Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Meyve aslında zararlıdır.İçerisindeki vitamin yüzünden yemek zorundayız.İçerisinde basit şeker vardır yani glisemik indeksi yüksektir.Genelde diyetisyenler protein ile birlikte yenilmeli derler vücut fazla insulin salgılamasın diye.

Ben hiç meyve tüketmem hem sevmem hemde glisemik indeksi yüksek olduğu için.Multi vitamin takviyesi kullanırım hap olarak.Ne kadar sağlıklı bilmem ama yıllardır tüketmiyorum meyve ve sağlıyım yerinde kolay kolayda hasta olmam.

Dilan canım 20 gr protein dediğimi sormuşsun.Takviye besin, protein tozu, sporcu besini gereksiz bir şey

Hatırlıyamıyorum 7-8 tane vardı galiba 200 gr da.Herkes kaç tane olduğunu merak etti sebebini çok merak ettim neden adetini merak ettiniz :44:

Canım gram hesabını bilmediğim için az mı yedin çok mu yedin anlayamadım ben o yüzden sordum. Sanırsam çok yemişsin canım. :26: ma sporcusun yakarsın sen.

PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE Cuma CUMARTESİ TOPLAM
pia 7 19 16 5 28 24 99 1.
lafraise - 10 15 - 4 9 38 5.
cumbo 6 9 13 10 14 9 61 3.
mersinli42 10 7 13 10 15 15 70 2.
goncagüll 14 8 7 15 11 - 55 4.
yasminyaso 13 7 2 4 11 0 37 6.

SPOR LİSTESİ

PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE Cuma CUMARTESİ TOPLAM
pia - - - - - - 6-
lafrasie - - + - - - 1+
cumbo + + + + + - 5+:))
mersinli42 - - - - - - 6-
goncagüll + + + + + - 5+:))
yasminyaso - - - - - - 6-

kızlar mesaj konusuna dikkat çekmek zorundayım.yukarıda izinlilerin dışında mesaj sayısı sıfır olanlar var ,ben onları listeye almadım.ama haftaya açık açık söylenecek isimler.
spor konusunda ben başta olmak üzere dilek ve başak hariç sınıfta kalmışız

benmiyim

Canım gram hesabını bilmediğim için az mı yedin çok mu yedin anlayamadım ben o yüzden sordum. Sanırsam çok yemişsin canım. :26: ma sporcusun yakarsın sen.

1000-1200 kalori ortalama.Besinlerin kalorilerini yazıyım aklınızda kalıcaktır.

Sebzelerde patates-bezelye-börülce-baklagiller dışındaki bütün sebzelerin çiğ hallerinin 100 gr da 50 kaloriden az enerji vardır o yüzden istediğiniz kadar tuketebilirsiniz.

Patates - bezelye - börülce 100 kalori 100 gr mı.

Baklagillerin 100 gr mı 350-400 kalori

Et türevleri.Tavuk derisiz olduğunda göğüsün 100 gr mı 150 kalori kanat bacak vs vs 200 kalori.
Yağsız ette tavukla eşdeğer diyebiliriz yağlı kısımlarının 100 gr mı 200 kalori yağsız kısımları 150 kalori
Balık balık çeşitleri çok fark ediyor balığın yağlı yada yağsız olmasına ama yağsız balıkların 100 gr mı 150 yağlıların 250 ye kadar çıkabiliyor.

Tatlılarda ise şerbetli tatlıların 100 gr mı 500-600 kalori oluyor.Sütlü tatlıların (sütlaç hariç) 100 gr mı 150-200 kalori oluyor.

Tatlılarda oran çok fazla değişebiliyor ama 1 gr yağ 9 kalori olduğu için adam 11 gram daha fazla yağ atsa 100 kalori arttırıyor besinin değerini o yüzden heryerde aynı doğrulukta değildir bu değerler.Yapan kişiye göre çok fark eder.

Bunların bilinmesi yeterlidir öyle o şekilde şu tam şu kadarmış bu tam bu kadarmış yapmamak gerekiyor.Mesela bazı kişiler mercimek çorbasını internetten aratıyorlar bi çıkıyor 250-350 kalori bişiler öyle düşünüyor.

100 gr mercimek 350-400 kalori.500 gr mercimekten yapsak çorbayı buda eder 2000 kalori.Patates - soğan vs vs ettiklerinizde tutmaz ama hadi 500 kalori tutsun 2500 kalori.En az 20 kase çıksa 125 kalori kase başına hadi 150 diyelim.

En çok gördüğüm hatalardan biride makarna konusunda oluyor.Kişi bakıyor internetten 350 kalori 100 gr mı ben tabağıma 300 gr almış olsam 1000 kalori.Ayy ben bugün başka birşey yememeliyim diye düşünmeye başlıyor.Kuru makarnanın 100 gr mı 350 kaloridir.Pişirdiğinizde 100 gr makarnadan koca bir tabak makarna çıkar.Prinçtede aynı hata yapılıyor.

Fazla uzun oldu galiba dalmışım

dışarıdan belli oluyomu, sadece gündüzleri takıyorsun değilmi.

güldürdün beni

Günaydınnn Şekerler Ballar Lokumlarrr

Bu saatte kahvaltı yapıyorum ya süperim ben
napayım ikinci ögretim olunca böyle oluyor

ah ah bizde öğle yemeği yedik anca. hayat sana güzel

sevindim böyle söyleyince

Kendim için çok sevindim hihihi:119::118::124::111:

hayırlı olsun kendini biraz daha tanıtabilirmisin, kaçırmış arkadaşlar olabilir

kızlar iddaa sonucu kazandığım yemeği bu öğlen yedimaçlığın üstüne süper gitti yani bugünde cozuttum anlayacağınız. umarım cuma artıda çıkmam:18:
sanırım benim yeniden iddaaya girmem lazım gaza gelmek için yoksa kurtulamayacağım bu 70 lerden

03.Ara
mesaj sayısı spor

mersinli42-- 22 yok
pia-------- 6 var
cumbo----- 13 var
goncagull-- 7 yok
lafraise---- 12 yok
kbr23 ------10 yok
yenidenbasla 17 var

04.Ara
mersinli42-- 11 yok
pia-------- 24 var
goncagull-- 9 yok
cumbo-----4 yok
kbra23-----12 yok
yeniden basla 23 var

3 ve 4 mesaj sayıları bu şekilde lafraise yanlışlıklamı yazdın bilmiyorum ama pazar gününü göndermişsin bende yazmadım yanlışlık varsa düzelteyim.

Son düzenleme:

Gel iddaya girelim 1 ayda 65 olamazsın

canım hemen sayıp gönderiyorum :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…