- 30 Ekim 2014
- 346
- 466
- 73
- 39
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #103.621
Hediye gercekten motivasyona tavan yaptiriyorAy bunu gecen yil ebru diye bir arkadasla yapardik.her cuma Birsey alirdik.cok ise yariyor bencede.
Lahanami adini bile duymak istemiyorum Benim corba igrencti.
Ama bunu kac Gun yapacan cok yanlis bir beslenme
Selam canim hosgeldin
Teşekkür Ederim Beril
merhaba herkese karşınızda ne kadar şok diyet varsa denemiş biri var başka bir şok diyet denemek istemiyorum. ama çok hızlı kilo vermem lazım biraz fazla kilom varda:)
Merhaba herkese :)
28 yasindayim, masa basi calisan muhendisim. yaklasik 13 kilo fazlam var. (En azindan eskiden oldugum kilolara ulasabilmem icin)
Henuz forumda yeniyim. Bir arkadasimin tavsiyesi uzerine uye oldum. Umarim faydali olabilirim sizlere :)
Tatlım tebirik ederim seni. Tüm bunları öye güzel yazmışsınki başarılı olacağın şimdiden belli.Tesekkurler, hosbulduk
Yeni basladik, heyecanliyiz
Suan isteyim, bi bosluk oldu hemen girip bakayim dedim, ne var ne yok diye.
Ben de bugun hayatimda ilk defa 65 i gordum sabah tartidaVe umairm son kez
Ben dun aksam yazamadim ama 13 kilo fazlam var ve 9 kiloyu son 6 ay icinde aldim ve hatta son 5 kiloyu gectigimiz ay almis bulunmaktayim. Kendime engel de olmadim bu kilolari alirken, kontrolsuz bir sekilde yedim.
Ama artik kontrolu elime aliyorum. Kendime hedefler koydum.
1. hedef onumuzdeki hafta cumaya kadar (10 gunde) min 3 kilo dan kurtulmak. Cunku biliyorum ki suan bu 65 in icinde odem de var. Yoksa insan gunde 300-500 gr kilo almaz mutemadiyen.
Ondan sonrasinda da her hafta 1 er kilo olarak toplamda 10 haftada 52 kiloya ulasmak.
Bugun itibari ile lahana corbasi diyetine girdim. Normalde 7 gunluk bir diyet, ben 4 bun yapacagim. 2 gun ara verip tekrar 5 gun yapacagim. Bu surecte min 3 kilo veririm diye dusunuyorum. sonra normal saglikli beslenme duzenine gececegim, protein agirlikli olarak.
Gunde 20 + 20 dk tempolu yuruyorum zorunlu olarak. Kursum olmaidgi gunlerde de 40 dakika spor yapmaya baslayacagim tekrardan.
Cok uzun yazdim. Bugunku menum asagida -biraz zayif ama yukarda aciklamasini yaptim.
Sabah
1 kepce lahana corbasi
Aralarda
2 bardak yaseminli yesil cay
2 bardak su
Ogle
2 kepce lahana corbasi
Lahana corbasindan yanimda da getirdim, aciktikca icerim artik :))
Benim corbam aslinda pure haline getirilmis lahana haslamasindan ibaret - icinde baska birsey yok. Ama sevdim tadini :)
Ben ise doneyim, yine gelirim aksam :)
ben sagliksiz buluyorum bir kac gun ok detox icin ama fazlasi saglikli gelmiyor banasadece 4 gun yapacagim, ardindan 2 gun ara ve pesinden bir 4 gun daha sonra da bir daha yapmayacagim zorunda kalmazsam.
Benim kaynak aldigim yerde lahana corbasi ile birlikte her gun farkli bir besin gurubunu tuketmek oneriliyordu. Ben de oyle yapacagim.
asagiya yapistiriyorum sayfayi - tamamen alintidir.
YAĞ YAKMA DİYETİ
Bu diyet programı ABD'deki Minneapolis Mayo Klinik'de hazırlanmıştır.
Çok kilolu kalp hastalarının ameliyattan önce çabuk olarak kilo vermeleri için hazırlanmış olup, programa uyulduğunda mükemmel ve sağlıklı bir diyettir. Bu diyet
hızlı bir yağ yakma diyetidir ve daha önce almış
olduğunuz fazla kalori bu diyetle yakılır. diyet, vücudu
zararlı maddelerden arındırıp, kendinizi daha sağlıklı hissetmenizi de sağlar. Vücuttaki yağları yakma amaçlı olduğundan kesinlikle alkol alınmamalı alkol, diyet
bittikten ancak 24 saat sonra alınabilir.
Kullanmakta olduğunuz ilaçlar varsa diyete engel değildir.
* Yağ yakıcı çorba, bu diyetin anahtarıdır. Ne kadar
çok yerseniz o kadar çok kilo verirsiniz.
* Diyete tam olarak uyarsanız haftada 4,5 ila 8 kilo arasında kilo verirsiniz.
* diyet süresince sadece belirtilen günlerde önerilen yiyecekler yenecektir.
* Bir haftada 6,5 - 7 kilo verirseniz diyete 2 gün ara veriniz. Daha sonra tekrar başlayabilirsiniz.
* Diyette değilseniz çorbayı içmeyin.
Yağ yakıcı çorba tarifi:
1 orta boy lahana,
6 büyük soğan,
1-2 domates,
2 yeşil biber,
1 demet maydanoz.
Hazırlanışı:
Sebzeleri küçük küçük kestikten sonra bir tencereye
atın ve üstünü örtene kadar su ilave edin. Tuz, biber
veya etsuyu tableti kullanabilirsiniz.
10 dakika hızlı ateşte kaynattıktan sonra, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
*Bu çorba her acıktığınızda yenebilir. İstediğiniz kadar
ve istediğiniz zaman yiyebilirsiniz.Ne kadar çok yerseniz
o kadar çok kilo kaybedersiniz.
*Çok uzun süre bu çorba yenirse beslenme bozukluğuna
yol açar. Bu yüzden diyette belirtildiği gibi, diğer yiyeceklerle beraber yenmesi gerekir.
diyet Planı
1.gün:
Çorba ve meyve günü:
Muz hariç her türlü meyveyi yiyebilirsiniz. Ancak unutmayınızki, kavun ve karpuz diğer meyvalardan daha kalorilidir.
İçecek olarak; tatlandırıcısız çay, kahve ve bol su için.
Çay ve kahveye süt ve şeker asla koymayınız.
2. Gün:
Çorba ve sebze günü:
Çorbanın yanında her türlü sebzeyi yiyebilirsiniz. Çiğ, haşlanmış veya konserve her türlü sebzeyi özellikle
yapraklı sebzeleri yiyebilirsiniz.
Kuru fasulye, bezelye ve mısırdan uzak durun.
Akşam yemeğinde kendinize bir ödül olarak tereyağlı, haşlanmış veya fırınlanmış patates hazırlayın.
Bu gün hiç meyve yemeyiniz.
3. Gün:
Çorba, meyve ve sebze günü:
İstediğiniz kadar çorba, meyve ve sebze yiyebilirsiniz.
Üç gün boyunca diyete tam olarak uyup, kendinizi
hiç aldatmadıysanız 2,5 - 3 kilo vermiş olmanız gerekmektedir.
4.Gün:
Çorba, meyve ve Sebze günü(muz ve yağsız süt dahil):
Muz ve yağsız süt bugün serbest.
Çorbayla beraber en çok 3 muz ve istediğiniz kadar
yağsız süt içebilirsiniz.
Muz ve süt vücudunuza yüksek karbonhidrat sağlayacak. Tatlı ihtiyacınızı azaltmak için bugün vücudunuzun
potasyum, karbonhidrat, protein ve kalsiyuma ihtiyacı olacak.
İstediğiniz kadar çorba, meyve, sebze yiyebilirsiniz.
(Dikkat en fazla 3 muz)
5. Gün:
Et, Domates ve Çorba günü:
Bugün kırmızı et(sığır) yiyebilirsiniz. Gün boyunca
300-600 gram et (dört biftek) ve istediğiniz kadar
domates yiyebilirsiniz.
Bugün vücudunuzun ürik asitten temizlemek için 6-8
bardak su içiniz.
Bugün çorbayı sadece bir kere içiniz.
6. Gün:
Et, yeşil yapraklı Sebze ve Çorba günü:
İstadiğiniz kadar et ve sebze yiyebilirsiniz.
2-3 parça et ve sebze yiyebilirsiniz.
Patates yok. Çorba en az bir kere içilecek.
7. Gün:
Kepekli Pirinç, Meyve suyu, Sebze ve Çorba günü:
Kepekli pirinç, tatlandırılmamış meyve suları ve
istediğiniz kadar sebze yiyebilirsiniz. Pirinci çorbaya koyabilir veya sebzeye karıştırabilirsiniz.
Yedinci gün sonunda aldatmaca yapmadıysanız
4,5 ile 8 kilo arasında vermiş olacaksınız.
* Et, verilen günde mutlaka yenmeli çünkü vücudun
yüksek proteine ihtiyacı var.
* Gazlı içecekler (maden suyu dahil) yasaktır.
* Bol bol su içiniz.
* Yağsız süt, sadece önerilen günde içilecek. Çay ve
kahveye koymayınız.
* Yeşil yapraklı sebzeler-salata-lahana-ıspanak-brokoli
çok yararlı.
* Greyfurt çok iyi.
* Patates gününde(2. gün) doğranmış soğan, domates, tereyağı, biber ve tuz ilave edebilirsiniz.
Diyetin en kötü günü 2.günüdür. Bundan sonra kilo
vermeye başladığınızda motivasyonunuz artacaktır.
3.gün sonunda isterseniz diyeti bitirebilirsiniz.
Önemli Not: diyet 7 günlük yapıldıktan sonra 2-3
gün ara verilmeli. Ara verildiği günlerde yine hafif yiyecekler yenmeli aşırıya kaçılmamalıdır.
kaptan halleder bunu canim yanlis birsey yapmayacak kadar bilinclisin ama bu diyetin hosuma gitmedi bilesin.ben patates vs yemeyecegim, muz da yemeyecegim.
ama protein ile ilgili olan ne varsa yazdigi hepsini tuketmeye calisacagim.
Eger dayanabilirsem 7 gun de yapabilirim. ya da 4 + 2(ara) + 4 gun olarak
Sonucu hep beraber gorecegiz.
Yalniz ben simdi bu hafta cuma gunu olan tabloya gorecek miyim. Bu hafta kaybettiklerim sayilmayacak yani oyle mi :) nasil olacak o kisim beni yonlendirebilir misin?
Kurallari yazan mesaja felan da link atabilirseniz cok memnun olurum. Yanlis birsey yapmayayaim :)
benim canim ama ben 10 aydir hastayim biraz yaglandim suan.8 kilo versem ayni halimde olacam birde boy 176 ya kapatiyor ayiplarimiHediye gercekten motivasyona tavan yaptiriyor
Senin kac kilo fazlan var?
Profil fotosunda ki sen misin? Eger oyleyse burda ne isin var diyecegim de
yerine kaptan oldum ya vekil fahri kaptan.onemli degil canim bir katkim olduysa ne mutlu bana.yardimcin kimSelam kızlarrr hoşgeldiniz. Beril sanada çok teşekkürler :)
Takımın kaptanı benim ama izne ayrılmıştım. Hastalık sebebiyle. Sonrada misafirlerim geldi 5 gündür bende kalıyorlardı. Neyseki artık tamamen diyetime konsantre hayatıma devam edebilirim :)
guzel görünüyor yarin bakalim sonuclar ne olacak.kilo veremeyenler cezalari hazirlasammi diye ic sesim ciglik atiyorBugün yediklerimi yazayım,
Sabah 2 dilim ekmek
Beyaz peynir
Domates salatalık vs yedim
Arada 1 sütlü kahve içtim.
Şimdi 6 tane etli yaprak sarma ve yoğurt yedim.
Akşamada hafif bişeyler yiyeceğim inşallah :)
Bugün yeniden spora başlıyorum ama çok hafif yapıcam. Yarın bildirim var bakalım durumlar ne olacak :)
Canim senide yarisacaktik ama ben o corbaya dayanamadim hakkini helal etMerhaba kızlar bende lahana yiyorum ama sabah yiyemiyorum. Sabah yumurta yiyorum. İnşallah güzel sonuclar alırsın. Ben haftasonu yaptım kaçamağı telafi etmeye çalışıyorum.
Tatlım tebirik ederim seni. Tüm bunları öye güzel yazmışsınki başarılı olacağın şimdiden belli.fakat listeye girmek için ikş hafta deneme süresini doldurman gerek diye biliyorum ancak kaptanımız daha Doğru bilgş verecektir tatlım. bide biraz kendşnden bahsedermisin seni tanıyalım.
afiyet olsunMerhaba
Lahana yedim az önce. Yok böyle zulüm
Ama devam kızlar. Yoğurt kürüne de başladım. Hadi bakalım diyorum. Başlamak değil istikrar önemli diyerek kendime ve teselli veriyorum
canım gözün aydın göndermişsin kayınvalıdeyihelal helall.. devam et canım benim.. hiç bozma..
huuu herkes ne durumda huuuu ??? :)
ben sabah menemen yedim. 1 dilim kızarmış ekmek ve yanında çay ile (95 kalori )
öğlen sütlü kahve içtim, 2 ısırık börek yedim. (140 kalori )
öğleden sonra saat 3 gibi ekmek arası ızgara balık yedim. ( bütün ekmeğimi bitirmedim ) ( abbowww hesapladım neredeyse 400 kalori almışım)
yinede çok ekmek yemiş olduğum için şu anda mandalina falan takılıyorum. Gece çok çok acıkırsam, 1 avuç badem yerim. sivribiber domates falan yerim. Daha fazla kalori almamam lazım :)
bugün bayaa bi yürüdük neyseki. sabah 12'de bi başladık dolaşmaya, akşam 5'te girdik eve, heryeri dolaştık.
Allah'ımm yarın kayınvalideler gidiyo.. Yarın kurstan dönünce ayaklarımı uzatıp yatıcam.. oh beee :) Allah kimseye benimki gibi kayınvalide vermesin. Süper meraklı, herşeyi bilen, hiçbişeyden memnun olmayan, sürekli konuşan, sürekli sızlanan.. Kral sofrası hazırladım, genede yaranamadım. Oh gidiyo ohhh ömrümü yedi yaa
canım hoşgeldinTeşekkür Ederim Beril
merhaba herkese karşınızda ne kadar şok diyet varsa denemiş biri var başka bir şok diyet denemek istemiyorum. ama çok hızlı kilo vermem lazım biraz fazla kilom varda:)
berilcim teşekkürler sanada takımımız hareketlendi yine sağolasınKarsinda 118 kiloyu görmus bir kadin var canim
hoşgeldin canım ayrıca paylaşım çok güzeldi (lahana diyeti) teşekkürlerMerhaba herkese :)
28 yasindayim, masa basi calisan muhendisim. yaklasik 13 kilo fazlam var. (En azindan eskiden oldugum kilolara ulasabilmem icin)
Henuz forumda yeniyim. Bir arkadasimin tavsiyesi uzerine uye oldum. Umarim faydali olabilirim sizlere :)
canım artık daha da aktif oluruz inşallah ben gece giremiyorum pek eşim evde olunca tablet,pc yada telefonla uğraşınca kötü kötü bakmaya başlıyo sonraDayko
Yakar
Meksi
2 yeni arkadasta gruba katildi sohbette güzeldi. Umarim daha sik gelirsinizde motivasyonu tavan yaptirirsiniz
Bu arada kaptan Kim yada varmi
canım bende 114.6 kg ile başladım nisan ayında şimdi 85 kg yum sen pes etme yeter kilolar bazen direniyor ama sonunda pes ediyorlar :):)kızlar günaydın tartıda 114.7'yi görmüş beni görmeyin
Allah kabul etsin canımBugün oruç tuttum.menü mü akşam yazarım.
Tatlım yaşım 28. Öğretmenim. evliyim. Çocuk yok. Hedefim 50. Kilom 54 küsür.Tesekkur ederim :)
Genel olarak tanitmaya calisayim,
28 yasinda bekar muhendis bir bayanim
Ozel bir sirkette muhendislik(masa basi isi ) yapiyorum. Benim isim hesap kitap ve inanilmaz yogun. O yuzden bazen yerimden bile kalkmiyorum gun boyu. (sabah 8bucuk aksam 19:00 ama asla 19:00 da cikamiyorum, genel de22:00 - 23:00 allah ne verdiyse)
Bu arada yurtdisindayim. Rusya - Moskova da yasiyorum 1 bucuk senedir. Gencliginde cok hareketli olan ben yasam tarzima 180 derece zit calisma hayati ile kilo almaya basladim
Oyle iste. Baska bisey gelmiyor aklima. :)
Sizleri taniyayim
sendeki bu pozitif enerjiye bayıldım kendi adıma hiç sıkılmam istediğin kadar çene yapabilirsin canımalinti yapamadim kizlar zamanim yok cikacam
geceleri ben burdayimmmmmmmmmmmm
hareketlensin benim takim ceneme katlanamayinca gelecek bir kapim oldu fenami
suan 78 im canim
simdilik öpüldünüz bir sure gayret edin kaynasin gidecem ben baska bir takima bu gidisle takim takim gezip sonundada ortaya kalacam.canim kaptancim birde artik bir iki uyede 5. takima yonlendirelim yeni kizlar super hela esra var bayilirsiniz.diger arkadasim adin cok zor kisalma yada gercek adini kullanalimmi
Tatlım yaşım 28. Öğretmenim. evliyim. Çocuk yok. Hedefim 50. Kilom 54 küsür.
Absolut123 gözün aydın kayınvalidenler gitmiş
160 tatlım.Tatlım boyun kaç kilon ideal gibi duruyorda :)
ben de tekirdağ'lıyım 37 yaşındayım çalışmıyorum 13 yaşında 1 kızım var
oldum olası kiloluydum hep bu kış karar verdim artık sağlık problemleri de başlamadan kurtulmam lazımdı bu kilolardan 115 kg ile başladım bu sabah 85,2 kg idim
absolutcum yarın hedefiminde altına düşerim inş. yarın sabah bildirim yapıcam kısaca
cuma yarışmalarında bildirdiğim hedef kilomu bile unuttum 70 yada 65 di ama ben kendime hedefler belırliyorum mesala yılbaşına kadar 75 kg olma hedefim var inşallah başarabilirim
:):):)
canım başta diyetisyene gittim ramazan bayramından sonra bıraktım diyetisyeni bana ekstra bişi vermiyrdu artık tartıp güzel devam deyip gönderiyorduÇok güzel kilo vermişsin neler yaptın çadır sebzedir sihirli bir kürün var mı canım
canım başta diyetisyene gittim ramazan bayramından sonra bıraktım diyetisyeni bana ekstra bişi vermiyrdu artık tartıp güzel devam deyip gönderiyordu
sağlıklı beslenmeyi öğrendim şeker kullanmıyorum artık ramazan bayramına kadar çok sıkı diyet yaptım artık biraz daha gevşettim tatlı da yiyorum börekte ama çok az birde spor olmadan olmuyor ben ilk zamanlar her akşam 60 dk koşu bantında hızlı tempoda yürüyordum leslie yaptım eskisi kadar olmasada yapmaya çalışıyorum yine ama tam düzene oturtamadım tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?