tekrar gelirim ben herbirinizle tanıştığım için memnun oldum.fakat herbinizin hedeflerine az kalmış yalnız kalıcam bir süre sonra galiba
afiyet olsun,güzel olmuşmenüm
sabah: 1 dilim tam buğday ekemği, 1 kk peynir, kıymalı yumurta, 1 tatlı kaşığı, diyet reçel
ara: 3-4 tane kuruyemiş, 1 mandalina
öğle: yarım ayva, 1 mandalina, 2-3 dilim elma
akşam : 1 kase mercimek çorbası, yoğurtlu ıspanak, 1 dilim tam buğd ekmeği
su:1,5 lt
spor yok
bence öle yap,bir anda yüklenme.Evet haklısın daha önce hiç bu kadar uzun ara vermediğimden bu konuda bende bilgisizdim 2 hafta adaptasyon evresimi yapsam acaba arada kaldım.
öyle olmaz korkmaTekrar gelirim ben herbirinizle tanıştığım için memnun oldum.Fakat herbinizin hedeflerine az kalmış yalnız kalıcam bir süre sonra galiba
ferhan yok ama onu çıldırtayım biraz.mesela ferhan, ben geleli 5 ay oldu,ferhan 5 kilo vermedi dahao hiç belli olmaz 3 kilocuk için aylarca kalabiliyoruz vallaaa
Arkadaşlar ben insanlara ismiyle hitap etmeyi severim rica etsem herkes isimlerini yazabilirmi bir not defterine kaydedeyim ezberleyene kadar.
bacım ben nereden bileyim hollandanın peynirini,fransanın kokusunu,ben halaaaaaaaaaa türkiyeden dışarı adımını atamamış bir garibanımvalla bu ara acayip hırslanıyorum.4 yılım kaldı yeşil pasaporta.ondan önce normal pasaporta müracat edip vizesiz bosnaya falan gitmek istiyoruz eşimle.
menülerinizi merekla bekliyorum bakalım
çok güzel bir yazı olmuş
heheheh görürüz bakalım.ama seneye Allahım 2. çocuğu kısmet ederse gene alırım,ama asla ilkindeki kadar almamak için uğraşıcam.ilkinde hormonlardan çok şişmiştim.hamile kaldığımda 82 idim.bu kez öyle olmaz inşallah.
hımmmm sert kaptanım ben
hadi bakalım,bu hafta gene geçtim seni.beni geçte görelim diette başarıyı
hımmm aslında tam aradığımız üyesin .verecek kilosu çok.çoğumuz uzun zamandır burdayız ve hedeflerimize az kaldı.gerçekten bizden olmak istiyorsan ilk sayfadaki kuralları oku.okudum,kabul ediyorum dediğinde gruba girmiş olacaksın.
beynim döndü ferhan:111: benim anladığım sağlıklı beslenmeye başlayarak,sporu abartmadan yaparak yavaş yavaş zayıflarsan,yeme alışkanlıklarını da korursan kolay kolay geri almazsın kiloları diyor,bence.
Kurallarınızı okudum ve kabul ediyorum.
Kısaca kendimi tanıtayım ismim Eda 26 yaşındayım 1 sene önce kardeşim vefat etti ve dünyam karardı kendimi yemeğe verdim çalıştığım spor salonundan ayrıldım.Ama yavaş yavaş kendini toparlamaya başladım.Şuan iyiyim.Kardeşim bu kadar üzüldüğümü görse eminim oda üzülürdü düşünerek kendimi motive ediyorum.
Her neyse spor konusunda oldukça bilgiliyim merak ettikleriniz olursa cevaplayabilirim.Beslenme konusundada yeterli bilgi ve tecrübem var.
Şuan 90 kiloyum hedefim 60 kilo.Haftada 800 gr - 1 kg şeklinde kilo verimi sağlıcam.Ve 65 kiloya düştüğümde işime tekrar dönmek istiyorum.
Canım kalsiyuma dikkat etmeni öneririm.Günde en az 2 bardak mümkünse 3 bardak yoğurt veya süt tüketilmeli.Gün içinde alınması gereken kalsiyum alınmadığında metabolizma tam verimle çalışmaz.
Bugünkü menüm
(Sabah kalkar kalkmaz) 20 gr whey protein
(Kahvaltı) 1 kase nesfit
----- 1 saatlik antrenman -----
(Antrenman sonrası) 20 gr whey protein
(Öğlen) 125 gr tavuk göğüsü - az zeytin yağlı salata
(Ara) 200 ml süt
(Akşam) 1 tabak kadar bulgur pilavı - 125 gr tavuk göğüsü - yarım bardak kadar yoğurt (100 gr)
(Ara) 125 gr yağsız peynir - salatalık domates
(Yatarken) 200 ml süt
Antrenmanım = Omuz-triceps çalıştım.
Kızzlaaarrrr ben geldim. Bugün garip bir gündü. Annemin teyzesi vefat etti. Dayım teyzem annem elazıga gittiler apar topar. Yengem kucuk kuzenlerim bana kaldılarr ben bakıyorum. Ama onlarla oyun oynarken spor yapmıs kadar oluyorum. Simdi fırsat buldum gelebildim.
Whey protein sporcu besini.Hayvansal proteinin aynısı sadece kana hızlı karışır.Yani mesela tavuk etindeki protein kaslara 3-4 saat sonra ulaşırken protein tozundaki protein kaslara 1 saat içinde ulaşır.
Neden kullanıyorsan der isen onuda şöyle açıklıyım.Yaptığım antrenman kasları parçalıyacak düzeyde olduğu için proteine ihtiyacım var yoksa kas yıkımına uğrarım.Fitness model seviyesinde bir vücudum vardı benim 1 yıl önce vücudumdaki yağları attıktan sonra o görüntüme dönmek istiyorum.
Benim yaptığım hiç bir antrenman normal bilindik kardiyo şeklinde değil yani otur bisiklete 45 dakika 1 saat aerobik aralıkta yani %60 ile %80 nabız aralığında efor sarfetmek şeklinde değil.Ağırlık antrenmanlarımı yüksek ağırlık az tekrar ile yapıyorum.Kardiyomu ise HIIT şeklinde yapıyorum o yüzden her antrenman sonrası hızlı sindirilen proteine ihtiyacım var.
eşim henüz gelmediği için yemek yiyemedim ama yiyeceklerim belli ,şimdiden yazayım menümü.
sabah.(geç kahvaltı):3 kaşık ciğer(sabah sabah bu ne demeyin,çok güzeldi)
az peynir
domates
3 dilim ekmek
maydonoz
2 lokma reçel
ara:1 portakal
akşam:1 tabak sebzeli bulgur pilavı
2 kaşık yoğurt
salata
ara:mandalina
Menüm :
Sabah :
1 fıncan kahve (şekersiz)
Ogle :
2 katı yumurta ,
1 porsıyon haslanmıs ıspanak ,
1 domates
Aksam :
1 dilim tavuk gögsü tost makinesinde kızarttım
1 tabak yeşil salata bol limonlu
Su : 2.5 u geçmiştir
Spor: 15 dk bisiklet
200 twister
200 yan bel hareketi ..
Acele etme canim 4 sene nedirki yesilpasaport süper :)) bende cok istiyorum bosnaya..siz neden ozellikle bosna?
Zaten dogru iste de braz burda detaylar vermis iste ..ben kendimce olayi cözüyorum :)
Hhhhhh basinsagolsun demek cok yavan geliyor ..cok aci allah sabir versin guc versin..bende ilk bu yarismalara (4 yil önce)böyle bir uzuntu sikintiyla gelmistim ..agir bi trafik kazasi sonucunda aldigim kilolari vermek icin..kazaya kadar kilom hep ideal normaldi..o zaman kolay verdim ..ama simdi zorlaniyorum ..busefer dogumsonrasi kilolar icin geldim..bende ferhan 34 yasindayim
Guzel bilgiler alicak senden ..süperbenim cok sorum olur
Afiyet olsun
Basiniz saolsun canim ..zor olur o kadar cocuk
Bisey sorucam..oglum 11 yasinda basketbol oynuyorhaftanin 4 gunu antremani ve birgunde maci var okuldaki spor derslerinide katarsak okuldada yogun yapiyorlar cunku haftanin 6 gun nerdeyse spor yapiyor..ama sporda harcadigi enerjiye göre beslenmedogini dusunuyorum ve gelisme yasinda oldugu icinde endiseleniyorum..özellikle tavsiye edebilicegin besinler var mi?
Benimde canim cektimi yerim arkadas..sabahi gecesi yok :/
Ooo baslamissinnnn ben daha baslayamiyorum ama en kisa surede basliycam bende bende keslike malesef bu 13 gunluk diyeti yguluycam..
menüm
sabah: 1 dilim tam buğday ekemği, 1 kk peynir, kıymalı yumurta, 1 tatlı kaşığı, diyet reçel
ara: 3-4 tane kuruyemiş, 1 mandalina
öğle: yarım ayva, 1 mandalina, 2-3 dilim elma
akşam : 1 kase mercimek çorbası, yoğurtlu ıspanak, 1 dilim tam buğd ekmeği
su:1,5 lt
spor yok
afiyet olsun,güzel olmuş
bence öle yap,bir anda yüklenme.
öyle olmaz korkma
ferhan yok ama onu çıldırtayım biraz.mesela ferhan, ben geleli 5 ay oldu,ferhan 5 kilo vermedi dahakız ferhan sen olmasan ben kimle uğraşçam bu kadar
Başla canım ben zorlanmadım şuan için iyiym ama çay bile içmek yasak dimi ? şekersiz çay içsem nolcak sanki :S
Afiyet olsun canim
Bak simdi
Acikliyayimda yanlis anlasilmasin1. si geldigimde 8 kilo vermistim bile kendi gayretimle..fazlami verip zorlanmaya basladigimda geldim buraya 222222 2 si yok hehehehe gitmiyor. Iste naaapim
Basliycam ve 13 gun araliksiz kacamaksiz yapicam..haftasonlarim biliyosun ygun luyor..simdi deme eee önumuzdeki haftasonu nolucak:))) alismis ve uygulama pturmus lucak :)
Anladım canımm :) bende kaçamaksız yapmayı düşünüyorum bakalım inş güzel sonuçlar alırzzz
bosna ,öle işte ,sonuçta biz onlarız onlarda biz.
dün bamya çorbasını sormuştum ,unutmuşum.kuru bamya,minicik doğranmış et,soğan ,un,salça,ekşiyle yapılan muhteşem bir çorba.konyada çok yaygındır
Bisey sorucam..oglum 11 yasinda basketbol oynuyorhaftanin 4 gunu antremani ve birgunde maci var okuldaki spor derslerinide katarsak okuldada yogun yapiyorlar cunku haftanin 6 gun nerdeyse spor yapiyor..ama sporda harcadigi enerjiye göre beslenmedogini dusunuyorum ve gelisme yasinda oldugu icinde endiseleniyorum..özellikle tavsiye edebilicegin besinler var mi?
.
Himmmm guzelmistir kizzz seninde bilmedigin yokkkkk
Bosnaya bende gitmek istiyorumm ..ama avrupanin göbeginde cok yakin bir tarihte yasadiklari ambargo insanlik ayibiydi..yasadiklari zulumun yaninda ambargo hafif kaliyor gerci... Daha bir kac yil oncesine kadar da. Adige cumhuriyetleride ambargodaydi://
Ben icinden gectim bosnanin ama gitmis sayilmiyor tabi
Kizlar bu arada bisikletimi getirdim arkadasimdan ..ins kullanirim
Edacim bisey daha sorabilirmiyim
Hangi sporlar kastan ziyade özellikle kilo vermede yardimci oluyor? Cardio ? Agirlikli yapinca kilo kaybndan cok kasmi yapiyo? Bazi nette videolar var cardio gibi ama emin degilim ama dambillarla fln yapiliyo kimisi dambili almadan mi yapmali ilk etapta? Yani ideal kiloya gelesiye kadar fln..cunku kalin bi kol istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?