Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Bana ne kadar çok geliyor ama ne kadarda çok kilo veriyorsunn kafam çok karışıyor:44:

Karbonhidrata ihtiyacım var spordan önce.Dilimler küçük tam buğday ekmeği tüketiyorum tanesi 50 kalori ekmeklerin.

Bana ne kadar çok geliyor ama ne kadarda çok kilo veriyorsunn kafam çok karışıyor:44:

Canım ben haftanın 3 günü HIIT yapıyorum 60 dakika sürüyor toplam ve 60 dakikada 1500 den az kalori harcamıyorumdur.Ve HIIT nin spordan sonrası etkiside var.Yani bunun sebebi spor.Bu arada 3 kilonun coğu sudur diyete başladığım ilk hafta olduğu için.

2000 kalorilik bir diyet uyguluyorum Ferhan.Başladığımdan beri aynı ve menülerimin kalorisini şimdilik düşürmicem.Şöyle yapıcam 2000 kalorilik diyet ile bu hafta kilo kaybıma bakıcam eğer 1 kilodan fazla verir isem 2500 e çıkartıcam menülerimi eğer 1 kg verirsem 2000 sabit kalıcak.Ve yaklaşık 2 ay sonra kilo verimim durucak bu durumla karşılasınca menülerimi azaltmaya başlıcam taki 1500 kaloriye kadar.
Böylece yaklaşık 5-6 ay aralıksız kilo kaybı yaşıcam.

Yani önümüzdeki haftadaki kilo kaybı benim için çok önemli inşallah 1.5 kilo gibi bir kayıp olur anlarımki aldığım enerji hala az menülerimi 2500 e çıkartırım.Kilo verimi durunca 2000 e indiririm gene durunca 1500 e indirrim.Her bir duraklamaya kadar 2 ay geçse 6 ay yani anlatabildimmi.

Eğer yapmak isteyen var ise HIIT yide anlatabilirim.Fakat bunu uygulamak için en azından 6 aylık aerobik kapasiteyi güçlendirmiş olmanız gerek yoksa kalp bu güce alışık olmadığı için Allah korusun bir şey olabilir.

Anladım sanıırım canım
Bu durumda benimde kilo vermem çok olması lazımdı ?
hani az yiyorm sporda yapıyorum ki ?

Arkadaşlar aranızda cocukları olan var.Lütfen cocuklarınıza bol bol herşeyden yedirmeyin.Sağlıklı besleyin cocuklarınızı.Çünkü çocukluk beslenmesi obezitenin en büyük yandakçısı.

Yağ hücleri var bedenimizde cocuğunuz ergenlik öncesine kadar eğer kilo alıyorsa yağ hücleri çoğalıyor.Ergenlik bitiminde artık yağ hücleri çoğalmıyor.Yani cocukluğunda kilo almaya başlayan birinde atıyorum 5 milyar yağ hücresi var iken ergenliğine kadar kilo almamış sonradan kilo almış birinde 2 milyar kadar yağ hücresi oluyor.Ve bunun kilo vermeye etkisi çok fazla oluyor ne kadar az yağ hücresi o kadar güzel.Ne kadar çok yağ hücresi o kadar fazla leptin hormonu salımı.

yumurta haşlanmış değil,az yağda piştiekmek yemem normalde faslyenin yanında ama bu başkaydı.anneannem köy ekmeğini dilimleyip kurutmuş.fasulyeyi haşladığım suya tuz atıp ekmeklerin o suyu çekmesini sağladım.üzerine karabiber ektim.yöresel bir yemektir.

canım hemen aklıma bişey gelmedi.biraz araştırayım,ok.

yok kız kuruydu.anneannem kendi taş fırınında yaptı.büyük somun ekmek,köy unuyla yapılmışaslında onu sobada kızartıp üzerine tereyağı sürerek yemek lazımmmmmmmmmmmmmmm:111:
Menüm

Sabah
yok

Öğle
1 kk peynir
2 dilim salam
1 dilim ekmek
Sekersiz cay

Aksam
yok

bu menüm zayıflamak icin degil canım birsey istemiyor sadece o kadar..
açlığa nasıl dayanıyorsun,anlatta bende deneyeyim.

diğer sarılara ne oldu,yazık onlaraaaaaaaaa.afiyet olsun.

başka ne yedinnnnnnnn

ben bu kadar yesem kilo alırım.

üniversiteye kadar çöp gibiydim.dedem tombul çocukları görünce anneme kızardı,sen bunlara bakmıyorsun diyeorta okulda,lisede okul takımlarında lisanslı sporcuydum.sporu bıraktım kilo almaya başladımama hiç anne olunca aldığım kiloyu almamıştım.

tamam canım beklyrm bende düşünyrm ama birtürlü bulamadm belki senin aklına daha gelir diye düşündm

İlk hafta seninde çok olmuştur kaçtı ilk hafta verdiğin kg ?
hiç hatırlamıyrm ama çoktu sanrm haklsn :)

kübra bu termi ilk kez duyuyorum.onun için bir sorum var,basit deney mi kurman gerek yoksa kavramları anlatmak için etkinlkte hazırlayabiliyor musun?drama gibi,oyun gibi...

kübra bu termi ilk kez duyuyorum.onun için bir sorum var,basit deney mi kurman gerek yoksa kavramları anlatmak için etkinlkte hazırlayabiliyor musun?drama gibi,oyun gibi...

ikiside olabilir sanıırım canım bende çok fransızım
bende olan bilgileri yazayım :
elle kolla yapılan fen ...
ilkögretim boyutunda fenle ilgili kavramları elde edebilecek ..
duyu organlarıyla algılanan fiziksel bir araç gereç..

:44::44::44:

Neyin var canım :44:

Nisanlımla gorusmuyoruz bi sure daha boyle devam ederse kararlar ortada...

Vallaaa bu sefer zayıflama sevdasına degil, moralim bozuk oldugunda su bile içemiyorum ki bugun hiç içmedm

merhabalar
menüm
sabah simit, kahve
öğle 1 dilim kepek ekmeği, bezelye yemeği,salata
aakşam 1 tabak barbunya yemeği, 1 dilim ekmek

Eda, bu sefer soru benden sana :)
Ev tipi tramboline ne dersin? Soyle zıplasam zıplasam sıkı bacaklarım olsa? Hemde stressimi atsam ??

Son düzenleme:
Nisanlımla gorusmuyoruz bi sure daha boyle devam ederse kararlar ortada...

Vallaaa bu sefer zayıflama sevdasına degil, moralim bozuk oldugunda su bile içemiyorum ki bugun hiç içmedm

kuzum ne oldu niye görüşmüyorsunuz .. nişanlyken olur arada tartışmalar .. kıyamam sana ..

Eda, bu sefer soru benden sana :)
Ev tipi tramboline ne dersin? Soyle zıplasam zıplasam sıkı bacaklarım olsa? Hemde stressimi atsam ??

Dizlerin hafif bükülü olarak zıplarsan enerji harcamanada sebep olur canım.Ama dizlerin bükük olmaz ise basınç kasa değil ekleme ve kemiğe binicektir.

Ama ben tavsiye etmem Ecem onun yerine kondisyon bisikleti almanı tavsiye ederim.Bir zamanlar benim antrenmandaki felsefemdir.Hayata olan öfkeni sporda kus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…