14. Haftalık düşük yapmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kürtaj yaptırmasın ama doğurup bakım merkezine versin öyle mi? nasıl bir düşüncedir Allah aşkına? Hakkaten şok üstüne şok yaşıyorum burada

evlat edinme fikrine sıcak bakmayabilirsiniz. ama kamusal bir alanda gelip de evlat edinmenin "sakıncaları" üzerine yazıp belki de böyle bir iyiliği düşünen insanları soğutmaya çalışmak vicdanınızı rahatsız etmiyor mu ya. evlatlık olduğunu öğrenince anne babasını öldüren üç çocuk haberine karşılık; miras şu bu için öz ailesini öldüren 30 tane evlat haberi bulunur. bi de genetik geçen hastalıklarmış; karı koca sizin pırıl pırıl genlerinizde yedi ceddinizde hiçbir hastalık yok yani hanımefendi eminsiniz bundan. vicdansızlık bir yandan cehalet diğer yandan ya. şizofreni salt genetik bir hastalık mı. sizin pırıl pırıl genlerinizle doğacak çocuğun sosyal ve çevresel şartlardan hasta olmayacağının, kötü merhametsiz katil ruhlu olmayacağının ne garantisi var.

Asla yargılamak değil dedign gibi kimse kimsenin yaşantısını bilmez o çocuğu dogurun çünkü bebeğin bir suçu yok üzülme boşanma davasindayken nafakani yüklü miktarda talep edersin bebeğin zaten senin yanında kalır nafakasini zorla da olsa ödeyecek ödemesi halinde gereken cezayı alır yeterki bebeğe zarar gelmesin ilerde vicdanen çok rahatsız olursun

Konu sahibi olumlu gelişmelere çok sevindim. İş bulman ve bebeğinden vazgeçmeyecek olman seni hiç tanımıyor olmama rağmen beni çok mutlu etti.
Bundan sonra senin için ve yavruların için hayatın hep güzel şeyler getirmesini dilerim.

Her şey bir yana nasıl düşük yapılır diye konu acarken aklınızdan ne geciyordu? Cidden hakaret dinlemek için mi actiniz bu konuyu?
Zira 29 sayfa boyunca kimse size nasil düşük yapabileceginiz konusunda bilgi vermemis, ama eger Google a yazip aratsaydiniz size 29 sayfadan çok daha fazla oneri cikardi.
Bu tarz konularin acilma amacini durust buluyorum kusura bakmayın.

Allah riskini verirciler toplaşır şimdi. Çoğu kişi hayal dünyasında yasiyo

Malesef size burdan tavsiye gelmicek. Herkes benim çocuğum olmuyo yazıp duruyo anca kendini anlatiyo. Bebek riskiyla falan da gelmiyo böyle söylemler hava cıva öyle olsaydı kimse açlıktan ölmezdi daha bu sene adamcağızın biri istanbul gibi bi yerde donarak öldü. Ama sizin bebeğiniz de aldırma zamanı geçmiş buna yapilabilecek bişey yok allahtan hayırlısı olsun diye dua edin allah yardımcınız olsun

Siz hiç yeni doğmuş bebeği coplere lağımlara catilara balkonlara atıp kaçan haberileri okumadıniz mı hiç yokmuş gibi konuşuyorsunuz

Ben kendi fikrimi belirttim ; herkes istediğini yapmakta serbest ve kendi fikrimi belirtmekte özgürüm katılmak zorunda değilsiniz ben de sizin fikrinize katılmak zorunda degilim .... ben kendi yaşadıklarımı yazdım herkesin yaşadığı da kendine... sonucta Nilüfer gibi topluma mal olmuş bir insan da evlat edindi.... burası da özgür bir forum ... herkesin kendi aklı var benim yazdıklarımla kimsenin fikri değişmez .... benim genlerim de beni ilgilendirir teşekkür ederim ...

Kürtaj yaptırmasın ama doğurup bakım merkezine versin öyle mi? nasıl bir düşüncedir Allah aşkına? Hakkaten şok üstüne şok yaşıyorum burada
Kesinlikle doğur oraya ver dememişim farkındaysanız bakamayacak durumdaysanız demişim. Nasıl düşündüğüm sizi hiç ilgilendirmez herkes gibi fikrimi yazdım şok üstüne şok olmanıza gerek yok

Zaten "bir sinir ile kürtaj yapan" kadinlar annelige hazir degiller. Bunun psikolojik boyutu babayi degil, profesyonelleri ilgendirir. Yasadigim ülkede kadin eger kürtaj olmak isterse tabi önce bir soruluyor durum nedir, niye diye. Gerekirse psikolojik destek veriliyor ve yanilmiyorsam 3-4 gün bekleme süresi var. Ardindan kürtaj.

Yani "bir anlik sinir" bu sekildede önlenebilir. Bir kadin kendi vücüdüna sahip çikmali. Kimseye söz hakki vermemeli. Neticede kadin 9 ay tasiyor o bebegi, dogduktan sonrada en çok sorumlulugu o aliyor. Hiçbir erkegin bu sorumlulugu zor ile kadina yükleme hakki yok.

Yani es imza ile kürtaj çok kötü bir kural. Birçok kadini zor ile anne yaptiriyor. Burda kaç defa yazildi "herkes anne olamaz" diye. Bu sekilde birçok çoçugun basida yakiliyor. Dogmak her zaman iyi birsey degil.

Bir ara burada da vardı hala var
Benim bedenim benim kararım sloganıyla iğrenç şekilde laflar edip dalga geçiyordular
Buyursun bu konuylada dalga geçsinler

Kendi bedenleri hakkındaki bir kararı kocalarıyla beraber alınca başlarına neler geliyormuş

Ben sadece anne için değil baba için de söylüyorum yarın birgün anne ölse bıraksa gitse baba da çocuklarına bakabilmeli.. imkânı yoksa da kurtulmayı değil imkan yaratmayı seçmeli.. elden ne gelirse tek kişiyle artık o şekilde.. zaten bu saatten sonra istese de kurtaj yaptiramaz

Öncelikle asla kınamak için yazmıyorum. Ama gebe kalmak için uğraşan, bir canın sorumluluğunu almak için her gün Allah'a dualar eden bende dahil kişi sayısı olarak forumda o kadar fazlayızki.
Daha yeni düşük yaptım bebeğimin bedenimi terk ettiğindeki canımın acısını şu güne kadar sanırım hiç yaşamadım. Bizler bu şekilde sınanıyoruz sizde bu şekilde sınanıyorsunuz. Lütfen canınıza kıymayın eminim ileride çok fazla pişman olacaksınız çünkü şu an sağlıklı düşünemiyorsunuz. İleride belki iyiki doğurmuşum dersiniz ki inşallah öyle sonuçlanır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…