- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #88.601
Arkadaşlar dikkat ettim herkes meyve yiyor.
Diyetisyenimin vermiş olduğu meyve ve 1 porsiyon ne kadar yenmesi gerektiğine dair listesi vardı. Onu sizinle paylaşıyorum.
Unutmamak lazım. Meyveyi ara öğün olarak tüketmek gerektiği söyleniyor.
1 PORSİYON KARŞILIĞI
ELMA 1 KÜÇÜK BOY
PORTAKAL 1 KÜÇÜK BOY
MANDALİNA 2 KÜÇÜK BOY
KAYISI 4 ADET
MUZ 1 KÜÇÜK BOY
İNCİR 1 ADET
KİRAZ 12 ADET
VİŞNE 14 ADET
GREYFURT 1 KÜÇÜK BOY
ÜZÜM 15 ADET
YENİ DÜNYA 6 ADET
ERİK 10 ADET
ÇİLEK 12 ADET
ŞEFTALİ 1 KÜÇÜK BOY
ARMUT 1 KÜÇÜK BOY
AYVA 1/2 ORTA BOY
NAR 1 KÜÇÜK BOY
KAVUN 1 İNCE DİLİM
KARPUZ 1 İNCE DİLİM
KİVİ 1 ADET
KURU İNCİR 2 ADET
KURU KAYISI 4 ADET
KURU ÜZÜM 1 YEMEK KAŞIĞI
KURU ERİK 4 ADET
PORTAKAL SUYU 1 ÇAY BARDAĞI
ÜZÜM SUYU 1/2 ÇAY BARDAĞI
HAVUÇ SUYU 1,5 CAY BARDAĞI
HURMA 4 ADET
Hedefime ulaşıcağıma eminim zatende önemli olan korumak. Geçen sene 98 kiloydum 91 kilo oldum. sonra iş- okul- dersane derken dikkat edemedim hep hazır gıdalar yalan oldu diyet 2 ye katlayarak aldım. Bu nedenle koruma diyetine inanıyorum.. İnş hepimiz vereceğiz. Ve en önemlisi azim. :) 1,5 ay kadar sonra işten çıkıyorum. evde ders çalışacağım. kilo vereceğim. 2014 de yeni bir ben olmak istiyorum. Mezun olucam, hem buradan hem üniversiteden
benim diyetisyen arkadaşım da bir porsiyonu ayarlamamanın en iyi yolunun avuç içerisine sığacak kadar olup olmadığına bakmak olduğunu söylemişti, 4 küçük kayısı avuca sığar 1 orta boy elma avuca sığar,bir avcuna sığacak kadar meyve yiyeceksin kavun karpuzu da ortadan ikiye böldüğünde kalan yarıdan 1 ince dilim dedi.
bu arada şeker hastalarının yaptığı gibi meyvenin yanında çok az yoğurt ya da süt de kan şekerinin hızlı yükselmesini engellermiş,yarım bardak süt ya da 4-5 kaşık yoğurt ye mutlaka meyve yediğinde dedi.(bu arkadaşın tavsiyeleri ile normal ölçülü yiyerek 1 ayda 5 kilo vermiştim ben ama kortizollu ilaçlar başlayınca geri aldım hepsini, daha hızlı vermek için onun verdiği diyete devam etmiyorum şimdi.)
Haklısın cnm önemli olan korumak ben 58 60 kilo civarındaydım üni ye başladım bi de gece bölümünde okuyordum 74 e kadar çıktım şimdi 3 4 kilo verip bırakıyorum sonra tekrar başladığım yere dönüyorum inşallah bu sefer öyle olmycak.Ne okuyosun cnm nerdesin?
İktisat okuyorum. 6 yıldır genel muhasebede çalışıyorum. İnsan kaynakları yada yenilik ekonomisi ve yönetiminden yüksek lisans yapmak istiyorum.
İstanbuldanım
Yarışma programında kendimi tanıtıyor muşum gibi hissettim. herkese başarılar dilerim..
ayy çok güldüm yaaa bende ingiliz dili okuyorum son sınıfım yarışmaya malatya dan katılıyorum
vogue2013 boyuna göre ideal kilonun çok altındasın ve hala hızlı kilo vermenin hırsındasın bunun sebebini merak ettim:44:
İnönü de mi okuyorsun? Benim kuzenim geçen sene ing öğretmenliğinden mezun olmuştu. Malatyanın neresindensin?
hedef kilomuz aynı cnm bnde kendimi çok iyi hissedeceğim 60 olunca:)verdiğin kilo da hiç fena sayılmaz bu şekilde gidersen hedefine ulaşman hiç de zor olmaz
yok cnm atatürk de okuyorum aslen sivaslıyım malatyada otryoruz merkez
Şimdilik benim de hedefim 60, sonra 55, çok güzel oldu böyle hedeflerin de aynı olması :)
Anladım:) Bizimkiler de müjde hastanesinin orada oturuyor:)
Ben kaçar arkadaşlar. Biraz çalışalım:) Akşam gelir miyim bilmiyorum fakat c.tesi buralardayım:)
hmm öyle mi cnm ne güzel sen hiç geliyo musun buraya?
Tabiki geliyorum. Ama bu sene şuan ufukta görünmüyor. En son 3 sene önce gelmiştim.
cnm arkadaşının verdiği diyetten biraz bahseder misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?