- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #107.681
tebriklerrr canım .. maşallah listeye girmeden mezun olacaksın
detoxun tek gün mü?
bir yakınıma 3 gün detox vermişti diyetisyeni. sanırım kilo fazlalığı ile ilgili bi durum
Gün içindeki yemeklerini akşam yemeğine göre de ayarlayabilirsin. Sabah ve öğlen çok hafif yersin, öğle ile akşam yemeği arasına 2 saat arayla 3 ara öğün koyarsın, orda da hem sofraya oturup evsahibini sevindirirsin hem de ana yemeğini yersin.:) olsun ya bende öyle bir şey var ki bir kere tolerans gösterdim mi devamı geliyor. ama gelmiycek bir daha. bir de birşey diyeceğim. yarn arkadaşımın eşinin doğum günü varmış yemeğe davet etti saat :08.30da evde yeyip gitsem orada sadece çay içsem çok mu ayıp olur sizce ?
:) maalesef bana sende ne kilo var ki demiyor kimseGün içindeki yemeklerini akşam yemeğine göre de ayarlayabilirsin. Sabah ve öğlen çok hafif yersin, öğle ile akşam yemeği arasına 2 saat arayla 3 ara öğün koyarsın, orda da hem sofraya oturup evsahibini sevindirirsin hem de ana yemeğini yersin.
Seni akşam yemeği yapmaktan da kurtarmış olur daha ne?
Sofrada servis kısmına yakın oturursan, tabağına yemek koyduğunda miktara ve çeşide müdahale edebilirsin ya da ne bileyim ortam olursa, tabaklara sen servis yaparsın.
Yakınlık durumunuzu bilemiyorum ama bazen insanlar, 'ben diyetteyim!' lafını duyunca bi kere muhabbet benim kilom, senin kilon vs vs'ye dönüyor, sonra aman bir akşam ye ne olcak, sen zaten kilolu değilsin ki gibi laflar döner. Ben şahsen böyle bir ortamda, göbeğimdeki oramdaki buramdaki kilolarımın sohbet konusu olmasını hiç istemezdim.
Bazı insanlar da, o kadar yemek yaptım amaaa diye kırılıyorlar. Onun için en iyisi yemek yer gibi yapıp el çabukluğuyla servis kaşıklarını kapmak :)))
:) maalesef bana sende ne kilo var ki demiyor kimseyakın sayılırız. anlayış göstereceğini düşünüyorum. salatalarla idare ederim. hiç yememezlik yapmam :)
Bende 50+50 yapiyrm ara da 5 dk ara veriyorumtatlım 3 set şelinde uygulamanı tavsiye ederim.
ben çekebiliyorken;
40*3 set uyguluyordum 10-15 saniye dinleniyorsun aralarda.
Yani bu detoks 10 günlük diyet programindan sonra 1 gun.yani 10 gune 1 gun detoksKızlar bir de, sır değil aslında ama bende metabolizmayı hızlandıran şeyin ne olduğunu söylemek isterim.
Neredeyse 2 günde bir marketten nane, roka, maydonoz, tere, reyhan alıyorum. Eve gelince onları sirkeli suda iyice temizleyip süzgeçte suyunu süzdürüyorum. Bende dev gibi tupper kaplarından var onu kullanıyorum ama büyük başka bir saklama kabı da kullanabilirsiniz. Sonra sabah kahvaltıda ve akşam yemeğinde ben ve eşim yiyoruz. İlla tupper kabına gerek yok, çünkü biz iki kişi, 5-6 bağ yeşilliği 2 günde bitiriyoruz. Detoks tarifime bakarsanız, orda da epey yeşillik var. Bence yeşillik çok önemli.
Benim diyetisyenim, kahvaltıda yeşilliği mecbur tutuyor, salatalık-dometesi ise istersen yiyebilirsin dedi. Ben de çok aramadım domates-salatalığı, zaten mevsimi değil.
Ne kadar doğrudur bilmiyorum tatlım.Bende 50+50 yapiyrm ara da 5 dk ara veriyorum
Zaten böyle düşününce boğazına bi düğüm oturuyorBan
Bana diyetisyenim ısrarla tek gün dedi. Hem bir gün hem de 10 günlük süre içinde sadece bir günü olacak şekilde. Hayatımda ilk defa detoks yaptım, her zaman duyardım da neymiş diye merak etmemiştim. Bana tek gün bile zor geldi. Özellikle ikindi ile akşam arası çok arandım. Eve gelince eşim çok üzüldü halime :)) Bir kaşık çorba iç bari diye çok ısrar etti ama dayandımmm. :))
Belki yakınının detoksu daha rahattır ya da kiloyla ilgili bir durum da olabilir. Detoksu sık sık yapıp bünyeyi kilitlemek de iyi birşey olmayabilir bence.
Bir de ben kendimi detoksta o kadar tuttum ki, o günümü düşünüp düşünüp gördüğüm her kalorili yiyecekte kendimi tutmam gerektiğini öğreniyorum.
Mesela sabah işe gelince şöyle sıcak sıcak bi kruvasan yanına da sütlü kahve ne güzel olur di mi? Ama o kruvasan mideme girdiğinde hamur olcak, sonra 2 katı büyüklüğe ulaşıp popoma yerleşecek deyince, bacaklarımı sucuk gibi kalınlaştıracak deyince yemekten vazgeçiyorum. Gelsin kahvaltıda rafadan yumurtam, beyaz peynirim ve bol yeşilliğim diyorum.
Nasıl yaptirmisti anlamadım benim dediğim gibi miNe kadar doğrudur bilmiyorum tatlım.
Birara spor salonuna giderken hoca böyle yaptırmıştı. O yüzden bunu tavsiye ettim. Ve yazın yaparken herkes ne kadar çok kilo verdiğimi söylüyordu ama ben gram vermemiştim göbeğim biraz küçülmüştü.
Ben daha sonra denemek istiyorum canımCanlarım balı kaynar suya eklemeyecekmişiz besin değerini kaybediyormuş. Su ılık olunca balı karıştırıp içiyormuşuz. :) ben bu gece başlıyorum. Benimle başlayacak olan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?