Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Canım haftada 1 kilo yağdan vermek için günlük harcadığın kalorinin 1000 kalori kadar altında kalori alman gerekir.Eğer sen haftada 1 kilodan daha fazla veriyor isen kas dokusu ve su kaybediyorsundur yağın yanında ( kasların %75 i sudur )Ayrıca haftada 1 kilodan fazla veriyorsan çok yetersiz besleniyorsundur buda şuanlık için yüksek kilo kaybı (kas yağ karışımı) yaşatıcaktır ama bundan 1-2 yıl sonra birde bakmışsın verdiğin kiloları fazlasıyla geri almışsındır.Bunun sayısız örneği var dünyada.

Canım pırasa yanlış hatırlamıyorsam 40-50 kalori arasında bir şeydi çiğ 100 gr mı.Sen 1 kilo pırasadan yemek yaptığını düşün.Pırasalar 500 kalori içine attığın domates soğan vs vs 100-200 tutsa 20 gr civarıda yağ katsan 200 kaloride o ortak hesap 1000 kalori diyelim.

Bu pırasa yemeğinden 5 tabak çıksa ortalama pişmiş haliyle 1 tabağı sadece 200 kalori.Yemeğin suyunu tüketmediğinde 150 ye kadar indirebilirsin aldığın kaloriyi.Ki bu pırasa yani diğer sebzelere göre biraz daha fazla kalorili 40-50 arası birşeydi galiba.Dün benim tükettiğim yeşil fasulyenin çiğ 100 gr mı sadece 30 kalori.

Ama dediğim gibi PATATES-BEZELYE-BÖRÜLCE VE BAKLAGİLLER DIŞINDAKİ SEBZELER İÇİN GEÇERLİ BU DURUM.

Kazein proteinine gelince.Proteinin ne olduğunu çoğunuz biliyorsunuz biraz daha derinine inildiğinde protein çeşitleri ortaya çıkıyor ne bunlar hayvansal proteinler bitkisel proteinler ve kazein proteini.

Hayvansal proteinler hızlı sindirilen ve alınan proteini bir anda kasa gönderen proteinlerdir.Mesela 100 gr tavukta 20-25 gr protein vardır.Siz 100 gr tavuk tükettikten sonra 2-3 saat içinde bu protein sindirilir ve 20-25 i birden hemen kaslara gönderilir.Hayvansal proteinler spor sonrası ve sabah kalktığımız zaman için idealdir.

Bitkisel proteinler hayvansal proteinlere göre yavaş sindirilir.Yani 100 gr nohut tükettiniz mesela 35-40 gr protein içerir ve bu 35 40 gr proteini vücut 2 saat sindirilme desek 2 saatin ardından her 1 saatte 10 gr kadarını kaslara gönderir ve 3-4 saatte biter.

Kazein proteini ise 8-10 saat boyunca sindirilebilen ve sürekli hiç durmaksızın kaslara protein gönderen bir protein çeşidi.Mesela yarım litre süt tükettiniz yatarken.15 gr kazein proteini içerir.Vücut sabaha kadar bu 15 gr mı 8-10 saat içinde orantılayarak kaslara gönderiyor ve kasları sabaha kadar korur.saatte 1-2 gr şeklinde mesela.

Benim yaptığım spor sizinkilerden biraz farklı ben anaerobik seviyede spor yapıyorum buda kaslarımı zorlayan bir olay o yüzden günlük kilom başına 1.5 -1.7 gr kadar protein tüketiyorum.Yatarkende malesef 1 bardak sütteki 6-7 gr lık protein bana yetmiyor peynir tüketmek zorunda kalıyorum.

Ama sizler yatarken 200 ml süt tüketseniz yeterli olucaktır.

Hiç hareket etmeyen birinin kilosu başına 0.8 gr protein
Gün içinde hareketli olan yada aerobik seviyede spor yapan birinin kilosu başına 1 gr protein
Anaerobik seviyede spor yapan birinin kilosu başına 1.5-2 gr protein alması gerekir.

Buda karışık bir döngüdür şimdi siz anaerobik seviyede spor yapmadığınız halde kilonuz başına 2 gr protein alırsanız vücut ihtiyacı olmayan proteini kullanamayacak ve yağa dönüştürecektir.Karbonhidrat gibi enerjiyede dönüşmez proteinler.

Bu yüzden dukan vs protein diyetleri çok tehlikelidir.Başta karaciğeri inanılmaz yoran bir diyettir.İkinci olarakta alınan yüksek protein harcanmadığı için yağa dönüşür.Ama bir yandanda yüksek protein vücuttan su atımı sağlar buda vücut ağırlığının düşmesine sebebiyet verir.Karbonhidrat çok az olduğu için kaslarda erimeye başlar.Ama birey tartıda kilosu indikçe memnun olur değişik ve hiç anlıyamadım bir zihniyet.

Hatta çalışırken bir bayan vardı gelen dukan yapıyor üstüne üstlük birde spor yapıyordu.Tabiki para kazanma amaçlı bu konuda onu uyarmadım spor yapmayın şeklinde neyse affetsin Allah'ım
Herneyse anlattığımda kendisine bana yaptığı hareket bisepslerini sıkması oldu.(pazu) görüyormusun diyordu bana eriyor olsa neden bunlar böyle dümdüz olurdu erise.Buda kötü bir inanış malesef.Vücudunuzdan kas kütlesi kaybederken vücut en az kullandığı kaslara yönelir.Kol kaslarınızı ve bacak kaslarınızı kısmen kullandığı için özellikle sırt ve göğüs ve omuz kaslarınızdan erirsiniz.

Başak gerçekten yoruldum yazarken

Bugun canim cok ama cok cok cok sıkkın... Gonlum cok kirgin, uzgun degilim cok kirginim.. Uzgunde olabilirim bilmiyorum duugularim karisik...
Bu yuzden bugun az mesaj atarsam beni mazur gorebilir misiniz
5 mesaj kurali varya..
hayırdır canım yaa.. takma kafana..
Selamlar

1 hafta önceki kilom 90
Şimdiki kilom 86.9

Bütün fazla sular atıldı görev tamam.

Haftada 1 kilodan fazla verdiğim tek hafta bu olur inşallah.
hööyynnkkkkk ne kaa çok vermişsin.. tebriklerrrrrr
Dilekkkk nasılsın niye yazmıosun bakimmm
Kafana takmasana :44:

yok canım yaaa üzüldüm başta ama geçtii.. ancak okuyabildim geçmişi

nasılsın kübraaa.. kilo vermeye başlayınca mutlu oluyor insan ..bence hedefine hızlı ulaşacaksın

Ama buraya girip geçmişi okuyamıyorum bile , yazamıyorum

bende okurken
canım ya seni seviyorum ama ben, verdiğin bilgiler için saol gerçekten kısaca anladığım şu hızlı kilo vermek iyi değil:26::26: ve spor yapmak şart görünüyor. bendaha öncede söylediğim gibi b fite gidiyorum bu durumda orada haftada 3 gün yaptığım sporu düşünürsek ortalama kaç kilo vermeliyim haftada sence yarım kilo falanmı

1 kiloyu geçmemeye çalış canım.Acelen yoksa haftada yarım kilo en idealidir.Ama yok daha hızlı kurtulmak istiyorum diyorsan haftada 1 kilo ideal.Üstü zararlı.

ben senin yerinde olsam hedefin kaçtı hatırlamıyorum ama 10-15 kilo fazlan vardı galiba.Haftada yarım kilo vermeyi hedeflerim ve ayda 2 kilo eder.Zaten kışa girdik kalın kıyafetler saklıcak fazlalıklarını.Haftada yarım kilodan 5 ayda 10 kilo kaybedersin.Bir dahaki yaza fit bir vücutla plajda gezersin.Hem sarkma vs vs de hiç olmaz.

inşallah canım ama insan hemen olsun istiyo sorunda buradan çıkıyo zaten

hayır yaaa ne izni ne kaldıki şurda sık biraz daha dişini

Aynen katiliyorum yasemincim israr etmekten nefret ederken sana hep israr ederken buluYorum kendimi (( ama 3 hafta sabredemiycekmisin?

En doğru kararı kendin vericeksindir canım benimki bir öneri sadece.Bebişini benim yerime bir gıdıklayıver

Tesekkürler..gercekten yeni yeni toparlaniyorum yeterince yüklemissim zaten :))) gidiklamam miiiii seve seveeee

Girip yazamıyorum nurgül, olmuyo denedim biliyosunuz

Canim egitimin nekadar surucek o zaman zarfinda mesajda izinli sayilsan listeden cikmasan 3 hafta kaldi zaten ... Zaten sonirlerim bozuluO sizleri gormeyince burda nurgulde saaliiyo sendeee hatice hanim dondude henuz adapte olmadi heralde kocisn gonlunu yapiO hallaaaa
Oofffhhhhhh

Selamlar

1 hafta önceki kilom 90
Şimdiki kilom 86.9

Bütün fazla sular atıldı görev tamam.

Haftada 1 kilodan fazla verdiğim tek hafta bu olur inşallah.
ooo çookkk tikkat ett. gerçi daha ne kadar edeceksenn
ya benim için bi beslenme programı çıkarırmısın şaka şaka sadece bi günde ne kadar su, karbonhidrat, protein ve tatlı tüketmeliyim ve ne kadar hareket etmeliyim. özetleyebilirmisin böle çok karışık. mesela 1 tavuk butu, iki tabak makarna, 2 bardak süt, yarım saatte yürüyüş
Çok hafif olmuş adana çok yağlı değil ise.Ara öğün yapmaya vakit bulamadın sanırım keşke yapabilseydin.
az yağlıydı ama dürümün lavaşı kalındı (
Çok güzel istediğin kiloya ulaşmana çok az kalmış
ivit hayırlısı

vaay anasınıııı

nasılsın kübraaa.. kilo vermeye başlayınca mutlu oluyor insan ..bence hedefine hızlı ulaşacaksın

evet mutlu oluyor gerçekten bgn gittim pantln gömlek aldım kıyafetlerm hep geniş üstüme oturanlar güzel oluyor bnce :)
inşş canım teşekkürler hepberaber istediğimz kiloya gelmek dileğiyle

hafta sonu yine misafirlerim var, gez toz kısmı çok güzelde umarım yeme içme konusunda kontrollü olabilirim

elinden geleni yapacağına eminiz giyinmek istediklerini falan düşüün

Nurgül spordan geldim biraz yorgunum hafif dinlenince ayrıntılı olarak yazarım sana.İstersen bana gün içinde neler tüketebiliceğini yazar isen yani kahvaltı yapabiliyormusun öğlen iş yerindemi yiyorsun 3 ana öğünden ayrı olarak ara öğün olarak çalışırken cantana kuru yemiş veya 200 ml lik paket sütlerden atabilirmisin.Yada ofistemi çalışıyorsun kendine özel dolabın varmı onları yazarsan sana beslenme programı çıkartabilirim.

Ne kadar su içmeliyim demişsin.Genel olarak 8-10 bardak yani 2 litre denir ama onun hesabı şöyledir kilo x 0.32 yani sen 55 kiloydun

55x0.32 = 1.8 litre ortak hesap gene 2 litre.Spor yaptığın günler buna bir yarım litre daha eklemekte fayda var.Ben mesela günde 4 litre içiyorum.

tmm. ofiste çalışıyorum kahvaltı imkanım var. herşeyi getirebiliyorum. dolabda var. bende o civarda tüketiyorum suyu. ofiste her imkanım var yani

tmm. ofiste çalışıyorum kahvaltı imkanım var. herşeyi getirebiliyorum. dolabda var. bende o civarda tüketiyorum suyu. ofiste her imkanım var yani

Haftada 3 gün spor yapıyorsun 2 farklı liste çıkartıcam spor yaptığın günler ve yapmadığın günler şeklinde.Birde sporunu ne zaman yapıyorsun akşam iş çıkışımı

Haftada 3 gün spor yapıyorsun 2 farklı liste çıkartıcam spor yaptığın günler ve yapmadığın günler şeklinde.Birde sporunu ne zaman yapıyorsun akşam iş çıkışımı

hı hııı evet. iş çıkışı yapıyorum. aslında sabah kalkıp ormanın kenarında yürüşte çok güzel oluyo ama erken kalkmak çok zoorr. çok heycan verici olduuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…