- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #89.741
zeynep'i bende merak ettim. görünmüyor. Umarım birşey yoktur herhalde bir işi vardır.
Arkadaşlar ben moral olarak çöktüm.
Dün akşamki menümede uyamadım. Annem benim yemeğimi pişirmemişti.Bende pişirdiğinden yedim. Dünki listem şöyle oldu.
07: 00 Sabah
1 dilim tam buğday ekmek
1 haşlanmış yumurta
1 kk beyaz peynir
12:00 Öğlen
Çeyrek kase mantar çorbası
3 adet köfte
bir kase yoğurt
13:30 bir bardak şekersiz nescafe
19:00
bir porsiyon patlıcan yemeği(kızartma değil)
5 yk prinç pilavı yedim.
Afedersiniz ama pislik bir kardeşim karşımda canımı çektire çektire kaşık kaşık sarelle yiyince dayanamadım 2 tatlı kaşığıda sarelle yedim.
Su 3 litreyi geçti.
Spor yapmadım.
Mesaj sayım : 24
Yediğim her zararlı şey kilo olarak dönüyor.Napıcam ben
Bugün dukan atağa başladım bir hafta böyle devam edeceğim. Saf protein yapmaya başladım. Hemen toparlamam lazım kendimi ve sanırım bizim takım ceza sistemini pek istemiyor. En azından bana ceza vermelisin. Hem eylül seve seve yapar dimi arkadaşım ?
Nolur yaparım de
Cnm benim öncelikle üzülme. Söyle düşün bir gün diyet bitecek ve istediğin kiloya ulaşacaksın. Sonra hiçç yemeyerek nefsinin kabardığışeyler daha zaaf haline gelebiliyor işte o zaman. Açıkçası her gün kaçamak yapılan bir diyet olmaz ama diyetisyenler haftada bir ufak bir kaçamağa göz yumuyorlar telafisiyle beraber.
Tabi ki dikkat edeceğiz ama eğer bugun kaçırdıysa moralini bozma zaten sporunu yapıyorsun, aldığın kaloriyi hesaplayıp sporunu arttır ertesi gun. Ertesi gün beslenmene daha dikkat edersin.
Sağlıklı besenmeyi dengelemeyi ve sporu hayatımıza yerleştirseydik zaten su durumda olmazdık. Umarım bundan sonra yerleşir hayatımıza.
Haklısın. Zaten sabahki halim gitti. Bir an umutsuzluk kapladı içimi.
Daha fazla kalori düşemem günlük ortama 750 kalori alıyorum altına düşersem ölürüm. Birde aldığımı hemen hememn yaktığım düşünülürse. Bakalım zaman ilacımız olacak.
Anladığım telafi şartıyla arada kaçamak yapıp nefsi köreltmek. Kaçamakta küçük kaçamak. Tadımlık. Bakalım artık.
Hep beraber inş daha zayıf ve sağlıklı olacağız.
Aynen öyle Ve ufak bir hata yüzünden motivasyonu bozmamak gerek. Beynimiz ne olursa olsun vücudumuza kilo veremeyeceği mesajını göndermemeli. Özellikle spor yaparken ben şuan zayıflıyorum diye düşünmek çok işe yarıyor
Kalorin cidden baya düşükmüş bir diyetisyene doktora danıştın mı?
ay başıma ağrılar girdi,papatya çayı içiyorum hala sakinleşmedim....
Diyetisyen hiç bir cacığa yaramıyor. Normalde 1000 kalorinin altına inmemek gerekmiş ama benim hergün 750 değil. değişiyor. Daha az veya daha fazla oluyor ama bana verdiği diyet listesinden çokta farklı değil. Sadece ramazan nedeniyle şuan düşük. Hem gittiğim diyetisyen suratsız meymenetsiz şeyin teki çıktı. Sinir omuştum. Tamamen şevkimi kırmıştı. Onun verdiği diyeti 1 hafta bile yapamadım. Daha ilk seferde pislikmiş gibi davrandı. Bana iki hafta sonra gel ama o hafta yokum 3 hafta sonra gel dedi. Ne anladım bu işten. Bir de bir dünya para verdim. Öyle diyetisyen mi olur ?
Gerçekten öyle cok yararli olacagina inanıyorum bendebazal metabolizmamı hesapladım 1468.84 çıktı. En fazal günlük 1200 kalori almalıyım önceki diyetimde de böyle uygulamıştım, kalori hesabı yapıyordum çok da başarılı oluyor bu yöntem. Ayrıca gıdımcık yediğin kalorili şeyleri fark edip yerine doyurucu ve sağlıklı besinler koyabiliyorsun
şimdi biraz ev işi yapacağım sonra da spor.
Ayrıca 5. katta oturduğum için artık asansörü kullanmamaya karar verdim, merdiven inip çıkacağım
Canım i sakn ol ya bi günden bişey olmaz bu kadar çökecek derecede.yarın yeniden başla tabiki keşke olmasaydı ama oldu hemen toparlan sakin sakin moralsizlik yokH.geldin kaptancığım.
Ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Sanırım psikologa gideceğim bayramdan sonra.
kızlar isterseniz size başarı öykümü paylaşayım moral olsun ,ne dersiniz
Tebrik ederim kaptancım darısı başımıza inş.
merhabalar
öncelikle püsküüt size vede böyle güzel bir uygulamada emeği geçen herkeze çok ama çok teşekkür ederim....
söze nerden başlayacağımı bilemiyorum şuan öyle mutlu ve duyguluyumki anlatamam....diyete başlayalı 7 7.5 ay gibi bir süre oldu....
24 yaşıma kadar 49 kilonun üzerine çıkmamıştım....daha sonrasında evlendim 1 yıl içerisinde (çok acele verilmiş bir karardı bizim için)
bebek tedavisi görmeye başladık ....7 yıllık bir çalışma hayatım vardı öncesinde....evlendikten sonra işten ayrılmam vede gördüğüm tedavi sebebiyle çok kısa bir süre zarfında 10-15 -20 -25 ve son olarak nerdeyse 30 kilo aldığım dönemler oldu....tedavi sürecimiz 10 yılı aşkın sürece aralıksız devam ettiği için kilo almama sadece yaz aylarında yaptığım yürüyüşlerle engel olup 3-5 kilo verip kışın tekrar alıyordum....2 yılı doldurduk ve artık tedavimiz bitti....o koşuşturmacalı stresli günleri yavaş yavaş geride bırakmaya başladık....
ve bundan yaklaşık 8 ay önce ilk diyetime başladım ilk zamanlar iyi gitti sonrasında yeni yılda aldığımız yaş pastanın nerdeyse tamamını
yememle bu işi ciddiye bindirmeye karar verdim....
diyetim süresince en iyi yaptığım şey k.k.' ye üye olmak oldu....burda bir çok bilgiler öğrendim ve de uyguladım....
takım arkadaşlarımlada bu serüveni sağlıklı ve de mutlu birşekilde sonlandırdım
gelelim yaptıklarıma....
1-sabah aç karına içebildiğim kadar su içmek....
2-kalori takibi yapmak....
3- 3 ana öğün + 3 ara öğün yapmak
4- 1 gün ödül günü verdim kendime
5-tartıyla iyi geçinmek(çok sık tartılıyordum ben pek doğru bir uygulama olmasada böyle daha iyi hissediyorum kendimi )
6-beyaz ekmeği ve de şekeri bırakmak....
7-moralim zaman zaman düşsede her zaman kısa zamanda toparlanmak....
8-spor yapmak(yürüyüş++leslie sensoi)
9-bitki çayları içmek
10-yoğurdu bolca tüketmek
11-akşam yemeklerini hafif geçirmek
12-son haftalarda akşamları ekmek yememeğe özen gösterdim....
en önemli ve altın kural ise;
inanmak ve de azim ,başarı arkasından bir şekilde geliyor arkadaşlar....
umarım bir nebzede olsa faydam olmuştur....bu yolda ilerleyen herkeze başarılar diliyorum....
sağlık ve de sevgiyle kalın
Canım i sakn ol ya bi günden bişey olmaz bu kadar çökecek derecede.yarın yeniden başla tabiki keşke olmasaydı ama oldu hemen toparlan sakin sakin moralsizlik yok
Tebrik ederim kaptancım darısı başımıza inş
Su tamam da sıcak btki çayı papatyaya başlıyım en iyisi bi de rezenekızlar cumaya son iki gün ,bu akşamdan itibaren lütfen yediklerinize dikkat edin....
ilk kuralımızı söylüyorum(uymayana ceza var ona göre)
hergün 3 lt su ve 1 kupa bitki çayı içilecek....ve bugünde dahil menülerde 2 kaşıktan fazla pilav olmayacak....ve yoğurt eklenecek....
ben şimdilik kaçar bu arada diğer arkadaşlar nerdeler
Kesinlikle şekersiz türk kahvesitatlım menün gayet güzel ...afiyet olsun....
nescafeye gelince yarım yağlı sütle ve şekersiz içebilirsin cnm ...
az bekle edacım....şu listeyi bir yayınlayayım
kızlar kremalı olarak kesinlikle içmiyoruz....yarım yağlı süt ve şekersiz....
nescafenin genelde selüleit yaptığı söylenirde başka bir şey söylenmez....
nescafe neden selüleit yapar....bol kremalı ve de şekerli içilirse tabiki selüleit yapar...
nescafeyi yarım yağlı sütle ve şekersiz içebilirsiniz kızlar....hem ödem attırır hem de tok tutar...
ben diyetime başladığımdan beri öğleden sonra ara öğünümü ;
1 kupa şekersiz sütlü nescafe + 4 yulaflı bisküvi ile yapıyorum....
1/4 çay bardağı yarım yağlı süt ilaveli
ay canım kahve istedi....
şekersiz türk kahvesi de metabolizma hızlandırır canlar
Merhaba,
Aramızda yeni katılmış olan 12. ve 14. takıma ilk ve son kez olmak kaydıyla bir hatırlatmada bulunmak istiyorum.
Her hafta etap sonrasında hazırladığım etap raporunu okumanız ve eğer takımınızı ilgilendiren bir durum varsa en geç ilgili haftanın Perşembe gününe kadar cevap vermeniz gerekmektedir. İlgili kurala uymayan takımlar ceza puanı alırlar. Konuyla ilgili açıklamalar etap değerlendirme raporunda mevcut.
İlgi ve bilginize sunulur..
Kaptanım, takım topiğinizin ilk mesajını arzu ettiğin şekilde düzenledim.. :126:
Hayırlı olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?