- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #109.721
hangi diyeti yaparsak yapalım bunları mutlaka bilelim kızlar
alıntıdır: http://mutlulukdiyeti.net/melatonin-ve-leptin-hormonu-kardesligi.html
Melatonin ve Leptin Hormonu Kardeşliği ile Zayıflayın ve Yenilenin!
Günümüzdeki modern yaşam zihin-beden-ruh uyumunu bir yana itiyor ve insanları esir alıyor. Uyumsuzluk en çok beslenmede öne çıkıyor,çünkü iş ve modern yaşamın öncelikleri sağlıklı beslenme koşullarını ortadan kaldırıyor.Örneğin geç saatte yemek yemek, bence modern yaşam sayesinde sağlıksız bir yeme alışkanlığı olarak ortaya çıkıyor.Sadece geç saatlerde yemek yemek mi sağlıksız olan?Öğün aralarını kısa tutmak ve öğün aralarında abur cubur atıştırmak, nişasta şurubu ile hazırlanmış gıdaları tüketmek, hareketsiz bir yaşam sürmek de maalesef negatiflikleri modern yaşamın.
Sağlıksız beslenme sonucu sürekli aç dolaşan ve açlığını bastırmaya çalışarak ha bire bir şeyler yiyerek sürekli insülin salgılayan bireylere dönüştük vesselam.Bir kaç bilinçli insanın dışında hepimiz birer insülin bombalarıyız artık. İnsülin sinsi bir katil.Yavaş yavaş organlarımızı etkileyerek şeker,tansiyon ve daha birçok dejeneratif hastalıklara yol açıp yaşamın kalitesini düşürüp,yaşlılığımızda bizi başkalarına muhtaç bireyler haline getiriyor.
İnsülin hormonunun düşmanı olan Leptin hormonunu kaçımız biliyoruz?Hem yağları yakan hem tokluk duygumuzu oluşturarak açlığımızı bastırma, doyduğumuzu beynimize iletme gibi çok önemli görevleri olan Leptin hormonu ancak 4-5 saatlik uzun öğün aralarında devreye giriyor. Leptin, 4-5 saat içinde bir şey yenmediği takdirde depo edilmiş olan yağları yakarak enerji ihtiyacımızı karşılıyor. Uzun öğün aralarında yağ yakan Leptin Hormonu en çok gece saat 02 ile 05 arasında salgılanıyor. Akşam yemeklerimizi geç saatlerde yemezsek , gece yarısı leptin hormonumuz en yüksek düzeyde salgılanır.İnsülin hormonumuz yerine Leptin hormonumuzun salgılanmasına izin verirsek rahat ve derin bir uyku uyuruz.
Diğer faydalı bir hormonumuz ise yenilenme hormonumuz Melatonin hormonu.Her derde deva olan ve bağışıklık sistemimizi güçlendiren bu hormon gece saat 23′le 05 saatleri arasında tam bir karanlık ortamda salgılanıyormuş.Saat 23′te bu hormonun salgılanması ve ve etkili olabilmesi için akşam yemeğimizi en geç altıda yememiz gerektiği sonucu çıkıyor ortaya.
Canan Karatay hocamızın diyetini tam 8 aydır uyguluyorum. Günde iki ana bir ara öğünle besleniyorum.Sabah güçlü bir Karatay kahvaltısı,4-5 saatlik aradan sonra öğlen yine Karatay mutfağı kurallarına göre hazırlanmış bir öğle yemeğimi yiyorum.Akşam saat 16′da kuruyemiş ve sucuklu ceviz vb. doğal tatlılarla alınan çay ile yaptığım bir ara öğünden sonra su ya da bitki çayı dışında hiçbir şey yemiyorum.Günde 6-8 bardak su ve her öğün sonrasında rezene-anason karışımı ruh toniği’mi içiyorum.Kilo fazlalığı olan biri değildim.Kas kaybı yerine özellikle karın bölgemde yağ kaybım devam ediyor. Ayrıca ayakkabı numaram bir numara küçüldü.
Sabah kahvaltıdan önce 30 dk. yoga-streching,akşam yatmadan önce tempolu 30 dk yürüyüş yapıyorum. Negatife karşı pozitifi seçme alışkanlığını davranış biçimine dönüştürmüş biri olarak kendimi Leptin-Melatonin hormonlarımın kardeşliğine emanet ederek Mutluluk Diyeti’mi mutlu ve mesut sürdürüyorum.
alıntıdır: http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/17705862.asp
Bildiğiniz bütün diyetleri unutun
Son 15 yıldır her gün bir yenisini duyduğumuz yo-yo diyetler, azar azar sık sık yiyin tavsiyeleri, her sağlık programında başka bir beslenme önerisi karşımıza çıkıyor. Yine de tüm dünyayı etkisi altına alan obeziteyi ve yayılma hızını durdurmak şöyle dursun aksine git gide daha vahim bir boyuta ulaştığını görüyoruz. İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay yurtdışından kopyalanıp Türk hastalara önerilen diyetlerin kalıcı olarak kilo vermede etkili olmadığını ve sık sık yemenin uzun vadede insülin direnci oluşturduğunu söylüyor. Hayy Kitap'tan çıkan Karatay Diyeti kitabında da sağlıklı beslenme konusunda tavsiyeler veren Prof. Dr. Karatay beslenme hakkında doğru bilinen yanlışları anlattı...
ooo gözün aydın tebrik ederim azminle 38 olacaksın bence yakındahafta sonu kaçamak yapıp memlekete gittik ben gezmekten pek uğrayamadım :) ama çok şükür diyet harikakendime yeni bir üst aldım 40 beden oldu ve çok mutlu oldum
deryam hoşgeldin.sağol neslimmm
hoşbuldum balım kaymağımmmmooo gözün aydın tebrik ederim azminle 38 olacaksın bence yakında
deryam hoşgeldin.
ohh zumbada yapilmis guzel pazar menusu. Yesillik bolsa bisey olmamistir. Aslinda kacamaklarin olcusunun 3 kati cig sebze yenirse tolere ediyor bilgin olsun
Slm kızlar mutlu haftalar herkes bayağı başlamış haftaya hepinize kolay gelsin
Bizde dün evi ilaçladık nerden sardıysa mutfakta böceklenme oldu canıma yetti açtığım her dolaptan çıkmaya başladı dün evi ilaçladık annemde kaldık benim işimde bugün başlıyor herşeyi yıkayarak yerlerine yerleştirmek düşüncesi bile yoruyor Allah'ım yardım et
Canim tamamen kesmesen de biraz azaltmanda fayda var bence. Selulit yapiyormus cunku.kizlar ben de menumu paylasayim
SABAH
kasar bir kac tane de sucukla kepekli tost
ARA
2 bardak sekersiz nescafe
OGLE
bir tabak makarna
bir kac parca kucuk tavuk
kucuk seftalili meyvesuyu
Makarna beni tikadi aksam yemek yemeyi dusunmuyorum
spor: 50 dakika zumba
su: yatana kadar iki litreyi bulur
Bir de ben cok ikisi bir arada nescafe tüketiyorum gunde en az iki bardak sizce kesmeli miyim?
Ay aman fazla abartmayayim o zamannCanim tamamen kesmesen de biraz azaltmanda fayda var bence. Selulit yapiyormus cunku.
afiyet olsun canım.Pilatesi video ilemi yapıyorsun.Ben pilates ekipmanlarını aldım ama henüz kullanamadım.Bugunku menum
SABAH
iki tane domatesli kasarli kepekli tost
ÖĞLE
bir tabak nohutlu bulgur pilavi
Bir bardak ayran
ARA
3 kuru kayisi
AKŞAM
2 servis kasigi zeytinyaglu fasulye
2 servis kasigi pulav
Salata
Ayran
SPOR
45 dk plates
SU
10 bardak
Bence de.Ay aman fazla abartmayayim o zamann
Yeşil çay hiç icemiyorum ben onu napicazBence de.Sabah veya oglen falan ic aksama da birakma cok.
Menü harika olmuşİyi akşamlar kızlar.
Sabah
2 haşlanmış yumurta
tarçınlı yeşilçay
15 tane yaban mersini
Öğle
1 elma
şekersiz çay
1 kuru incir
Akşam
Sebze çorbası
100 gr tavuk ızgara
sirkeli havuçlu yeşillik salata
yağsız yoğurt
gün içerisinde 2,5litre su içtim.1 litresi alkali birde 4 adet hurma yedim.spor yapamadım henüz yatmadan yapmayı düşünüyorum.Çok yoğun olduğum için düzensiz oluyor.
Tarcinlisi yaseminlisi falan var onlari denedin mi canim? Yaseminlisi cok hostu. Denemediysen dene bence. Nanelisi de var o normal halinden daha aci yapiyor yesil cayi. Onu icemiyordum ben mesela.Yeşil çay hiç icemiyorum ben onu napicaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?