14-19 Aylık bebekleri olan İzmirli anneler

merhaba arkadaşlar benimde 19 ocak doğumlu bir kızım var katılmayı bende çok isterim.çok sevindim.inşallah birşeyler yapabiliriz.

merhaba arkadaşlar benimde 19 ocak doğumlu bir kızım var katılmayı bende çok isterim.çok sevindim.inşallah birşeyler yapabiliriz.

merhaba tatlım ne tarafta oturuyosun

arkadaşlar ortak bir nokta bulalalım gününü kararlaştıralım madem ne diyosunuz böle uzadıkça uzar gibi

çıtır pıtırcım linki kasım annelerine koymusuun tatlım kasım annelerinde saphirayla ben varız birtek izmirli başka yok malesef ama diğer topiklere konulabilir görmeleri için iyi fikir

canım dıger topıklere de koydum:lepi:

ben calısıyorum sadece bu hafta rahatsızlıgımdan dolayı evdeyım...hafta sonları musaıt olabılırım ancak..

eycikcim biraz daha bekleyelim,belki biraz daha gelen olur diye düşündük.Hem bu arada bizlerde buradan yazışır birbirmizi biraz daha tanıma fırsatı buluruz.
Şu da yapılabilir aslında;biz buluşuruz,aramıza sonradan katılmak isteyenler olursa,onlarda bir sonraki buluşmaya katılır.
havanın güzel olduğu bir gün de,herkes için uygun olan bir gün seçeriz,yeri de ona göre kararlaştırırız.
Siz ne dersiniz arkadaşlar?
ben yazdığı üzere ev hanımıyım,eşim de cumartesileri de çalışıyor,dolayısıyla bana cumartesi günleri de uyar.
çıtırcım çok geçmiş olsun neyin var?bu arada ne öğretmenisin ve hangi okulda

bende ev hanımıyım eşim hafta sonları çalışmıyor ama buluşabiliriz hafta sonu sapişim şöförümüz bile yaparım ben onu :)))))))))) hafta sonu getirir bizi nerede olursa buluşma ben uyarım herhangi bir hastalık falan olmazsa allah korusun
bende diyom burda bol bol yazışalım tanışalım biribirimiz hakkında fikirlerimiz olsun yada biz buluşalım katılmak isteyenler 2.ci buluşmaya kısmet

Merhaba arkadaşlar bencede cumartesi uygun bir gün benimde eşim o gün yarım gün çalışıyor bende şimdilik ev hanımıyım en azından buluşma yerine beni de eşim getirebilir.

Arkadaşlar bende ev hanımıyım.eşim haftasonu çalışmıyor.cumartesi benim içinde uygun olur.

canım sağolasın.belfıtıgı cıktı da onunla ugrasıyorum fızık tedavıye gıdıyorum..benneyaptımki
ne öğretmenı ve hangı okulda oldgumu özeline yazıorum sekerım.burda olmasszemuszemus

Benim içinde hergün uygun:)Bende şuan çalışmıyorum ama harıl harıl iş arıyorum o ayrı:)

çıtırcım minnoşlar büyüdükçe taşıması zor oluyor,bir arkadaşımda da boyun fıtığı çıktı.Tekrar geçmiş olsun canım

ee ozamn bir gün belirleyim ve ogüne herkez uyum sağlamaya çalışsın önceden belli olursa günümüz ayarlamalar daha kolay olur gibi kalılcak olanlarda liste şeklinde isim yazarız

13-15 ay

Anti sosyal davranış

Sosyal olma duygusu çocuklarda kolay gelişmez, bazen hiç gelişmeyecek sanırsınız. Eğer yaş ortalaması bir buçuk olan çocukları aynı odaya koyup izlerseniz, hepsinin tek başına oynamayı tercih ettiklerini göreceksiniz. Bu tipik anti sosyal davranış doğal ve normaldir. Sosyalleşme oyununun başlangıcında çocuk için diğer çocuklar, hareket eden, ses çıkaran eşyadan başka bir şey değildir. Çocuğun diğer yaşıtlarıyla oynayabilmesi için hem onları eşya değil, bir birey olarak görmesi, hem de onların duygularını paylaşabilmesi gerekir. Yine de çocuğunuzu bu sosyal döngüye hazırlamak için fazla erken sayılmaz çünkü sosyal olma yeteneğinde bir öğrenme ve uygulama işlevi söz konusudur. Paylaşma ve ortak oynama duygusunun olmamasına rağmen grup halinde oynamaları ilerisi için çok önemli adımların atılmasını sağlar. Eğer grup olarak düzenli bir araya gelirse, ilerisi için önemli olacak sosyalleşmeye doğru atılan küçük adımlara şahit olabilirsiniz.
Oyun bu dönemde çocuğunuz için çok iyi bir öğrenme aracıdır. Oyunlar vasıtasıyla renkleri, şekilleri, yeni kelimeleri öğrenebilir; iletişim becerilerini geliştirirler.

En çok hoşlanacakları oyunlar:
  • Görünüp kaybolma (saklambaç): Sizi saklandığınız yerden bulmaya çalışmak veya sizden saklanmak çok hoşuna gidecektir. Sizi kolaylıkla bulabileceği bir şekilde saklanın, böylece kazandığı başarıdan dolayı mutlu olacak ve kendine güveni artacaktır. Sizden saklanmaya çalıştığında da onu bulmakta zorlanıyormuş gibi davranın ve bir süre için aramayı sürdürün. Saklandığı köşede sizin onu arayışınızı büyük bir neşeyle izleyecektir.
  • Top Yuvarlama: Çocuğunuzla karşılıklı oturup yerdeki bir topu birbirinize yuvarlamanız onun için eğlendirici bir oyun olabilir.
16-18 ay

Çocuğa oyun grubu kurmak

Temel biçim üzerinde karar vermekle başlayabilirsiniz. Bu gruplara ebeveynlerin katılması çocuklar oynarken ebeveynlerin konuşması ve fikir alışverişinde bulunması açısından da faydalı olacaktır. Oyuncu sayısını sınırlandırmak (ideal 6 kişidir), grup içinde iyi bir uyum aramak (en büyük çocukla en küçük arasında 4 aydan fazla yaş farkı bulunmamasına dikkat ederek, gelişim ve yetenekler arasındaki büyük eşitsizlikleri engelleyebilirsiniz), ebeveynler arasında uyum yaratmak, nerede toplanacağınıza karar vermek, düzenli olarak buluşmaları planlamak, temel güvenlik kuralları koymak (hasta çocuğun katılmaması gibi), temel kuralları belirlemek, bir oyuncak politikası belirlemek, bir yemek politikası belirlemek, çocuğunuza dikkat etmek ama çok korumacı olmamak, işi teke tek başlatmak (grup elemanlarının hepsinin bir araya aniden gelmesindense tek tek başlamak daha kolay sosyalleşmesini sağlayabilir), kaynaşmanın seyrinin yavaş olmasına dikkat etmek, sakin olmak, kabul edici olmak, destekleyici olmak, sabırlı olmak bu konuda ki önemli maddeler olarak sıralanabilir.

milupa.com.tr den alıntıdır

Son düzenleme:
eeee açıldı topik ne gelen var ne giden
birbirimizi tanıyalım burdan yawww kimse bulaşma taraftarı değil sanırım :sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…