- 18 Mayıs 2012
- 1.028
- 1.016
- 208
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #108.841
Evet canımmm, 2.5 sene cebelleştim valla. Sınavlar, mülakatlar en sonunda oldu.canım sen memurmusun ahhh ne güzel şu anda en büyük hayalim bende cebelleşiorum kpss ile ama bitürlü olmuyo
haftasonu herkes için zor oluyor sanırım canım.. bende çok sıkıntı yaşadım haftasonu. çok fazla kaçırmadım ama 1 parça börek yok şu yok bu derken ekleniyor üst üsteGünaydın arkadaşlar,
Diyet açısından berbat bi haftasonundan sonra nihayet Pazartesi oldu.
Cumartesi Pazar davetli olduğumuz yemekler ve bi 5 çayı vardı. Ve ben diyeti bi kenara koydum.
Umarım hafta içi toparlarım.
Bu Çarşamba yeni diyetisyenimle görüşiciiiim. Umarım kendime gelirim.
Bugünkü menüm şöyle:
Uyanınca :2 bardak su
Kahvaltı: Sucuklu yumurta, 2 zeytin, 1,5 dilim ekmek
Öğle: Et sote, Salata ve 1 kepçe çorba
Ara: 1 meyve
Ara:3 kuru erik
Akşam: Mercimek çorbası, Pırasa sote, 3 kaşık yoğurt.
aminnn o zaman darısı bana olsun canımm şimdiden 2016 ya çalışıyorum bu sefer oldu oldu olmadı pes ediyorum gerçektenEvet canımmm, 2.5 sene cebelleştim valla. Sınavlar, mülakatlar en sonunda oldu.
İnşallah sen de en yakın zamanda yerleşirsin. Bu süreç çok zor, hatırladıkça tüylerim diken diken oluyo
Allah kurtarsın seni de.
Allah kabul etsin canım.bu gün niyetliyim kızlar
akşama
1 tabak yeşil mercimek çorba
3 kaşık ıspanak
3 kaşık patates yemeği yicem :)
Amin canımmmAllah kabul etsin canım.
Olsun inşallah canım. Başbakanlıktayım ben canım.aminnn o zaman darısı bana olsun canımm şimdiden 2016 ya çalışıyorum bu sefer oldu oldu olmadı pes ediyorum gerçektennerede memurdun canım
amann Allahım bunları görünce ben ne az yemek yiyormuşum dedim kendi kendimeSelamlar kızlar,
Yarın diyetisyenmle buluşacaktım ya hani, onu iptal ettim.
Yarın araba eşimde olucak ve hastanenin yeri çok ters. Üstelik işlerim çok birikti, bir de haftaya hep şehir dışında olacağım, onların ön hazırlığını da yapmadım. Onun için iptal ettim.
Burada yeni doğum yapmış yeni bir katılımcı vardı, ona örnek olsun diye diyet listemi de verecektim.
Ama fikir olsun diye, Şubat başında gittiğim diyetisyenimin verdiği listeyi gönderiyorum.
Bu liste ortalama 1300-1400 kalorilik. Ben de çok işe yaramıştı. Tamı tamına uyunca veriliyor gerçekten.
ZAYIFLAMADA TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ
ÖRNEK BESLENME LİSTESİ
SABAH KALKINCA: (7,30) 1 bardak su+1 dilim anans+1 bardak su
SABAH (_9,00_)
1(30gr) kibrit kutusu beyaz peynir -3 yk lor
1 adet haşlanmış yumurta
1 tam ceviz içi/10 adet badem – fındık
1(25gr)_ ince dilim kepekli/çavdarlı/ytulaflı/tam tahıllı ekmek
Söğüş domates/ salatalık veya biber serbest(yağsz,tuzusz)
Maydanoz-tere-roka gibi yeşillikler mecburi(yağsız,tuzsuz)
Şekersiz açık çay
ÖĞLE(_12,30_)
_4(120gr) köfte kadar et veya tavuk veya balık
2_ ince dilim çavdarlı ekmek
3 y.k yoğurt
Yağsız salata (serbest)(limon_)
İKİNDİ(_15.00_)
1 porsiyon meyve
İKİNDİ(_17.00_)
½ paket diyet biskuvi
beyaz çay
AKŞAM(_19,00 )
1 orta boy kepçe çroba
8_ yemek kaşığı dolusu susuz sebze yemeği
_1__ ince dilim ekmek
_1_ su bardağı yoğurt
Yağsız salata (serbest)
GECE( 20,30
2 porsiyon meyve
İlk 2-3 hafta uygulayınca, 63lerden 59'lara düştüm bununla. Boyum 170. Emzirmiyorum şu anda. Ve gün boyu oturuyorum.
İlk haftalar spor yapamamıştım, sonra öğle aralarında yürüyüş yada ip atlama yaptım. Günde 3 litre suyu da ihmal etmeyin.
Yatmadan 1.5-2 saat öncesinden yemek yemeyi kesiyorsunuz. Bu nedenle, ben 2. haftadan sonra en sondaki meyveleri yemiyordum. Çünkü erken yatıyoruz biz. :)
Genel kural: ana öğünler arasında 4-5 saat bırakmak, ara öğünleri de 1,5 saat aç kaldıktan sonra yapmak.
Kahvaltımı 9 da yapıp öğle yemeğimi de 12:30 gibi yaptığımdan, diyetisyenim ikisi arasına ara öğün koymadı.
Ama öğle yemeğini 12:30'ta yiyip akşam yemeğini de 18:30'da yiyebildiğimden, ikisinin arasına iki ara öğün koydu.
Gün içinde 4 köfte büyüklüğünde et ve 8 yemek kaşığı sebzeyi yiyeceksiniz. Bunu ister, öğlen 4 köfte akşam 8 kaşık sebzxe şeklinde ayarlayın, isterseniz de öğlen 2 köfte kadar tavuk yanına 3 kaşık sebze akşam da üstünü tamamlayacak şekilde ayarlayın, farketmez. Yağ yakımında, meyve tüketimi çok önemli. Diyetisyenim ihmal etmememi söylemişti.
Meyveler ortalama büyüklükte olacak. 2 mandalina=1 orta boy elma= 1 greyfurt= 1 kivi=1 portakal= Çeyrek nar şeklinde birer porsiyonu ayarlayabilirsiniz
Faydalı olması dileğiyle. Görüşmek üzere.
Tsk ederiz unutmadn :)amann Allahım bunları görünce ben ne az yemek yiyormuşum dedim kendi kendime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?