- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #23.781
kızlar bu ay kutlu doğum haftası sevgili peygamberimizin doğduğu ay bol selavat ve dua etmek lazım tv.de güzel programlar var oğluşum ilahi okunuyordu başladı ağlamaya annem sen 6-7 aylıkken mevlüt okunurken içlenir ağlardın diyor acab ne anlıyor çocuklar hoş ben şimdi de sulu gözlüyümdür hemen ağlarım ....
aaa face de oyun oynuyodum yeni gördüm. herkese teşekkür ediyorum beni uygun gördükleri için. ama dediğin gibi o zaman ne oalcak. bizim okul yeni olduğu için sadece öğretmenelr odasında net var. orda da yapamam herkeşler görür. ama internet kafeye gitsem. bu ayda cuma nöbetçiyim hem üstelik. isterseniz 2. kimse onu yapalım. veya birisine öğret bu konuda gönüllü varsa sen olamyınca kilomuzu o hesaplasın. veya herkese hesapamayı öğret. kilomuzun yüzdesini biz hesaplayıp burda toplyalaım birimizde en son sonuç topiğine kopyalasın. demokraside çareler tükenmezz. 14. takımda hiiç tükenmez.. sevirem sizi looo
ooohhhhh yeni kaptan yardımcımız gülçin sen olmuşsun hayırlı olsun ....aldığım programın 6 seansı lenf drenaj sanırım 6 seans pasif jimnastik bişey daha var bakmadım,acaba ameliyat oldum ya bir sorun olur mu?
aslıcım bence bu ara biraz streslisin ya ondan olmuş olabilir mi bende üzülünce veya kafama bişey takınca gece paso kaşınırım....
canım bildirim ya kaptan ya da kaptan yardımcısı yapar ama
yni diğer takım larda da mı kaptan yardımcısı oluyo. ben biz icadettik sanıyodumo zman canım sen inisiyatifini kullan sen seç madem öle kural varmış.ben fahri olarak sen olmayınca motive kaptanı olayım.
canım arkadaşım 5000 selavat çekermisin demişti. ben bitiremedim. aslında yeni aklıma geldi. yoksa çok zman almıyorda. 1000 ini sana versem olur mu? 1000 salavat çeker misin?
aa yok canım bende hiç öyle bi etki yapmadı.. hatta ben special k yeyince daha tok tutuyor.. ve açıkçası sütüde biraz fazla koyuyorum. ama gerçekten tadı çok güzel dediğin gibi mutlaka extra şeyler koymuşlardır ama ben etkilenmedim dahaCanım ben diyetimin 40. gününe doğru,öğünlerin 2 sine special k koyarım diye düşünmüş ve almıştım.Diyete alışan bünyemdeki açlık hormanları,bu kfilex ile yeniden harekete geçti.Yedikçe yiyesim geliyordu.İçindeki bir maddeden kaynaklanıyordu muhtemelen ama ne olduğunu çıkaramadım.Bu üreticiler biraz da ticaret mantığıyla bu tür ürünlerin içine bağımlılık yapan enzimler ekliyorlarmış.Cips,kola gibi.Beni çok etkiledi o dönem geri gelen açlığım.Sende de oluyor mu?
ay ya ayrı kalmayın. eşler için olumsuz bi durum bence bu. inşallajh kavuşursunuz en yakın zamandaesencim zor oluyordur sırf sebze inşallah istediğiniz sonucu alırsınız,ben sorduğun soruyu anlamadım birde ben hesaplamaları falan hiç bilmem,çok daha iyiyim canım ....gece eşimle konuştum,herkes uyuduğu içi cepinde şarjı olmadığı için kaçak sevgili gibi mutfakta konuştuk şimdide ankara diyor baya bi uzun konuştuk,ben eşimi yanımda istiyorum aile olmak istiyorum dedim böyle devam ederse boşanalım dedim,yok sizi çok seviyorum ben siz olmadan yaşayamam falan biraz moralim düzelidi iyileşeyim bizi götürcek bende kocamı çok özledim....
canım cevap yazılmış ama bende yazıyım. spordan sonra karbonhidrat tüketme. bi de asla yemekten hemen sonra spor yapma. yoksa yağlar değil yediklerinden enerji alırsın bir işe yaramazevet gördüm. hoşgelmişiniiiz. ya canım bende hafif bi başağrısı vardı ama toplantıdan olabilir. ıspanak yeyince geçti. spor yapacam. ama spordan sonra marul ve salatalık yiyecem.spordan sonra yenenler kilo aldırıyor diyenler var doğru mu acaba?
canım zaten son aşamaya gelmeden kendimizin farkına varamıyoruz. kilo için hep bi bahanemiz oluyor. yok bebek yok stres. aslında kilo almak daha zor bir süreç. o dönemlerde yediğimiz yemekleri midemizin şişliğinden uyuymadığımız geceleri düşünsenize.temmuz 1 de 72 olurum inşallah yaa.oyy o zamanlarımı hatırlıyorum da 72 iken bile kiloluyum derken nasıl bu hale geldim. ne düşündüm hiçmi kendime bakamdım. nasıl bir uykudaydım.
ta taannn... tebrikler. ama bi sorun var galiba saatleriniz uymayacak. inşallah halldersiniz kızlarevet arkadaşlar oy çokluğu ile kaptan yardımcısı triptofan oldu. tebrik ederim canım seni :13:
ama benim açımdan bir sorun var. benim işim olduğu zaman mesela ankaraya gittiğim zaman cuma bildirim yaparken triptofan o saatte okulda oluyor ve bildirim yapamaz. bu sorunu nasıl çözecez :44:
canım bundan yaklaşık 4 yıl önce üniversitede okurken ev arkadaşım aynı senin gibi olmuştu doktorun biri uyuz olmuşsun baharda olur demiş. allahım kız herşeyini attı. evi resmen çamaşır suyuyla yıkadık. biz herşeyimizi kaynattık. ilaçlar aldık sürdük. ama sadece bir bahar alerjisiymiş. istersen bi doktora git ihmal etme.canım valla kafayı yiyecem komşu alerji kremi verdi bakalım ya bütün elbiseleri değiştirdim banyo yaptım nevresimler değişti böcek olamaz ama alerjide olamaz teker teker çıkar mı napcam bilemiyorum
canım doğum yapalı tam 2 sene oldu artık mazeretim olmaktan çıkmıştı benimle doğum yapan kızlar ikinciyi doğurdu eski formların abile döndüler ben baya bi geç kaldım ama zararın neresinden dönersen karmış...........
öğlen saat 1 de annem yusufu burda doktora götürdü anam saat 2 oldu yoklar 3 oldu yoklar aldı beni bi evham, kardeşim aşşağıda yalvardım ömer bi bakgel diye neyse ben hazırlandım gidiyordum annem erkek kareşimi aramış onla beraber gittik annemi ve yusufu aldık niye ben bu kadar evhamlıyım çocuğum için annem bile olsa güvenemiyorum,anne olmak ne zor bir işmiş....
Canım geçmişi okudum önce.Ciğerim ben sabah yarım porsiyon haşlanmış taze fasulye,2 domates ve 2 salatalık yedim.Öğle yemeğinde haşlanmış taze fasulye ve yemin verdirilerek ağzıma tıkılan 1 parça krep yedim.İkindide 2 domates 2 salatalık yedim,akşam kapuska yiycem.Hiç ekmek yemedim ama 3 nescafe içtim ne yazık ki,kahveye dayanamıyorum.Canım ben bi de sebzelere tuz serptim kötü olmayım diye.Ekmek hiç yemedim,bir parça krep ve serpilen tuzlar hariç sanırım diyetin dışına çıkmadım.Acıkmadım ama biraz halsizdim ve başım ağrıdı.Şimdi iyiyim,yarın için patates haşlıyorum.Sabah az light sütle püre,öğle patates salatası yağsız sebzesiz,akşam da baharatlayıp tüketicem.Tuzu ve kahveyi kesemedim;5 kilo gitmez ama 2-2.5 gider diye tahmin ediyorum canım.Senin nasıl geçti,halsizlik var mıydı?
Canım yeni diyete adapte olmaya çalıyoruz.Bu arada Esra bu haftalık dereceler,8 kişi olduğunda ona göre yüzde alındığından,az olmamız sakınca değildir değil mi?Ben öyle düşündüm bir an.Senin keyfin biraz daha iyi mi?
önemi olan başlamak demiştik değil minolduuuu sanaaa allahım sivastan kurtar şu kızzııı...çürüycek oralardaaaa....
ayyy bendede aynı durum var bütün kıyafetlerim oluooo bi düğünde aldığım takımlara giremiyorum hatta 95 kiloyken zayıflayınca giyerim diye aldıklarımı giyince daha bi mutlu oluyorumm
bacım sen iyisin gene bennim 4 sene oldu doğum yapalı daha yeni yeni düzene giriyorumm 69 kilo hamile kaldım 108 oldumm ayyyy rezalettt....yedinde çıkarmadınmı be mübarekkk
ya ıspanağı ye yada patlıcanı uçmuşun annem zatenn...gerçi sen sporla dengelersinnn
canımcım bende gülçin gibi toplantıdan geldim malum secim yaklaşıo yoğun günler bizi beklioo....
Canım ben diyetimin 40. gününe doğru,öğünlerin 2 sine special k koyarım diye düşünmüş ve almıştım.Diyete alışan bünyemdeki açlık hormanları,bu kfilex ile yeniden harekete geçti.Yedikçe yiyesim geliyordu.İçindeki bir maddeden kaynaklanıyordu muhtemelen ama ne olduğunu çıkaramadım.Bu üreticiler biraz da ticaret mantığıyla bu tür ürünlerin içine bağımlılık yapan enzimler ekliyorlarmış.Cips,kola gibi.Beni çok etkiledi o dönem geri gelen açlığım.Sende de oluyor mu?
esencim zor oluyordur sırf sebze inşallah istediğiniz sonucu alırsınız,ben sorduğun soruyu anlamadım birde ben hesaplamaları falan hiç bilmem,çok daha iyiyim canım ....gece eşimle konuştum,herkes uyuduğu içi cepinde şarjı olmadığı için kaçak sevgili gibi mutfakta konuştuk şimdide ankara diyor baya bi uzun konuştuk,ben eşimi yanımda istiyorum aile olmak istiyorum dedim böyle devam ederse boşanalım dedim,yok sizi çok seviyorum ben siz olmadan yaşayamam falan biraz moralim düzelidi iyileşeyim bizi götürcek bende kocamı çok özledim....
kızlar bu arada melemen mi menemen mi yazılıyor. çocuklara yanlış öğretmiyim bende ya.bir öğretmen düzgün konuşmalı demi. ama ben hala evet yerine heeee,,kocam yerine herfiim diyom ya ne kaa kabayımbirkaç gündür ekstra keyfim yerinde Allah bozmasın inşallah. kocamın yokluğuna alıştım.ha bu arada eski pantolonuma da sığdım bugün. eskiydi ama sevincimden giydim. dar paça yasak okulda ama o kadar özlemişim ki. ve dar paça olunca zayıfladığım daha belli oldu iltifatlar vs. mutlu oldum. başardığım için inceldiğim için. 1 kilo bile veremeyeceğimi düşünmüştüm çünkü ilk 2 ay ben kilo verememiştim.inşallah da durmaz.az da olsa vereyim az olsun sağlam olsun inşalllaaahh.
gülçin geçmiştede yazmıştım yazsam roman olur diye benim eşim yer değiştirmeyi çok sever iş yerinde sorun olunca konuşup halletmek yerine işten çıkar,bizde istanbulda ev aldık uğraştım didindim çok şükür saray gibi bir ev yaptım yaptım diyorum çünkü eşim hiç anlamaz neyse iş ararken doğal olan istanbuldan iş aramaktır değil mi eşim mecburi olmamasına rağmen urfaya iş görüşmesine gider herşey çok iyi der çeker gider 10 gün sonra başlar dıngırdamaya hem bana huzur vermez sanki ben git demişim gibi hem kendine huzur vermez maaşını bırakıp prdan orduya geçer ordada yok hastalar şöyle yok başhekim böyle dıngırdarda dıngırdar şimdiye kadar 5-6 il gezdi yusuf ufacıktı bıraktı gitti çok yalnız kaldım iki arada bir derede kaldım hep giderken gittiği yere yerleşiriz diye hayal kurarken adam işten çıkıyor ailemde adam gibi adam gider işini halleder ne yapılacaksa yapar alır eşini gider diyor benimkide ben gidiyom sen evi derle topla gel burdanda ev bak taşı eşyayı gel yanıma diyor allah aşkına böyle şey olur mu ?annemde ben seni nasıl ona emanet ediyim diyor canı çok kıymetlidir başı ağrısa 3 gün yatar ama bana gelince sen yaparsın ben yorulmayayım sen öl diyo anlıycan,bende böyle nereye kadar dayanacağım bilmiyorum seven adam tutar bir ev erkeğin yapması gerekenleri yapar alır bizi,sorumluluk almayı sevmez evlendiğimizden beri bir fatura ne bilyim ev vergisi,aidat hiiiiiiiiç ödememiştir çünkü esra halleder benim çocuğum var artık zor geliyor bazı şeyler sorumluklarımızı beraber paylaşmak istiyorum bilmiyorum çok mu şey istiyorum .....
mutlu olduğun için çok sevindim rabbim mutluluğunu daim etsin,kız adet oldun mu ?yoksa bebek mi geliyor
aynen bende pürem için hazırlanıyorum. öğlene de bugünden yemek yapan kadına dedim patates salatası yapacak. akşamada baharatlayıp fırına verecem. aynı yani senle. bu arada sağ elimi yumunca şiş olduğu çok belli. sol öle değil.neden şişti acaba ya.ödem desem neden öbür elde yok. geçenlerde 1 gün yine böle olmuştu.
slm kızlar misafirleri gönderdim çok yoruldum. 36 tane ponpon yapmam lazım misafirlerle birlikte 10 tane yaptık ne zormuş ya
kızlar ya perşembe gününden beri beni böcek ısırıyor bacaklarımda filan cuma banyo yaptım yok yine ısırıyor. acaba yatakta mı diye çarşafları nevresimleri çıkardım bugün yine banyo yaptım elbiseleri değiştirdim yok biraz önce baktım yine ısırmış bir yerimi. acaba psikolojik mi. daha öncede olmuştu çok üzüldüğümde aniden kabarıklar çıkıyordu aşırı derecede kaşınıyordu dakikalarca sonra birden kayboluyordu inanamıyordu insan bunlar nereye gitti diye. ama bu defa aynı sivrisinek ısırması gibi kafayı yiyecem ya
QUOTE]
alerji gibi bişi bu, anhistaminik içsene daha doğrusu doktora git bi tane şurupla geçecek olay. bir de bu dönemde çilek ve domates gibi alerji yapan gıdalar arttı, bunlara senin de alerjin olbilir mi acaba.
canım arkadaşım 5000 selavat çekermisin demişti. ben bitiremedim. aslında yeni aklıma geldi. yoksa çok zman almıyorda. 1000 ini sana versem olur mu? 1000 salavat çeker misin?
ben de çok uzak kaldım bu işlerden yaben de mi alsam acaba, 1000 tane de ben alabilirim, ne zamana yetişecek?
aa of kızlar moralim çok bozuk.. sabah okula gelmek istemedim ayaklarım geri geri gitti. benim bebeğime annemler bakıyor. dün iş çıkışı almaya gittiğimizde uyuyordu eşim ben maça gidecem uyandır dedi bende uyusun sen git bizi dönüşte al dedim dinlemedi. babamda tamam tamam uyandırın dedi. eşimin moral sıfır. eve geldik ne oldu diye soruyorum ama cevap vermiyordu. zorla söyledi babamın öyle demesine takmış. bana parmağını kaldırp babana söyle bana imalı konuşmasın dedi. meğerse ona göre babam bu adam laf anlamaz uyandırın demek istemiş. o kadar zoruma gitti ki. annemle babam damatlarının üzerine titrer. çok severler. sağolsun eşimde onları. bende başladım ağlamaya ve söylenmeye. senin annen bana bunları bunları yaptığında ben parmak kaldırıp anana söyle dedim mi hiç diye bi sürü laf söyledim. dünden beri konuşmuyoruz. ayrı odalarda yattık. o dün akşamdan beri yemek yemiyor.onunla ilkkez bu kadar kötü kavga ettik.ben sabah niye konuşmuyorsun dedim ama cevap vermedi. çok inatçıdır.. ne yapcam bilmiyorum
inanırmısın canım bende çok inatçıydım ama sırf eşimle sorunlarımız büyümesin diye inadımı kırıp ilk ben konuşuyorum hep. alttan almaya alıyorum ama o yine de kız gibi nazlanıyor. bakalım bugün neler olacak.. aman bee evli olmak gerçekten çok büyük sorumluluk. farklı bi insanla yaşamak onun huyuna suyuna gitmek çok zor. rabbim hepimize yardım etsinşimdik ikinzi de sinirli iken konuşmuşsunuz. o babanın tavrına haksız bile olsa alınmış. öncelikle babanın kötü niyetli olmadığını hatta damatlarını çok sevdiğini söylmen yeterli olurdu. hatan şu olmuş zaten kızgın bir adama 'senin annen de böyle böyle yaprdı ama ben ses çıkarmazdım' demişsin. bu son söylediklerini sakinleştikten sonra söylesen daha iyiydi ( herşeye de susacak değilsin ya, sadece zamanlaman kötü olmuş) bu durum nasıl çözülür diye soracak olursan bence üstüne gitme, normal davran, babanın öyle kötü bir niyeti olmadığını kendisini de çok sevdiğini söylemeye devam et yeter. inatçı bir insan olarak şunu itiraf edeyim ki inatçılarla inatlaşmak olayı daha da büyütür, yapılması gereken öncelikle alttan almak sonra söyleyeceklerini söylemektir
biz de haftasonu gergin şeyler yaşadık. kardeşimi ve oğlumu da yanımıza alıp AVM ye gittik. yemek yenilen yerin yakınlarındaki aretı salonunu çoculk keşfetti ve sürekli oraya gitmek istiyor, ben götürmüyorum ama babası götürüyor. oğluna söz geçiremiyor, ne isterse yapıyor, yapmazsa çocuk ağlıyor ve dayanamayıp gene yapıyor. çocuk da bunu bildiği için benim yapmadığım şeyleri bile babasında isteyip ona yaptırıyor. biz yemek yerken babasına yemek yedirmedi, tuttu elinden peşinden koştırttu, biz de kardeşimle yemeğimizi yedik, o da alal acele atıştırdı. sıkıldım artık babasının ses çıkartmadığı şeye olmaz demeye, kötü anne olmaya...benim tavrım da ne halin varsa gör, senin oğlun sen çözeceksin, ben yüz vermiyoryum sen veriyorsun... biraz sonra eşim geldi oğlan elimizi bırakıp bırakıp aterı salonuna kaçıyor, azarşlaya azarlaya getşirdim oğlanı....eşimdeki tavır şu , arabanın anahtarlarını uzattı ' al arabanın anahtarını siz kardeşinle gezin, ben çocuğa bakarım buralarda!!!'' valla çok bozuldum, sanki sen çocuğa bak biz de felekten bi gün çaçalılm demişim. anahtarı almadım ama gönül dedi, çocuğu da kardeşimi de alayım atlayıp otobüse geleyim, kendisi gezsin tozsun... ben sana çocuğa mı bak diyom, o sana istediğini yaptırdığı için bize değil sana geliyo dedim... abuk sunuk yerlerden gittik, yolu uzattı şehrin içinde bi kaç tur attı, ama ben konuşmuyorum, canım arabadan çıkıp gezmek de istemiyo, nasıl olsa oğlan yine aynı şeyi yapacak, eve dönelim dedim, yok, dönmek de istemedi... sonra özür diler gibi neden öyle yaptığını açıkladı, durum düzeldi...düzelmeseydi pazarımız zehir olacaktı
selam kızlar ben kesinlikle alerji oldum ya da uyuz
ama uyuzda insan kaşıntıdan duramaz dimi benimkinde abartı kaşıntı yok.
yarın doktora gitcem arkadaşın verdiği krem kaşıntıları aldı ama sabah kalktım başka yerlerde yine çıkmış doktora gitmek farz oldu artık
Kizlar heralde elestirilere aciksinizdir bana kizmayin ama ben bu yarismalari cok sacma buluyorum kim nerden bile bilir benim kilo verip vermedigimi simdi bende girerim yarismaya en cok zayiflayan kendimi gösteririm hic zayiflamasam dahi
fay beaaa, yemek yapan kadın:) hayallerimdeki kadın...bi tane de bizim evde olsa:)
bu arada acaba yatarken bir elinin üzerine mi yatıyorsun ben genelde elimin üstüne yatarsam şişiyor, bi dikkat et
QUOTE]
alerji gibi bişi bu, anhistaminik içsene daha doğrusu doktora git bi tane şurupla geçecek olay. bir de bu dönemde çilek ve domates gibi alerji yapan gıdalar arttı, bunlara senin de alerjin olbilir mi acaba.
ben de çok uzak kaldım bu işlerden yaben de mi alsam acaba, 1000 tane de ben alabilirim, ne zamana yetişecek?
Kizlar heralde elestirilere aciksinizdir bana kizmayin ama ben bu yarismalari cok sacma buluyorum kim nerden bile bilir benim kilo verip vermedigimi simdi bende girerim yarismaya en cok zayiflayan kendimi gösteririm hic zayiflamasam dahi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?