Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

bende ankara :)

Gelmisken menumu de yzayim madem
sbh
1 dilim tb ekmk
2 catalrecel
2 zeytin
1 sucuklu yumurta

Ara
1 fincan salep

Ogle
1 tbk sehriye corba
1 adet kabk dolma

Ara
1 burcak

Aksam
1 tabak haslanmis tavuk

Yanliz cayin yaninda kacamak oldu 2 dilim cevizl kek yedim

olsun be canım arada kaçamak yapmak seninde hakkın :)

Kızlar iyi akşamlar geçmişi okuyamadım ben çokk hastayım maalesef yatıyorum grip oldum üstüne regl ancak fırsat bulmuşken haberdar etmek istedim şimdi yine ilaç alıp yatıcam yarın görüşmek üzere iyi geceler

günaydınnnn herkeseee bu sabah sıkıntılı valla hiç sağlıklı bir kahvaltı yapmadım. yufka getirmişti anacığım onun son kalanıyla yufka kızartması yaptım yanında peynir ve 2 çeri domates yedim öğle ve akşam ekmek yemeyeceğim. mümkün olduğunca hafif şeyler yiyeceğim

arkadaşlar az önce haberde izledim çocuğun biri tuz şeker yağ ve ekmeği hayatından çıkararak 4 ayda 61 kilo vermiş ya ben çok mu oburum acaba ya

Ben yarın listeye giriyorum ve inşallah en az 500 gram eksildiğimi söyleyeceğim. Sabah tartıda öyle çıktı çünkü. Bugün daha da dikkat edeyim de daha fazla söyleyeyim bari. Haftaya da diyetisyene uğrayacağım, umarım haftaya da iyice vermiş olurum. Bende sanırım 15 gün duraklama, 15 gün iniş şeklinde bir rutin var, gerçi şehir dışı, hastalık derken son seferki uzadı ama napayım, olacağı varmış.

Bugünkü menümü yazıyorum:
Uyanınca: 1 bardak su
Kahvaltı:
1 dilim ekmek,
biraz maydonoz-tere-roka,
biraz lor,
sütlü neskafe
1 haşlanmış yumurta

Öğle:
4 tane köfte,
2 kaşık bulgur pilavı
Salata

1. Ara: 1 elma ve yeşil çay
2.Ara: 3 kuru erik ve beyaz çay

Akşam:
Hamsi tava (Bir porsiyonunu 1 yemek kaşığı yağda pişiricem)
Salata
1 dilim ekmek

Akşama kadar çok iyiyim ama akşam yemekten sonra acayip bir tatlı ihtiyacım oluyor.
Mesela dün, 2 petibör bisküvi arasında gül lokumu yedim. Bir öğünlük kaloriyi lokum-piskevitle götürdüm maalesef

arkadaşlar az önce haberde izledim çocuğun biri tuz şeker yağ ve ekmeği hayatından çıkararak 4 ayda 61 kilo vermiş ya ben çok mu oburum acaba ya
Masalcım, şekeri çıkartabilirsek ne güzel olur. Yararı yok, zararı var.
Ekmek konusunda, tam tahıllılarından seçip ölçülü bir şekilde yersek sorun olmaz diye düşünüyorum.
Ölçü konusunda da her öğünde bir dilimi (30 gr) geçmemek lazım. Ekmek alıyorsan; yağsız bile olsa bulgur pilavı, makarna yememen lazım. Birbirinin eşdeğeri bunlar. Diyetisyenimden aktarıyorum: 1 dilim ekmek = 1 kepçe çorba = 2-3 kaşık yağsız bulgur pilavı = 5 kaşık yağsız erişte
Tuza gelince, gerçekten vücutta ödemin ana sebeplerinden biri. Tuzu, pişirdiğin yemeklerde abartmadan kullanıyorsan sofrada da kullanmana gerek yok. Salatanı tuzsuz, kahvaltıda peynir yiyorsan yumurtanı da tuzsuz tüketebilirsin. Hele bir de öğününde 1 dilim ekmek yiyeceksen, ondaki tuz zaten ihtiyacını karşılıyor.
Yağa gelince, günde 1,5 -2 yemek kaşığını geçmemek gerekiyor. Sağlıksız yağlar zaten çöpe gitmeli hayatımız boyunca. Sağlıklı yağlar da yine ölçülü yenmeli. Sabah kahvaltıda yediğimiz zeytine ilave yağ eklememeliyiz. 1 kilo sebze yemeğini 1 kaşık yağ ile yapmalıyız. Salataya tuz yok, yağ da yok. Et yemeklerini de ızgara, haşlama ya da kendi yağında pişirerek ilave yağ koymuyoruz.

Aslında bu kıstaslara sadece kilo vermek için değil her zaman uysak keşke. Vücudumuzu da cebimizi de çok zorluyoruz bence.

kesinlikle öyle canım. ben etleri genelde ızgara yapıyorum, yemekte kullanacağım zamanda yemeğe ilave yağ katmıyorum. ekmek konusunda da dediğin gibi yapıyorum aslında ama tek problemim salatayı yağsız ve tuzsuz sevmiyorum birde aynı senin durumun gibi gün içinde canım tatlı şeyler çekiyor. offf ya allahım 60 kiloya düşmk ne kadar zor

Kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
1 salatalık
1 kk peynir
3 zeytin

Ara : 2si 1 arada yaptım termosa okulda içicem :)

Öğle
Çeyrek beyaz ekmeğe 2 dilim kaşar , 2 dilim salamla sandviç yaptım onu yiyeceğim. Ev arkadaşım beyaz ekmek almış malesef kızlar

Akşam
1 kase şehriye çorbası
1 salatalık ve biraz maydanoz
5 adet zeytinyağlı yaprak sarma ( bizim sarmalar sadece düğü ve baharat ile yapılıyor)

Ara: yeşilçay, beyaz leblebi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…