- 6 Ekim 2014
- 1.277
- 1.495
- 208
- 40
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #108.741
Yakin olsan hic hayir demezdim vallarica ederim yardıma geleyim diycem ama :) mesafe uzak ne yazık ki :)
bende ankara :)Geç cevap veriyorum ama öğlen açık büfesi oldu bitti :) Valla çok dikkat ettim, kendimi alkışlıyorum
Ama benim 2 kilo vermem için çoook çalışmam lazım. Zaten en sonki diyetisyenim, 57 kilonun benim için ideal olduğunu söylemişti. Ondan mıdır nedir, 57'ye indim gerisi gelmedi.
Aslında şöyle hedeflerimize ulaşınca güzel bi öğle yemeğinde buluşsak ne iyi olur! Sağlıkla yiyip sohbet ederdik.
Tabi kimler hangi şehirde bilemiyorum. Ben Ankara'dayım mesela.
olsun be canım arada kaçamak yapmak seninde hakkın :)Gelmisken menumu de yzayim madem
sbh
1 dilim tb ekmk
2 catalrecel
2 zeytin
1 sucuklu yumurta
Ara
1 fincan salep
Ogle
1 tbk sehriye corba
1 adet kabk dolma
Ara
1 burcak
Aksam
1 tabak haslanmis tavuk
Yanliz cayin yaninda kacamak oldu 2 dilim cevizl kek yedim
bende diyorum bu grup beni neden kendine çekiyorbende ankara :)
Canimm Izn cikti sizden ya vicdanen cok rahtladimolsun be canım arada kaçamak yapmak seninde hakkın :)
Sen de mi brutusssbende diyorum bu grup beni neden kendine çekiyorburam buram toprak kokuyormuş yahuu
geçmiş olsun.Kızlar iyi akşamlar geçmişi okuyamadım ben çokk hastayım maalesef yatıyorum grip oldum üstüne regl ancak fırsat bulmuşken haberdar etmek istedim şimdi yine ilaç alıp yatıcam yarın görüşmek üzere iyi geceler
keçiören canım. muğlaya gelin geldim. şimdi yılda 2 kez ancak gelebiliyorum.Sen de mi brutusss)) hemsolarimm benimm ankaranin neresi masalcim?
Ben Balgat taraflarındayım. Sen nerdesin?Canım sen nerde oturuyosun :)
Geçmiş olsun. Dikkat et kendine.Kızlar iyi akşamlar geçmişi okuyamadım ben çokk hastayım maalesef yatıyorum grip oldum üstüne regl ancak fırsat bulmuşken haberdar etmek istedim şimdi yine ilaç alıp yatıcam yarın görüşmek üzere iyi geceler
Masalcım, şekeri çıkartabilirsek ne güzel olur. Yararı yok, zararı var.arkadaşlar az önce haberde izledim çocuğun biri tuz şeker yağ ve ekmeği hayatından çıkararak 4 ayda 61 kilo vermişya ben çok mu oburum acaba ya
kesinlikle öyle canım. ben etleri genelde ızgara yapıyorum, yemekte kullanacağım zamanda yemeğe ilave yağ katmıyorum. ekmek konusunda da dediğin gibi yapıyorum aslında ama tek problemim salatayı yağsız ve tuzsuz sevmiyorumMasalcım, şekeri çıkartabilirsek ne güzel olur. Yararı yok, zararı var.
Ekmek konusunda, tam tahıllılarından seçip ölçülü bir şekilde yersek sorun olmaz diye düşünüyorum.
Ölçü konusunda da her öğünde bir dilimi (30 gr) geçmemek lazım. Ekmek alıyorsan; yağsız bile olsa bulgur pilavı, makarna yememen lazım. Birbirinin eşdeğeri bunlar. Diyetisyenimden aktarıyorum: 1 dilim ekmek = 1 kepçe çorba = 2-3 kaşık yağsız bulgur pilavı = 5 kaşık yağsız erişte
Tuza gelince, gerçekten vücutta ödemin ana sebeplerinden biri. Tuzu, pişirdiğin yemeklerde abartmadan kullanıyorsan sofrada da kullanmana gerek yok. Salatanı tuzsuz, kahvaltıda peynir yiyorsan yumurtanı da tuzsuz tüketebilirsin. Hele bir de öğününde 1 dilim ekmek yiyeceksen, ondaki tuz zaten ihtiyacını karşılıyor.
Yağa gelince, günde 1,5 -2 yemek kaşığını geçmemek gerekiyor. Sağlıksız yağlar zaten çöpe gitmeli hayatımız boyunca. Sağlıklı yağlar da yine ölçülü yenmeli. Sabah kahvaltıda yediğimiz zeytine ilave yağ eklememeliyiz. 1 kilo sebze yemeğini 1 kaşık yağ ile yapmalıyız. Salataya tuz yok, yağ da yok. Et yemeklerini de ızgara, haşlama ya da kendi yağında pişirerek ilave yağ koymuyoruz.
Aslında bu kıstaslara sadece kilo vermek için değil her zaman uysak keşke. Vücudumuzu da cebimizi de çok zorluyoruz bence.
Ben Balgat taraflarındayım. Sen nerdesin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?