Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

afiyet olsun.gayet güzel br menü bu.isveçe ne oldu:44:

Evet sütü çok severim yoğurdu pek sevmem peynir tüketmediğim günler zaten en azından 3 bardak içiyorum zorunlu olarak.Bugün 4 bardak oldu.Paket süt içiyorum.
bende süt yerine peynir yiyenlerdenim
canım beni geçen hafta ve bu hafta msj listesinde izinli yazar mısın?
çünkü dediğin gibi zaten 0
ozaman kübra giibi sen listeye hiç almıyorum.

hadi bakalım,tut ağzını,ver kilolarıkola konusunda haklısın

Menünü çok beğendim gayet güzel ve bol çeşitli besleniyorsun
Teşekkür ederim canım. Pazar günü evde oluyorum. İş yok, okul yok. Anneciğimin menülerini tüketiyorum.
afiyet olsun canım menünü çok beğendim..
Teşekkürler

menün güzel afiyet olsun.hurma ,ramazanda yediğimiz mi yoksa trabzon hurmasımı?trabzon hurması çok şekerli bir meyve.
Teşekkür ederim. Hurma Trabzon hurması canım çok tatlı çekti onu kullandım canım. Tatlı niyetine yenilebilecek bir meyve resmen

Afiyet olsun dolu dolu guzel olmus..
Teşekkür ederim canım. Dolu dolu oldu ama olsun hihihi

:)) Herşey güzel gidiyor Ferhan, Çarşamba günü buluşuyoruz bakalım bakalım
Ferrrhaaannn ne olur gel faceeeee :)))seni özledimmmmm
Tripte olsa yeme yafuuu tatlı buuuuu :)))

Şımardın di mi kübraaaaaaa
28 aralıkta eşim yanımıza gelecek ve o zamana kadar 58 olmak istiyorum acaba olabilirmiyim... 60ın altı bile iyi ollurdu.

Olursun olursuuunnnn:)))

Bak işte kadın seni gaza getirmiş ne güzel

Ölüm orucuna mı başladın Kübra. Bunla verdiğin kiloları hızla daha fazlasını alırsın, yol yakınken dön

Eki Görüntüle 565676

işte bu model ve renk nasıl olur sizce?kociş beyendi.

Canım erkeklerden 1 tane göstersene sarı saç hastası olmayan:)))) Benim kanattim sarı yaşlı gösteriyor. Bunun yerine gölge balyaj attır saçlarının aralarına

Menum

Sabah
2 ton balikli sandivic

Ögle
Yarim lahmacun

Ara
5 adet buskuvi

Aksam
Yarim lahmacun, salata, ve yogurt
Yarım lahmacun nasıl dayandın yaaa. Ben hepsini yerdim bir oturuşta ama bende yiyemem artık. Daha dikkat etmem lazım diyete, sıkılaşmam lazım

Son düzenleme:
Canım şu çay kaşığı ile redbul olayına şaşırdım? ne işe yarıyor öyle? Akşam menün bozmuş canım yoksa aslında kötü değilmiş bence. Bugün biraz daha dikkatli yersen hiç bir şey olmaz.

Canım isveç diyeti yapıyorsun galiba belki bu ay bende yaparım. Ama sonrasında çok kilo almaktan korkuyorum. Aç kalıyor insan resmen diyet bitince de deli gibi yiyesim geliyor.

Bol proteinli bir gün olmuş canım. Menün çok güzel bence biraz düzensiz olmuş. Kahvaltıda pilav tavuk vs ama içerik olarak gayet güzel bence.

Akşam yemeği yok mu canım? Menün çok güzel, hem az az hem de sağlıklı.

Menum

Sabah
2 dilim ekmek, 1 yumurta, 1 kk keci peyniri,1 közlenmis biber

Ögle
5 sarma ,yarim közlenmis biber,yarim dilim börek

Aksam
Bir kac catal yogurtlu sebze sote,1 dilm ekmek
Ceyrek pomelo, 1 fincan sutlu kahve
2lt su
Spor +
Menün gayet iyi canım. öğlen biraz yüklenmiş ama az az yediğin için hiç bir sıkıntı olmaz bence.

Canım daha bu konuları düşünmek için çok erken. Daha 2 ay geçti ve 2 yılınız var. Kendini kaptırma tatlım çok fazla

Aynen dediğin gibi canım

Hoşgeldin aramıza. Bende Yasemin. 30 yaşındayım, özel sektörde yazılım işiyle uğraşıyorum. 2.5 yaşında tatlı bir kızım var. Bekarım :)))Boşandım yani. 1.5 yıldır diyet yapıyorum 110 kilolardan 76 lı rakamlara indim canım.
Allah sabır versin canım, eşini kaybetmene çok üzüldüm. Hayat devam ediyor, lütfen kendini bırakma, daha yaşayacağın bir sürü güzellikler var.

dilek 28-29 kasım mesaj sayılarını paylaşmadın hala:44:

Ben sana topluca mesaj atcam Zeynep, geçen hafta benim aklım başımda değildi biliyorsun. Bir üzüldüm biiiiii deliler gibi sevindim Dengesiz bir duygu seli haftasıydı

Canım hep merak ettiğim bir konuydu sana sorayım. Spor öncesi yemek yemeli miyiz? Yoksa sonrasına mı saklamalıyız. Ben genelde spordan 1 saat önce yemiş olarak spor yapıyorumda(duyanda çok düzenli spor yapıyorum sanar)

Başınız sağolsun, allah sabır versin..

Benim tüm gün elimde şekersiz kremasız kahvem olur yudum yudum alırım. Gerçekten ılık yada sıcak içecekler açlığı baskılıyor.

Bisikletli Ferhaaaannnnn

Çok güzel bilgiler vermişsin teşekkürler..

kadının suratına bir yumruk indirmedinmi bu lafın üstüne. ne dengesiz insanlar var ya.

hoşgeldin, başın sağ olsun eda üzüldüm ama elden gelecek bişey yok, takdiri ilahi. ben başak 28 yaşındayım, memurum 8 aylık bi oğlum var hamilelikte 90 a çıktım şimdi ise durum bu. aramızda olduğun için sevindim

verdiğin bilgiler için sağol, ben bfite gidiyorum 1 ay gittim ve 3,5 kilo verdim sence oradaki spor olayı nasıl bi incelermisin. yarım saat sürüyor sadece ben üstüne kendim biraz hareket yapıyorum, 30 bacak hareketi 50 mekik falan gibi

seminecim Allah agyret versin valla ne kadar yoğunsun , yazık sana dinlen birazcık, bu koşuşturma işle uyuyamazsın tabii
oohhh afiyet olsun . olacak arada böyle şeyler memlektten gelmiş tabii ki azıcık yiyeceksin, afiyet olsun

afiyet olsun çok güzel olmuş isveçe yarın başlayacaktın di mi

Gunaydin canim ne guzel pir pir pir kelebek gibi kanat cirpiyosundur carsambaaaaa?? 2 guncuk var sen mi gidiceksin?
Gelicem ama once su diyete adapte olayim yeniden ayri bi hesap acmaliyim

Gunaydin dilan cay bardagi yaziyor :))

Öfhhh sikinti var icimde

Biraz karışık bir durum genel olarak bunu bilgili birisine sorduğunuzda spordan 2 saat önce karbonhidrat yenilmeli der geçiştirir.Ama biraz açayım konuyu sana.

Nabız kişiden kişiye değişmeyen bir şeydir.Sizin ne kadar yorulduğunuzu belirtir herkeste aynıdır bu durum.(Sporcu kalpleri hariç.Özellikle dayanıklılık sporcularının kalpleri hacim olarak normal bir insan kalbinin 2 katına ve 5-6 kat daha fazla güce ulaşır.Dakikada normal insan kalbi 60-80 kere atarken sporcu kalpleri 25-30 kere atar.Bütün kaslar gibi kalp kasıda zorlandıkça büyür ve güçlenir.)

Şimdi sen sporunu %70 nabızın üstüne çıkmadan yaptığın taktirde spordan 2 saat önce karbonhidrat almana gerek yoktur.Çünkü vücut %10 civarında karbonhidrat harcar ve sen hiç karbonhidrat almasan bile vücut bu %10 luk enerjiyi kaslardaki glikojen depolarından elde eder ve fazla zarar görmez vücut.

Ama sen sporunu yaparken % 70 nabızın üstüne çıkıyorsan heleki % 80 nabızın dahi üstüne çıkıyorsan ve spordan önce karbonhidrat içeren besin almadıysan sonuç şu olur.Mesela %75 nabızla koşuyorsun 1 saat koştun 1000-1500 kalori harcadın.Bunun %50 si karbonhidrat yani 500-750 kalorisi.Bu 500-750 kalorilik karbonhidratı vücut kaslardan elde etmek zorundadır.Ve bu spor dilinde kas yıkımı adını alır.
Heleki birde %80 nabızın üstlerine çıkarsan toplamda harcadığın kalori 2000 e ulaşmıştır.Ve 2000 kalorinin %85 civarı karbonhidrat olucaktır ve vücudunda inanılmaz bir kas yıkımı gerçekleşicek.

Bu yüzden sabah kalkıp kahvaltı yapmadan spor yapıcak kişilerin bu konuya çok dikkat etmesi gerek ortalama %60 nabızla sporunu yapması gerekir.

Peki spordan sonra ne yenilmeli.Oda karışık bir konu. Genelde protein deyip geçiştirirler.

Eğer sporda kaslarınızı parçalamışsanız protein almalısınız.Parçalanan kaslar için spordan sonra en az total kilo x 0.25 kadar gr protein almalısınız.

Karbonhidrata gelince ben genellikle sporunuzu %70 nabızın altında yaptıysanız spordan hemen sonra karbonhidrat alınmaması taraftarıyım.En azından 1-1.5 saat beklenilmeli taraftarıyım.Vücut bu süre içinde biraz daha yağ yakabilsin.

Sporunuzu %70 nabızın üstünde yaptıysanız spordan sonra karbonhidrat + protein şeklinde yenilmeli.Çünkü kaslardaki boşalan glikojen depolarının en kısa sürede tekrar dolması gerekmektedir.En güzel olay burada gerçekleşmektedir işte.Siz sporda glikojen depolarını boşaltmışsanız ve spordan sonra aldığınız karbonhidratlardan inanılmaz bir hızda glikojene dönüşüp kaslara tekrar gönderilir.Başka hiç bir zaman karbonhidratı bu kadar çabuk enerjiye çeviremezsiniz.

O yüzden size tavsiyem bir zamanlar kendiminde uyguladığım şey.Canınız bol karbonhidrat içeren birşey çekti.Mesela sabahki pilav gibi yada makarna gibi.Anaerobik bölgede yani %80 -90 nabız aralığında 5 dakika durun ardından %70 in altına düşmeden 5 dakika devam edin.Ve bu şekilde devam edebildiğiniz kadar edin.5 dakikadan uzun süre durabiliyorsanız %80 in üstüne durun tabiki ama çok zordur benden demesi.Laktik asit kaslarınızı yakarak size acılar çektirir.Ve bu acının ardından bol karbonhidrat tüketin en az zararla günü atlatın.

Son olarak canım spordan önce en azından 1.5 saat bekle 2 saat beklemen en güzeli olucaktır.Çünkü yediğin besinlerin sindiriminde bolca kan gerekiyor ve spor yaparken çalışan kaslarada bolca kan gerekiyor ve sindirim tam bitmeden spora başladığında vücut arada kalıyor kanı sindirim içinmi harcasam yoksa kaslar içinmi şeklinde ve 2 sinide yarım yamalak yapmak zorunda kalıyor.

Ayrıca kaslarımın parçalandığını nasıl anlıcam diye bir düşünce varsa aklınızda.Sporun ertesi günü çalıştığınız kaslar ağrıyorsa parmağınızı bastırdığınızda acıyorsa falan parçalanmıştır

aynen öyle haklısın gerçekten canımm
afiyet olsun.gayet güzel br menü bu.isveçe ne oldu:44:

ozaman kübra giibi sen listeye hiç almıyorum.

hadi bakalım,tut ağzını,ver kilolarıkola konusunda haklısın
tmm zeynep alma beni listeyeee
seminecim Allah agyret versin valla ne kadar yoğunsun , yazık sana dinlen birazcık, bu koşuşturma işle uyuyamazsın tabii

afiyet olsun çok güzel olmuş isveçe yarın başlayacaktın di mi
annemin ilaçlarından bende alsam mı diye düşünmeden edemiyorum yaniiii

ben de ancak girebildim öğle arasında.. sabah tartıldım , hüsrana uğradım... acaba pazartesileri mi böyle çıkıyorum , salı günü normale dönüyor kilom , bakalmı yarında öyle mi olacak .. eğer öyleyse tövbe bi daha pazartesileri tartılmam..
pazartesi sendromunu bedenimle, kilomla,ruhumla yaşıyorummmmm

Hoşbuldum teşekkürler Başak

B-fit e hiç gitmedim ama internetten baktım şimdi sıra sıra aletlere geçiliyormuş sanırım.Vücudun tüm kaslarını çalıştıran aletler ise çok güzel crossfit tarzında bir antrenman olur.Çoğu kişi spor denilince sadece yürüş bisiklet düşünür.Üst vücut kaslarını önemsemez göğüs omuz sırt.Orada o kaslarınıda sıkılaştırma şansı bulursun eminim.

Ay pardon hihiih. Güldüm kendimeBen de yeni bir formül mü keşfetmişler nedir diyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…