• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14.000 TL Kart Borcum var..Nişanlıyım yardım lütfen...

o kadar zordayım ki bu konunun nişanlımla aramı açacağını düşünüyorum.Ailem öyle anlayışlı değiller nasıl girdim nasıl çıkarım bilmiyorum :KK43: bide kazancımı da veriyorum onlara babam yaşlı bi çalışan

Tatlım kazancını da onlara verirsen nasıl olacak ? Gece taksicilik yapacak halin yok.

Arkadaşlar böyle hiç ödemeyecek gibi harcamayın yani harcarsanız ödeyeceğiniz bilin birde sigorta yaptırın kartlara bu tür durumlar için

doğuda yaşıyosanız söz hakkınız olmaz.onu bunu istemiyorum diyemezsiniz kırsalda ben dedim ailem uzun süre konuşmadı benimle.tecrübesizlik cehaletle böyle bi yanlışa düştüm çık çıkabilirsen
Ha madem dogudasin Soyle ailene yetemedim baskinizdan boyle oldu de evleneceksin zaten 1 ay sonra
isin ters doner huzursuzluk olur nisan atilir elalem bu kizin nesi var da vazgecildi der agza dusersin diye kimseyede ses edemezler en cok ev satisa cikar borc kapanir kalani da onlar alir
Soz hakkina gelince vermeyip kadinin calistigini yemege gelince hak gorenlere bu yapilir ancak
Neyse Allah yardimcin olsun diyip gidicem sinirim zipliyo kadina reva gorulen bu eziyetlerden benim

Seni evlendirmesinler diye krediden para cekerek eve iki katini odeyecegine gelene atar sinir yapip kaciraydinya be guzel
Kardesim adaylara ben dusunmuyorum senide sevmedim ailem zorla vermek istiyor diyince kim alacakti seni eniste dolandiriyor ablami bosar diye ortaya dokemedim diyosun

Soyle ailene kendine harcamamissin gezmemis tozmamissin ev alma vs odesinler madem cok yuk gormusler para beklemisler simdide kapasinlar borcu bazen buradaki konulardan aklim sasiyor ya

benim de aklım şaşıyor hemşirem.

kazandığının iki katını niye veriyorsun. baktın çok borca girdin niye itiraf etmiyorsun çevirebilirim sandım ama çeviremedim ben bu prim işinden çok kazanamadım diye..

sonuçta bu tarz işlerin geliri her ay sabit olmaz.. satış olursa prim olur.

eniştenin kartını niye kullanıyorsun mesela.. para girerse akrabalık ilişkilerine bozulur.. ki bu senin ablan.. ablanın haberi var mı mesela.. niye söylemedin? enişten ne yaptı o 4 bit tl yi?

nişanlım dediğin adam yarın bir gün kocan olacak aynı yastıga ömürlük baş koyacaksın. derdini bilecek ki derman olacak.
başına gelenleri anlatabilirsin.. başına kakacagını korktugun adamla zaten evlenme..

ah güzel kardeşim balık baştan kokar. bugün bekarken seni yük görüp elindeki parayı alan ailen sen boşanıp dönünce seni el üstünde mi agırlayacak sanıyorsun..

bu kızlarımız niye bu kadar saf...

kazandığının iki katını niye veriyorsun. baktın çok borca girdin niye itiraf etmiyorsun çevirebilirim sandım ama çeviremedim ben bu prim işinden çok kazanamadım diye..

eniştenin kartını niye kullanıyorsun mesela.. para girerse akrabalık ilişkilerine bozulur.. ki bu senin ablan.. ablanın haberi var mı mesela.. niye söylemedin? enişten ne yaptı o 4 bit tl yi?

nişanlım dediğin adam yarın bir gün kocan olacak aynı yastıga ömürlük baş koyacaksın. derdini bilecek ki derman olacak.
başına gelenleri anlatabilirsin.. başına kakacagını korktugun adamla zaten evlenme..

ah güzel kardeşim balık baştan kokar. bugün bekarken seni yük görüp elindeki parayı alan ailen sen boşanıp dönünce seni el üstünde mi agırlayacak sanıyorsun..

Dogudayim soz hakkim yok dedi ustu kapali var artik islerin icinde ne var sen dusun mal gibi beslemeyelim evlenip gitsin mantigiyla ne baskiya maruz kaldi belki dayak yedi aileden artik cok olmayacak insanlarami zorlandi yasi buyuk vs bilinmez caresizlikten yapmistir bisede diyemiyor insan Allah yardim etsin

Son yorumumu yazdim valla mal gibi satmayi hak gorup soz hakkini vermeyip paraya gelince kizi calistirip kadin parasi yiyenler simdide evi satar oderler
Suan tek cozum o ha yada birakirlar eniste ablayi bosar (kart onunmus )
Buda Ankaraya evlenip gitsin ayni sehir olmayacak sonucta zamanla unutulur

Ailen yüzünden bu kadar borcun altına girmişsin. Hala da elimdekini de alıyorlar diyorsun. Bu durumda ailenle konuşacaksın destek çıkacaklar.

Enişten ne diyor bu duruma peki ödeyemezsen borcu senin adına haciz falan gelmez,eniştenin adına gelir kart onun adına ise maaşı var ise belirli kısmına haciz korlar evine,arabasına vs haciz gelir.

bu borç 5 yılın borcu,ondan al ona yatır çeviriyodum.Sonra borçları farklı kartlara bölünce patlak verdi.Şimdide işten ayrıldım gibi çıkış aldım ama.SSKam olmadan kredi kullanamıyorum.Ödicek gelirim var bi kaç ay sadece :KK43:
Bankaya git yapılandırılması için görüş. Sen de sgk olsa da sana kerdi çıkmazdı.

Enişten ne diyor bu duruma peki ödeyemezsen borcu senin adına haciz falan gelmez,eniştenin adına gelir kart onun adına ise maaşı var ise belirli kısmına haciz korlar evine,arabasına vs haciz gelir.
başıma ne geldiyse onun yüzünden geldi.Ağlayanın malı gülene hayır etmez.Başka kartımdan çekip onunkini kapatmaya çok az kaldı borcu kendi adıma taşıyorum inşAllah

Dogudayim soz hakkim yok dedi ustu kapali var artik islerin icinde ne var sen dusun mal gibi beslemeyelim evlenip gitsin mantigiyla ne baskiya maruz kaldi belki dayak yedi aileden artik cok olmayacak insanlarami zorlandi yasi buyuk vs bilinmez caresizlikten yapmistir bisede diyemiyor insan Allah yardim etsin

Son yorumumu yazdim valla mal gibi satmayi hak gorup soz hakkini vermeyip paraya gelince kizi calistirip kadin parasi yiyenler simdide evi satar oderler
Suan tek cozum o ha yada birakirlar eniste ablayi bosar (kart onunmus )
Buda Ankaraya evlenip gitsin ayni sehir olmayacak sonucta zamanla unutulur
teşekkür ederim yazdığınız yorum için

yazdıklarınızın hepsinde hakkınız var ne de güzel yazmışsınız.Son yazdığınız kulağıma küpe

yazdıklarınızın hepsinde hakkınız var ne de güzel yazmışsınız.Son yazdığınız kulağıma küpe

ah güzel kardeşim, arkadaşım, kızkardeşim.. senin yaşlarından geçmiş bir ablan olarak endişe ile yazdım.

feleğin çemberinden geçmiş bu ablan der ki.. seni hatalarınla sevecek kabul edecek ve bundan şüphe duymayacağın adama gelin ol..

para nedir ki.. itiraf edersin veyahut evlenince bi şekilde ödenir.

kart eniştenin üzerineymiş haciz ona gelir ve açığa çıkar olaylar eniştenin harcamaları da çıkar bundan sonra kredi çekerken kara listeye girebilir... ama ödenir geçer gider.

hangimiz yapmadık gençlik hatası.. ama bazıları var ki silinmiyor geçmiyor.. en güzeli ya aileye anlatmak.. ya nişanlınla açık açık konuşmak..

başıma ne geldiyse onun yüzünden geldi.Ağlayanın malı gülene hayır etmez.Başka kartımdan çekip onunkini kapatmaya çok az kaldı borcu kendi adıma taşıyorum inşAllah
Anladım inşallah ödersin,yalnız yukarıda F fozgeb de demiş sigortan olsada kredi çıkmayabilir,kredi puanın düşmüş olabilir.

Prim usulü calısıuyorsam ne geliyorsa onu veririm,niye 2 katı söylediniz ki 1 aylık bisey değil bu.1 yıl bile dayanamaz insan.Bastan hata.Suan ise girin calısın.İssizlik maaşına basvyryn girene kadr.Ödeyebildiiginz kadarını ödeyin.Nisanlınıza cok zorda kalmadıkça başvurmayın derim.Evlenirken stresle illaki istemediğiniz seyler duyabilirsiniz..
El -Aziz Esmasını çekin birde.
Allah yardımcınız olsun:dua:

Back
X