- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #84.261
herkese iyi pazarlar
güzel bir hava herkes geziyor eğleniyor
artık yaz geldi
ben evde oturuyorum
Yediklerine dikkat etmeden Sadece sporla kilo verme oranl %1
Sadece diyetle %11
Diyet+sporla %89
Başarı oranları:)
doğru bence oranlar ama kilo verdikten sonra tekrar almamak için spor şart
canlarım herkese iyi geceler şimdi de eşim çağırıyor film izleyelim diye.nedir benim çektiğim ya oğlu ayrı dert babası ayrı.neyse yarından itibaren sayfamıza daha çok gireceğim inşallah.
Artistlik yapma bizegeçen haftadan beri hiç tartılmadım yarın sabah unutmiyim de tartılayım bakiyim var mı bi anormallik=)))))
ayy bi anda da bu kadar sıcak olsun dememiştim hehehhehe
nuri bilge ceylanın bir zamanlar anadoluda adlı filmini izledim biraz önce ben çok beğendim
çoğu kişi sıkıcı bulabilir yavaş durağan birazcık psikolojik bir film ama benim çok hoşuma gitti
bi de tabi memleketim kırıkkalede geçiyor o da cabası
Menüm
Sabah= bir yumurta-bir kk peynir-bir dilim çavdar-6 zeytin-bir biber-bir domates
Ara=bir fincan türk kahvesi
öðle=2 subardaðýný dolduracak kadar spagetti-3yk yoðurt
Ara=5 kýrmýzý erik-5 çilek-5 yenidünya
Bir kepekli galeta
Akþam=bir ortoboy çipura-bol salata-bir kepçe çorba
Ara=5 kýrmýzý erik-5çilek-5yeþil erik-bir elma
sportmen bildirimler..
4 km uzaktaki pazara ve sonrasında parka, tempolu yürüyerek gidip döndüm
kızlar diyetten daha çok SPORA önem verin.. sevdiğin şeylerden MAHRUMİYET insanı mutsuz ediyo.. sadece zararlı olan ve kan şekerini bir anda yükselten şeylerden (tatlı, çikolata, hamurişi v.s.) uzaklaşmak kaydıyla, fazla da diyet takıntısı yapmadan sporla kilo çok rahat veriliyo.. bi de SU tabii ki.. içebiliyosanız günde 3 lt su için..
bu arada şundan da bahsetmek isterim.. hamilelik öncesinden beri, yani yaklaşık 4 yıldır mümkün olduğunca hafif şekilde yemek hazırlıyorum ev ahalisine. kek, pasta bilmem ne yapsam dahi, hepsi diyet menüsüne uygun olur. Şekeri 10 yıldan uzun zaman önce çıkarmıştım hayatımdan, tuz ise çocukken geçirdiğim böbrek hastalığından düşman bana.. Yani özünde sağlıklı ve limitli beslensem de sporla dahi kilo verebildiğimi hatırlamıyorum.. 300 gr verdiysem 1 kilo alıyordum akabnde. Hormon testleri vs temiz çıkıyordu hep.. En sonunda psikolojik diye bıraktım peşini.. ama bir süredir şu gıda intoleransı meselesi kafamı kurcalıyordu, acaba diyordum.. şu an uyguladığım diyet ise birden kafamdaki bütün açmazlara çözüm getirir gibi oldu.. Öncelikle içime sindi, sempati yarattı.. Sonra ne yersem yiyeyim vücudumun bunu yağa dönüştüme eğilimi olduğuna zaten inanmıştım. benimki bir format atma gibi. Hem mantıklı buluyorum hem de inanıyorum. Dolayısıyla psikolojik tabanı da kendi adıma avantaja çevirmiş oluyorum..
hatta öyle özümsemişim ki mevzuyu, bizimkilere pasta börek yapmaktan bile zevk alıyorum.. Ha karpuz doğrarken yutkunmuyor muyum! sıcak böreği dilimlerken, buğusu gözlerimi doldur muyor mu! tabağın dibini ekmekle sıyırasım gelmiyor mu!elbette böyle anlarda irademle ufaktan bi göz kırpışıyoruz o kaa...
hamilelik zamanımı keyifli hale getirmiş, başarısız gebelik züreçlerinden sonra moralimi yüksek tutmamı sağlamıştı KK ahalisi.. Şimdi bu serüvende de aynı olumlu ortamın olduğunu ve birbirimize artılar katacağımızı (kilosal değil elbet) biliyorum. İyi ki varsınız be ya:118:
Yediklerine dikkat etmeden Sadece sporla kilo verme oranl %1
Sadece diyetle %11
Diyet+sporla %89
Başarı oranları:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?