14. Haftalık düşük yapmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O bebek için en doğrusu olur umarm. 7 ay sonra ayrılsaydbz kucağınıza 1 aylık bebek ne yapacaktınız acaba? Yine de öldürecek miydiniz. Ha karnınızda ha dışarıda ne fark ediyor? Ayrıca karı koca tarışan Bi arkadaşm vardı boşanmayı bile düşündüler. Babası ona kızım geçinemiyorsun ayrılacaksan bile Bi çocuk yap demişti. Kız da çok şaşırmıştı. Neden diye sorunca bir daha evlilik de düşünemezsin boşanırsan hayata küswceksin ama evladın olursa hayata tutunacaksın demişti.

Ya allahım sen akıl fikir ver boşver sen kucağına almaya bak hayırlısı ile onun rizki bi yerden çıkar illaki bak ben 3 düşük yaptım dört gözle bekliorum ama olmuyo allahım a o kdr dua ediyorum ki olmuyo 3. Dusugumude şuanda yapmaktayım moralim o kdr bozuk ki allah ne güzel vermiş daha ne istiyorsun

Yapmayin cana kiymayin esinizden ayrilin allah yardim eder lutfen cana kiymayin cok uzuluyorum kendi yavrunuzun katili olmayin

O kadar doğru ki şu söylediğiniz. Eşe anneye babaya aileye değil kendimize güvenerek çocuk sahibi olmalıyız. Evliliğimiz dışında o çocuğa yetemeyeceksek bakamayacaksak iki hatta üç yöntemle korunmalıyız.

Bu konu kürtaja koca kişisi izni olayının ne büyük bir saçmalık olduğunu göstermiş ama hiç kimse dikkat etmemiş
Bir bebek doğacaksa bu annenin kararı olmalıdır

Çok doğru söylüyorsunuz. Aile içi şiddetin, evlilik içi tecavüzün bu kadar çok yaşandığı bir ülkede kürtaj için eş imzası şartı aranması büyük bir rezalettir. Bu konunun hemen altındaki konunun da “evlilik içi tecavüz girişimi” olması çok manidar olmuş gerçekten.

Kürtaj konusunda biz kadınların tartışması gereken o kadar çok şey var ki! Sırf evli olduğu için istemediği bir hamileliği devam ettirmeye zorlanan ve buna kendi çabasıyla bir çözüm aramaya çalışan kadına kızmak bunların sonuncusu bile olmamalı. Yarın öbür gün konu sahibi boşanmaya çalıştığıyla, ya da boşanıp iki çocukla geçinmeye çalıştığıyla ilgili konu açtığında “neden iki çocuk yaptın?” diye ilk soracaklar da burada kendisine nefret kusan üyeler olacak, eminim.

Kaçırdığınız bir nokta var hamileliği devam ettirmeye “zorlanmamış” ; eşi yasal süreyi geçirene kadar onu kandırmış o da eşine inanmış .... onu aldatan ve sıkıntıları olduğu eşi sırf boşanmayacağım dediği için yasal süreyi geçirmiş .... yani bir nevi sırtını eşine dayamış .... bence kürtajı savunmadan önce (ki daha önce de yazmıştım ben karşı değilim) kadınların kendi ayaklarının üzerine basabilmesini savunmalıyız.... ülke Şeyma Subaşına özenenlerle dolu.... kocam bana baktığı sürece sorun yok nasıl olsa ....

Kadın inanmasaydı da eş imzası olmadan kürtaj olamayacağı için zorlanmış olmuyor mu peki sizce de? Kadın diretse de imzalayacağını düşünüyor musunuz bu eşin? Ya da eşinin onayı, imzası olmadan kürtaj olmasının bir imkanı var mı?

Diğer kısımda çok haklısınız ancak eşinin onayı olmadan kadının kürtaj olamaması çok büyük bir sorun.

Kendimi onun yerine koyuyorum ; konuşmalarını bir şekilde (yazılı mesaj ses kaydı) kaydeder , sonra dinletir , ya kürtaja izin ver ya da mahkemede alınacak maksimum nafakayı alırım senden bu yüzden derdim..... o noktadan sonra o m.l kendi düşünürdü ne halt edeceğini ....

Çok yönlü düşünmek lazım bir de .... yine haftalar önce burada bir konu vardı ..... eşine kızıp karnındaki bebeği sırf ona ceza olsun diye aldırmak isteyen bir kadın yazmıştı .... kadının vücudu haklısınız ama (böyle bir erkek var mıdır bilmiyorum tabi ama ) diyelim adamın hiçbir suçu yok ve baba olmak istiyor, kadın da bir anlık sinirle bunu yapıyor , bu senaryo mantıklı mı?
(Keşke o başlığı bulabilsem....)

Konuşmak değildi şimdi senin hayatın maddi manevi durumun ruhsal durumun ailen ve çevren hakkında hiiiç bir bilgimiz yok ben olaya şöyle bakarım Şuanda içinde bir canlı var ve sen annesin artık o minik kalp atmaya başladığında andan itibaren avuçlarında atıyor böyle bir düşünce bile beni yok eder kucağına aldığında kokusunu duyduğunda kucağına aldığındaki o sakinleşme göğsünde uyuma anları bu duyguları yaşamalısın yaşamadan bilemezsin Yapma bu kötülüğü kendine

Yolunu arayana çareler tükenmiyor dediğiniz gibi. Benim aklıma bu dediğiniz hiç gelmezdi mesela. Ben böyle bir durumda olsam kendi kendime düşürmenin yollarını arardım büyük bir ihtimalle. Kendi canımı dahi riske atarak. Hatta 19 yaşında korunurken hamile kaldım. Neyse ki kimyasal gebelikmiş kendi kendine düştü. Hâlâ daha şükrediyorum iyi ki kendiliğinden düşmüş de hayatım kararmamış diye.

Konu sahibiyle ilgili diğer dediğiniz çok doğru. Büyük bir ihtimalle eşi ayrılmayacak diye güvendi, yasal süre içerisinde bir çare aramadı. Bir kadın kendisine güvenerek doğurmalı doğuracaksa, eşe aileye güvenerek değil.

Evlat edinmeye de gelince ..... 20’li yaşlarda ciddi ciddi evlat edinmeyi düşünüyordum evlilik vs de düşünmüyordum.... sonra yaş kemale erince işler değişiyor , evlendim , çoçuğumuzun hiç olmama ihtimali olabileceği gerçeğiyle yüzleştik .... bu arada ben hala düşünüyordum , sonra algıda seçicilik son 1 yılda en az 3 tane gazete haberi okudum Türkiye’den sırf evlatlık olduğunu öğrendiği için annesini/babasını öldüren , bu haberleri okuyunca , bir de üstüne genetik geçen Hastalıkları (şizofreni vs gibi) düşününce evlatlık fikrinden sonsuza kadar soğudum .... eşimle adağımız vardı sağlıkla bebeği kucağımıza alırsak çocuk esirgeme kurumuna bağış yapacağız ..... ama evlat edinme fikri artık ne yazık ki benim için bir seçenek degil ((((

Ne ayip su söylediğiniz kelimeler ya kadonim2 ne sucu var spralle hamile kalmis ne yapacagini sasirmis sizin gibilerden Allah korusun

Evet haklısınız, eş imzası böyle durumlardan korunmak ve adamların gidip “benim rızam olmadan çocuğumu almışsınız” diye hastanelere dava açmasını engellemek için var. Ama bilemiyorum, en azından boşanma aşamasında kadınlara eş imzası olmadan kürtaj olabilmesi için de bir hak verilmeli ya da aile içi şiddet, tecavüzü belgeledikleri takdirde. Tamamen sınırsız olması da bir sıkıntıya sebep oluyor görüldüğü üzere.

Burada bir konu daha vardı 20 yaşında bir genç kız, hamile kalmış sevgilisi doğur bakarız demiş, yasal sınır dolunca tüymüş. Yani buradaki konuyu örnek göstermeme de gerek yok aslında liseden bir arkadaşım da yaşadı aynısını. Okulu bırakmak zorunda kaldı işe girdi falan 16 haftalıkken sağlık sorunuyla kürtaj olmak zorunda kaldı da tekrar sınava girip okula geri dönüp hayatını tekrar eline alabildi. Anca anladı salaklığının bedelini. Bu salaklığı yapan da gayet akıllı eğitimli bir genç kız yani. Bir erkeğin iki çift lafıyla hayatını karartacaktı...

Erkeklere çok da güvenmemek lazım ... o yüzden geç evlendim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…