- Konu Sahibi Nazlicannars
-
Kürtaj yaptırmasın ama doğurup bakım merkezine versin öyle mi? nasıl bir düşüncedir Allah aşkına? Hakkaten şok üstüne şok yaşıyorum buradaAsla kınamak için yazmıyorum ama burda bende dahil bir çok kişi gebelik için uğraşıyoruz. Eğer bu yaşadıklariniza imtihan gözüyle bakarsanız o çocuk size yollanmış bi hediye olabilir. Belki o çocuk size ilerde bakacak sizi koruyup kollayacak. Eşiniz yüzünden bir cana kıymayın lütfen. Bakamayacak durumdaysanizda bi bakım merkezine verip gidip istediğiniz zaman görebilirsiniz. Tabi yinede sizin kararınız Rabbim doğruyu göstersin hakkınızda hayırlı olan olsun
Evliliğim son 7 aydır kötü spiralle hamile kaldım ben bir oğlum var ona bile bi faydası yok baba olarak ben çalışmıyorum ailem zaten bakmaz bana kimse isteyerek yapmaz böyle bir şeyi
evlat edinme fikrine sıcak bakmayabilirsiniz. ama kamusal bir alanda gelip de evlat edinmenin "sakıncaları" üzerine yazıp belki de böyle bir iyiliği düşünen insanları soğutmaya çalışmak vicdanınızı rahatsız etmiyor mu ya. evlatlık olduğunu öğrenince anne babasını öldüren üç çocuk haberine karşılık; miras şu bu için öz ailesini öldüren 30 tane evlat haberi bulunur. bi de genetik geçen hastalıklarmış; karı koca sizin pırıl pırıl genlerinizde yedi ceddinizde hiçbir hastalık yok yani hanımefendi eminsiniz bundan. vicdansızlık bir yandan cehalet diğer yandan ya. şizofreni salt genetik bir hastalık mı. sizin pırıl pırıl genlerinizle doğacak çocuğun sosyal ve çevresel şartlardan hasta olmayacağının, kötü merhametsiz katil ruhlu olmayacağının ne garantisi var.Evlat edinmeye de gelince ..... 20’li yaşlarda ciddi ciddi evlat edinmeyi düşünüyordum evlilik vs de düşünmüyordum.... sonra yaş kemale erince işler değişiyor , evlendim , çoçuğumuzun hiç olmama ihtimali olabileceği gerçeğiyle yüzleştik .... bu arada ben hala düşünüyordum , sonra algıda seçicilik son 1 yılda en az 3 tane gazete haberi okudum Türkiye’den sırf evlatlık olduğunu öğrendiği için annesini/babasını öldüren , bu haberleri okuyunca , bir de üstüne genetik geçen Hastalıkları (şizofreni vs gibi) düşününce evlatlık fikrinden sonsuza kadar soğudum .... eşimle adağımız vardı sağlıkla bebeği kucağımıza alırsak çocuk esirgeme kurumuna bağış yapacağız ..... ama evlat edinme fikri artık ne yazık ki benim için bir seçenek degil((((
Amin sizler gibilerden deNe ayip su söylediğiniz kelimeler ya kadonim2 ne sucu var spralle hamile kalmis ne yapacagini sasirmis sizin gibilerden Allah korusun
Asla yargılamak değil dedign gibi kimse kimsenin yaşantısını bilmez o çocuğu dogurun çünkü bebeğin bir suçu yok üzülme boşanma davasindayken nafakani yüklü miktarda talep edersin bebeğin zaten senin yanında kalır nafakasini zorla da olsa ödeyecek ödemesi halinde gereken cezayı alır yeterki bebeğe zarar gelmesin ilerde vicdanen çok rahatsız olursunMerhaba hanımlaren başından şunu söylemek istiyorum ki kınamak için yazmayın buraya yardımı olacaklar yazsın, çünkü kimin nasıl bir hayatı olduğunu bilmeden yorum yapmak çok basit . 14 haftalık hamileyim hamileliğini nasıl bitirebilirim berbat bir evliligim var boşanıyorum ama bebeği dünyaya getiremem çok zor durumdayım lütfenbi çıkış kapısı gösterin ne yapalirim. Hamile olduğumu öğrendiğimde kötü evliliğim yüzünden bebeği aldırmak istedim eşim kabuk etmedi ben bakarim dedi 13 haftaliga girdiğinde bosanma davasi acti cocuguna da kendin bakarsin sakin kapima birakma çope atarim dedi zor durumda birakti kandirdi beni
Allah riskini verirciler toplaşır şimdi. Çoğu kişi hayal dünyasında yasiyoHayatın adaletini ya da adaletsizliğini sorgulamak bize düşmez, bana vermiyor sana vermis ne bicim insansın aldirmak istiyorsun falan bana göre yanlis söylemler.. durumunuzu az çok anlamaya çalışıyorum, ben olsam ben de aynisini yapardım... gerçekci olmak lazım, yapmasaydin etmeseydin evet ama olmuş ve o kocan olacak pislik boşanmak istemeseydi sen de aldirmak istemezdin ki zaten aldırmamışsın... ben senin isteyerek çocuğundan vazgeçtiğini düşünmüyorum... şartların çok zor belli ki iyi düşün kararını ver.. bakamayacaksan diger çocuğun ve sen de perisan olacaksaniz acik konuşmak lazım tek yol gebeliği sonlandırmak... pazartesiye kadar net bir karar ver ve bir yol ciz.. Allah yardımcın olsun...
Malesef size burdan tavsiye gelmicek. Herkes benim çocuğum olmuyo yazıp duruyo anca kendini anlatiyo. Bebek riskiyla falan da gelmiyo böyle söylemler hava cıva öyle olsaydı kimse açlıktan ölmezdi daha bu sene adamcağızın biri istanbul gibi bi yerde donarak öldü. Ama sizin bebeğiniz de aldırma zamanı geçmiş buna yapilabilecek bişey yok allahtan hayırlısı olsun diye dua edin allah yardımcınız olsunAllah aşkına sürekli ben istiyorum olmuyor deyip durmuyor Allah isteyen herkese eb kısa zamanda nasip etsin mutluluktan havalar uçursun inşallah, ama benim yaşadıklarında bana yeter gücüm halim olsa bir evlada bakmaya bile zorlamıyorken ikincisinin hayatını nasıl mahvedeyim babası evdeyken babasız sevgisiz büyüdü
Sacmalamayin be, sacma sapan konusup cidden insani cileden cikariyorsunuz.
Kimi neyi cope atiyormus o davar?
Siz 14 haftalik bebegi dusurmezsiniz onu oldurursunuz anladiniz mi?
12 haftadan sonrasi dusuk olarak degerlendirilmez.
Esimle aram iyi dur bi ben dogurayim..
Esimle aram kotu dur bi ben bu bebegi dusureyim.
La siz ne iciyosunuz nasil kafalar bunlar?
Siz hiç yeni doğmuş bebeği coplere lağımlara catilara balkonlara atıp kaçan haberileri okumadıniz mı hiç yokmuş gibi konuşuyorsunuzSacmalamayin be, sacma sapan konusup cidden insani cileden cikariyorsunuz.
Kimi neyi cope atiyormus o davar?
Siz 14 haftalik bebegi dusurmezsiniz onu oldurursunuz anladiniz mi?
12 haftadan sonrasi dusuk olarak degerlendirilmez.
Esimle aram iyi dur bi ben dogurayim..
Esimle aram kotu dur bi ben bu bebegi dusureyim.
La siz ne iciyosunuz nasil kafalar bunlar?
Iyi peki canice oldursun o zaman..Siz hiç yeni doğmuş bebeği coplere lağımlara catilara balkonlara atıp kaçan haberileri okumadıniz mı hiç yokmuş gibi konuşuyorsunuz
Ben kendi fikrimi belirttim ; herkes istediğini yapmakta serbest ve kendi fikrimi belirtmekte özgürüm katılmak zorunda değilsiniz ben de sizin fikrinize katılmak zorunda degilim .... ben kendi yaşadıklarımı yazdım herkesin yaşadığı da kendine... sonucta Nilüfer gibi topluma mal olmuş bir insan da evlat edindi.... burası da özgür bir forum ... herkesin kendi aklı var benim yazdıklarımla kimsenin fikri değişmez .... benim genlerim de beni ilgilendirir teşekkür ederim ...evlat edinme fikrine sıcak bakmayabilirsiniz. ama kamusal bir alanda gelip de evlat edinmenin "sakıncaları" üzerine yazıp belki de böyle bir iyiliği düşünen insanları soğutmaya çalışmak vicdanınızı rahatsız etmiyor mu ya. evlatlık olduğunu öğrenince anne babasını öldüren üç çocuk haberine karşılık; miras şu bu için öz ailesini öldüren 30 tane evlat haberi bulunur. bi de genetik geçen hastalıklarmış; karı koca sizin pırıl pırıl genlerinizde yedi ceddinizde hiçbir hastalık yok yani hanımefendi eminsiniz bundan. vicdansızlık bir yandan cehalet diğer yandan ya. şizofreni salt genetik bir hastalık mı. sizin pırıl pırıl genlerinizle doğacak çocuğun sosyal ve çevresel şartlardan hasta olmayacağının, kötü merhametsiz katil ruhlu olmayacağının ne garantisi var.
Kesinlikle doğur oraya ver dememişim farkındaysanız bakamayacak durumdaysanız demişim. Nasıl düşündüğüm sizi hiç ilgilendirmez herkes gibi fikrimi yazdım şok üstüne şok olmanıza gerek yokKürtaj yaptırmasın ama doğurup bakım merkezine versin öyle mi? nasıl bir düşüncedir Allah aşkına? Hakkaten şok üstüne şok yaşıyorum burada
Çok yönlü düşünmek lazım bir de .... yine haftalar önce burada bir konu vardı ..... eşine kızıp karnındaki bebeği sırf ona ceza olsun diye aldırmak isteyen bir kadın yazmıştı .... kadının vücudu haklısınız ama (böyle bir erkek var mıdır bilmiyorum tabi ama) diyelim adamın hiçbir suçu yok ve baba olmak istiyor, kadın da bir anlık sinirle bunu yapıyor , bu senaryo mantıklı mı?
(Keşke o başlığı bulabilsem....)
Bir ara burada da vardı hala varÇok doğru söylüyorsunuz. Aile içi şiddetin, evlilik içi tecavüzün bu kadar çok yaşandığı bir ülkede kürtaj için eş imzası şartı aranması büyük bir rezalettir. Bu konunun hemen altındaki konunun da “evlilik içi tecavüz girişimi” olması çok manidar olmuş gerçekten.
Kürtaj konusunda biz kadınların tartışması gereken o kadar çok şey var ki! Sırf evli olduğu için istemediği bir hamileliği devam ettirmeye zorlanan ve buna kendi çabasıyla bir çözüm aramaya çalışan kadına kızmak bunların sonuncusu bile olmamalı. Yarın öbür gün konu sahibi boşanmaya çalıştığıyla, ya da boşanıp iki çocukla geçinmeye çalıştığıyla ilgili konu açtığında “neden iki çocuk yaptın?” diye ilk soracaklar da burada kendisine nefret kusan üyeler olacak, eminim.
Ben sadece anne için değil baba için de söylüyorum yarın birgün anne ölse bıraksa gitse baba da çocuklarına bakabilmeli.. imkânı yoksa da kurtulmayı değil imkan yaratmayı seçmeli.. elden ne gelirse tek kişiyle artık o şekilde.. zaten bu saatten sonra istese de kurtaj yaptiramazO kadar doğru ki şu söylediğiniz. Eşe anneye babaya aileye değil kendimize güvenerek çocuk sahibi olmalıyız. Evliliğimiz dışında o çocuğa yetemeyeceksek bakamayacaksak iki hatta üç yöntemle korunmalıyız.
Yahu öldürmesini tasvip etmiyorum ama böyle psikopat ruh hastaları da var olmayan şeyler değil kiIyi peki canice oldursun o zaman..
Insan gibi yurda teslim etmekten acizse bebegini oldurup katil olsun, daha mantikli evet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?