beynin yüzde 90’ı sudan oluşmaktadır. Bu nedenle susuzluğun ilk belirtileri beyin fonksiyonlarında ortaya çıkmaktadır. Oluşan baş ağrısı ilaç kullanmaya gerek kalmadan sadece su içmekle bile tedavi edilebilir.
• Ciltte kuruluk: En büyük organ deridir. Susuzluk nedeniyle ciltte meydana gelen kuruluk, kırışıklıklara neden olur. Ne kadar çok su tüketilirse, yaşlanma belirtilerini o kadar geç ortaya çıkar.
• Kalpte yorgunluk: Alınan sıvı miktarı yeterli ise kalbin çalışma hızı normal olacak ve ritm sorunları daha az yaşanacaktır.
• Saç dökülmesi ve kepeklenme: Az su tüketimi saç derisi kuruması ile birlikte kepeklenmeye neden olabilir. Bu da saç derisinin tutulmasını azaltıp, saç dökülmelerine zemin hazırlayabilir.
• Kabızlık: Sindirim sitemi daha yavaş çalışır ve kabızlık meydana gelebilir.
• Kas Krampları: Su, eklem sağlığımız için çok önemlidir. Eklemlerimizdeki özellikle hareketi sağlayan kıkırdak dokusunun su oranının yüksek olması gerekir. Bu oran azaldığında eklem hastalıklarına yakalanma riski artar. Su tüketimi ile kasların elastikiyeti artacak, bu da eklem ve kemik sağlığını olumlu etkileyecektir. Su tüketimi eklem sağlığı açısından faydalı olduğundan daha iyi bir egzersiz imkânı verecektir.
• Düzensiz tansiyon: Uzun vadeli susuzluk ciddi problemlere neden olur. Tansiyon, kan dolaşımı, sindirim, böbrek görevleri ciddi olarak etkilenmektedir.
• Böbrek problemleri: Böbrekler aynı zamanda boşaltım sistemidir. Yani vücudu toksit maddelerden uzaklaştıran sistemdir. Bu sistemin çalışması için bol sıvı gerekir. Çünkü toksit maddeler de su ile atılır.
• Vücut direncinde düşme: Gribe karşı da, vücut direnci için de susuzluğun bertaraf edilmesi çok önemlidir.

Güzel bir paylaşım.Doğanın bize veriği en büyük armağan su.Kalorisiz ,herşeye deva.

haticecim bu sabah tartıldım ama durumlar çok kötü,bunu yediğim kurupasta,çikolatalara bağlıyorum.bugün karar verdim ki onlarda beni mutlu etmiyor.kilo olarak geri dönüyor.inanılmaz başağrısı,halsizlik ve yorgunluk çekiyorum.bunun günde 2-3 saat uyumamlada alakası var tabi.

memnun oldum kübra :)

bende 21 yaşındayım açıköğretimden okuyorum yeni evliyim çocuksuzum:)

Ne güzel :)
Allah mesut etsin ..
kalorisini bilmiyorum ama siyanür içerdiğini biliyorum. çocuklar yememeli

1 avuc yedim :)

Kendini düzene koymalısın canım ...

günde 1700-1800 kadar kalori almaya karar verdim. bu şekilde haftada 1 kiloya yakın kilo verebilirim. yarından itibaren bunuda hesaplamaya başlıyacağım

günde 1700-1800 kadar kalori almaya karar verdim. bu şekilde haftada 1 kiloya yakın kilo verebilirim. yarından itibaren bunuda hesaplamaya başlıyacağım

Bencede çok mantıklı .. 1000 kalori altına inilmemesi gerekiyormuş ..

neyseki artık biraz büyüdün senin için o kadar zararlı olmaz herhalde

Bencede kocaman oldum artık :)

Kubracim artik dondum de cepten girdigim ixin zor oluyor
Anca bukadar takilabiliyorum cepten

Semine,100 cekiyorum bi yuruyusun,ardandan sonra baska sporun ardindan 100 bazen biraz durup devam arka arkauada oluyor
Oyle iste
Niye o kadar sasirdin:)) cok zor degilki

bir anda kesmek zor gelecekse,günde 1-2 tane ye.tamamen keserken bir kaç gün sonra tekrar başlayabilirsin bilgen

günlük ortalama ihtiyacımız 1900-2000 civarı.1400 calori civarı normal bence.1800 fazla sanki.uzun zamana yaymayı düşünüyorsan kilo kaybını olabilir tabi.bu arada burda diette olup en çok yiyen kişi olarak söylüyorum.

100 tanesini bi anda çekebiliyosan maşalllahhhh diyorum tebrik ediyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…