Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Dogru soyluyorsun kaptancim cantada agzima agzima geldi dun maas gunuydu disarda yemek yiyoruz biz hep ama disarda degil eve soyleyelim dediler ayran alin dedim unutmuslar ole iste oldu cezam neyse cekicem ama leslie yapamaya bilirim jillian yapiyorum ya onu yapsam 100 mekik ceksem olur mu netim evde yok ya ondan dedim

ok sorun değil spor cezası diye ekseriyetten belirt menunde okey

SAĞLIKLI , SAĞLIKSIZ KARBONHİDRATLAR NELERDİR????
Karbonhidrat

Buğday, patates, pirinç, kuru fasulye gibi yiyecekler karbonhidratlı gıdalardır. Karbonhidratlar, vücutta glikoz (kan şekeri) halinde kullanılır. Besinlerle aldığımız günlük kalorinin en büyük kısmını karbonhidratlar karşılar. Sağlıklı bir diyette günlük besin alımının % 40-45’i karbonhidratlardan sağlanmalıdır. Günlük karbonhidrat ihtiyacı 100-125 gram kadardır.

Karbonhidratlar basit şekerler ve kompleks karbonhidratlar olarak ikiye ayrılır.

Sağlıksız Karbonhidratlar Hangileridir?

Basit şekerler çok kolay sindirilen ve hızla kana karışan karbonhidratlardır. Örneğin meyve şekeri (diğer adı fruktoz), mısır şekeri (diğer adı glukoz), üzüm şekeri ( diğer adı glukoz veya dekstroz), toz şeker (diğer adı sukroz) ve süt şekeri (diğer adı laktoz) sayılabilir.

Unlu ve şekerli besinler, bağırsaktan çok çabuk emildiğinden, kan şekerini ve insülin hormonunu kanda çok hızlı yükseltirler. Bu nedenle kilo alır ve şeker hastlığına yakalanma riskinizi artırırsınız. Yüksek insülin hormonu ise birkaç saat sonra kan şekerini çok fazla düşürür ve acıkma ve şekerli gıdalara saldırma meydana gelir.

Şeker, bal, reçel, muhallebi, keşkül, gibi sütlü tatlılar, baklava, kadayıf gibi unlu tatlılar, meşrubatlar, çikolata, bazı meyve suları, meyve kompostoları, bira, kekler, kurabiyeler, bisküviler ve tatlı pudingler fazla miktarda basit karbonhidrat (şeker) içerirler. Bu tür şeker yükü fazla besinlerden uzak durulmalıdır.

Sağlıksız, yani zararlı olan karbonhidratlar, şekerler, rafine nişastalar, beyaz ekmek, beyaz pirinç ve beyaz makarnadır.

Sağlıklı Olan Karbonhidratlar

Bunlara Kompleks karbonhidratlar denir ve sindirimi basit karbonhidratlara oranla biraz daha zordur ve yavaş emilirler. Bu nedenle, kan şekerini birden yükseltmezler.

Sağlıklı karbonhidratlar tam buğdaydan yapılmış ekmek, kahverengi pirinç ve tam buğday makarnasıdır.

Zararlı olan sadece şeker değil rafine nişastalardır. Rafine nişastalar kan şekerini daha çabuk yükseltirler.

Kuru fasulye, mercimek, nohut, bezelye, tam tahıllar, tam buğday ekmeği, tam buğday unundan yapılmış makarna ve bulgur sağlıklı karbonhidrat sağlar.

Günlük beslenmemizde bu nedenle un ve undan yapılan gıdaları azaltmalı, kepekli veya tam buğday unundan oluşan gıdaları tercih etmelidir. Börek, çörek, kurabiye, bisküvi ve cips gibi gıdaları az yemeye çalışmalıdır.
alıntı yazının devamı için link:
http://www.diyetdr.com/Tr/content3.asp?m1=1&m2=4&m3=141

Of ebru salli bugun skinny jeans ve selulit savar egzersizlerini karistirarak yapti bacaklarimi ve kalcami hissetmiyorum

Cani yogurt kuru
2 kasik yogurt
1 tatli kasigi pulbiber
yarim limon
hepsini karistirip yatmadanyarim saat once yiyosun duzenli olarak en az 15 gun yapilmasi gerekiyor

Kaptanim ben cezami pesin pesin alayim bugun evlilik yildonumumuz aksam icin pastacok yapicamda yerim bi dilim ama lessli olmasin cunku evde internet yok

Slm canlarım dün eve girer girmez başladık temizliğe kızıda annemde bırakmıştık evde hala ilaç kokusu vardır diye
Halıları falan hep kaldırdık epey yoruldum yani üstüne 1 saat Trambolin de tepindim gecede yatmadım sızdım resmen dünkü menümü paylaşayım hemen
Kahvaltı
1 dilim kepek ekmek
1 küçük Mardin Çöreği (tarçınlı sert bi çörek)
1 haşlanmış Yumurta
Peynir
Bol limonlu maydanoz

Ara
Tarçınlı yeşil çay

Öğle Yemeği
1 kase mercimek çorbası
1 tabak zeytinyağlı kereviz
1 kase yoğurt

Akşam yemeği
2 kaşık Salçalı bulgur pilavı
2 parça tavuk kanat
3 dilim salatalık

Ara
Limonlu biberli yoğurt

1.5 litre karbonatlı su
1 litreye yakın su

Sabah yarım saat
Akşam yarım saat yürüyüş
1 saat Trambolin de hareket

Of ebru salli bugun skinny jeans ve selulit savar egzersizlerini karistirarak yapti bacaklarimi ve kalcami hissetmiyorum
harikasın brawooo
Kaptanim ben cezami pesin pesin alayim bugun evlilik yildonumumuz aksam icin pastacok yapicamda yerim bi dilim ama lessli olmasin cunku evde internet yok
lesliyi ben hiç videodan yapmıyorum aslında hareketleri öğreninceye kadar sonra kendin yaparsın. ama sen ozaman 100 ip atlama 50 sukuat yap

Yogurt kürünü kilo vermesi durmus olanlar da yapabilir aslinda. Ben bugun 5. Kürü yapacagim fark ediyor. Dun yatmadan yedigim yogurt kürü kurtardi beni sanirim meraktan ciktim tartildim arti cikmadim.
bende yapayım şu kuru topikçe yogurtlanalım. yakında sırrımızı soranlara yogurt deriz artık

akrebim evi ve halıları sirkeli suyla temizle kimyasalı temizlemek için halına birazda karbonat serpiştir hem arındırır hem parlatır halıları. allah kolaylık versin işin zor gülüm

benimde ofiste mobilyadan bölmeler monte ediliyo baharla azmış olan alerjim tavan yaptı toz dumandan az sonra kaçarım duramıcam daha fazla

**NİSAN 408. ETAP
Listesi**

rengarenknesli 75,8***********> 75,5

Nurgul_85 50 ***********>49 ( en kotu 49.5)

Akrepimm 67.4 ***********>67

MasalKusu 97,6 ***********>95,6

yeni kızlar haftaya listedesiniz

deren ada 60,1 ***********>59,7

aycanhakan 72,0 ***********>71.5

nhtylz 89,5 ***********>89

kitap_asigi 66.4 ***********>65.6

katrem 75.9 ***********>75,5

isterseninanma 65 ***********>64,6

eksik hedefleri ben tamamladım 400gr olarak
hedefi tutturamayana spor cezası verelimmi kızlar ne dersiniz ne verelim​

Sağol canım halıları yıkamaya vericem zaten zamanı geldi yerleri ve eşyalarıda dediğin gibi sirkeli ve karbonatlı suyla tekrar silim ben çamaşır suyu koyup sildim

**NİSAN 408. ETAP
Listesi**

Akrepimm 67.4 ***********>66.5

**NİSAN 408. ETAP
Listesi**

Akrepimm 67.4 ***********>67

[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…