Afiyet olsun canım reçellerrreşim henüz gelmediği için yemek yiyemedim ama yiyeceklerim belli ,şimdiden yazayım menümü.
sabah.(geç kahvaltı):3 kaşık ciğer(sabah sabah bu ne demeyin,çok güzeldi)
az peynir
domates
3 dilim ekmek
maydonoz
2 lokma reçel
ara:1 portakal
akşam:1 tabak sebzeli bulgur pilavı
2 kaşık yoğurt
salata
ara:mandalina
Memnun oldum Kübra çok gençmişsin kıskandım hafiften
Akşam menünü çok beğendim.Genel olarak hafif bir menü olmuş
Canım sıcak içicekler metabolizmayı hızlandırmaz.Şu şekilde olur vücut sıcak içicek içildiğinde onu soğutmak ister ve bunun için ekstradan çok az enerji harcar.İçecekleri veya suyu en güzel içim şekli soğuk veya ılıktır.
Ilık su midede uzun süre durur ve tokluk hissi verir.Ama metabolizmaya fazla etkisi yoktur.
Soğuk su içildiğinde ise midede çok kısa süre durur o yüzden tokluk yönünden faydası yoktur ama vücut soğuk suyu ısıtmak için ekstradan enerji harcar.Günde 8 bardak su içilse her bardakta ılık suya nazaran 25 kalori daha fazla yaksa günlük fazladan 200 kalori.Tabiki hasta olma riski oluşuyor bu durumda.
Anladım canım fen okuyorum biraz anlamam gerek bunlardan ama nerde
gidip soguk su içip geleyim ben en iyisi :)))
Ben su içmeyi çok severim günde 4 litreyle sınırlı tutmaya çalışıyorum.Fazlasının zararı olmasa 5-6 litre içmek istiyorum günde çok severim su içmeyi.
Benim su içme alışkanlığım pek yok ama kaç aydır elimden geldiğince içiyorum
Kızlar,
Acil yardımınıza ihtiyacım var, Çok yoğun çalışıyorum, sürekli iş seyahatlerindeyim, burada olduğum dönemlerde de ofisten çıkıp diyetisyene gidecek vaktim, enerjim olmuyor. Ne zaman başladıysam diyetisyene gitmeye, hep programı yarım bırakmak durumunda kaldım. Son 1 yıldır kilolar aldı başını gitti. 26 yaşındayım ve erkek arkadaşım evlenme teklif etti, bu kilolarla ve bu görüntüde düğüne hazırlanacak olmak beni çıldırtıyor. Bana internet aracılığıyla diyet verip, beni takip edebilecek, motivasyonumu güçlü tutabilecek bir diyetisyen arıyorum. Bir kaç diyetisyene telefonla ulaşıp sordum, internetten chat yaparak program anlatamayacaklarını illaki ofislerine gitmem gerektiğini söylediler. Ama her hafta diyetisyene gitmek benim için yarım gün demek, ve bu kadar zamanı ben kendi özel zevklerim için bile ayıramıyorum. Lütfen yardım, bildiğiniz, gittiğiniz, teknolojiyle arası iyi, artık kilo problemimi çözebilecek bir diyetisyen var mı?
15 kilo vermişsin Kübra tebrik ederim.Bu takım baya azimli arkadaşlardan oluşuyor güzel yere düşmüşüm
Kızlar,
Acil yardımınıza ihtiyacım var, Çok yoğun çalışıyorum, sürekli iş seyahatlerindeyim, burada olduğum dönemlerde de ofisten çıkıp diyetisyene gidecek vaktim, enerjim olmuyor. Ne zaman başladıysam diyetisyene gitmeye, hep programı yarım bırakmak durumunda kaldım. Son 1 yıldır kilolar aldı başını gitti. 26 yaşındayım ve erkek arkadaşım evlenme teklif etti, bu kilolarla ve bu görüntüde düğüne hazırlanacak olmak beni çıldırtıyor. Bana internet aracılığıyla diyet verip, beni takip edebilecek, motivasyonumu güçlü tutabilecek bir diyetisyen arıyorum. Bir kaç diyetisyene telefonla ulaşıp sordum, internetten chat yaparak program anlatamayacaklarını illaki ofislerine gitmem gerektiğini söylediler. Ama her hafta diyetisyene gitmek benim için yarım gün demek, ve bu kadar zamanı ben kendi özel zevklerim için bile ayıramıyorum. Lütfen yardım, bildiğiniz, gittiğiniz, teknolojiyle arası iyi, artık kilo problemimi çözebilecek bir diyetisyen var mı?
Teşekkür ederm canım temmuzda bu takıma girdim ve hepsini bu takım sayesinde verdim :)
Darısı başıma tabi önce 2 haftalık deneme olayını geçmem gerek
çok azimlisin en kısa sürede toparlayacağını düşünüyorumuzun zamandan beri ilk defa tekrar spor yaptım ve kondisyonum ve gücüm çok düşmüş.İyiki kas hafızası var eski gücüme en kısa sürede ulaşıcam.
Canım kalsiyuma dikkat etmeni öneririm.Günde en az 2 bardak mümkünse 3 bardak yoğurt veya süt tüketilmeli.Gün içinde alınması gereken kalsiyum alınmadığında metabolizma tam verimle çalışmaz.
süpersin yaaaa senin biligilerinden çookkk faydalanacağız iyi ki geldinnGenel olarak menünü beğendim ama gün boyu vücudun insulin hormonu salgılamış. Sabahki ekmekler beyaz ise sabahtan başlamış vücut insulin hormonu salgılamaya öğle lahana sarmasının içindeki prinçlerle devam etmiş ara öğünde çokoprensteki basit şekerle devam etmiş akşam ise 3 kaşık pilav ile son bulmuş.Glisemik indeksi yüksek besin tüketiceksek bunu gün boyu değil 1 öğünde yapmak gerekirki zararı en az hasarla atlatalım.
evet yulaf kepeği, light süt, yumurta ve peynirle yapıyoruz,, haftanın 2 günü saf protein tüketmeye çalışıyorumÇok hafif bir menü olmuş.Dukan krep dediğiniz bu yulaf kepeği ile yapılıyor değilmi ?
tam sporcu menüsü afiyet olsunBugünkü menüm
(Sabah kalkar kalkmaz) 20 gr whey protein
(Kahvaltı) 1 kase nesfit
----- 1 saatlik antrenman -----
(Antrenman sonrası) 20 gr whey protein
(Öğlen) 125 gr tavuk göğüsü - az zeytin yağlı salata
(Ara) 200 ml süt
(Akşam) 1 tabak kadar bulgur pilavı - 125 gr tavuk göğüsü - yarım bardak kadar yoğurt (100 gr)
(Ara) 125 gr yağsız peynir - salatalık domates
(Yatarken) 200 ml süt
Antrenmanım = Omuz-triceps çalıştım.
başın sağolsun canımmKızzlaaarrrr ben geldim. Bugün garip bir gündü. Annemin teyzesi vefat etti. Dayım teyzem annem elazıga gittiler apar topar. Yengem kucuk kuzenlerim bana kaldılarr ben bakıyorum. Ama onlarla oyun oynarken spor yapmıs kadar oluyorum. Simdi fırsat buldum gelebildim.
sen daha iyi bilirsin ama birden bu kadar ağır antrenmana başalmasaydın önce hafif başlasaydın daha iyi olmaz mıydı.. bilemediğimden soruyorumWhey protein sporcu besini.Hayvansal proteinin aynısı sadece kana hızlı karışır.Yani mesela tavuk etindeki protein kaslara 3-4 saat sonra ulaşırken protein tozundaki protein kaslara 1 saat içinde ulaşır.
Neden kullanıyorsan der isen onuda şöyle açıklıyım.Yaptığım antrenman kasları parçalıyacak düzeyde olduğu için proteine ihtiyacım var yoksa kas yıkımına uğrarım.Fitness model seviyesinde bir vücudum vardı benim 1 yıl önce vücudumdaki yağları attıktan sonra o görüntüme dönmek istiyorum.
Benim yaptığım hiç bir antrenman normal bilindik kardiyo şeklinde değil yani otur bisiklete 45 dakika 1 saat aerobik aralıkta yani %60 ile %80 nabız aralığında efor sarfetmek şeklinde değil.Ağırlık antrenmanlarımı yüksek ağırlık az tekrar ile yapıyorum.Kardiyomu ise HIIT şeklinde yapıyorum o yüzden her antrenman sonrası hızlı sindirilen proteine ihtiyacım var.
afiyet olsun canımmeşim henüz gelmediği için yemek yiyemedim ama yiyeceklerim belli ,şimdiden yazayım menümü.
sabah.(geç kahvaltı):3 kaşık ciğer(sabah sabah bu ne demeyin,çok güzeldi)
az peynir
domates
3 dilim ekmek
maydonoz
2 lokma reçel
ara:1 portakal
akşam:1 tabak sebzeli bulgur pilavı
2 kaşık yoğurt
salata
ara:mandalina
Menüm :
Sabah :
1 fıncan kahve (şekersiz)
Ogle :
2 katı yumurta ,
1 porsıyon haslanmıs ıspanak ,
1 domates
Aksam :
1 dilim tavuk gögsü tost makinesinde kızarttım
1 tabak yeşil salata bol limonlu
Su : 2.5 u geçmiştir
Spor: 15 dk bisiklet
200 twister
200 yan bel hareketi ..
menüm
sabah: 1 dilim tam buğday ekemği, 1 kk peynir, kıymalı yumurta, 1 tatlı kaşığı, diyet reçel
ara: 3-4 tane kuruyemiş, 1 mandalina
öğle: yarım ayva, 1 mandalina, 2-3 dilim elma
akşam : 1 kase mercimek çorbası, yoğurtlu ıspanak, 1 dilim tam buğd ekmeği
su:1,5 lt
spor yok
Kuruyemiş yemen çok güzel.Bende yemek istiyorum özellikle badem ve cevizi ama ayarını tutturamıyorum.İstemeden yüksek miktarda yiyebiliyorum sahip olamıyorum kendime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?