- 19 Mayıs 2012
- 2.610
- 7
- 116
bacım ben nereden bileyim hollandanın peynirini,fransanın kokusunu,ben halaaaaaaaaaa türkiyeden dışarı adımını atamamış bir garibanımBen öle alisverise cikmiycam yamalesef :)) hollanda sinirinda bi yerde macimz var oralara git vs o manada ama oraya kadar gitmisken bikac markete girip hollanda peynirleri fln almak isterim ..her ülkede böye bisey var aaa gitmisken aliyim diye..pratik seyler fransada meseal minik minik posetciklede yumusaticilar var ben onlari giydi dolaplarina koyuyorum mis gibi kokuyor..birde bi spray deterjan kesfettim fransada yaa iki fis fis yapiyosun tum lekelere kesin cozum:)
Ama yol uzerinde alisveris yeri varsa kizimin kalin montu yok burada havalar - ye dustu..biz baharlik ceketle dolasiyoruz:)
Zeynepcimmm yap kiz yorum ama isvece baslayinca yapma :) liste belli standart olucak:) ama onada yap yap:)
Ama dunku menu iyidi kizzz
çok güzel bir yazı olmuşKilo vermek kadar verdiğiniz kiloyu geri almamak da önemlidir.. Hızlı kilo vermek için yapılan mucize diyetler sonrasında verilen kilolar aynı hızda geri alınabiliyor. Verdiğiniz kiloları geri almadan diyet yapmaya devam etmek istiyorsanız bu yazıyı okuyun..
Kilo verdikten sonra hemen geri alıyorsanız..
Büyük bir hevesle ve hızla fazla kiloları verdikten sonra, eski halinize geri mi dönüyorsunuz? Bu konuda yapılan araştırma sonuçları pek de iç açıcı değil. Kilo veren bireylerin sadece yüzde 2’si uzun vadede kilosunu koruyabiliyor. Geri kalan yüzde 98’i ise aynı kiloya geri dönüyor. Peki bu kiloları geri almamak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Anadolu Sağlık Merkezi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, işin püf noktalarını anlattı.
Kilo verenlerin tekrar kilo almalarındaki başlıca etken, kişinin diyet hakkındaki yanlış düşüncesinden kaynaklanıyor. Kilo vermek isteyenlerin büyük bir kısmı, fazla kilolarından kurtulmak için diyet yapıp, bu kilolarını verdikten sonra tekrar eski beslenme alışkanlıklarına dönebileceklerini zanneder. Sıkı geçen bir diyet döneminden sonra birden çok yüksek kalorili bir beslenme alışkanlığına dönmek, kiloların aynı hızda geri alınmasına neden olur. Hatta bazı durumlarda, özellikle çok hızlı kilo verilmişse, verilen kiloların daha fazlası geri alınır.
Kilo almayan yüzde 2’nin içerisinde olmak, hem kilo veren kişinin hem de kiloyu verdiren beslenme uzmanının elindedir. Verilen kilonun uzun süre korunabilmesi için öncelikle doğru şekilde kilo vermek gerekir.
İlk hedef tartıdaki düşüş olmamalı!
Ana hedef, kas dokusunu kaybetmek değil, yağ dokusunu kaybetmek. Zayıflarken kilo kaybının ayda 2- 4 kiloyu geçmemesi gerektiğine dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir şunları söyledi:
“Kilo kaybında başlıca hedef, kişinin tartıda çıkan kilosundan ziyade, yağ dokusunu azaltmak olmalıdır. Kişi, zayıflama sürecinde çok fazla kas kaybederse, metabolizması yavaşlayacağından verdiği kiloyu, hatta daha fazlasını geri alacaktır. Bu nedenle ana hedef, vücudun fabrikası olan kas dokusunu değil, yağ dokusunu kaybetmektir. Araştırmalar çok açıkça göstermektedir ki, hızlı kilo veren bireyler kilolarını aynı hızda geri almaktadırlar. Bu nedenle kilo kaybı çok hızlı olmamalı ayda 2-4 kiloyu geçmemelidir. Kilo veren her birey kilo alma konusunda risk altındadır. Ancak hızlı kilo veren bireylerin vücutlarında daha çok kas kaybı olacağı için bazal metabolizma hızları daha da düşerek kilo alma riskleri daha yükselir.”
Kilo verip tekrar alanların yaptığı ortak hatalar :
* Kilo vermeyi bir süreç olarak düşünüp, kilo verdikten sonra eski beslenme alışkanlıklarına dönmeleri.
* Kilo verme esnasında yaptıkları aktiviteyi kilo verdikten sonra bırakmaları.
* Beslenme ve diyet uzmanlarının önerdiği az ve sık beslenme (günde 6 öğün) sistemini terk etmeleri.
* Sıvı tüketimini ihmal etmeleri (günde 8-10 bardak tavsiye ediyoruz).
* Kilo verme programlarında sınırlandırılması gereken şekerli ve yağlı besinlerin tüketimini arttırmaları.
* Sabah kahvaltı yapmamaları (araştırmalar kilolu bireylerin çoğunun sabah kahvaltı yapmadığını göstermiştir).
* Kepekli ürünlerin terk edip, kepeksiz ürünlere dönmeleri.
* Süt ve süt ürünlerinin yağlı olanlarını tercih etmeleri.
Kilo verdikten sonra egzersiz bırakılmamalı
Egzersiz, toplam enerji harcamasını artırarak kilo alınmamasını sağlar. Genellikle yapılan başlıca hatalardan biri de, kilo verme programıyla beraber yapılan sporun, kilo verildikten sonra bırakılmasıdır. Sporun bırakılmasıyla verilen kilolar çok hızlı bir şekilde geri alınır.
Kardiyo tipi egzersizler ağırlıklı olarak yağların yakılmasını sağlayarak kilo kaybına katkıda bulunurlar. Ağırlık egzersizleri de, vücuttaki kas dokusunun artmasını sağlar. Bu kas dokusundaki artış, kiloda bir artışa neden olsa da aslında uzun vade de kilo alınmamasını sağlar. Çünkü, ne kadar çok kas dokusu olursa metabolizma daha hızlı çalışır ve kişi kolay kolay kilo almaz.
heheheh görürüz bakalım.ama seneye Allahım 2. çocuğu kısmet ederse gene alırım,ama asla ilkindeki kadar almamak için uğraşıcam.ilkinde hormonlardan çok şişmiştim.hamile kaldığımda 82 idim.bu kez öyle olmaz inşallah.Yuzde ne kadar cok mus yaaa kubra biz yuzde 2 ye girelim
Yuzde 2 lik kontejyani biz kubrayla kaptik zeynep sen 98 in arasinda kaldin hehehehe
Ya bide bu yag yakimi icin de bakiyorumda yesil cay yesil cay diyorlar baskada birsey demiyorlar yaa..bende pek nanmiyorum ama bukadar doktorda yaniliyor olamaz dmi..ben hem sevmiyorum hem faydasina inanmiyorum..ama icicem..son bi sans vericem yesilcaya
hımmmm sert kaptanım benSporu hayatımızıın merkezine almalıyız .yoksaaaa yüzde 98e gireriz yani ben artık hep spor yapacam ..
Ve bence zararlı yiyecekleri bidaha yememeliyiz
hani arada tatlı olur ama ipin ucu kaçınca gerçekten kaçıyor ..
hahahahha :) zeynepe öyle deme döver bizi sert kaptan o :)
Yeşil çay bende düzenli içmedim
isveçde diyet dışında birşey içmek yasak diye biliyrm cnm :18:
hadi bakalım,bu hafta gene geçtim seni.beni geçte görelim diette başarıyıheyecanlıyım ilk diyet günüm yağların gideceğini hissediyorum
hiç değilse vücuduma şok olur siskinlikler ödemler giderrrrrrrrrrr :)
5 6 kilo vermemede gerek yok :) 3 fln versemmm :)
ah ah :)
annem rahatsız evi toplamak işi bana kaldı gidip biraz temizlk yapayımdaa sporda yapmş olaym .)
hımmm aslında tam aradığımız üyesin .verecek kilosu çok.çoğumuz uzun zamandır burdayız ve hedeflerimize az kaldı.gerçekten bizden olmak istiyorsan ilk sayfadaki kuralları oku.okudum,kabul ediyorum dediğinde gruba girmiş olacaksın.Merhabalar takımınız çok aktif gerçekten yeriniz varsa benide aranıza kabul edermisiniz ?
1.80 boyundayım 90 kiloyum 26 yaşındayım.1 yıl içinde 30 kilo aldım kilo almadan önce fitness eğitmenliği yapıyordum.
İyi günler
beynim döndü ferhan:111: benim anladığım sağlıklı beslenmeye başlayarak,sporu abartmadan yaparak yavaş yavaş zayıflarsan,yeme alışkanlıklarını da korursan kolay kolay geri almazsın kiloları diyor,bence.1. Kilo kaybı için enerjisi sınırlı diyetler başarılı olurken kilo korumada ise miktarı sınırlandırılmadan (ad-libitum) verilen düşük yağlı diyetler daha başarılı olmaktadır. Yapılan çalışmada düşük enerjili diyetle ortalama 13.6 kg kaybeden kişiler rastgele iki gruba ayrılmışlardır. Birinci grup düşük yağlı ad-libitum bir diyet alırken, ikinci grup düşük enerjili karışık bir diyet almışlardır. Bir yıl sonunda, her iki grupta da ağırlık kazanımı çok az olmuştur. Ancak, 2 yıl sonunda, düşük yağlı ad-libitum diyet alan grupta ağırlık kazanımı ortalama 5.4 kg olurken düşük enerjili karışık diyet alan grupta ise ağırlık kazanımı ortalama 11.3 kg olmuştur.
Eğer kişi kilo kaybı tedavisi sırasında elde ettiği olumlu alışkanlık değişikliklerini bırakırsa, fiziksel aktivitesi artırarak kilo verdiyse ve tedavi sonrası bu aktiviteleri terk ederse, çok düşük enerjili diyet yaparak kilo verdiyse ve tedavi sonrası aldığı enerjiyi artırırsa, tedavi sonrası kilo koruma programına alınmazsa tekrar kilo alır.
Bu iki pragraf dikkatimi cekti
Bilen arkadaslara sorucam ..dogrumu anladim ..dusuk yagli derken bildigimiz 0,1 lik yogurtlar sutler yagsiz salatalar vs gibi mi?
Düsük enerjili karisik diyet derkende ,,enerji karbonhidrat ve yaglardan aliniyor diymi? Birde proteinlerden.
Yani makarna patates vs gibi yemeden simdi cogumuzun uyguladigi ...bisiler anladim ama dogrumu anliyorum emin degilim :)))
Yani aslinda diyetimizi tamamen kendi bedenimize aliskanliklarimiza ve yasam seklimize standartlarimiza göre belirlemeliyiz:))
Mesela sadece diyette 5 gun spor yapip diyet sonra o iki gune dusucekse bence diyette maximum 3 gun yapmaliyiz ki yukarida yaziyor sporu biraktigimizda geri alicaz..ama kisinin aliskanligi neyse diyette sonra nasil devam edicekse o dogrultuda bi yol bulmak galiba kesin cozuum
Du bakalim :))))
Kurallarınızı okudum ve kabul ediyorum.
Kısaca kendimi tanıtayım ismim Eda 26 yaşındayım 1 sene önce kardeşim vefat etti ve dünyam karardı kendimi yemeğe verdim çalıştığım spor salonundan ayrıldım.Ama yavaş yavaş kendini toparlamaya başladım.Şuan iyiyim.Kardeşim bu kadar üzüldüğümü görse eminim oda üzülürdü düşünerek kendimi motive ediyorum.
Her neyse spor konusunda oldukça bilgiliyim merak ettikleriniz olursa cevaplayabilirim.Beslenme konusundada yeterli bilgi ve tecrübem var.
Şuan 90 kiloyum hedefim 60 kilo.Haftada 800 gr - 1 kg şeklinde kilo verimi sağlıcam.Ve 65 kiloya düştüğümde işime tekrar dönmek istiyorum.
hoşgeldin eda.başın sağolsun,kardeşine allah rahmet eylesin.bilgili birinin aramızda olması bizi çok mutlu eder.ben kendim tanıtayım.adım zeynep,33 olmak üzereyim.ücretsiz izinde bir öğretmenim.doğum kilolarıyla boğuşuyorum.mayıs sonunda 90 dım.şu anda 67 yim.hedef 60 ama 57-58 e de yok demem
bazı kurallamızı hatırlatayım.günlük en az 5 mesaj yazman gerek.akşamları yediklerimizi liste şeklinde paylaşıp birbirimmizin menülerine yorum yapıyoruz.gün çinde diğer yazılan mesajları okuyup alıntılayarak cevap yazıyoruz.2 günde bir mesaj sayımızı grupta o günün görevlisi olan üyeye özel mesajla bildiriyoruz.şimdilik aklıma gelenler bunlar.he bu arada 2 haftalık deneme süren olacak.yeterli katkıda bulunursan 2 hafta sonunda listeye girebileceksin.sorun varsa sorabilirsin.
Kendime plan hazırladım szinle paylaşacam ağır gelebilir ama yapacam kesin kararlıyımm ..
1.Gun : ( 1 aralık cumartesı
Sabah : 1 fıncan kahve 1 kesme seker
Ogle : 2 katı yumurta , 1 porsıyon haslanmıs ıspanak , 1 domates
Aksam : 1 bftek , zeytnyglı ve lımonlu salata
2.Gun ( 2 aralık pazar
Sabah : 1 fıncan kahve . 1 kesme seker
Ogle : 1 dılım salam . 100 gr yogurt
Aksam : 1 bftek .yesıl salata . 1 meyve
3.Gun ( 3 aralık pazrtsı
Sabah:1 fıncan kahve . 1 kesme seker . 1 dılım kızarms ekmek
Ogle : Haslanmıs ıspanak 1 domates 1 meyve
Aksam : 2 katı yumurta . 1 dılım salam . Yesıl salata
4.Gun ( 4 aralık salı
Sabah : 1 fıncan kahve . 1 kesme seker . 1 dılım kızarmıs ekmek
Ogle : 1 katı yumurta . 1 rendelenmıs havuc . 25 gram yagsız beyaz peynır
Aksam : 2 portakal suyu . 100 gr yogurt
5.Gun: ( 5 aralık carsamba
Sabah : 1 buyuk rendelenmıs havuc ( lımonlu )
Ogle : haslanmıs yagsız balık (lımonlu teraglı )
Aksam :1 bıftek .salata ve brokolı
6.Gun. ( 6 aralık. Persembe
Sabah : 1 fıncan kahve . 1 kesme seker
Ogle : 2 katı yumurta 1 buyuk rendelenmıs havuc
Aksam : derısı alınms tavuk . Salata
7.Gun ( 7 aralık cuma
Sabah : sekersız cay
Ogle : ızgara et . 1 taze meyve
Aksam : hcbrsey
8.Gun ( 8 aralık cumartesı
Sabah : 1 fıncan kahve . 1 kesme seker
Ogle : 2 katı yumurta . 1 porsıyon haslanmıs ıspanak 1 domates
Aksam : 1 bftek . Zeytnyaglı lımnlu salata
9.Gun. ( 9 aralık pazar
Sabah : 1 fıncan kahve . 1 kesme seker
Ogle : 1 dılım selam . 100 gram yogurt
Aksam : 1 bıftek . Yesıl salata . Meyve
10 gun ( 10 aralık pazartesı
Sabah : 1 fncan kahve , 1 kesme seker , 1 dılım kızarms ekmek
Ogle : Haslanmıs ıspanak , 1 domates . 1 meyve
Aksam : 2 katı yumurta . 1 dılım salam . Yesıl salata
11.Gun. ( 11 aralık Salı
Sabah : 1 fncan kahve . 1 kesme seker . 1 dılım kızarms ekmek
Ogle :1katı yumurta . 1 rendelenmıs havuc . 25 gram yagsz beyaz peynr
Aksam : 2 dılım prtkl suyu . 100 gram yogurt
12.Gun : ( 12 aralık carsamba
Sabah : 1 buyuk rendelenms havuc lımonlu
Ogle : haslanmıs yagsız balık .
Aksam : 1 bıftek .saalata . Brokolı
13 gun : ( 13 aralık peersembe
Sabah : 1 fncan kahve . 1 kesme seker
Ogle : 2 katı yumurta . 1 buyuk rendelenmıs havuc
Aksam : derısı alınmıs tavuk . Salata
( 5 gunde 5 kılo dıyetı ..
14 aralık cuma : Patates sadece
15 aralık cumartesı :Sadece sebze
16 aralık. Pazar :Et. Gunu
17 aralık pazartesı :Meyve gunu
18 aralık salı Sadece ymurta ya da sut ya da yogurt
Menum
Sabah
2 ton balikli sandivic
Ögle
Yarim lahmacun
Ara
5 adet buskuvi
Aksam
Yarim lahmacun, salata, ve yogurt
Bugünkü menüm
Sabah
1 dilim tavuk salam
Azıcık peynir
1 dilim ekmek
Öğle
2 kadınbudu köfte
Akşam
1 yk. ıspanak
1 yk. bezelye
1 tatlı k. pilav
1 dilim ekmek
Ayran
Bugünkü menüm :
sabah :
2 dilim kepekli ekmekle tost
1 haslanmış yumurta
ara:
nescafe
akşam :
3 yk bulgur pilavı
3 yk et sote
3 yk yoğurt
1 dilim kepekli ekmek
Spor :
15 dk bisiklet
menüm
sabah:2 dilim ekmek
2 yumurta
domates
peynir
zeytin
öğle:lahana sarması
yoğurt
ara:1 neskafe
2 küçük çokoprens
akşam:1 kase bamya çorbası
3 köfte
3 kaşık pilav
ara:mandalina
menüm
sabah 1 yumurta, 1 kk peynri, dereotu, çay
ara: 1 kase yoğurt
öğle: haşlanmış tavuk, 1 kk peynir
akşam: dukan krep, kahve
Bu tür diyetler vücudundan su ve kas kaybına yol açar canım ayrıca metabolizmanın yavaşlamasına sebebiyet verir.Bu şekilde bir beslenme düzeni uygulama bence
Genel olarak menünü beğendim ama gün boyu vücudun insulin hormonu salgılamış. Sabahki ekmekler beyaz ise sabahtan başlamış vücut insulin hormonu salgılamaya öğle lahana sarmasının içindeki prinçlerle devam etmiş ara öğünde çokoprensteki basit şekerle devam etmiş akşam ise 3 kaşık pilav ile son bulmuş.Glisemik indeksi yüksek besin tüketiceksek bunu gün boyu değil 1 öğünde yapmak gerekirki zararı en az hasarla atlatalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?