Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Herkese hayırlı ve bol eksili bir hafta diliyorum

Benim maalesef tadilat hala bitmedi hatta cumartesi gelen usta yalap şap iş yapmış o yüzden bugün yapılması planlanan Fayanslar yarına kaldı
Yinede canımı sıkmıyorum sonuçta bir gün geç bitsin yeterki güzel olsun
Dün ustalar çalışmadı pis işlerin çoğuda bittiği için biraz evime gelip temizlik yaptım bütün tozlar diğer odalarada gitmesin diye
İki gecedir Annemin evinde kaldığımız için giremedim burayada

Hazır evime gelmişken ( Ustaları getiren abi sıva için bu kez başka usta getirmeye gitti ) sizlerede bakayım dedim

Bildirimler yapılmış ne güzel ( ben cuma sabittim ama şu an ne alemdeyim bilmiyorum acıkcası Çarşamba inşallah biter herşeyde bende kendimi tekrar beslenmeye odaklarım malum yemek düzenide kalmadı ustalara koşturmaktan )

Gecmise bakmadin ben dunku menumu yazayim hemen

Sabah
Yagsiz omlet
5 zeytin
Domates
1k.k peynir
1 dilim tam bugdy ekmek

Ara
1 bardak sut

Aksam uzeri

Lght cola
Ve kfc yedim

Spor.. yok
Su..2,5 litre

kızlar gunaydın
yeni ofiste duzen kuruyoz bilgisayarı yeni bağladım ama hala iş çok bu gun çok ugrayamam beni merak etmeyin.
toz içinde alerjimde depreştı tıksırmaya başladım :))
Kizlar bu yumurtanin yerine yiyebilecegim baska bir sey yok mu ya?
kuzum yumurta yerine
ya 1 muz tarçınla+ 5 ceviz
yada
1 kivi+yarım elma tarçınla+5 ceviz
yada
ananas 1 dilim tarçınla+5 ceviz
ceviz yerine çiğ badem yada fıstık tercih edebilirsin
sevgiyle kalın

cecom bende taşındığımız ofiste bi yandan tadilat biyandan yerleşmeye uğraşıcam 1 hafta. mutfak dolapları hala gelmedi wc kapısı mobilyalar bu gun geldi koli boşaltıyoz sanada kolay gelsin tatlım

Sevgili kaptancim ve takim arkadaslarim gunaydin 2 gun gelemedim hepinizden cokbozur dilerim en kisa musait zamanda sebeplerini anlatirim size... telafi ederim bugun icin....
tamam kuzum umarım önemli bişi yoktur bende yerleşmeden kaynaklı az aksatcam sizi ama elden geldiğince buralardayım

Günaydın kızlar. Ben yine düştüm yollara zorunlu sabah koşusunuda yapmış oldum :)hepimize güzel birgün, enerjik bir hafta olsun inşallah. Menumu aksam toplu yazacağım için kahvaltı menumu yazmadım.
evet öyle yap tatlım toplu yazarsan verimli olur. ne iş yapıyorsun ciden merak ettim. geçmişi bırak sanırım alıntılarıda cevaplayamacak kadar yoğunsun anlaşılan. allah cümlemize kolaylık versin

cecom bende taşındığımız ofiste bi yandan tadilat biyandan yerleşmeye uğraşıcam 1 hafta. mutfak dolapları hala gelmedi wc kapısı mobilyalar bu gun geldi koli boşaltıyoz sanada kolay gelsin tatlım

SAğ olasın canım sanada kolay gelsin
Dün hazır ustalar çalışmazken evime gelip biraz temizlik yaptım üsttende olsa ( pis işler bitti sayılır bir tek çarşamba kapılarım değişecek ) Tabi asıl temizlik herşey bitince ama en azından öbür taraflara pislik gitmesin diye biraz yaptım
Benimde Banyo dolabı ve duşakabin kalacak sadece hatta banyo dolabımıda beğendim Koçtaşdan eşim mağazada bulamazsa artık internetten siparişini veririz nasılsa bir sorun olunca mağazaya iade edilebiliyor
Duşakabin içinde sanırım çarşamba gelip ölçü alırlar çünkü fayanslar döşenmeden siparişi verilemiyor duşara göre yapılacağı için

Dikkat etmeye çalışıyorum beslenmeye ama tabi evdeki eski rahatım yok ustalar olunca ( fazlada su içemiyorum komşuya sık sık lavaboya gitmiyeyim diye Annemin ev bir sokak öte olsa bile günde elli kere bayır çıkıp lavaboya gitmek işime gelmiyor İnşallah çarşambadan sonra evimizde kalırımda bende daha sıkı düzenime döner sporumuda yaparım yine )

Tamam kaptanim tesekkur ederim.

Kolay gelsin bu arada herkese, herkesin isi basindan askin

genel olarak menun guzel cnm. sadece patates glisemik indeksi yuksek olduğundan insuluni zıplatır buda kilo verirken en azından istemediğimiz bişidir. bana göre patates yerine doyuncaya kadar köfte yemen daha iyi. ıspanaktaki bazi vitaminleri yogurt tölere ettiği için ıspanakla yogurt tuketmemende daha mantıklı olacak. afiyet olsun kuzum

Slm kızlar mutlu haftalar herkes bayağı başlamış haftaya hepinize kolay gelsin
Bizde dün evi ilaçladık nerden sardıysa mutfakta böceklenme oldu canıma yetti açtığım her dolaptan çıkmaya başladı dün evi ilaçladık annemde kaldık benim işimde bugün başlıyor herşeyi yıkayarak yerlerine yerleştirmek düşüncesi bile yoruyor Allah'ım yardım et

tatlım kesin kimyasal bi ilaç kullandın tahminime göre. kimyasal ilaçlar çok zararlı sağlık açısından. böcekler için en iyi doğal kovucu ilaç dolap altlarına filan kahve telvesi serpiştirmek. arada dolapları ev sirkesi ile temizlemek silmek. karıncalar içinde limon suyu kullanılabilir

hangi diyeti yaparsak yapalım bunları mutlaka bilelim kızlar
alıntıdır: http://mutlulukdiyeti.net/melatonin-ve-leptin-hormonu-kardesligi.html

Melatonin ve Leptin Hormonu Kardeşliği ile Zayıflayın ve Yenilenin!

Günümüzdeki modern yaşam zihin-beden-ruh uyumunu bir yana itiyor ve insanları esir alıyor. Uyumsuzluk en çok beslenmede öne çıkıyor,çünkü iş ve modern yaşamın öncelikleri sağlıklı beslenme koşullarını ortadan kaldırıyor.Örneğin geç saatte yemek yemek, bence modern yaşam sayesinde sağlıksız bir yeme alışkanlığı olarak ortaya çıkıyor.Sadece geç saatlerde yemek yemek mi sağlıksız olan?Öğün aralarını kısa tutmak ve öğün aralarında abur cubur atıştırmak, nişasta şurubu ile hazırlanmış gıdaları tüketmek, hareketsiz bir yaşam sürmek de maalesef negatiflikleri modern yaşamın.

Sağlıksız beslenme sonucu sürekli aç dolaşan ve açlığını bastırmaya çalışarak ha bire bir şeyler yiyerek sürekli insülin salgılayan bireylere dönüştük vesselam.Bir kaç bilinçli insanın dışında hepimiz birer insülin bombalarıyız artık. İnsülin sinsi bir katil.Yavaş yavaş organlarımızı etkileyerek şeker,tansiyon ve daha birçok dejeneratif hastalıklara yol açıp yaşamın kalitesini düşürüp,yaşlılığımızda bizi başkalarına muhtaç bireyler haline getiriyor.

İnsülin hormonunun düşmanı olan Leptin hormonunu kaçımız biliyoruz?Hem yağları yakan hem tokluk duygumuzu oluşturarak açlığımızı bastırma, doyduğumuzu beynimize iletme gibi çok önemli görevleri olan Leptin hormonu ancak 4-5 saatlik uzun öğün aralarında devreye giriyor. Leptin, 4-5 saat içinde bir şey yenmediği takdirde depo edilmiş olan yağları yakarak enerji ihtiyacımızı karşılıyor. Uzun öğün aralarında yağ yakan Leptin Hormonu en çok gece saat 02 ile 05 arasında salgılanıyor. Akşam yemeklerimizi geç saatlerde yemezsek , gece yarısı leptin hormonumuz en yüksek düzeyde salgılanır.İnsülin hormonumuz yerine Leptin hormonumuzun salgılanmasına izin verirsek rahat ve derin bir uyku uyuruz.

Diğer faydalı bir hormonumuz ise yenilenme hormonumuz Melatonin hormonu.Her derde deva olan ve bağışıklık sistemimizi güçlendiren bu hormon gece saat 23′le 05 saatleri arasında tam bir karanlık ortamda salgılanıyormuş.Saat 23′te bu hormonun salgılanması ve ve etkili olabilmesi için akşam yemeğimizi en geç altıda yememiz gerektiği sonucu çıkıyor ortaya.

Canan Karatay hocamızın diyetini tam 8 aydır uyguluyorum. Günde iki ana bir ara öğünle besleniyorum.Sabah güçlü bir Karatay kahvaltısı,4-5 saatlik aradan sonra öğlen yine Karatay mutfağı kurallarına göre hazırlanmış bir öğle yemeğimi yiyorum.Akşam saat 16′da kuruyemiş ve sucuklu ceviz vb. doğal tatlılarla alınan çay ile yaptığım bir ara öğünden sonra su ya da bitki çayı dışında hiçbir şey yemiyorum.Günde 6-8 bardak su ve her öğün sonrasında rezene-anason karışımı ruh toniği’mi içiyorum.Kilo fazlalığı olan biri değildim.Kas kaybı yerine özellikle karın bölgemde yağ kaybım devam ediyor. Ayrıca ayakkabı numaram bir numara küçüldü.
Sabah kahvaltıdan önce 30 dk. yoga-streching,akşam yatmadan önce tempolu 30 dk yürüyüş yapıyorum. Negatife karşı pozitifi seçme alışkanlığını davranış biçimine dönüştürmüş biri olarak kendimi Leptin-Melatonin hormonlarımın kardeşliğine emanet ederek Mutluluk Diyeti’mi mutlu ve mesut sürdürüyorum.

alıntıdır: http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/17705862.asp
Bildiğiniz bütün diyetleri unutun

Son 15 yıldır her gün bir yenisini duyduğumuz yo-yo diyetler, azar azar sık sık yiyin tavsiyeleri, her sağlık programında başka bir beslenme önerisi karşımıza çıkıyor. Yine de tüm dünyayı etkisi altına alan obeziteyi ve yayılma hızını durdurmak şöyle dursun aksine git gide daha vahim bir boyuta ulaştığını görüyoruz. İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay yurtdışından kopyalanıp Türk hastalara önerilen diyetlerin kalıcı olarak kilo vermede etkili olmadığını ve sık sık yemenin uzun vadede insülin direnci oluşturduğunu söylüyor. Hayy Kitap'tan çıkan Karatay Diyeti kitabında da sağlıklı beslenme konusunda tavsiyeler veren Prof. Dr. Karatay beslenme hakkında doğru bilinen yanlışları anlattı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…