Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Ban
tebriklerrr canım .. maşallah listeye girmeden mezun olacaksın

detoxun tek gün mü?
bir yakınıma 3 gün detox vermişti diyetisyeni. sanırım kilo fazlalığı ile ilgili bi durum

Bana diyetisyenim ısrarla tek gün dedi. Hem bir gün hem de 10 günlük süre içinde sadece bir günü olacak şekilde. Hayatımda ilk defa detoks yaptım, her zaman duyardım da neymiş diye merak etmemiştim. Bana tek gün bile zor geldi. Özellikle ikindi ile akşam arası çok arandım. Eve gelince eşim çok üzüldü halime :)) Bir kaşık çorba iç bari diye çok ısrar etti ama dayandımmm. :))

Belki yakınının detoksu daha rahattır ya da kiloyla ilgili bir durum da olabilir. Detoksu sık sık yapıp bünyeyi kilitlemek de iyi birşey olmayabilir bence.

Bir de ben kendimi detoksta o kadar tuttum ki, o günümü düşünüp düşünüp gördüğüm her kalorili yiyecekte kendimi tutmam gerektiğini öğreniyorum.

Mesela sabah işe gelince şöyle sıcak sıcak bi kruvasan yanına da sütlü kahve ne güzel olur di mi? Ama o kruvasan mideme girdiğinde hamur olcak, sonra 2 katı büyüklüğe ulaşıp popoma yerleşecek deyince, bacaklarımı sucuk gibi kalınlaştıracak deyince yemekten vazgeçiyorum. Gelsin kahvaltıda rafadan yumurtam, beyaz peynirim ve bol yeşilliğim diyorum.

Gün içindeki yemeklerini akşam yemeğine göre de ayarlayabilirsin. Sabah ve öğlen çok hafif yersin, öğle ile akşam yemeği arasına 2 saat arayla 3 ara öğün koyarsın, orda da hem sofraya oturup evsahibini sevindirirsin hem de ana yemeğini yersin.
Seni akşam yemeği yapmaktan da kurtarmış olur daha ne?

Sofrada servis kısmına yakın oturursan, tabağına yemek koyduğunda miktara ve çeşide müdahale edebilirsin ya da ne bileyim ortam olursa, tabaklara sen servis yaparsın.

Yakınlık durumunuzu bilemiyorum ama bazen insanlar, 'ben diyetteyim!' lafını duyunca bi kere muhabbet benim kilom, senin kilon vs vs'ye dönüyor, sonra aman bir akşam ye ne olcak, sen zaten kilolu değilsin ki gibi laflar döner. Ben şahsen böyle bir ortamda, göbeğimdeki oramdaki buramdaki kilolarımın sohbet konusu olmasını hiç istemezdim.

Bazı insanlar da, o kadar yemek yaptım amaaa diye kırılıyorlar. Onun için en iyisi yemek yer gibi yapıp el çabukluğuyla servis kaşıklarını kapmak :)))

:) maalesef bana sende ne kilo var ki demiyor kimse yakın sayılırız. anlayış göstereceğini düşünüyorum. salatalarla idare ederim. hiç yememezlik yapmam :)

Bugün ku menum
Sabah 07.30
2 dilim peynir
1 domates
Bol yeşillik
3 zeytin
1 dilim tam buğday ekmeği
1 Bardak yeşil çay

Ara. 11.00
1 fincan kahve Türk Kahvesi sade

Öğle 13.15
1 kase tarhana çorbası
1 tane biber dolması
1 kase yoğurt

Akşam 16.30
Yarım kase mercimek çorbası
1 porsiyon taze fasulye
Iki kaşık yoğurt kürü
Yeşil salata (yağsız tuzsuz )
1 tane kanat

Ara 19.00
1 Bardak yeşil çay
1 tane meyve

2 lt su
100 mekik
100 sguat
2 mil Leslie

Yani bu detoks 10 günlük diyet programindan sonra 1 gun.yani 10 gune 1 gun detoks

Aynen öyle oldu. Şimdi ikinci 10 gündeyim ve 1 detoks daha yapacağım. Üçüncü 10 günde de verir mi bilemiyorum. Zamanı geldikçe haberdar ederim buradan

Kızlar, gerçi ben daha listede değilim ama yarın 12'ye kadar vermem gereken kilo değişimini şimdi versem olur mu?
Yarın oğluşu doktora götürcem de sabahtan, döndüğümde işler birikmiş olur.

Bende 50+50 yapiyrm ara da 5 dk ara veriyorum
Ne kadar doğrudur bilmiyorum tatlım.
Birara spor salonuna giderken hoca böyle yaptırmıştı. O yüzden bunu tavsiye ettim. Ve yazın yaparken herkes ne kadar çok kilo verdiğimi söylüyordu ama ben gram vermemiştim göbeğim biraz küçülmüştü.

Zaten böyle düşününce boğazına bi düğüm oturuyor

Çok rahat bi deyox değildi oda çok zorlanmıştı. Şimdi hayal meyal hatırlıyorumda benimde bi detox listem vardı şeftalili meftalili..
ama neydi, nasıl yaptım, kaç gün yaptım
Hiiiççç hatırlamıyorum.

Eve gidince bi bakıyım notlarıma arasından çıkar belki

Nasıl yaptirmisti anlamadım benim dediğim gibi mi

Kızlar akşam yemeğinde mercimek çorbası ve 5 yk yağsız tuzsuz sadece haşladığım eriştenin üzerine 1 kk peynir doğradım onu yedim. ( ekmek yerine) bide 2 yk yoğurt.

Ekmek yerine erişte yedim. Ne kadar doğru yaptım bilmiyorum.

Tarçın ve Ballı Çay Tarifi: Diyet yapanlar arasında oldukça popüler olan ve kilo vermeye yardımcı olduğu düşünülen tarçın ve ballı çay için ihtiyacınız olan malzemeler yarım kabuk tarçın ya da yarım çay kaşığı toz tarçın ve 1 çay kaşığı organik bal. 1 büyük bardaklık suyu kaynattıktan sonra ocağı söndürün ve tarçını kaynamış suya atın. 20 dakika kadar demlenmesini (bardağın ağzını kapatabilirsiniz) ve soğumasını bekledikten sonra balı ekleyip karıştırın. Bu karışımı sabah kahvaltısından önce ve akşam yatağa girmeden yarım saat önce olmak üzere 2 kez içebilirsiniz. Aynı karışımı sıcak yaz aylarında buzlu çay olarak da tüketebilirsiniz.

Tarçın ve Zayıflama
Besin lifi bakımından zengin olan tarçın yemeklerden sonra kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Tarçının kilo vermeye etkisi üzerine yapılan araştırmalarda, bu baharatın kan şekerini düzenleyeme yardımcı olmasının üzerinde durulmaktadır. Çünkü kan şekerinde yaşanan dalgalanmaların gıdalar yoluyla alından yağın vücut tarafından depolanmasını arttırdığı bilinmektedir.

Her gün sabahları kahvaltıdan yarım saat önce, boş mideye ve geceleri yatmadan önce bir bardak kaynamış suyun içine bal ve toz tarçın koyup düzenli içilince, obezite sorunu yaşayanlarda bile kilo verebiliyorlarmış.

Kızlar farklı kaynaklardan araştırma yaptım. Tarçın ve bal ikilisi mucize gibi bişey. Siz de araştırıp bakabilirsiniz. Hem bi çok hastalığa iyi geliyor. Hem de cildimize iyi geliyor. ( yaşlanmayı önlüyormuş) bi çok sitede baktım ve hepsi kilo vermek için bu sihirli karışımı yazmış. Ben bugün başlıyorum :) size de işe yararsa tavsiye ederim.

Kızlar bakın forumumuzda ne buldum :)

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/bal-ve-tarcin-kuru.446611/

Kızlar bu da kürün farklı yapılışı sanırım. Ama genel olarak böyle yapılıyor bi çok siteye göre. Umarım faydasını görürüz :)

Diyet listelerinde sıkça kullanılan “bal ve tarçın kürü” zayıflamaya 2 şekilde yardımcı olur; birincisi doğal şeker içeren bal kan şekerini dengeleyerek açlık hissini azaltır, ikincisi ise metabolizmayı hızlandıran tarçın gün içinde yakılan kalori miktarını arttırır. Bal ve tarçınla kolayca hazırlayabileceğiniz zayıflama çayını sabahları boş mideye içerek kullanabilirsiniz.

Bal ve Tarçın İçeceği Nasıl Hazırlanır?

1 büyük bardak suyu kaynatın ve ocaktan alın.
Yarım çay kaşığı tarçın ekleyin, karıştırıp 3-4 dakika soğumasını bekleyin.
1 çay kaşığı bal ekleyip karıştırın.
Karışımı daha fazla soğutmadan için.
Bal ve tarçın kürünü günde 2 kez kullanabilirsiniz.
Bal ve tarçın kürünü taze hazırlayıp içmenizi tavsiye ederim çünkü bir süre bekletirseniz bal bardağın dibine çöker ve tadı acılaşabilir. İçeceği hazırlarken tarçını ve balı iyice karıştırın ve tarçının topaklaşmamasını sağlayın. Kabuk tarçın kullanacaksanız, tarçının suya karışabilmesi için 10 dakika kadar bardakta bekletmeniz gerekebilir. Ekstra kalori almamak için şeker eklenmiş bal kullanmayın ve bulabilirseniz organik bal kullanın. Bu karışım aynı zamanda kuru öksürüğü de alır.

----------
Kızlar bu da farklı bi siteden alıntı size en uygun olanı yapabilirsiniz :)

Bal ve tarçın ayrı ayrı ele alındığında sağlık açısından çok yararlı besinlerdir. Bu besinlerin bir araya gelerek su ile buluşması ise zayıflamak isteyen insanlar için mucize niteliğinde sonuçlar doğurabilir. Metabolizmayı hızlandıran bu muhteşem ikili bir diyet programıyla birlikte uyguladığında elde edilen sonuç gerçekten inanılmaz olabilir ve haftada 3 kiloya kadar kilo verilebilir.
Eğer siz de,
- Kilo vermek istiyorum diyorsanız,
- Ya da diyet yaparken kilo verdim, ancak bir süredir kilo vermem durdu diyorsanız,
- Verdiğim kiloları geri almak istemiyorum diyorsanız,
- Ya da diyet yapamıyorum ancak daha fazla kilo almak istemiyorum diyorsanız,

Bu muhteşem ikiliyi diyet listenize ekleyebilirsiniz, çünkü…

Sadece yediklerinize biraz dikkat ederek, akşam 6 dan sonra yememek ya da sadece 1 porsiyon meyve ya da sebze yenilerek, 4-5 günde en az 1 kilo verilebilir.
- Sıkı bir diyet programıyla birlikte uygulandığınızda kilo vermeniz haftada 3 kiloya kadar çıkabilir.
- Yüksek kalorili diyetlerinizde ise kilo almanızı engelleyebilir.
Bu kür nasıl uygulanır:
1.tarif
Malzemeler:
1 çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı bal
1 bardak su
Yapılışı: 1bardak su ile çubuk tarçın cezveye alınır ve kaynatılmaya başlanır. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve 2-3 dakika daha kaynatılır. Kaynayan bu karışım bir bardağa alınır ve ılımaya bırakılır. Soğuduktan sonra bal ilave edilip içilir.
Bu karışım günde 2 kez yapılır. Sabah kahvaltısından 30 dakika önce ve akşam yatmadan 30 dakika önce uygulanır.

*1 çubuk tarçın sabah ve akşam kürü hazırlanırken kullanılabilir.
2. tarif

Malzemeler:
½ çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı bal
1 bardak su
Yapılışı: 1bardak su ile toz tarçın cezveye alınır ve kaynatılmaya başlanır. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve 2-3 dakika daha kaynatılır. Kaynayan bu karışım süzülerek bir bardağa alınır ve ılımaya bırakılır. Soğuduktan sonra bal ilave edilip içilir.
Bu karışım günde 2 kez yapılır. Sabah kahvaltısından 30 dakika önce ve akşam yatmadan 30 dakika önce uygulanır.

Not: Bu karışım haftanın 5 günü yapılıp 2 gün ara verilmelidir.

Son düzenleme:
Canlarım balı kaynar suya eklemeyecekmişiz besin değerini kaybediyormuş. Su ılık olunca balı karıştırıp içiyormuşuz. :) ben bu gece başlıyorum. Benimle başlayacak olan var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…