Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Meyveli musli aliyorum ben ama sadesinide yiyorum o zaman icine biraz kuru kayisi kuru uzum koyup yiyorum birbardak laktozsuz sut ile yiyorum cok duyuyorum cevreden yiyemiyorum diyenleri ama bilmem ben seviyorum
Anladim afiyet olsun. Severek yemeniz cok guzel. Hem saglikli hem yediginizden zevk aliyorsunuz . Ben hic hoslanmadim tadindan oyle olunca yiyemiyorum malesef. Bir de sizin yaptiginiz gibi deneyeyim bakalim yarin kuru meyveyle. Tesekkurler

Bir de kizlar su icmeyi unutaniniz veya zoraki iceniniz ve erteleyeniniz varsa ve telefonu akilli telefonsa su icmeyi hatirlatan uygulamalar var. Tavsiye ederim. Boyunuzu kilonuzu giriyorsunuz bilgilerine gun icinde ne kadar su icmeniz gerektigini hesapliyor. Ve belirli araliklarla bildirim cubugunda su icmenizi hatirlatan bildirimler veriyor. Anlatamadim galiba ama anlatamadigim kisimlari sorarsaniz daha iyi anlatmaya calisirim

sporun harika canım tebrikler. ben menulerinizi nasıl yorumlasam bilemedim. bence daha sağlıklı bedeni besleyen şeyler tuketseniz daha iyi. misal müsli nin bir besin değeri yok ona kezza krep içinde yanı şeyi söyleyeceğim besin değeri yuksek gıdalar tuketirsek hem diyetinize hem sağlıgınıza deger. bunlar dışında kalori olarak değerlendirecek olursam da kalori açısında iyi bir menuye benziyor. bol eksiler dilerim

ALINTIDIR:

Sağlıklı beslenme yeterli ve dengeli beslenmedir.Vücudumuzu oluşturan hücrelerin düzenli ve dengeli çalışması için besin öğelerinden yani yağlar, karbonhidratlar, proteinler, vitaminler ve minerallerden yeterli miktarda almalıyız. Vücudumuzun tüm besin maddelerine ihtiyacı vardır. Tek taraflı beslenmek yani sadece protein veya karbonhidratla beslenmek yanlıştır. Dengeli beslenerek vitaminler, mineraller ve lifler gibi önemli besin maddelerinden de almış oluruz.

Yeterli ve Dengeli Beslenme Nedir?

YETERLİ VE DENGELİ BESLENME SAĞLIĞIN TEMELDİR.

Beslenme açlık duygusunu bastırmak, karın doyurmak ya da canının çektiği şeyleri yemek içmek değildir.

Beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır.

Besin öğeleri vücudun gereksinmesi düzeyinde alınamadığında YETERSİZ BESLENME oluşur.

İnsanın yaşamı için 50’ ye yakın besin öğesine gereksinimi vardır. İnsanın, sağlıklı büyüme ve gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için bu öğelerin her birinden günlük ne kadar alınması gerektiği belirlenmiştir.

Bu öğelerin herhangi biri alınmadığında,
gereğinden az ya da çok alındığında,
büyüme ve gelişme engellenir, sağlık bozulur.

Gereğinden fazla besin tüketilirse, çok alınan bazı öğeler vücutta yağ olarak depolandığından sağlık için zararlı olur. Bu duruma Dengesiz Beslenme denir.

Dengesiz beslenmenin önlenmesinde beslenme eğitimi ile sağlıklı beslenme bilincinin kazandırılması büyük bir önem taşır.

Yeterli ve Dengeli Beslenen Kişiler
  • Sağlam ve sağlıklı bir görünüştedir.
  • Hareketli ve esnek bir bedene,
  • Muntazam bir cilde, canlı ve parlak saçlara ve gözlere,
  • Kuvvetli, gelişimi normal kaslara,
  • Çalışmaya istekli kişiliğe,
  • Boy uzunluğuna uygun vücut ağırlığına,
  • Normal zihinsel gelişme,
  • Sık sık hasta olmayan bir yapıya sahiptir.
Yetersiz ve Dengesiz Beslenenler ise;
  • Hareketleri ağır ve isteksiz
  • Sağlıksız genel görünüşte (aşırı zayıf veya şişman)
  • Pürüzlü, kuru, sağlıksız cilt yapısına,
  • Şişman veya zayıf vücut yapısına,
  • Sıksık baş ağrısından şikayet eden
  • İştahsız, yorgun, isteksiz bir yapıya sahiptir.

AKŞAM menunude görsem daha iyi yorumlarım cnm. sabah yediklerinde keşke yumurta, zeytinde olsaydı. ayrıca yine nacizane tavsiyem mevsiminde olmayan giç bir sebzeyi tuketmemen yönunde olacak. sağlıklı beslenme açısından baktığımda.
akşam dengeli ve sağlıklı beslenmenı umud ederim. bol eksilerle şifa olsun

Aksam ne yiyecegimi su an bilmiyorum canim ondan yazmadim. Yedikten sonra yazacagim. Mevsimi disinda sebzeden kastin domates salatalik sanirim. Mevsimi gelmedi mi ki daha? Gayet lezzetliler yaz domatesi salataligi gibi. Kışta çıkan tatsiz kokusuz turden degiller

mevsimi değil tatlım sera urunleri. lezzetli olsunlar diye çeşitli iğneler yapılıyor farketmiyorsun o yuzden. ben sera cenneti alanya da yaşıyorum ama seradan urun yemeyi hayat görüşüm olarak hiç benimsemedim tercih senin dediğim gibi sadece öneride bulunurum zorlama maksadım yok. akşama harika bir menu bekliyorum senden

Buna katiliyorum bnce cokta mntikli zaten bir sure sonra alisknlik oluyorrr

Tamam canim yemeyim o zaman yaza kadar. Zorlamayla olmaz zaten bu isler senin de zorladigini dusunmuyorum
Bakalim ben de bekliyorum kendimden

****14.TAKIM HAFTALIK HEDEF LİSTESİ****

Gulsum462 65,6 / 2 hafat izinli
Nurgul_85 51 /50
Akrepimm 69/
MasalKusu 97,6 /
Suzibazi 57,0 /
rengarenknesli 75,8/ 75,5

yeni kızlar
deren ada 60,7 /59,7
aycanhakan 72,0 /

nhtylz 89,5/
kitap asıgı: 68 / 67

eksik hedefleri bu gun tamamlayalım meleklerim yola devam etmek için kendimize bir hedef koymak başarı getirecektir

kızlarr nasılsınız bakalım tam gaz devam
jilian abs 6. gün tamamdır
kahvaltı
2 dilim tb ekmek karışık tost
1 domates
1 dilim peynir

öğlen
2 tane burçak
1 fincan nescafe

ara
bi bardak çay
1 tane halley

ara
bir fincan salep

akşam
yoğurtlu çorba

Beni yine yazmamissin canim ya hedefim 89

Nasil dayaniyosun bu kadar az yemekle bravo valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…