Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Hücresel beslenme ile kilo kontrolü
Özgür Kuru 27 Haziran 2012 Genel Yorum Yok

Hepimiz hayatımız boyunca en az bir kez diyet yapmış veya çevremizde yapan birileri mutlaka olmuştur. Ve her diyet yapan kişi mutlaka sonuç almıştır ama ya sonrası? İşte diyetlerin ve kilo kontrol programlarının en kritik noktası budur. İnsanların kilo ile ilgili problemleri sağlıksız ve düzensiz beslenme başta olmak üzere düzensiz uyku, uzun süre hareketsiz kalma gibi sorunlardan kaynaklanır.

Bir diyet programını tamamladıktan sonra tekrar kilo almamızın nedenleri ise bire bir diyet programınızla ilgilidir. Diyet programları sırasında vücudunuz normal hayatınızda tükettiğiniz yiyeceklerden daha az tüketir. Bu durumun sonucu hücresel olarak yetersiz beslenme olarak karşımıza çıkar. Bunun sebebi tükettiğiniz yiyecek miktarlarında ciddi bir azalmaya gittiğiniz zaman hücreleriniz otomatik olarak kendisini savunmaya alır ve programı bıraktığınızda tekrar aç kalmamak için daha hızlı depolama yapmaya başlar. Bu durumda verilen kiloların geri alınması olarak sonuçlanır. Bu durumu geciktirmenin temel bir kaç kuralı ve yöntemi vardır.

1. Kilo kontrol programını bıraktığınızda kilo alırsınız: Bu değişmez bir kuraldır. Çünkü normal düzeniniz sağlıklı ve doğru olsaydı zaten kilo problemleri yaşamazdınız.

2. Hücresel Beslenme: Klasik diyet programlarında (20gr peynir, 3 zeytin vb türevleri) hücreler yeteri kadar beslenemezler. Bu da programı bıraktığınızda daha hızlı kilo almanıza neden olur. Kilo kontrolün en önemli noktası hücrelerin yeterli beslenmesidir. Midenizdeki yerin tükenmesi değil

3. Sağlıklı kalori kontrol: Bedenimiz gün içerisinde belli bir miktar kalori yakar. Bu kişiden kişiye değişir. Temel kural ortalama yakılan kalorinin altında beslendiğinizde kilo verir, üstüne çıkarsanız kilo alırsınız. Fakat düşük kalori almak uğruna hücrelerinizi aç bırakamazsınız. Çünkü hücreler beslenemezse sağlıklı bir bedene sahip olamazsınız.

4. Egzersiz: Ne yaparsanız yapın, ne tarz ürünler ve diyet programları uygularsanız uygulayın EGZERSİZ olmazsa olmazdır. Çünkü kas ve eklemlerinizin yeterli besinlerin yanı sıra harekete ihtiyaçları vardır. Unutmayın kullanılmayan organlar zayıflar.

kızlar bu listeyi alıntılayarak devam edicez. En son liste bildirimi alıntılanacak ve böylece dolarak devam edicek liste. herkes kendi adının kısmını dolduracak. alıntı yaptıktan sonra mesajın baş ve sondaki QUOTE yazısı ve parantez işaretlerini silip içeri doldurup o şekilde paylaşalım. Değilse mesaj alıntı şeklinde kalıyor.

**NİSAN 408. ETAP
Listesi**

rengarenknesli 75,8***********> 75,5
Nurgul_85 50 ***********>49 ( en kotu 49.5)
Akrepimm 67.4 ***********>

MasalKusu 97,6 ***********>95,6

yeni kızlar haftaya listedesiniz

deren ada 60,1 ***********>
aycanhakan 72,0 ***********>

nhtylz 89,5 ***********>

kitap_asigi 66.4 ***********>65.6

katrem 75.9 ***********>
isterseninanma 65 ***********>

GELSİN BAKALIM YENİ HEDEFLER

@isterseninanma geçmişte kalır atlarsın diye özellikle adına alıntıladım lütfen sende oku olurmu

CUMA ZAYIFLAMA YARIŞMASI 407. ETAP SONUÇ LİSTELERİ
27 MART-3 Nisan 2015

TAKIM DERECELERİ

YARIŞMA BİRİNCİSİ ----------------- 14. TAKIM 1,07

YARIŞMA İKİNCİSİ------------------ 7. TAKIM 0,52

YARIŞMA ÜÇÜNCÜSÜ------------ 2. TAKIM 0,481

BİREYSEL DERECELER

YARIŞMA BİRİNCİSİ------losefar------2.TAKIM----3,54

YARIŞMA İKİNCİSİ--------naz------7.TAKIM-------3

YARIŞMA ÜÇÜNCÜSÜ---erenece---9.TAKIM---2,49

tebrik ederim tekrar meleklerim hep beraber başaracağız ben dahada eminim artık

**NİSAN 408. ETAP
Listesi**

aycanhakan 72,0 ***********>

nhtylz 89,5 ***********>89

katrem 75.9 ***********>

Internet paketimin yenilenmesini bekleyemedim sworkit uygulamasini indirdim. Guzel bir uygulama gercekten sevdim. Bazi uygulamalarda oturum acip internet uzerinden kullanmak gerekiyor. Tabi malum benimki kisitli biraz. Bunun internet kapaliyken de kullanabiliyor olmasina cok sevindim. Kim tavsiye etti hatirlamiyorum su an ama tesekkur ederimm kendisine

**NİSAN 408. ETAP
Listesi**

aycanhakan 72,0 ***********>71.5

nhtylz 89,5 ***********>89

katrem 75.9 ***********>

Bugunku menum

SABAH
Omlet
Yarim dilim beyaz peynir
Yarim dilim kasar peynir
5 zeytin
Bir dilim kepek ekmeginin uzerine bir tatli kasigi cilek receli

ÖĞLE
Bir kase zeytinyagli barbunya

AKŞAM
2 servus kasigi patlican oturtma
1 kucuk kase makarna
Az salata
Bir bardak ayran

Spor
Yok

Su
2 litre

Sabah
3 4 parca peynir
7 zeytin
Domates
Salatalik
Sekersiz cay
Yumurtadan gina geldigi icin yumurta yemek istemedim zaten birbirimizden pek hoslandigimiz soylenemez. Yillarca yemesem aramam

Ara
Sutlu sekersiz turk kahvesi
2 parca bitter cikolata

Aksam
Bir tabak kisir
Marul, yesillik
Sekersiz cay

Su 2 litre
Sporumu gece yapacagim. Yesil cayimi da spordan yarim saat once icecegim. Yag yakimini artiriyormus.

Gece de yogurt kürümü yiyecegim.

çok geç geldim kusura bakmayın ama geldim
menüm
kahvaltı
2 dilim kepwk ekmek
1 yumurta omlet tereyağda
7 zeytin
1 avuç kadar tulum peyniri
domates salatalık
çay

öğlen yemedim 1 de çıktım gezmeye eve 6 da geldim

akşam
1 tabak tavuk haşlama
1 kase yoğurt

1 maden suyu içtim
1 de karamın 4 te 1 ini yedim

Günaydın kızlar.Dün için özür dilerim ya dönünce uyuyakalmışım . spor yapacaktım oda kaldı.
KAHVALTI
2 yumurta
1 dilim tarcinli ananas
Sekersiz cay
1fincan yeşil cay
ÖĞLEN
yarım tavuk tantuni
ayran
AraÖğün
4 hurma
yarım çay bardağı kadar yaban mersini

akşam yemeği olarak yiyemedim zaten öğlen gruba uyum sağlamak zorunda kaldığım için tantuni yedim çok küçüktü dürüm onunda yarısını yedim ama yedim işte gün içerisinde ara öğün olarak yazdıklarımı yedim.3 litre suyumu içtim.Yeşil çay içmiştim bir bardak.Bir saat yürüyüş yaptım.Çok yoğum bir gündü gelince uyuyakalmışım oyüzden ne menümü yazabildim nede planladığım sporu yapabildim ama bugün aynen devam.

Günaydın kızlar mutlu pazarlar dün işyerinde çok yoğundum internete girmedim dünkü menüm
Kahvaltı
1 dilim ıspanaklı börek
1 haşlanmış Yumurta
1 tabak bol limonlu roka nane dereotu maydanoz

Ara
2 kuru kayısı
1 kuru üzüm
Yarım ceviz
1 fincan tarçınlı yeşil çay

Öğle Yemeği
2 kaşık bulgur pilavı
2 küçük köfte 1 dilim havuç (yemeğin sonuna yetişmişim köftesi ve havucuyla yetindim)
2 kaşık yoğurt
1 küçük parça karnabahar (kızarmış olduğu için 1 parça yedim)

Akşam yemeği
1 sandviç (çok tahıllı ekmek içerisine kaşar salam)
1 küçük h.cevizli gofret
2 adet ikram bisküvi
1 litre su yarısı karbonatlı
dün evlilik yıldönümümüzdü ve niyetimiz yemeğe çıkmaktı aslında fakat bikaç aksilik olunca böyle oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…