Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Geçmişi okuyorum bir yandan bir yandan da çok sinirleniyorum. Dondurmalar hava da uçuşmaya başlamış. Özellikle Tuba. Sana nasıl kızacağımı şaşırdım artık. Listedesin ve iki haftadır sonuçlarında kötü. Buna rağmen senin menülerde çikolatalar, dondurmalar, üçgen peynirler yani yememen ne kadar şey varsa hepsi kol geziyor. Şimdi gerçekten çok kızdım sana. Yeni gelenlerde senin menüleri örnek alacak olsa yine toparlayamayız menüleri. Lütfen toparla artık kendini. Ayrıca senin sayende bütün herkese ceza geliyor. Artık kimsenin menüsünde tatlı, çikolata, dondurma görmek istemiyorum. Görürsem ceza gelecek. Ayrıca cezalarda ağır olacak.

Evet canım menün oldukça kötü olmuş. En başta insülin direncim var demişsin ama böyle yemeye devam edersen insülin direncinden hem kurtulamazsın hem de kilo veremezsin. Sabah ki ekmekler yerine haşlanmış yumurta ya da bir çay bardağı ceviz içi yiyebilirsin. Öğle yemeğinde omlet yerine protein ağırlıklı (et, balık, tavuk, yoğurt) türevi yiyecekler tüketebilirsin. Ayrıca pilavda diyet süresince uzak durmamız gereken yemeklerden. Zamanla daha iyi öğrenip uygulayacaksın ama insülin direncinin en etkili ilacı sağlıklı ve düzenli beslenmek. Mesela senin mutlaka en az iki ara öğün yapman lazım. Menü yazarken öğünlerin yanına mutlaka saatlerini de yaz ki bi dahakine daha iyi yorum yapayım. Yeni olduğun için menünü özellikle yorumlamaya çalıştım. Umarım söylediklerim aklında kalır.

Ebruuuuuuuu nerdesiiinnnn?
Kaçamaklarla yaramazlıklar yaptıgım zamanlarda burda oluyorsun, süper gidiyorken yoksunn, gel de beni tebrik et bak çok iyi tutuyorum kendimi spor yapıyorum, çikolata yemiyorumm:))
Merak etmek tüm geçmişi okudum ve nedense senin menülerde hep dondurma gördüm. Buna mı iyi menü diyorsun Çok kızgınım sana Tuba çokkk artık toparla lütfen kendini. Not: çikolata yemiyorum demişsin daha dünkü menünde 20 gr çikolata yazıyor.

Havva' cım, Gönül' cüm sizlerde hoş geldiniz. Biliyorsunuz ki takım listesine yeniden girebilmeniz için izne ayrılmadan önceki kilonuzda olmanız gerekiyor en az. Umarım ikinizde kilo almamışsınızdır. Ayrıca listeye girebilmek için yine paylaşımlarınızı bol tutmanız lazım. Özellikle Havva senin için daha çok geçerli bu durum çünkü izne ayrılmadan önce çok fazla uzak kalıyordun buralardan. Şimdi senden çok paylaşım bekliyorum.

Alıntı yapamadım ama Zeynep' cim çocuğun okuluyla ilgili bir soru sormuşsun sanırım mesajın arada kaynamış kimse cevap vermemiş. Bence genç olana ver derim. Her ne kadar çocuk düşünse de şuan için ortalıkta bişey yok. Bizim öğretmende çocuk düşünüyordu biz birinci sınıfa başladığımızda ama şuan 3. sınıftayız her hangi bir icraat yok. Sonuçta yeni nesil bir öğretmen ama karar senin yine de. Umarım kızın için en iyisi olur.

Özlem' cim geçmiş menülerinde yine makarna görmeye başladım. Kilo vermiş olmana rağmen hala karbonhidrat ağırlıklı besleniyorsun. Bunun yanlış olduğunun farkındasın biliyorum ama artık uygulamaya geçmen lazım. Daha çok protein ağırlıklı beslenmeye çalış bak o zaman kilolar ne kadar çabuk gidiyor.

Bu arada Zeynep' cim seni tebrik ediyorum şimdiye kadar okuduğum bütün menülerin harika. Her ne kadar sen beklemesen de ben bu hafta senden yine iyi bir sonuç bekliyorum. Sende olumsuz düşünüp etkileme kendini.

Bugünkü menüm
9:00
1 yumurta
2 dilim tb ekmeği
1 kk peynir
4 zeytin

10:00
Yeşil çay

11:00
Şekersiz fuse tea

13:00
5 YK sebze yemeği
2 dilim ekmek
1 kase yoğurt

15:00
Sütlü kahve şekersiz

17:30
4 YK sebze yemeği
1 dilim tb ekmeği

2 lt su

Kaçamaksız ilk günüm :)

Güzelmiş canım :)

Gayet güzel bir menü olmuş canım ama akşam çok az yemişsin. Daha doğrusu yanına salata ya da yoğurt yiyebilirdin. Hem saat olarak erken olmuş umarım ilerleyen saatlerde acıkıp günü kötü bir kaçamakla bitirmezsin. Ayrıca şekersizde olsa hazır içeceklerden uzak durmanı tavsiye ederim. Onun yerine sade soda ya da ayran içebilirsin. Şekersiz dediklerinde bile içine tatlandırıcı katıyorlar çünkü. Çay öylemi bilmiyorum ama yine de hazır bir ürün. Kahve sütlü derken gerçek süt mü yoksa şu hazır satılan cafemate türü beyazlatıcılardan mı? Gerçek sütse hiç bir zararı yok içebilirsin ama diğerindense eğer yine uzak durmanı tavsiye ederim. Kaçamaksız menü içinde ayrıca tebrik ederim seni

Bende yazayım bugün menümü.

Sabah (08:00)
1 bardak sade nescafe

Öğle (12:30)
1 kepçe ezogelin çorba
1 küçük fırında tavuk but
2 tane küçük erik
4 yemek kaşığı aşure

Ara (17:00)
1 avuç çekirdeksiz üzüm

Akşam (18:30)
1 kase sütlü nesfit

2 lt su.

Kahvaltı yapmamak kötü ama nedense bugün canım hiç bir şey yemek istemedi. Öğlen ki aşureyi de yememem gerekirdi ama evde aşure yapmıyorum. Hastane de arada bir çıkıyor. Mazeret değil ama kaçırırsam bir daha uzun bir süre yemeyecektim. Ayrıca dün öğle yemeğinde tatlı olarak baklava vardır. Bizim kızlar sırf ağzımı sulandırmak için çok iştahlı yediler ama ben hayır diyebildim. Aşure de onun ödülü oldu.

Teşekkür ederim Ebru. Kahve sütlü, yani süt tozu ile yapılanlardan değil. Açıkçası hazır içeceklere sıcak bakmıyorum ama şekersiz soğuk çay tatlı krizimi bastırıyor. İçinde malesef tatlandırıcı var çünkü.

Onların yerine tatlı krizlerini kuru meyvelerle atlatabilirsin. Mesela çekirdeksiz kuru üzüm birebir bence. Ara öğünlerinin bir tanesinde bir avuç yiyebilirsin. Ama sürekli değil. Kuru kayısı da aynı etkiyi yapıyor. Yada sütünün içine kabuk tarçın atıp içebilirsin.

Ebrucugum haklisin bu hafta pek evde degildim gece saatte geldik hep.
nikah,ceyiz,kina derken yarin dugun var.
Bir cok lezzetli ama benim icin kotu tekliflere hep yok cekiyorum.
Surekli kendimle savas halindeyim.Ama savasi ben kazaniyorum.:)
Insallah haftaya daha iyi olacak cnm.:)

Vee guzel haber dun 3 ay once giyindigim abiyemi denedim arkadan bol geldi cok siritti tam oturmadigi icin katt.kat oluyor.
Gogus kismida kayiyor.
Bir baktim saka gibi 10 cm kadar incelmisim Ebru
Hatirlarsan eger alsimi gubsej varken olcu almistik onla kiyasladim.:)

Hadi bakalım o zaman bu haftalık böyle olsun ama elinden geldiği kadarıyla sağlıklı beslen. Bol bol süt iç, yoğurt yeee, karbonhidrattan özellikle ekmek ve türevlerinden uzak dur. Reddettiğin şeyler için seni tebrik ediyorum ama onu da yapmazsak zaten imkanı yok zayıflayamayız. Bu arada ailende kilo durumları nasıl? Mesela eşin kilolu mu? Yada yakın başkaları. Çünkü reddettiğin şeylere göre yemeyi çok seven bir ortamdasın. Merak ettim.

Oooo maşallah o zaman Özlem. Çok sevindim o kadar incelmene. 10 cm çok iyi bir rakam. Eminim görüntünde de değişiklik vardır. Resim eklesene yaaa. Merak ettim şimdi iyice. Bu arada geçenlerde bende bir tulum aldım. LCW dan 38 beden ama şimdi çok bol geliyor. Pişman oldum 36 almadığıma. Terziye vereceğim.

Kızlar menüm,

Sabah 9,30 omlet iki yumurtadan,kepek ekmeği 2 dilim,iki dilim peynir,5 zeytin

Öğle köfte 4 tane,iki kaşık pilav ,bir kase yoğurt

Aksam bir tane orta boy levrek,yeşil salata,zero cola, balıktan sonra tatlı istedi canım ligth çikolata yedim bitane küçük

Spor yapamadım yine bu hafta çok aksattım su 2 lt

Merhaba kızlar. :)
Ben bu takımı çok sevdim (gerçekten sevdim, son birkaç sayfanızı okudum), ne olur beni de alın aranıza... Çok paylaşım yaparım, kaçamak da yapmam. N'olur beni bu halimden kurtarın. Acayip gaza geldim, kendi kendime başladım da bir şeylere... Ama biliyorum ki birilerinden güç almazsam devam etmez. İzinli olan üyeleriniz var mı bilmiyorum ama güncel üye sayınızı da az gördüm. N'olur bir şans verin bana... Kaptan kim? "Olabilir belki, yerimiz var." derse hemen kendimden bahsedeceğim. Lütfen...

Hoş geldin canım o zaman aramıza, grubun en başında kurallarımız yazılı. Onları okuduktan sonra senin içinde uygunda okudum anladım kabul ediyorum diye geri bildirim yapman gerekli.

Bu arada ben Ebru. Takım kaptanıyım. 32 yaşında iki çocuklu çalışan bir anneyim. Konya' da yaşıyorum. Sen de bu şekilde kendini tanıtırsan sevinirim. Bu arada bende daha ilk mesajında sevdim seni umarım motivasyonun hep böyle gider. Birlikte bütün fazlalıklarımızdan kurtuluruz.

Dilara' cım kahvaltın çok güzel ama saati birazcık geç gibi geldi bana. Diğer öğünlerin saatini yazarsan daha iyi yorumlayabilirim. Öğle yemeğinde pilav yerine tam buğday ekmeği yiyebilirdin. Akşam yemeğin ise zero ve çikolata haricinde çok iyi. Artık kendini tut ve tatlılardan, çikolatalardan uzak dur canım. İstersen oluyor, emin ol o zaman daha mutlu olacaksın.

Ay ebruuuu inanmıyorum ana kızdıgınaaaaa!! Bak yarın sabah kilo bildirimimi yapınca görceksin, 20 gr cikolta benim normalde yediklerime gore yok hükmünde de onda yemiyorum dedim:)))
Her menumde dondurma bar ama miktarına bak, 1 tatlı kasıı tadına baktım filan oyle.. Ama dün yemiştim o iyi olmadı, ama onun dısında cok iyi gidiyor menulerim ya, sen sanki benim eski halimi bilmiyorsun... Gerci bilmiyor da olabilirsin, çünkü çok abarttıklarımı yazmıyorum, hangi yüzle yazayım...
Yok yok ebrucuğum, yarın şaşırıcaksın, bak bekle, az kaldı:))

Kızlar alıntı yapmıstım ama yuklemedi birturlu, boyle yazayım, eda canım ben okuldayken annem bakıyor cocuklarıma.. Biri okulda oluyor zaten..

Hoş bulduk.
Kuralları okudum, tabii ki de anladım ve de kabul ediyorum.

Memnun oldum Ebrucuğum. Ben Funda. 27 yaşındayım, bekarım, şu aralar çalışmıyorum, İstanbul'dayım.

Daha önce yarışmaya katılmıştım. 1,5 yıl kadar oldu kendi isteğimle ayrıldım, 5. takımdaydım. 70-72 kilo civarında ayrıldım. Yani kurallarda bir değişiklik yoksa listeye ilk girdiğim hafta takıma ufak bir negatif etkim olacak. Sorumluluk sahibi ve de aktif bir üyeyimdir. Yarışmadaki takım sayıları bayağı çoğalmış, hoşuma gitti, biz 5-6 takım yarışırdık. :)

Sanırım takımdan menüler açısından biraz farklı olacağım çünkü veganım. Yani hayvansal ürünler tüketmiyorum. Bunun dışında şimdilik ekleyecek bir şeyim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…