- 25 Mart 2013
- 822
- 760
- 208
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #104.901
iii gecelr cnm. sen uyu bariiiHAdi ben yattim gencler, yarin erken kalkmam gerekiyor malesef
cnm çok haklısın aslında böyle bir uygulamaya biz de geçebiliriz. eğer herkes kabul ederse, tam olarak anlayabilirsek neden olmasın..Kaptan merhaba,
Sonradan gelip ortalığı karıştırmak gibi olmazsa bir kaç önerim var. Bizleri belki daha çok motive eder. (6. takımdan kopya tabii biraz. onlarınkinin tam ayrıntısı nedir çok okuyamadım ama )
Haftalık kilo hedefimiz olsun. Her cuma yeni hedefleri bildirelim. Mesela bu hafta 500 gram vericem diye. Kaç kişiyiz bilmiyorum ama takımı bir kaç gruba bölelim. her grup gruptakilerde de sorumlu olsun. Mesela grup olarak hedefe ulaşamadık ki cezalarımız olsun. Diyelim 4 kişilik grupta toplam hedef 2 kilo olsun. Bu iki kiloya grup ulamadı mı yada ne bileyim belli bir yüzdesine 1 saat spor yapsınlar hepsi. tabii bunun kanıtlanması da gerek. Ne bileyim resim falan eklenebilir.
Sonra haftalık örneğin 20 mesaj zorunlu olsun. Mesajları her hafta bir kişi saysın. Cuma günleri yayınlasın. Bu hedefler içinde bir alt sınır olsun tabii her hafta 100 gram olmaz.
Sonra işte bunun gibi şeyler nedeni ile sarı kart uygulaması yapılabilir (6. takım yapıyormuş ) mesela ayda 4 sarı kartı olan 1 ay izinli olabilir ya da takımdan çıkarılabilir ne bileyim. Ya da listeleri o hazırlayabilir, mesajları o sayabilir falan.
Biraz fazla mı oldu bilmiyorum ama sonuçta hepimizin amacı kilo vermek devamlı yiyip gelip buraya günah çıkarır gibi yazmak değil. Arada olanlara sözüm yok arkadaşlar beni yanlış anlamayın. Hepimiz bozuyoruz diyetii ben dahil bir çok kişi ısrarlara dayanamayıp yiyoruz ama bu devamlı bir hal almasın diye de çaba sarf etmeliyiz. Aman iki çataldan bir şey olmaz diye yediğimiz onca şeyden burdayız zaten.
cnm çok haklısın bak hemen ben kendimi tanıtayım sana.Başkan aslında benimde aklımda çok bir şey yok. ama ben şuna inanıyorum hep birlikte olursak bir dilim pasta yedim ahanda size söyledim rahatladıma döner olay.Ben istiyorum ki öyle bir menü yazayım ki görenler aha o yapıyor ben niye yapamayım benim neyim eksik desin .Ya da cuma günü tartıda senden daha fazla kilo vericem diye uğraşayım sinsi sinsi sonra tartımın resmini çekip seni kıskandırayım. Diğer hafta sen gaza gel, ben ağzıma o pastayı götürürken senin nasılda güzel spor yaptığını düşünüp tabağı çöpe atayım. Ya ben sırf yakar bacım 1000 mekik çekti diye 2 hafta boyunca sabahları 6 da kalıp eşiden gizli gizli leslie yapardım deli mi bu kadın demesin diye. Gruptan bir arkadaşımla iddaya girdi diye hayalimdeki 49 kiloları görmüştüm. Sonra tabii hep beraber amanınnn ay venüse girmiş bu ay zayıflayamayız diye toplu kilo da almışlığımız çoktu. Neden çünkü birisi yedi mi hepimiz birden salardık.
Ayrıca takımda hiç muhabbet dönmüyor arkadaşlar . En basitinden konu olsun diye herkes ne iş yapıyor dedim cevap veren bile olmadı. Tamam herkes yoğun, herkesin işi var e benimde var. Ben iki dakika inanın tuvaletteyken elimde telefon bakıyorum mesajlara ya da mesaj yazıyorum. Neden sonuçta hiç birinizi tanımıyorum ama ben buraya en başta kendim için yazıyorum. İki çocuklu çıtır bi anne olmak istiyorum. Burda senelerce kalmak istemiyorum bir an önce zayıflayıp gelip size "aaa hala zayıflayamadınız mı" "ben öyle özel bir şey yapmadım ki yediklerimi azıcık azalltım" demek isiyorum.
Başkan aslında benimde aklımda çok bir şey yok. ama ben şuna inanıyorum hep birlikte olursak bir dilim pasta yedim ahanda size söyledim rahatladıma döner olay.Ben istiyorum ki öyle bir menü yazayım ki görenler aha o yapıyor ben niye yapamayım benim neyim eksik desin .Ya da cuma günü tartıda senden daha fazla kilo vericem diye uğraşayım sinsi sinsi sonra tartımın resmini çekip seni kıskandırayım. Diğer hafta sen gaza gel, ben ağzıma o pastayı götürürken senin nasılda güzel spor yaptığını düşünüp tabağı çöpe atayım. Ya ben sırf yakar bacım 1000 mekik çekti diye 2 hafta boyunca sabahları 6 da kalıp eşiden gizli gizli leslie yapardım deli mi bu kadın demesin diye. Gruptan bir arkadaşımla iddaya girdi diye hayalimdeki 49 kiloları görmüştüm. Sonra tabii hep beraber amanınnn ay venüse girmiş bu ay zayıflayamayız diye toplu kilo da almışlığımız çoktu. Neden çünkü birisi yedi mi hepimiz birden salardık.
Ayrıca takımda hiç muhabbet dönmüyor arkadaşlar . En basitinden konu olsun diye herkes ne iş yapıyor dedim cevap veren bile olmadı. Tamam herkes yoğun, herkesin işi var e benimde var. Ben iki dakika inanın tuvaletteyken elimde telefon bakıyorum mesajlara ya da mesaj yazıyorum. Neden sonuçta hiç birinizi tanımıyorum ama ben buraya en başta kendim için yazıyorum. İki çocuklu çıtır bi anne olmak istiyorum. Burda senelerce kalmak istemiyorum bir an önce zayıflayıp gelip size "aaa hala zayıflayamadınız mı" "ben öyle özel bir şey yapmadım ki yediklerimi azıcık azalltım" demek isiyorum.
ben 4,5 yıllık evliyim. 28 yasındayım. matematik öğretmeniyim. 4 yıl van-ercişte görev yaptım ve erciş depremini yaşayan depremde evsiz kalan konteynerde kalan yakın arkadaşlarını enkazda bırakan bir insanım. çok zoor zamanlar geçrirdik o süreçte. tuvalete petrole dgiderdik. arabada yattık neler neler.... neyse 8-9 ay sonra bizim tayinimiz çıktı adanaya. ailem burda. eşim denizlili. eşimin ailesi de orda.
adanaya geldikten sonra bebek istedik. ilk bbebek istediğimde 51-52 kio civarındaydım. tam iki yıldır olmuyor. testler tahliller bişi çıkmadı. sadece dediler ki perde var. gebeliğin zor geçer ameliyat ol. oldum. geçen mayısta. ben bu süreçte. ilaç falan derken çıktım 59'a. aslında kilo değilde her ay adet olmak hamile kalamamaktı bana koyan. kiii hala da öyle inan. her adet dönemim çok zor oluyor. gene oldu...öbür ay. gene oldu. eşim gözümün içine bakıyor ağlamayayım diye üzülmeyeyim diye. ama gel adet oldum gene. gene. gene.... heeep böyle. aslında benim amacım kilo vermemin de dışında kendimi ii hissetmek. bi de bu süreçte aldım ya kiloyu işte o çoook koyuyor. diyorum millet hamile iken alıyor ben de olsam da kilo alsam. ama boş yere sadece stresten yaaa.
sonra kendi imkanlarımla 3 kilo kadar verdim. buraya 56 ile baladım. şimdi 53. amaş kendimi düzeltmekti aslında kilomu değil. kiii biraz da olsa iii geldi. insanlar incelmişsin diyor hoşuma gidiyor aslında ama içimden diyorum ki keşke incelmesem de bi bebek olsa.
yanii çoook mutsuzum aslında. eşime belli etmemek için canım çıkıyor. o aslında bebek olmamasına değil bana üzülüyor biliyorum. onu üzmekde beni üzüyor. ne bileyim öyle işte.
spor konusuna gelince yapmak istiyorum geçmişte yapmışlığım da var ama ya hamileysem ya zarar verirse diye hiiç başlayamıyorum. yaparsam vicdanım rahat olmuyor. belki sadece psikolojik ama zarar verirse diye düşünüp başlayamıyorum.
Bugün ki raporum;
Sahur:
1 dilim elmalı kek
Tarçınlı süt
İftar:
1 kepçe çorba
3 y kaşığı ıspanak kökü
Salata
Haşlanmış brokoli yoğurlu
1 dilim ekmek
Ara
2 kupa yeşil çay
3 badem, 3 fıstık, 5üzüm, 5leblebi
Şimdiye kadar 2lt su oldu sanırım 2,5 olur yatana kadar
Spor leslie 3 mil 30' yapıldı
Diyetisyene göre; toplamda almam gereken kalori 1800,
benim aldığım; 907cal
cnm tşk ederim tavsiye için.Hamile kalırsan mutlaka 4 aydan sonra yüzmeye başla. Ben kızıma hamileyken 9 ay yüzdüm sonra da 10 dakikada kızım kendi kendine doğdu. Ben sadece arada bir yardımcı oldum o kadar. Müşhiş keyifli , eğlenceli bir doğumdu. Ama ikincide hiç spor yapmadım ve doğumda canımdan can gitti resmen. Doğumun ortasında doktora şimdi doğurmasam olmaz mı diye bile sordum.
inşallah aslında olumlu düşünmeye çalışıyorum dediğin gibi her şeyin hayırlısı diyorum ama o adet dönemi var ya işte o bitiriyor beni. olacak mı olmayacak mı diye 2 gün önceden başlıyorum sterse. sonra başlıyor adet. yeni umutlarda başlıyor tabi. şu aralar biraz daha iyiyim geçen yıl ki hastane süreci çok zordu.Canım benim kendini bu kadar üzme. İnşallah Allahım tez zamanda sana da hayırlı bir evlat nasip eder. Söylememe gerek bile yoktur ama en önemli şey senin moralini bozmaman. Ben olumlu düşünmeye çok inanan biriyim. Etrafımda da kendimde de çok örneğini gördüm. Bir şey istiyorsan öncelikle lütfen olumlu düşün. Bizi Yaradan herşeyin iyisini bizden daha iyi bilir. O yüzden en doğru zamanda nasip edecektir sana böyle düşün. Hem daha acele etmenize gerek yok ki. Daha 4,5 yıl olmuş. Daha yaşın 28 . Ben evlendikten 7 sene sonra kızım oldu. Hemde biz korunuyorduk 6 sene boyunca. Her kes senin çocuğun olmaz daha ilk çocuk olmadan sen korunuyorsun dedi. Bende herşeyin doğrusunu Allah bilir, Allahım nasip edecekse böyle de nasip eder dedim ve Çok Şükür kızım oldu. Bak benim abimin 9 sene olmadı. Abim ameliyat oldu, yengem dünyanın ilacını kullandı, tedavi oldu olmadı. En sonunda vaz geçtiler. Napalım bizim kaderimiz bu dediler. sonra 6 sene içinde 3 tane çocukları oldu. O yüzden sen gönlünü ferah tut bacım.
Benimde görümcem Denizlide oturuyor bu sene yazın oradaykık 2 hafta kaldık ama varya sıcaktan nefes alamadım ya. İstanbulu inan nemini bile özledim. Tamam güzel memleket ama alışmış benim bünye nem olacak, boğuk bir hava olacak, bol ekzos dumanı falan anca nefes alabiliyorum. Orada yandım kavruldum resmen. Tabii görümcemin de orda olmasından mıdır nedir boğuldum resmen
Depremde en korkuğum şeydir. Geceleri aklıma geldi mi gece yarısına kadar uyuyamam bir türlü. Eskiden korkmazdım hiç ama çocuklardan sonra fena halde korkar oldum. onları nasıl alıcam kimi alıcam nereye gidicem, evde mi kalsam diye aklıma geldi mi gece yarısına kadar plan yaparım. Bizim ev 6 katlı ben en üst kattayım bir de tabii bina eski o yüzdende sanırım iyice korkuyorum.
şimdi doğurmasam olmaz mı..Hamile kalırsan mutlaka 4 aydan sonra yüzmeye başla. Ben kızıma hamileyken 9 ay yüzdüm sonra da 10 dakikada kızım kendi kendine doğdu. Ben sadece arada bir yardımcı oldum o kadar. Müşhiş keyifli , eğlenceli bir doğumdu. Ama ikincide hiç spor yapmadım ve doğumda canımdan can gitti resmen. Doğumun ortasında doktora şimdi doğurmasam olmaz mı diye bile sordum.
Canım hep stress olumsuz etkiliyor, seni çok iyi anlıyorum çünkü bunları yaşamış biriyim. İlaçta kullandım, iğnede kullandım, (açık) ameliyatta oldum. 3 yıldan sonra kızım oldu.ben 4,5 yıllık evliyim. 28 yasındayım. matematik öğretmeniyim. 4 yıl van-ercişte görev yaptım ve erciş depremini yaşayan depremde evsiz kalan konteynerde kalan yakın arkadaşlarını enkazda bırakan bir insanım. çok zoor zamanlar geçrirdik o süreçte. tuvalete petrole dgiderdik. arabada yattık neler neler.... neyse 8-9 ay sonra bizim tayinimiz çıktı adanaya. ailem burda. eşim denizlili. eşimin ailesi de orda.
adanaya geldikten sonra bebek istedik. ilk bbebek istediğimde 51-52 kio civarındaydım. tam iki yıldır olmuyor. testler tahliller bişi çıkmadı. sadece dediler ki perde var. gebeliğin zor geçer ameliyat ol. oldum. geçen mayısta. ben bu süreçte. ilaç falan derken çıktım 59'a. aslında kilo değilde her ay adet olmak hamile kalamamaktı bana koyan. kiii hala da öyle inan. her adet dönemim çok zor oluyor. gene oldu...öbür ay. gene oldu. eşim gözümün içine bakıyor ağlamayayım diye üzülmeyeyim diye. ama gel adet oldum gene. gene. gene.... heeep böyle. aslında benim amacım kilo vermemin de dışında kendimi ii hissetmek. bi de bu süreçte aldım ya kiloyu işte o çoook koyuyor. diyorum millet hamile iken alıyor ben de olsam da kilo alsam. ama boş yere sadece stresten yaaa.
sonra kendi imkanlarımla 3 kilo kadar verdim. buraya 56 ile baladım. şimdi 53. amaş kendimi düzeltmekti aslında kilomu değil. kiii biraz da olsa iii geldi. insanlar incelmişsin diyor hoşuma gidiyor aslında ama içimden diyorum ki keşke incelmesem de bi bebek olsa.
yanii çoook mutsuzum aslında. eşime belli etmemek için canım çıkıyor. o aslında bebek olmamasına değil bana üzülüyor biliyorum. onu üzmekde beni üzüyor. ne bileyim öyle işte.
Leslie güzel bi çok kişi bayılarak yapıyor, ama bana göre sıkıcı.!Daha fazla katilamazdim heralde mesajlara cevaplarina
Leslie yi hic denemedim, guzel birsey se anneme tavsiye edicem, benim evde spor yapmaya vaktim yok annemin de disari cikmaya imkani yok
O kacamaklardan bir vazgecebilsek zaten simdiye 2 kez verip kurtulmustum kilolarimdan
ben 4,5 yıllık evliyim. 28 yasındayım. matematik öğretmeniyim. 4 yıl van-ercişte görev yaptım ve erciş depremini yaşayan depremde evsiz kalan konteynerde kalan yakın arkadaşlarını enkazda bırakan bir insanım. çok zoor zamanlar geçrirdik o süreçte. tuvalete petrole dgiderdik. arabada yattık neler neler.... neyse 8-9 ay sonra bizim tayinimiz çıktı adanaya. ailem burda. eşim denizlili. eşimin ailesi de orda.
günaydın kızlar
hafif güzel bir gün dileğiyle
imza sevgi ptırcığı yakar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?