Evet canım menün oldukça kötü olmuş. En başta insülin direncim var demişsin ama böyle yemeye devam edersen insülin direncinden hem kurtulamazsın hem de kilo veremezsin. Sabah ki ekmekler yerine haşlanmış yumurta ya da bir çay bardağı ceviz içi yiyebilirsin. Öğle yemeğinde omlet yerine protein ağırlıklı (et, balık, tavuk, yoğurt) türevi yiyecekler tüketebilirsin. Ayrıca pilavda diyet süresince uzak durmamız gereken yemeklerden. Zamanla daha iyi öğrenip uygulayacaksın ama insülin direncinin en etkili ilacı sağlıklı ve düzenli beslenmek. Mesela senin mutlaka en az iki ara öğün yapman lazım. Menü yazarken öğünlerin yanına mutlaka saatlerini de yaz ki bi dahakine daha iyi yorum yapayım. Yeni olduğun için menünü özellikle yorumlamaya çalıştım. Umarım söylediklerim aklında kalır.27.08 menüm (bugün kendimi çok suçlu hissediyorum, hiç sağlıklı ve dengeli bir menü olmadı, üstelik diyete de uygun değil)
Sabah
3 dilim ekmek
1 Kb kutusu peynir
4 zeytin
Öğle
2 dilim ekmek
1 yumurtadan omlet
Ara 1 avuç tuzsuz çekirdek
Akşam
1 porsiyon tavuklu pilav
1 kase yoğurt
1 domates
Ara 1 sade Türk kahvesi
Merak etmek tüm geçmişi okudum ve nedense senin menülerde hep dondurma gördüm. Buna mı iyi menü diyorsunEbruuuuuuuu nerdesiiinnnn?
Kaçamaklarla yaramazlıklar yaptıgım zamanlarda burda oluyorsun, süper gidiyorken yoksunn, gel de beni tebrik et bak çok iyi tutuyorum kendimi spor yapıyorum, çikolata yemiyorumm:))
Güzelmiş canım :)Bugünkü menüm
9:00
1 yumurta
2 dilim tb ekmeği
1 kk peynir
4 zeytin
10:00
Yeşil çay
11:00
Şekersiz fuse tea
13:00
5 YK sebze yemeği
2 dilim ekmek
1 kase yoğurt
15:00
Sütlü kahve şekersiz
17:30
4 YK sebze yemeği
1 dilim tb ekmeği
2 lt su
Kaçamaksız ilk günüm :)
Bugünkü menüm
9:00
1 yumurta
2 dilim tb ekmeği
1 kk peynir
4 zeytin
10:00
Yeşil çay
11:00
Şekersiz fuse tea
13:00
5 YK sebze yemeği
2 dilim ekmek
1 kase yoğurt
15:00
Sütlü kahve şekersiz
17:30
4 YK sebze yemeği
1 dilim tb ekmeği
2 lt su
Kaçamaksız ilk günüm :)
Teşekkür ederim Ebru. Kahve sütlü, yani süt tozu ile yapılanlardan değil. Açıkçası hazır içeceklere sıcak bakmıyorum ama şekersiz soğuk çay tatlı krizimi bastırıyor. İçinde malesef tatlandırıcı var çünkü.Gayet güzel bir menü olmuş canım ama akşam çok az yemişsin. Daha doğrusu yanına salata ya da yoğurt yiyebilirdin. Hem saat olarak erken olmuş umarım ilerleyen saatlerde acıkıp günü kötü bir kaçamakla bitirmezsin. Ayrıca şekersizde olsa hazır içeceklerden uzak durmanı tavsiye ederim. Onun yerine sade soda ya da ayran içebilirsin. Şekersiz dediklerinde bile içine tatlandırıcı katıyorlar çünkü. Çay öylemi bilmiyorum ama yine de hazır bir ürün. Kahve sütlü derken gerçek süt mü yoksa şu hazır satılan cafemate türü beyazlatıcılardan mı? Gerçek sütse hiç bir zararı yok içebilirsin ama diğerindense eğer yine uzak durmanı tavsiye ederim. Kaçamaksız menü içinde ayrıca tebrik ederim seni
Teşekkür ederim Ebru. Kahve sütlü, yani süt tozu ile yapılanlardan değil. Açıkçası hazır içeceklere sıcak bakmıyorum ama şekersiz soğuk çay tatlı krizimi bastırıyor. İçinde malesef tatlandırıcı var çünkü.
Hadi bakalım o zaman bu haftalık böyle olsun ama elinden geldiği kadarıyla sağlıklı beslen. Bol bol süt iç, yoğurt yeee, karbonhidrattan özellikle ekmek ve türevlerinden uzak dur. Reddettiğin şeyler için seni tebrik ediyorum ama onu da yapmazsak zaten imkanı yok zayıflayamayız. Bu arada ailende kilo durumları nasıl? Mesela eşin kilolu mu? Yada yakın başkaları. Çünkü reddettiğin şeylere göre yemeyi çok seven bir ortamdasın. Merak ettim.Ebrucugum haklisin bu hafta pek evde degildim gece saatte geldik hep.
nikah,ceyiz,kina derken yarin dugun var.
Bir cok lezzetli ama benim icin kotu tekliflere hep yok cekiyorum.
Surekli kendimle savas halindeyim.Ama savasi ben kazaniyorum.:)
Insallah haftaya daha iyi olacak cnm.:)
Oooo maşallah o zaman Özlem. Çok sevindim o kadar incelmene. 10 cm çok iyi bir rakam. Eminim görüntünde de değişiklik vardır. Resim eklesene yaaa. Merak ettim şimdi iyice. Bu arada geçenlerde bende bir tulum aldım. LCW dan 38 beden ama şimdi çok bol geliyor. Pişman oldum 36 almadığıma. Terziye vereceğim.Vee guzel haber dun 3 ay once giyindigim abiyemi denedim arkadan bol geldi cok siritti tam oturmadigi icin katt.kat oluyor.
Gogus kismida kayiyor.
Bir baktim saka gibi 10 cm kadar incelmisim Ebru
Hatirlarsan eger alsimi gubsej varken olcu almistik onla kiyasladim.:)
Merhaba kızlar. :)
Ben bu takımı çok sevdim (gerçekten sevdim, son birkaç sayfanızı okudum), ne olur beni de alın aranıza... Çok paylaşım yaparım, kaçamak da yapmam. N'olur beni bu halimden kurtarın. Acayip gaza geldim, kendi kendime başladım da bir şeylere... Ama biliyorum ki birilerinden güç almazsam devam etmez. İzinli olan üyeleriniz var mı bilmiyorum ama güncel üye sayınızı da az gördüm. N'olur bir şans verin bana...Kaptan kim? "Olabilir belki, yerimiz var." derse hemen kendimden bahsedeceğim. Lütfen...
Kızlar menüm,
Sabah 9,30 omlet iki yumurtadan,kepek ekmeği 2 dilim,iki dilim peynir,5 zeytin
Öğle köfte 4 tane,iki kaşık pilav ,bir kase yoğurt
Aksam bir tane orta boy levrek,yeşil salata,zero cola, balıktan sonra tatlı istedi canım ligth çikolata yedim bitane küçük
Spor yapamadım yine bu hafta çok aksattımsu 2 lt
Hoş geldin canım o zaman aramıza, grubun en başında kurallarımız yazılı. Onları okuduktan sonra senin içinde uygunda okudum anladım kabul ediyorum diye geri bildirim yapman gerekli.
Bu arada ben Ebru. Takım kaptanıyım. 32 yaşında iki çocuklu çalışan bir anneyim. Konya' da yaşıyorum. Sen de bu şekilde kendini tanıtırsan sevinirim. Bu arada bende daha ilk mesajında sevdim seni umarım motivasyonun hep böyle gider. Birlikte bütün fazlalıklarımızdan kurtuluruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?