Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kızlar,

Acil yardımınıza ihtiyacım var, Çok yoğun çalışıyorum, sürekli iş seyahatlerindeyim, burada olduğum dönemlerde de ofisten çıkıp diyetisyene gidecek vaktim, enerjim olmuyor. Ne zaman başladıysam diyetisyene gitmeye, hep programı yarım bırakmak durumunda kaldım. Son 1 yıldır kilolar aldı başını gitti. 26 yaşındayım ve erkek arkadaşım evlenme teklif etti, bu kilolarla ve bu görüntüde düğüne hazırlanacak olmak beni çıldırtıyor. Bana internet aracılığıyla diyet verip, beni takip edebilecek, motivasyonumu güçlü tutabilecek bir diyetisyen arıyorum. Bir kaç diyetisyene telefonla ulaşıp sordum, internetten chat yaparak program anlatamayacaklarını illaki ofislerine gitmem gerektiğini söylediler. Ama her hafta diyetisyene gitmek benim için yarım gün demek, ve bu kadar zamanı ben kendi özel zevklerim için bile ayıramıyorum. Lütfen yardım, bildiğiniz, gittiğiniz, teknolojiyle arası iyi, artık kilo problemimi çözebilecek bir diyetisyen var mı?

Afiyet olsun canım reçellerrr çiğerler ohh :)

Memnun oldum Kübra çok gençmişsin kıskandım hafiften

Akşam menünü çok beğendim.Genel olarak hafif bir menü olmuş

Kıskanma canım sende 26 yaşındasın halen gençsin :)

paylaştığım isveç diyetini kendime uyarladım :) begenmene sevindm akşamı :)
ben normalde az yiyen biriyim
aburcuburlarla karnımı doyurduğumdan ..

Canım sıcak içicekler metabolizmayı hızlandırmaz.Şu şekilde olur vücut sıcak içicek içildiğinde onu soğutmak ister ve bunun için ekstradan çok az enerji harcar.İçecekleri veya suyu en güzel içim şekli soğuk veya ılıktır.

Ilık su midede uzun süre durur ve tokluk hissi verir.Ama metabolizmaya fazla etkisi yoktur.
Soğuk su içildiğinde ise midede çok kısa süre durur o yüzden tokluk yönünden faydası yoktur ama vücut soğuk suyu ısıtmak için ekstradan enerji harcar.Günde 8 bardak su içilse her bardakta ılık suya nazaran 25 kalori daha fazla yaksa günlük fazladan 200 kalori.Tabiki hasta olma riski oluşuyor bu durumda.

Anladım canım fen okuyorum biraz anlamam gerek bunlardan ama nerde
gidip soguk su içip geleyim ben en iyisi :)))

merlyn sen bence yanlış yerdesin.biz dietisyen değiliz. hep birlikte zayıflamaya çalışan ve naçisane birbirine yardım eden bayanlarız.hepsi bu...

Mersinlinin belirttiği gibi buradan öyle bir diyetisyen bulamazsın.Ama üşenmeden sana genel olarak bir kaç şey yazayım böylece kendi kendine beslenme düzeni otturabilirsin belki.

1-Sabah kahvaltısı mutlaka yapılmalı ve uyandıktan en geç 1 saat sonra yapılmalı.(ne kadar erken yapılırsa metabolizma o kadar çabuk en yüksek hızına ulaşır)

2-Günde en az 8 saat uyku.(uyurken bir çok hormon salgılanır en önemliside büyüme hormonu salgılanır ve büyüme hormonu muhteşem bir yağ yakıcıdır)

3-2 öğün arası maksimum 4 saat olmalı.(eğer 4 saatten aç kalmak zorundaysan çantana 200 ml lik sütlerden at ve arada onu iç eğer
4 saatten uzun aç kalırsan metabolizman yavaşlıcaktır)

4-Günde 2-2.5 litre su içmelisin kilon 90 ının üzerinde 3 litreye çıkmalısın

5-Günde mümkünse spor yapmalısın vaktin yok ise internetten HIIT kardiyo veya türkçe ismiyle yüksek yoğunluklu aralıklı çalışma şeklinde aratıp ordan inceleyebilirsin 20 dakikalık çok verimli egzersizler yaratabilirsin böylece kendine

6-Günde 2 bardak süt veya yoğurt tüketmelisin

7-Günlük aldığın kalorinin %50-60 ı karbonhidratlardan %15-20 si proteinlerden % 20-25 i yağlardan olmalı.

8-Günde aldığın besinler şu şekilde dizilmeli 3 öğün olarak düşünürsek
sabah-yüksek karbonhidrat orta protein
öğle - yüksek karbonhidrat az protein
Akşam - çok az karbonhidrat yüksek protein

9-Glisemik indeksi yüksek besinleri tüketme yani basit şekeri 0 a indirmeye çalış.Prinç yerine bulgur beyaz ekmek yerine siyah ekmek normal bisküviler yerine kepekli bisküviler normal makarna yerine kepekli makarnalar...

10-Patates - bezelye - börülce - baklagiller dışındaki sebzelerden yüksek miktarlarda tüketebilirsin ( suları yemeden ama sadece tanelerini )

uzun zamandan beri ilk defa tekrar spor yaptım ve kondisyonum ve gücüm çok düşmüş.İyiki kas hafızası var eski gücüme en kısa sürede ulaşıcam.
çok azimlisin en kısa sürede toparlayacağını düşünüyorum
Canım kalsiyuma dikkat etmeni öneririm.Günde en az 2 bardak mümkünse 3 bardak yoğurt veya süt tüketilmeli.Gün içinde alınması gereken kalsiyum alınmadığında metabolizma tam verimle çalışmaz.

süpersin yaaaa senin biligilerinden çookkk faydalanacağız iyi ki geldinn
Çok hafif bir menü olmuş.Dukan krep dediğiniz bu yulaf kepeği ile yapılıyor değilmi ?
evet yulaf kepeği, light süt, yumurta ve peynirle yapıyoruz,, haftanın 2 günü saf protein tüketmeye çalışıyorum
tam sporcu menüsü afiyet olsun
başın sağolsun canımm
sen daha iyi bilirsin ama birden bu kadar ağır antrenmana başalmasaydın önce hafif başlasaydın daha iyi olmaz mıydı.. bilemediğimden soruyorum
afiyet olsun canımm

hadi bakalım süper olmuş..

menüm
sabah: 1 dilim tam buğday ekemği, 1 kk peynir, kıymalı yumurta, 1 tatlı kaşığı, diyet reçel
ara: 3-4 tane kuruyemiş, 1 mandalina
öğle: yarım ayva, 1 mandalina, 2-3 dilim elma
akşam : 1 kase mercimek çorbası, yoğurtlu ıspanak, 1 dilim tam buğd ekmeği
su:1,5 lt
spor yok

Evet haklısın daha önce hiç bu kadar uzun ara vermediğimden bu konuda bende bilgisizdim 2 hafta adaptasyon evresimi yapsam acaba arada kaldım.

Kuruyemiş yemen çok güzel.Bende yemek istiyorum özellikle badem ve cevizi ama ayarını tutturamıyorum.İstemeden yüksek miktarda yiyebiliyorum sahip olamıyorum kendime.

Tekrar gelirim ben herbirinizle tanıştığım için memnun oldum.Fakat herbinizin hedeflerine az kalmış yalnız kalıcam bir süre sonra galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…