- 21 Mart 2012
- 29.919
- 51.877
- 798
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #210.621
viks var mı evde sür tülbentle bağla iyi gelir .... çocuklar hasta olmasın bizler daha kolay atlatıyoruzKizim anasina gecirdi kraker kemiriyo
:) neyse o iyi olsunda ben hasta olurum napalim
Bogazlarim cok agriyo zor yutkunuyorm biraz yumusadi sagolasin cnmm
bilmiyorum ki anlamam tansiyon işindenGecmis olsun canim dikkat et bayilip kalmatuzlu ayran iyi gelir mi ki
sagol canim mutlaka denicem bunu, kayinvalidemle denemedigimiz Tarif kalmadi hep cok sütlü oluo, bu Tarif öyle degil dimi canimBalkan tatlisi veya bosnak tatlisi olarak bilinen Trileçe aslinda ispanyolca bir kelime imis. ispanyolca üç sütlü kek anlamina geldigini duydugum bu tatli, bol sütü ve karameli ile harika bir lezzet.. Önceleri Fatih'te sadece bir yer yaparken, simdilerde gündemde olan ve evlerde yapilan meshur bir tatli.. Kolaylikla yapabileceginiz bu tatlinin iste tarifi.. ~ TRiLEÇE ~ Malzemeler: 5 yumurta 6 yemek kasigi tozseker 5 yemek kasigi un (Tepeleme) 1 pkt vanilya 1 pkt kabartma tozu Serbeti için: 4 su bardagi süt 1 su bardağın 1 parmak eksik tozseker 1 kutu krema Karameli için: 3 çay bardagi tozseker 2 çay bardagi su 2 yemek kasigi nisasta 2 su bardagi su 2 yemek kasigi tozseker YAPILISI: Yumurta aklarini ve sarilarini ayirin. Yumurta akinin içine tozseker ekleyip krem santi gibi kivam alincaya kadar çirpin. Yumurta sarilarini da çirpip, tahta kasikla yumurta akina ekleyerek karistirin.Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek karistirmaya devam edin.Yaglanmis firin kabina döküp 180 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Hafif ilidiktan sonra çatalla delikler açin. Sütü seker ile karistirip ocakta seker eriyinceye kadar karistirarak hafif ilitin. Ocaktan alip soguyunca kutu kremayi ekleyip mikserle çirpin. Ilik kekin üzerine dökün. Sizde bu arada karamel sosu hazirlamaya baslayin. Sekeri teflon bir tavaya alip karamelize edin. 2 çay bardagi sicak suyu ekleyin. Korkmayin önce seker topaklanacak kaynadikça eriyecektir. Ayri bir küçük tencerede nisasta ve 2 su bardagi sicak suyu karistirin. 2 yemek kasigi seker ve karameli ekleyip pisirin. Ara sira karistirarak kabuk baglamadan ilimasini saglayin. Ilininca tatlinin üzerine döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
ayyy benim dusugum 9.5 dir firil firil doner basim3 4 gündür tansiyon sorunum var tasniyon 9 4 8 4 10 5 şeklinde gidiyor nasıl yükselecek kızlar ya
Sarimsak emdim biraz iyi geldi sanki yakti. Emicem esim sabahtan beri sarimsak ye diye mesj atiyo :) tamam dedim aksam yakinimda durma sakinviks var mı evde sür tülbentle bağla iyi gelir .... çocuklar hasta olmasın bizler daha kolay atlatıyoruz
sagol canim mutlaka denicem bunu, kayinvalidemle denemedigimiz Tarif kalmadi hep cok sütlü oluo, bu Tarif öyle degil dimi canim
sagol canim mutlaka denicem bunu, kayinvalidemle denemedigimiz Tarif kalmadi hep cok sütlü oluo, bu Tarif öyle degil dimi canim
arada olurdu ama bu şekilde ilk kez elim ayağım tutmuyor sıcaktanır dedim ama klima da oturyorum aynı suda bol içiyorumayyy benim dusugum 9.5 dir firil firil doner basimnormalimde 10. 7 11 fln
12 de yine ben
Gecmis olsunnnn acaba neden dusuyo tansiyonun onceden de oluyomuydu
harika kayinvalidemlere gitmeme yaparim artik:) marifetli gelin desinler sonra bana
sarımsak çok iyi gelir yutabilirsende yut midem kötü olmayacaksaSarimsak emdim biraz iyi geldi sanki yakti. Emicem esim sabahtan beri sarimsak ye diye mesj atiyo :) tamam dedim aksam yakinimda durma sakin
harika kayinvalidemlere gitmeme yaparim artik:) marifetli gelin desinler sonra bana
bide yanina hem marifetli Hemde incelmis dedilermi tamamdir hahahaha
yok yok benim demek istedigim sütden kek kalmio ortada resmen sütün icine kek kirintilari koymussun gibi oldu, kasikla yencek kivamdaydibuda sütlü oluyo sütlü bi tatlı cünkü bu keki tamamen sütle islaniyo
sagol canimhahahah yap canım birebir yap cok super oluyo bu kızın tarıflerıne bakıyorum ben hep genelde birebir tutar
yok yok benim demek istedigim sütden kek kalmio ortada resmen sütün icine kek kirintilari koymussun gibi oldu, kasikla yencek kivamdaydi
tamam canim atarim mutlakayapınca resim at
tamam canim atarim mutlaka
allah allaah tansiyondan da hic anlamam yaa dusuncemiydi tuzlu ayran oyle olmasi lazm. Yediklerinde yeterlidir devam ederse git derim.arada olurdu ama bu şekilde ilk kez elim ayağım tutmuyor sıcaktanır dedim ama klima da oturyorum aynı suda bol içiyorum
goze alamadim emdim nsarımsak çok iyi gelir yutabilirsende yut midem kötü olmayacaksa
cuma kilo vermiş olursan bildirimy aparsın kuzum saat 3 e kadar sonra izinlisiiinnnTamam tatlım çok teşekkürler ben zaten girerim arada tatlım ne kadar kilo verilecek
valla bebeğim ekşiyle düşüyo tuzluyla çıkıyo diye biliyorum ben beslenmende limon nar ekşisi fln varsa çıkar onları3 4 gündür tansiyon sorunum var tasniyon 9 4 8 4 10 5 şeklinde gidiyor nasıl yükselecek kızlar ya
ahahahaharika kayinvalidemlere gitmeme yaparim artik:) marifetli gelin desinler sonra bana
bide yanina hem marifetli Hemde incelmis dedilermi tamamdir hahahaha
Elde etmis oldugun formu korumak icin mi olur tabi canim leslie de olur ama leslie yaptiktan sonra biraz squat şinav falan ekleyebilirsin sporuna tekrar basladiginda hamlama yeniden
Harikasin canim cok guzel sonuc almışsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?