niye ben düzgün tablo yapamıyorum ya normalde böyle değil gönderince yamuk yumuk oluyor
kızlar göndermeyenlerin dünkü mesajlarını sayıp yazdım bugünküleri mesaj atarsınız
cislandik diyorsunnnnnnnnSabah
1 d tost
Ogle
Yok
Aksam
Cok fena yazamiyorum
Cisss
2 lt su
ay yok ben dayanamam23 senelik evliyiz denızcı eşim senede bir eve gelir.bir arkadasın paylaşımını okumuştum da istanbulda işe baslamış eşi haftada birmi ne gelecek diye yazmıştı sanırım bende o arkadasa teselli olsun diye yazmıştım beterın beterıde varmış her halimize şükür yinede diye.
gule gule kullankızlarr çok mutluyum telefon geldi ıphone 4s arkadaşımın eşi yurt dışından getirdi ailecek görüşüyoruz çocukluk arkadaşımın eşi bugün eşim aldı geldi arkadaşımdan detayları öğrenirim ama yurt dışı olduğu için açılması gerekiyor birde sım kartımın küçültülmesi gerekiyormuş biras işi var sanırım çözerim ondanda girerim zmanla eşim sevgililer günü hediyesi yok sana bak telefon aldım diyor bunada şükür dedim hediyenin böylesi şamda kayısı ehehe parası ondan çıkcak nasıl olsa yok aşkım 4 -5 yıl almasanda olur dedimAMA YAPAR BENİM KOCİŞKOM DAYANAMAZ
seninle yazisinca rahatladimrefleks olmuş ciddi değildir üzülme ...
kardesinle zamanın tadını çıkar canım kolay ele geçmez böyle şeyler...
güle güle kullan canım
sorumluluk duygun coksa inanki yaparsin itersen sana yaptigim butun diyet yemeklerin tarifini yazarimBeril le Ecem ciss li menu yazmis
Benimki de oyle..
Bu aralar motivem cok kotu. Takimdan ayrilmayi bile dusundum. Kilo verememek beni cok strese sokmuyor, rahat bir yapim var ama burdaki sorumluluk beni cok geriyor..
eline saglik gulom.......... 8 subat.................................9 subat
beril77 ................ 20
betuld ................. 31
dontpanic ........... 0
GUL1978 ............ 13
gurbet_dmr......... 0
lafraise ........... 22
prensesss016 ..... 8
48to38 ............. 15 ...........9
niyal ................. 17
EVSEBU..............9
Arzu_54 .............7
Sevda_M............. 4[/COLOR]
feministmievlenirken fabrıkada calışıyordu.sonrası işte işten atıldı büyük kızım 6 aylık bebekdı baktıki issiz olmayacak ben bi gemiye gideyim sonra buralarda baska iş bulur gelirim demişti 23 sene oldu.çok zordu yıllar geldi gecti ben erkek gibi kadın yetiştim cebimden 50 erkeği sirkeler atarım elime su dökemezler sazen eşim beni böyle yetiştirdiği içinde hayatta çok yannızlıkla zorluklarlada tek başıma gögüş gerdiğim içinde ne bileyim işte feminist oldum cıktım .
ben yolladim sanirimniye ben düzgün tablo yapamıyorum ya normalde böyle değil gönderince yamuk yumuk oluyor
kızlar göndermeyenlerin dünkü mesajlarını sayıp yazdım bugünküleri mesaj atarsınız
kizlar size birsey soracam yahu
benim hasom hic diyettemisin,bu aletleri niye aliyon,zayiflamissin vs......... demiyor
ma.sizinkiler hep bu konuda konusuyorsunuz acaba diyorum bizdemi bir anormallik var
yaklasik aldim verdim ve adamin giki cikmiyor
su alinacak tamam
aksama sunu getir tamam
kisssss yoksam bu adam beni aldatiyormu
Ya bu arada Beril diyet yemegi bilmemekten degil ki. Bir de normal yemeklerden yiyince de zayiflanir zaten ama miktari iyi ayarlamak lazim.
Benim canim skilsin hemen yemek.. Psikolojik aclik..
cislandik diyorsunnnnnnnn
ay yok ben dayanamam
hiiiiiiiiii yangin ayseyim herhaldeeeeeeee
gule gule kullan
seninle yazisinca rahatladim
tadini cikaramiyorum gidecegi gun simdiden bogazimda yumruk yumruk
sorumluluk duygun coksa inanki yaparsin itersen sana yaptigim butun diyet yemeklerin tarifini yazarim
sen iste tatli betusum
eline saglik gulom
feministmi
o zaman evli olmaman gerekir suan sanirim yanlis kullandin bu kelimeyi
yada benmi yanlis anladim
ben yolladim sanirim
emin degilim ama gondermedimsede ozur sekerim
Feminist hareket içinde kadın ve erkeğin eşitliğini savunan gruplar olduğu gibi kadının biyolojik ve duygusal olarak erkeğe üstün ve erkeğin "tamamlanmamış kadın" olduğunu savunan daha radikal gruplar da yer almaktadır
kadının erkekten üstün olduğunun savunan radikal gruplar ,açısından da bakarsak
bunun tam tersi,,erkeğin kadından üstünlüğü.....
Kizlar ben kayinvalidemlerdeyim o yuzden hemen menumu yaxip kacicam
Sabah:bi tane haslanmis yumurta cok az peynir 2 adet zeytin
Ögle:3 kadik eriste pilavi
Aksam:daha yemedim ama 2 tane cigkofte yiycem cunku gorumcem cigkofte yapiyo
2 litre su
Spor yok malesef
memümü yazmıştım ama yazımda yannış oldu çok kücük cıkmış tekrar yazayım dedım
sabah:yarım dilim kepekli ekmek 5 catal melemen salatalık domates şekersız cay
ara öğün bir elma
öğlen bir kücük tabak pırasa yemegi yarım dilim kepekli ekmek bir kase yogurt
akşam yesıl mercimek corbası bir tabak yarım dilim kepekli ekmek
gün içinde iki litre su içiyorum.
slm kızlar bu aralar netim çok kötü ya bi sorun varmış galiba telefon kutusunun mu ne değişmesi gerekiyormuş... :44::44::44yüzden fazla katılamadım... biraz geri kaldım...
bu ara da bi sorum olacak msj sayısı dediğimiz şey burada yaptığımız paylaşımlar mı oluyo eğer oysa benim bu gün az öncekiyle 2 oldu birazdanda menümü yazıcam oda 3 olacak... netin azizliğine uğramazsam yine girerim ...
kızlar benim bugününkü menüm,dünkü çokoprensin acısını çıkardım az da olsa...
sabah:yok
öğle:1 baget fırında yağsız yarım haşlanmış patates.yarım bardak ayran
akşam: 1 salatalık 2 kaşık yoğurt yarım dilim kepek ekmeği
arada da 1 fincan kahve 1 trane galeta
gün için de 1.5 litre su daha içecem ama...bu gün spor yok fırsat olmadı ama yapamaya çalışıcam bişeyler
bu da 3. mesajım oldu ...iyi geceler kızlar görüşmek üzere....
kızlar bugünkü menüm
sabah
*aç karnına ceviz kürüm
*1 dilim kepek ekmeği
*az beyaz peynir
ara
* 1 adet elma
öğle
*1 tabak kabak yemeği
ara
*4 dilim portakal
akşam
*1 adet tavuk 2 köfte kadar
*3 kaşık bulgur pilavı
* küçük bir kase yoğurt
3 kupa yeşil çay
3 lt su
plates 45 dk
iyi akşamlar..
menü.
sabah
1 yumurta
5 zeytin ..
2 parmak peynir..
çay..
ara
yeşil çay
öğle
tavuk ızgara el ayası kadar..
1 bardak ayran..
çeyrek lavaş..
ara
elma
akşam.
4 kaşık kavurma
3 kaşık bulgur pilavı
2 kaşık yoğurt..
su 3 litre
eşim geliyor başka gelemem..iyi akşamlarrrrrrrrrr...
sevgili canlarrrrrrr
hepiniz sagolun
belginle habire babamin dedikodusunu yapiyoz kuzum ya
hasanda sagolsun cocuklara bakiyor baldizina kiyamiyorrrrrr
yemekte yapmadik bu sayede
biz ben 13 yasimdan beri ayri buyuduk ya onun icin bagliligimiz bir garip
ben tc ye geldim babaanneyle buyudum o evde
ama kardelik baka bir duygu anneden babadan bile yakinnnnnn oluyor
menumude yazayim bu arada
sabah
2yk menemen+yarim elma+bir ceviz
ogle
sarmisakli yogurtlu ispanak
aksam
cissssssss (abartili degil ama)
su 7 bardak oldu
kahve sayamadim
Sabah
1 d tost
Ogle
Yok
Aksam
Cok fena yazamiyorum
Cisss
2 lt su
arzucum kesinlikle spor birde komşum streç film sarardı sürekli felaket yağ yaktırıyormuş spor yaparken bunuda yapabilirsin canım
23 senelik evliyiz denızcı eşim senede bir eve gelir.bir arkadasın paylaşımını okumuştum da istanbulda işe baslamış eşi haftada birmi ne gelecek diye yazmıştı sanırım bende o arkadasa teselli olsun diye yazmıştım beterın beterıde varmış her halimize şükür yinede diye.
ebrucum ben takıma 31 akşamı yazdım listeye kabul edildiğimi bilmiyordum iki gün girememiştim girdiğimde anladım o iki günü mazur görün kaptanım bu yüzden kırmızı
evet haklısınız ama ben bu hafta çok hastaydım spor hiç yapamadım.ama bisikletim var evde onu kullanacam tekrar ama işlerde çok yogun olursa calışınca evede çok yorgun geliyorum bu seferde halim kalmıyacak spor yapmaya offff ya zayıflamak istiyorummmmmmmmmmmmm
kızlarr çok mutluyum telefon geldi ıphone 4s arkadaşımın eşi yurt dışından getirdi ailecek görüşüyoruz çocukluk arkadaşımın eşi bugün eşim aldı geldi arkadaşımdan detayları öğrenirim ama yurt dışı olduğu için açılması gerekiyor birde sım kartımın küçültülmesi gerekiyormuş biras işi var sanırım çözerim ondanda girerim zmanla eşim sevgililer günü hediyesi yok sana bak telefon aldım diyor bunada şükür dedim hediyenin böylesi şamda kayısı ehehe parası ondan çıkcak nasıl olsa yok aşkım 4 -5 yıl almasanda olur dedimAMA YAPAR BENİM KOCİŞKOM DAYANAMAZ
Beril le Ecem ciss li menu yazmis
Benimki de oyle..
Bu aralar motivem cok kotu. Takimdan ayrilmayi bile dusundum. Kilo verememek beni cok strese sokmuyor, rahat bir yapim var ama burdaki sorumluluk beni cok geriyor..
Canım ben çıkıyorum kızımı uyutacağım bugünlük bu kadar sanırım bu gün biraz geç bile kaldık dedemiz burda sevsin diye bekledim mızıklanıyor bu günkü mesaj sayım 12 herkese ii geceler ii pazarlar yarın tatil sanırım ama yinede girmeye çalışırım yarın keloğlan masalları müzikhaline götüreceği kızları bakalım inşş beğenir burnumuzdan getirmezler ikiside 2 yaşında yaşları uygun ama bi mızıkçılık yapmaz çok severler inşş herkese kucak dolusu sevgiler
.......... 8 subat.................................9 subat
beril77 ................ 20
betuld ................. 31
dontpanic ........... 0
GUL1978 ............ 13
gurbet_dmr......... 0
lafraise ........... 22
prensesss016 ..... 8
48to38 ............. 15 ...................9
niyal ................. 17
EVSEBU..............9
Arzu_54 .............7
Sevda_M............. 4[/COLOR]
niye ben düzgün tablo yapamıyorum ya normalde böyle değil gönderince yamuk yumuk oluyor
Bugünkü menüm
Sabah:
2 lokum pastası
Uçakta dağıtılan minik sandviç
Öğlen:
Muz yoğurt
Akşam:
Sade tavuk döner ayran ama akşam yemeğini 9 da yedim ne yazık ki
kizlar size birsey soracam yahu
benim hasom hic diyettemisin,bu aletleri niye aliyon,zayiflamissin vs......... demiyor
ma.sizinkiler hep bu konuda konusuyorsunuz acaba diyorum bizdemi bir anormallik var
yaklasik aldim verdim ve adamin giki cikmiyor
su alinacak tamam
aksama sunu getir tamam
kisssss yoksam bu adam beni aldatiyormu
erkeğin kadınlardan üstünlüğü yok bence ben kendı adıma söyleyım her zaman kendi derdime kendım care bulmuşumdur annem babamdan bıle yardım beklımedım hele eşimden hiç elinden bir bardak su içmedim evliysek senede bir geldiği için uzamıstır cocuklar için sabır edilmiştir yoksa ona ihtiyacım oldugu için degildir.rabbım kimseyi kimsesiz bırakmasın amin ben alıştım artık.
Canım öyle streç film felan sarmaya gerek yok. Düzenli spor yaparsanız zaten aynı işlevi görecek. Ama yapacağınız spor hayatınızın bundan sonraki döneminde hep yapabileceğiniz cinsten olmalı. Yoksa sporu bıraktıktan sonra vücudunuz daha çok etkileniyor.
Canım benim çok zor bir durum ama bence artık sizinkisi evlilik değil bence. Allah yardımcın olsun. :26:
Takıma kabul edildiğiniz gün başlattım canım. Özellikle not alıyorum. Zaten ilk haftanızı acemilik kabul edip o nedenle çok üstünde durmadım. Tek tek alınmış olsanız o zaman farklıydı ama arka arkaya yaklaşık 5 tane yeni üye olunca hepsiyle tek tek ilgilenmek zor oldu. O nedenle zaten iki hafta deneme sürenizi bekletiyorum.
Basenler için konuşuyorsan eğer Arzu'cum bisikletle basenler gideceği yerde artıyor sakın unutma bunu. Sen spora yürüyüşle başla. Günde en az 30 dk tempolu bir şekilde yürü. Ama bisiklet basen yapıyor aklından çıkarma bunu. Deneme yanılma yöntemiyle öğrendim. Diyetisyenim uyarmıştı. Banada saçma gelmişti. Ama söylediği doğru çıktı.
Hayırlı olsun Sema'cım güle güle kullan canım.
Betül takımdan ayrılırsan başına ne geleceğini biliyorsun. Aslında haklısın çünki senin diyet sürecin artık çok uzadı. İnsan ister istemez sıkılıyor. Buraya gelip yazmakta zor geliyordur şimdi sana ama burayıda bırakırsan senin için daha zor olmazmı kilo vermek. Düğünede az kaldı. İyi düşün derim. Güzel bir karar ver. Bence biran önce mezun ol burdan gerisini kendin halletmeye çalış.
Hadi bakalım iyi eğlenceler. Ne tatlıdır şimdi o minikler. Bizde eşimle birlikte sabırsızlıkla bekliyoruz doğsada bi sevsek diye
Ellerine sağlık Gül'cüm.
Bende diyorum ki ne güzel herkes göndermiş mesaj sayılarını diye.Kızlar lütfen ihmal etmeyin şu mesaj sayılarını. Dilimde tüy bitti artık söyleye söyleye.
Nihal'cim menün hiç ama hiç olmamış canım. Geçmiş olsun bu arada. Dikkat et kendine ama yemelerine bir çekidüzen ver artık olur mu? Haftaya listeye adaysın unutma
İlahi Beril yaaaaaa alemsin sen. Her insanın farklı özellikleri vardır. Demek ki senin eşinde öyle. Herkes aynı olamaz ki. O söylediğin erkekler demek ki çok istiyorlar eşlerinin zayıf olmalarını belki onları öyle motive etmeye çalışıyorlardır. Demek kki senin öyle bir motiveye ihtiyacın yok ki eşinde sana öyle davranmıyor. Ama arada hiç demiyor mu çok iyi kilo verdin diye? Bu arada benim ki demese bile ben sürekli sora sora başının etini yerim zatenAşkım nasıl görünüyorum diye
Ama canım benim benim aklım çok zor alıyor. 23 yıl dedin. Kaç yaşındasın sorması ayıp :26iyecek bir söz bulamıyorum sana. Ama olan sana olmuş, çocuklara olmuş. Kendimi senin yerinde düşünemiyorum bile.
amin ama beni(lutfen yanli anlamayin) sizin evliliginiz evlilik degilerkeğin kadınlardan üstünlüğü yok bence ben kendı adıma söyleyım her zaman kendi derdime kendım care bulmuşumdur annem babamdan bıle yardım beklımedım hele eşimden hiç elinden bir bardak su içmedim evliysek senede bir geldiği için uzamıstır cocuklar için sabır edilmiştir yoksa ona ihtiyacım oldugu için degildir.rabbım kimseyi kimsesiz bırakmasın amin ben alıştım artık.
cezayi kabullenen cislara aldirabilirmiAfiyet olsun canım. Diyetteyken erişte pilavı ve çiğköfte olmaz. Farkında olduğunu biliyorum. Zamanla daha düzenli menüler gelecek zaten sizden ama ben şimdiden uyarılarımı yapayım. Miktar az olduğu için sorun yok ama kendini aç bırakmışsın. Bunların yerine daha doyurucu bol proteinli yiyecekler yiyebilirdin. Spor içinde çok acele etme yeni başlayanların çok fazla spor yapması taraftarı değilim. Normal hayatını hareketlendirmeye çalış. .
Menün gayet güzel olmuş canım afiyet olsun. Bir süre sonra menüler oturduktan sonra yavaş yavaş sporada başlarsın. O zaman daha güzel gider kilolar.
İnşallah düzelir biran önce çünki biliyorsun deneme haftasında mesaj sayıları çok önemli. Mesaj sayısı olarakta yaptığınız paylaşımları kastediyoruz. Ama sen bi şekilde gelmeye çalış burdan uzak kalmak motivasyonu kötü etkiliyor.
Kahvaltı yapmaman hiç ama hiç olmamış. Kahvaltı günün en önemli öğünü. Mutlaka yapılmalı. Ayrıca bugünki menün çok sağlıksız geldi bana. Suyuda çok az içmişsin. Normalde 2 litre bile az ama yenisiniz diye yorum yapmıyorum. Günde en az 3 litre su içilmesi lazım kızlar. Ayrıca diyet süresince mümkün olduğunca patatesten uzak duruyoruz.
Afiyet olsun Sema'cım. Gayet güzel bir menü. Su ve yeşil çay süper. Ayrıca sporunda öyle. Tebrik ediyorum.
Lavaş haricinde güzel bir menü Derya'cım. Afiyet olsun.
Artık ben bu cısslara ceza vermeyi düşünüyorum. Bir hafta uğraş uğraş ondan sonra bir öğünde verdiklerinin hepsini hopp geri al. Hemen bir ceza belirleyeceğim.
Aynen Beril'e söylediğim gibi artık ceza lazım size yoksa alışkanlık yaptı sizde cumadan sonra kaçamak yapmak
aksam zaten yakistim bogazinaCanım öyle streç film felan sarmaya gerek yok. Düzenli spor yaparsanız zaten aynı işlevi görecek. Ama yapacağınız spor hayatınızın bundan sonraki döneminde hep yapabileceğiniz cinsten olmalı. Yoksa sporu bıraktıktan sonra vücudunuz daha çok etkileniyor.
Canım benim çok zor bir durum ama bence artık sizinkisi evlilik değil bence. Allah yardımcın olsun. :26:
Takıma kabul edildiğiniz gün başlattım canım. Özellikle not alıyorum. Zaten ilk haftanızı acemilik kabul edip o nedenle çok üstünde durmadım. Tek tek alınmış olsanız o zaman farklıydı ama arka arkaya yaklaşık 5 tane yeni üye olunca hepsiyle tek tek ilgilenmek zor oldu. O nedenle zaten iki hafta deneme sürenizi bekletiyorum.
Basenler için konuşuyorsan eğer Arzu'cum bisikletle basenler gideceği yerde artıyor sakın unutma bunu. Sen spora yürüyüşle başla. Günde en az 30 dk tempolu bir şekilde yürü. Ama bisiklet basen yapıyor aklından çıkarma bunu. Deneme yanılma yöntemiyle öğrendim. Diyetisyenim uyarmıştı. Banada saçma gelmişti. Ama söylediği doğru çıktı.
Hayırlı olsun Sema'cım güle güle kullan canım.
Betül takımdan ayrılırsan başına ne geleceğini biliyorsun. Aslında haklısın çünki senin diyet sürecin artık çok uzadı. İnsan ister istemez sıkılıyor. Buraya gelip yazmakta zor geliyordur şimdi sana ama burayıda bırakırsan senin için daha zor olmazmı kilo vermek. Düğünede az kaldı. İyi düşün derim. Güzel bir karar ver. Bence biran önce mezun ol burdan gerisini kendin halletmeye çalış.
Hadi bakalım iyi eğlenceler. Ne tatlıdır şimdi o minikler. Bizde eşimle birlikte sabırsızlıkla bekliyoruz doğsada bi sevsek diye
Ellerine sağlık Gül'cüm.
Bende diyorum ki ne güzel herkes göndermiş mesaj sayılarını diye.Kızlar lütfen ihmal etmeyin şu mesaj sayılarını. Dilimde tüy bitti artık söyleye söyleye.
Nihal'cim menün hiç ama hiç olmamış canım. Geçmiş olsun bu arada. Dikkat et kendine ama yemelerine bir çekidüzen ver artık olur mu? Haftaya listeye adaysın unutma
İlahi Beril yaaaaaa alemsin sen. Her insanın farklı özellikleri vardır. Demek ki senin eşinde öyle. Herkes aynı olamaz ki. O söylediğin erkekler demek ki çok istiyorlar eşlerinin zayıf olmalarını belki onları öyle motive etmeye çalışıyorlardır. Demek kki senin öyle bir motiveye ihtiyacın yok ki eşinde sana öyle davranmıyor. Ama arada hiç demiyor mu çok iyi kilo verdin diye? Bu arada benim ki demese bile ben sürekli sora sora başının etini yerim zatenAşkım nasıl görünüyorum diye
Ama canım benim benim aklım çok zor alıyor. 23 yıl dedin. Kaç yaşındasın sorması ayıp :26iyecek bir söz bulamıyorum sana. Ama olan sana olmuş, çocuklara olmuş. Kendimi senin yerinde düşünemiyorum bile.
yarasin ebrusaErken kalkmışken geçmişe bir bakayım dedim. Bütün geçmişi okudum. Üstüne birde cevap yazdım. Ama henüz gelen giden yok
Güzel ve güneşli bir Konya sabahından herkese günaydın diyorum ve hemen kahvaltıyı hazırlamaya kaçıyorum. İnşallah hepiniz için güzel, mutlu, huzurlu bir gün olur
Erken kalkmamın sebebide dün evde yalnızdım. Kızım babasındaydı. Eşimde çalışıyordu. Evde en ufak ses bile yoktu. Sabah kalktım kahvaltı yaptım, biraz uzanıp tv seyrettim. Biraz kitap okudum ve sonra yeniden uyudum. Kalktığımda saat 14:00 tü . Hiç bir şey yapmadan tembel tembel evde keyif yaptım. Sanırım bu uzun süre evde tek başıma yapabileceğim son keyifti bebek doğduktan sonra inşallah uzun bir süre yalnız kalamayacağım
yani u an iki cocugunuz vargünaydınlar nasılsınız ?39 yaşındayım 15 yaşında evlendirildim 3 cocuk annesiyim.büyük kızım yaşasaydı 22 yaşında olacakdı.şimdi bir oğlum bir tanede kızım var oğlumun adı MUHAMMET TALHA kızımın adı İSRA RABBIM bağışlarsa onlarla yaşıyorum.sporla ilgili bisiklet basen yaparca yürüyüş bantımda yok her gün nerde yürüyecem ben şimdi birde baska ne önerirsiniz.
yok anacim o ilaclardan birsey olmaz[sıze=3]günaydın arkadaslar bugün pazar ama ben erkencıyım çok şükürde ıyıleştım baya ama sizlere bir sorum var arkadaslar ben 10 gündür ilaclar içiyorum diyetime dikkat etsemde 5 iğne antibiyotik vuruldum bir kutuda antıbiyotik hap içtim taylont içtim oda sekerliydi çok agır grip gecirdim gözüm bişey görmüyodu ama iyileşince kafama takıldı acaba ilaclar bana kılo yaparmı yaptımı zayıflamama engel olurmu ?[/sıze]
amin ama beni(lutfen yanli anlamayin) sizin evliliginiz evlilik degil
erkek illada yatak icin,para icin,yok su icin bu icin ihtiyaci duyulmaz.erkek bana gore evin diregidir.guc olarak esitiz gerci ben onada katilmiyorum.eger benim her durumumda yanimda olmayacaksa
hakliysam yada haksizsam farketmez beni teselli etmeyecekse
bir cayi benimle derdine ortak etmeyecekse
canim sikkinken aglarken gogsunu uzatirken elinde mendili getirmeyecekse
cocuklar imardiginda yada baska bir durumda sikayetlerime gulerek daha cocuk buyuyunce duzelir diye beni sakinlestirmeyecekse
telefona cikmadimda eve gelip meraklandim telaslandim ifadesini gozunde yansitmayacaksa
acimi acisi ekleyip caya seker gibi eklemeyecekse
nasilsa o var bosver dedirtmeyecekse
ben buna evlilik demem arkadasim
size cok uzuldum hele profil resminiz beni cok etkiledi
ama esinize pehhhhhhh diyorum ister kizin ister ne derseniz deyin
sabriniz ayri bir takdir konusu ama.............
cezayi kabullenen cislara aldirabilirmi
aksam zaten yakistim bogazina
ulennnnnnnnnnnnnnnn ben zayiflamadimmi diye
bana sen nezaman sismandinki dedi
en hamileydin bir yil olmadan verdin
hem niye soyleyimde basimi agritayimki dedi
anlamadim bak elimden kaza cikacak soyle ulennnnnnnn dedim
simaripta birakma diye sustum dedi
oda zaten aldim onca alet edevata kari zayiflamasaymisim bana neler diyeceni biliyormus
haaaa hicte sormam incelmismiyim falan diye
beni tartiyla mezro paklar
yarasin ebrusa
yok kiz bebekle yatarin oyle mis gibi bir koku gelir
dokunursun tenin yumusaklina asik olur
yani u an iki cocugunuz var
allah buyuk icin sabir verin anirim bebekken kaybettiniz
mesleginiz ne acaba serbest girisimci olarak kaydedilmis
yurume en etkin spor hele tempoluysa diyecek kelime yok
hic bir seyiniz yoka arkadasim tv nin karsisinda yurumeye ara ara kosmaya calisin oldunuz yerde bile yapabilirsiniz
ama inttede yurume programlari var
birini begenip yapin
yok anacim o ilaclardan birsey olmaz
hem hastasin birak bu dusunceleri
erkeğin kadınlardan üstünlüğü yok bence ben kendı adıma söyleyım her zaman kendi derdime kendım care bulmuşumdur annem babamdan bıle yardım beklımedım hele eşimden hiç elinden bir bardak su içmedim evliysek senede bir geldiği için uzamıstır cocuklar için sabır edilmiştir yoksa ona ihtiyacım oldugu için degildir.rabbım kimseyi kimsesiz bırakmasın amin ben alıştım artık.
Feminist hareket içinde kadın ve erkeğin eşitliğini savunan gruplar olduğu gibi kadının biyolojik ve duygusal olarak erkeğe üstün ve erkeğin "tamamlanmamış kadın" olduğunu savunan daha radikal gruplar da yer almaktadır
kadının erkekten üstün olduğunun savunan radikal gruplar ,açısından da bakarsak
bunun tam tersi,,erkeğin kadından üstünlüğü.....
Feminizm ne erkegin kadindan ustun oldugunu ne de kadinin erkekten ustun oldugunu savunur. Ne de toplum icerisinde bilinen erkek dusmanligiyla alakalidir. Feminizm esitligi savunur. Bu da sadece kadin erkek esitligini ele almaz engelli birinede verilmesi gereken esitlikten soz eder. Ulkemizde hala yasaniyor ne yazik ki fakat gecmisi dusunursek kadina verilen haklar cok azdi zaman zaman kadinlarin hic bir hakki yoktu. Dunyada da bu vardi esitlik yoktu, kadinlar hep ezilen taraf oldugu icin kadinlara yonelik bir hareket olarak baslatildi hersey esitlik icindi, kadinlara yonelik oldugu icinde yanlis anlasildi. Soz edilen radikal gruplar kendi muhafazakar feminizimden soz edilir bu grupta yer alan kadinlar erkegin daha ustun oldugunu hic bir zaman esit olunamayacagini savunur dinlerinin oyle buyurdugunu savunanlarda var bu yanlis anlasilmasin feminizm herhangi islam ulkesinde olusmamistir yurtdisinda olusan bi harekettir onlarda da muhafazakar olanlar var sonradan trden o ulkelere amerikaydi sanirim tam hatrlamiyorum ogrensinler diye bi kac kadin gonderilmistir. Liberal feministlerde var bunlarda kadin birey hak ve ozgurluklerine devlet mudehalesi istemeyenlerdir kadinlarda kamuda erkekler kadar var olmayi savunurlar bide egitim onemlidir onlar icin daha bi suru kolu vardir sosyalist lezbiyen marksist falan filan :)
Bunu yazmamin nedeni feminizme detayli olarak aciklik getirmek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?