- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #88.821
Hep malum dönemler yüzünden kilo almıyormuyuz zaten. Taaattlllıığğğğ diye sürünmez miyiz? Sürünüyoruz tabiiaz bile yiyerek büyük başarı elde etmişsin tebrikler
Arkadaşlar bilmiyorum sizde aynı fikirde olur musunuz fakat bana yardımcı olduğu için paylaşıyorum sizinle.
Ben yapı olarak hırslı bir insanım. Sizde biraz hırslı olduğunuzu düşünüyorsanız bunu kilo verme konusunda lehinize kullanabilirsiniz.
Yarışmaya katılmadan önce diyete başlamıştım kilo vermeye başlamıştım.
Benim kilom bizim grupta herkesten fazla. 108 kilodan başladım şuan 99,9 kiloyum. (1,5 ayda)
daha iyi olabilirdi ama kendimi sıkmak istemiyorum çünkü benim yolculuğum uzun. Yolculuk uzun olunca elbette arada kaytarıyor insan ama kaytarmayı en aza indirmek ve hedeflediğim kiloya inebilmek için uzun vadeli hedefime ulaşmak için kendime sürekli başaracak kısa vadeli hedef koyuyorum.
Mart 2014 de hedefim 55 kilo olmak.Şuan ki kiloma bakınca imkansız gibi geliyor.Hatta hayal gibi. Bazen nasıl olsa veremem o kadar kilo bile demişliğim oldu. Ama öyle değil.
Ortada vadede 75 olma hedefindeyim. 75 olduğumda bunu başardığımda bunun verdiği özgüven ve tatminle 55 olmak hiç zor olmayacak. Ama 108 den 55 diyince absürt duruyor sizcede öyle değil mi?
Benim excellde tuttuğum diyet tablom var. Ve her Cuma günü için kendime hedef bir kilo belirledim.
Grup olarak çok aşırı kiloları olan yok aramızda fakat sizde en azından diyet yapıyorum acaba Cuma ne kadar vermiş olurum diye düşünmektense bu hafta cumaya kadar 1 kilo vereceğim yada yarım kilo vereceğim diye hedef koyabilirsiniz.Daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Kimi zaman vücudumuz direnç gösterip belli bir kiloda duracak. O zamanda kilo almamak için gayret edeceğiz. Sporla direnci kırarız.
Cuma günkü kilo için belirlediğimiz kiloya kendimizi şartladığımızdan yemek yerken daha fazla çekineceğimizi düşünüyorum. En azından ben bu şekilde ön görüyorum ve davranışım bu doğrultuda gelişiyor. Canım dehşet dondurma çekiyor. Ama bu hafta kendime 98 olacağım diye söz verdim ve hedef koydum ve yemiyorum. O dondurmayı yiyeceğim vakit gelecek elbet ama bu hafta değil...
Belki sizde haftalık hedefler koyarsanız daha başarılı olabiliriz. Hem takım olarak % 30 performans seviyesinin altına inmeyiz. Tabi bunu kural olarak yapmaktan ziyade kendi içimizde bireysel taktik olarak uygulayabileceğimizi düşünüyorum. Hedefleri paylaşmayı arzu ederseniz kendi içimizde kontrol mekanizmasıda oluşturabiliriz. Seve seve yaparım. Hem iddalı bir takım olur kıyasıya bir rekabete girmiş oluruz.
1 avuç kiraz 5 kayısı yedim 1,5litre su bitti bende lavaboya gitmekten yoruldum ama spor oluyor.
Edacım cnm arkadaşım çooook güzel yazmışsın aynen katılıyorum sana hırs dozunda kullanıldığında güzel sonuçlar doğurur
ve herkes kendi bedenini tanır mutlaka ne yiyip ne yemiyceğini bilir kaç gündür yediklerimi yazıyorum size göre ideal şu ana kadar hiç eleştiri almadım fakat bu yediklerimle istediğim kiloya ulaşmam çok zor neden diyeceksiniz çünkü 5 6 yıldır belirli aralıklarla diyet yaptım ve vücudum direnç gösteriyo artık yemesem bile kilo vermiyorum sadece mevcut kilomu koruyorum spor+su çok önemli elimden geldiğince direnci bu yolla kırıyorum su zaten mucizevi birşey bi de ben fmf hastası olduğum için bol bol tüketmem lazım kendi vücudumu tanıdığım için alternatif yollar arıyorum araştırıyorum bir şeyler yapmam gerektiğinin farkındayım ve inanıyorum...Haftalık kilo belirleme çok güzel bi yöntem bence birden hedef kiloyu söylemek ister istemez insanı biraz ürkütüyo hafada bi kilo bi kilo derken bi de bakmışız hedef kilomuzdayız inşallah
:) cnm yazdıkların ve paylaştıkların için teşekkürler. bu arda unutma ne olursa olsun hep büyük hedefler olsun aklında ki 55 çok uzak bi hayal değil zamana ihtiyacı olan bir hayal ki sende bu azim varken inan vereceksin ben de diğer arkadaşlarımda sana güveniyoruz. dediklerin de haklısın tabiki hedeflerle yol almaya çalışıyoruz ama benim en sıkıntılı olduğum dönem regl dönemi tatlı şeyler istiyo canım benim kaçamaklarım böyleyken oluyo işte
1 avuç kiraz 5 kayısı yedim 1,5litre su bitti bende lavaboya gitmekten yoruldum ama spor oluyor.
Arkadaşlar bilmiyorum sizde aynı fikirde olur musunuz fakat bana yardımcı olduğu için paylaşıyorum sizinle.
Ben yapı olarak hırslı bir insanım. Sizde biraz hırslı olduğunuzu düşünüyorsanız bunu kilo verme konusunda lehinize kullanabilirsiniz.
Yarışmaya katılmadan önce diyete başlamıştım kilo vermeye başlamıştım.
Benim kilom bizim grupta herkesten fazla. 108 kilodan başladım şuan 99,9 kiloyum. (1,5 ayda)
daha iyi olabilirdi ama kendimi sıkmak istemiyorum çünkü benim yolculuğum uzun. Yolculuk uzun olunca elbette arada kaytarıyor insan ama kaytarmayı en aza indirmek ve hedeflediğim kiloya inebilmek için uzun vadeli hedefime ulaşmak için kendime sürekli başaracak kısa vadeli hedef koyuyorum.
Mart 2014 de hedefim 55 kilo olmak.Şuan ki kiloma bakınca imkansız gibi geliyor.Hatta hayal gibi. Bazen nasıl olsa veremem o kadar kilo bile demişliğim oldu. Ama öyle değil.
Ortada vadede 75 olma hedefindeyim. 75 olduğumda bunu başardığımda bunun verdiği özgüven ve tatminle 55 olmak hiç zor olmayacak. Ama 108 den 55 diyince absürt duruyor sizcede öyle değil mi?
Benim excellde tuttuğum diyet tablom var. Ve her Cuma günü için kendime hedef bir kilo belirledim.
Grup olarak çok aşırı kiloları olan yok aramızda fakat sizde en azından diyet yapıyorum acaba Cuma ne kadar vermiş olurum diye düşünmektense bu hafta cumaya kadar 1 kilo vereceğim yada yarım kilo vereceğim diye hedef koyabilirsiniz.Daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Kimi zaman vücudumuz direnç gösterip belli bir kiloda duracak. O zamanda kilo almamak için gayret edeceğiz. Sporla direnci kırarız.
Cuma günkü kilo için belirlediğimiz kiloya kendimizi şartladığımızdan yemek yerken daha fazla çekineceğimizi düşünüyorum. En azından ben bu şekilde ön görüyorum ve davranışım bu doğrultuda gelişiyor. Canım dehşet dondurma çekiyor. Ama bu hafta kendime 98 olacağım diye söz verdim ve hedef koydum ve yemiyorum. O dondurmayı yiyeceğim vakit gelecek elbet ama bu hafta değil...
Belki sizde haftalık hedefler koyarsanız daha başarılı olabiliriz. Hem takım olarak % 30 performans seviyesinin altına inmeyiz. Tabi bunu kural olarak yapmaktan ziyade kendi içimizde bireysel taktik olarak uygulayabileceğimizi düşünüyorum. Hedefleri paylaşmayı arzu ederseniz kendi içimizde kontrol mekanizmasıda oluşturabiliriz. Seve seve yaparım. Hem iddalı bir takım olur kıyasıya bir rekabete girmiş oluruz.
Canım sadece senin değil hepimizin en sıkıntılı olduğu dönem bu. Daha bir kaç gün önceden resmen aşeriyorsun. Ben seni anlıyorum. İşte böyle vakitleri es geçeriz. Kilo almamak bile kafii bence...
Dukan diyetinde doktor kilo vermen direncini kırmak için normalde yapılan spordan daha fazla yapılmasını söylüyor. Aslında şok diyetler vücut direncini kırıyor. sonra normal diyete dönünce sıkıntı olmaz. Böyle denemelisin.Yediklerin genelde dukan diyetine uygun bence kitabı okuyup karar ver eminim senide ikna edecektir.
Dukan amcanın bir sözü var. "Kaçamak şişirilmiş balona iğne batırmak gibidir"
Kısa vadede hedeflerimizi gerçekleştirmek için daha fazla çaba harcarsak daha az kaçamak yapmış oluruz diye düşünüyorum. Herkes kendi diyetinde neyin yasaklı olduğunu bilir.
Edacım cnm arkadaşım çooook güzel yazmışsın aynen katılıyorum sana hırs dozunda kullanıldığında güzel sonuçlar doğurur
ve herkes kendi bedenini tanır mutlaka ne yiyip ne yemiyceğini bilir kaç gündür yediklerimi yazıyorum size göre ideal şu ana kadar hiç eleştiri almadım fakat bu yediklerimle istediğim kiloya ulaşmam çok zor neden diyeceksiniz çünkü 5 6 yıldır belirli aralıklarla diyet yaptım ve vücudum direnç gösteriyo artık yemesem bile kilo vermiyorum sadece mevcut kilomu koruyorum spor+su çok önemli elimden geldiğince direnci bu yolla kırıyorum su zaten mucizevi birşey bi de ben fmf hastası olduğum için bol bol tüketmem lazım kendi vücudumu tanıdığım için alternatif yollar arıyorum araştırıyorum bir şeyler yapmam gerektiğinin farkındayım ve inanıyorum...Haftalık kilo belirleme çok güzel bi yöntem bence birden hedef kiloyu söylemek ister istemez insanı biraz ürkütüyo hafada bi kilo bi kilo derken bi de bakmışız hedef kilomuzdayız inşallah
afiyet olsun su hayattır
Kayısı iyidir. Sindirim sistemine iyi gelir. Diyet için en uygun meyve bence..
afiyet olsun can olsun
1.5 lt süper biraz daha gayret 1 lt daha içtinmi bu günlük yeter....3 lt ye de önümüzdeki günlerde ulaşacağız
zeynepçim beslenme düzenin çok güzel....sanırım biraz ekmek seviyorsun....bol salata,çorba,yoğurt=>( kesinlikle )ve yine su + harket
gerisi bir şekilde gelecek ben buna inanıyorum....
Edacım dukan amcanın hasretiyle yanıp tutuşuyorumama bi türlü atak evresine başlayamadım hala
bugünde yemeğe davetliyiz yine başlıyamycm
edacım öncelikle duygularını ve düşüncelerini bu denli samimice paylaştığın için çok teşekkür ederim....söylediklerini ben diyetim boyunca uyguladım ve bunları zaman zaman dile getirdim....burada alacağımız her ortak karar zamanla kurallarımız olacak ve kilo vermede etkilerini yaşayacaksınız....exzelde uyguladığın programı ben bir bloknotta yaptımve o kocaman tuğla gibi defter bitti....bıkmadan usanmadan tek tek yediğim içtiğim herşeyi not aldım....kilo takibimi kontrollü yaptım.... yarışma boyunca eleştri aldığım yasaklı gıdalar kendime ödülüm oldu mesela....bunlardan gelen zararlı etkileri su içerek vücudumdan attım....bir süredir ara versemde günlük yürüyüş ve kış boyunca leslie yürüdüm....leslie pek rağbet görmesede sıkılaşmada çok etkisini gördüm....amacımız kas yığını olmak değil fit bir vücuda sahip olmak....diye düşünüyorum...bu benim naçizane kendi fikrim tabi....
evet kızlar her daim bu şekilde plan ve programlar yaparak en iyi şekilde fazla kilolarımızı vereceğiz....
geçen düzenli menü paylaşımı için ısrarlarım mesela bir örnekti.....
bundan sonra menülerinizi bir bütün olarak yazın ve herkes tüm menüler için fikrini söylesin....
böylece ;yapılması yada yapılmaması gerekenler daha iyi anlaşılır....
ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy koptum ya
sabah kalktım bir güzel evimi topladım 15 dk bacak basen egzersizi yaptım. kocişi yolladım işe sonra;
normalde işe gelirken beni belli bi yerden servis alıyor oraya gitmek için dolmuşa biniyordum bugun artık yürüme kararı aldım ve yokuş yukarı 20 dk yürüdüm.
sabah
bir kase nesfit yedim
öğlen
kepekli form bisküvi
5-6 tane yeşil zeytin
3 çatal peynir
1 çay kaşığı sarelle
açık çay
akşam ? bilmiyorum
dur dayanamadım bende öpim bi seni
şu an benim hayatım lavabo yolu oldu
valla işte arkadaş olduk işte lavabo mermerleri kapı koluyla
şimdilik 2 ltre oldu bu gidişle 3 bulurum benbelki 6 litre
.
egzersiz ve yürüyüş için kocaman bir
sarelle nin sebebini anladıkve anlayışla karşılıyoruz ....tatlı krizleri için tarçın yada sade kahve yada 1-2 kare bitter olabilir....ama sarelle olmasın lütfen.....
eylülcüm form bisküviden alacağın ortalama 160 -200 cl yi 1 dilim tahıllı ekmek yiyip ve sonrasında ara öğün olarak yiyeceğin yoğurt yada meyveyle devam edebilirdin diye düşündüm bir an
6 litre olursa artık eşyalarını lavaboya taşırsın
canım kendini boşuna zorlama. ramazandan sonra başla.
Ama başlamadan önce kitabını okumanı mutlaka tavsiye ediyorum.
Ben dukan diyeti yapıyorum ve bazı sınırlı kullanılacak izinli gıdalar var. Light kola bunlardan biri. Elimden geldiğince içmemeye özen gösteriyorum.
Meyvede yasak olduğu için canım şeker istiyor ki ben çikolata delisi bir insanım. Kaçamak olacak ama çok az olacak.
Benim kötü tarafım spor olayı. İş yerinde aşırı zihinsel olarak yoruluyorum. Beyin yorgunluğu fiziksel yorgunluk gibi tembelleştiriyor beni. Beynim yorgun olunca hareket etmekten kaçınıyorum.
Bu nedenle işten ayrılacağım zaten. Yoksa kışın hiç spor yapamam. Çünkü okul + dersane+ iş ve diyeti aynı anda yapamam. Yaş 24 kilolardan kurulmak laızm. 6 yıldır taşıdığım yetti.:))
Spor konusunda bana baskı yapmanızı teşvik etmenizi rica ediyorum 
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?