- 25 Mart 2015
- 5.115
- 10.383
- 248
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #109.861
Aa neden yikiliyor kihele ki okul yıkılıyor ve sen taşınmak zorundaysan daha da zor ;( şu ara derdimiz büyük anlatırım bir ara öptüm tatlım
Masallah nezaman kalktin da ne zaman yaptinGünaydın kızlar ben sporumu yaptım güne başladım. :) herkese mutlu,güzel bir gün diliyorum.
4:30 da alarm gibi açıldı gozlerim ama o saatte kalkmama rağmen yetisemiyorum. hayat zor :)Masallah nezaman kalktin da ne zaman yaptin
GÜNAYDIN
ceza çekilmiş teşekkürler kuzumBugunku menum
SABAH
1 kase musli
1 bardak sut
ARA
yogurt kürü
ÖĞLE
1 dilim pizza
Bir bardak ayran
ARA
bir dilim etimekin ustune krem peynir
AKŞAM
1 servis kasigi pilav
5 sogan halkasi
5 tavuk nugget
Biraz patates kizartmasi
Bol salata
ARA
bir dilim pasta
SPOR
45 dk plates
Ceza
200 ip atlama
50 squart
Su
12 bardak
hoşgeldin canım yoğunum valla ıyı şimdilik senden naber verebildinmi takıp edemedim seni geçen haftaMerhaba 14-cü takımın şekerleriiiiiiiii
Neslim nasılsın balım kaptanlık nasıl gidiyor
Ben de dun aksam yemekte 6 nugget yemistim de kaptan kizar diye soylemeye cesaret edememistim
Cok fazla hazir sey olmus canim menunde ya
kuru baklagılı olçulu tuket sorun olmaz canımKahvalti
Domates
Salatalik
Zeytin
Peynir
Yine miktar belirlemedim. Birer tane domatesle salatalik kesiyorum onlar bitene kadar yaninda peynir ve zeytin yiyorum. Domates salatalik mevsimi degil ama maydanoz roka vs hic hoslanmadigim otlar malesef. Biber de oyle. Birkac senede bir canim istiyor bir dal yiyorum
Ara
Sekersiz cay
2 parca bitter cikolata
Aksam
2 yemek kasigi pirinc pilavi
2 servis kasigi kuru fasulye
7 parca dana kusbasi
Koca bir kase acili salata
Acidan yandikca da yogurt
Yesilcayimi daha icmedim.
Sporum leslie 2 mil ve 15 dakika karisik egzersiz
Ceza sporumu da gece yapacagim. Burdan kaptanima sesleniyorum. Ne yedigimi soylesem cezami azaltma imkanimiz var mi
Su 2 litre olur aksama kadar. Suyumu da uc dort gundur alkali iciyorum.
Gece de yogurt kurumu yiyecegim.
Buarada bizim evde neredeyse her hafta kuru fasulye ve nohut piser babam cok sevdigi icin. Onun icin sık sık gorebilirsiniz menude.Kardesim de etçi. Ben artik isyan bayragi aciyorum da sebze yemegi anca oyle yapiyoruz
cahillik olurmu hiç tatlımCanım afiyet olsun.Cahilliğimi mazur gör lütfen.Çimlenmiş mercimek nedir?
kızların önerdiği soğuk çayı dene limon dilimi elma dilimi portakal dilimide koy gazoz gibi iç guzelimEvet canimyaa hep diorum icicem bu kez die aliyorum ama direkt cope gidio nasil alissakki bilemedim
canım yeşil çayı sıcak suyla demleyin mesela tazesini bulabilirseniz (yani poşet olanını değil) üzerine limon dilimleri atın sıcakken, içine de çubuk tarçın atın 2 tane bu suyu bir litreye tamamlayın... üzerine buz ve birazda limon suyu sağlıklı ve nefis bir soğuk çay :)
diyetisyene gittiğin için öneri veremiyorum kuzum. ne desem bilemedim, karatay kitabını okuyup metabolizmamızın nasıl işlediğini öğrenebildinmi sen ??kızlar ya ben kendimi çok kötü hissediyorum... motivasyonum düştü... doktor bu duraklama normal diyor ama ben tartıda eksi görmeyince çok mutsuz oluyorum... ne yaparım nasıl yaparım bilmiyorum ve kendime olan inancımı kaybediyorum... üzerine birde regl olacağım için aşırı derecede şişkinliğim var... sizide üzmek istemiyorum ama lütfen bana yardımcı olun...
derencim yazık olmuş kuzum yaIyi aksamlar kizlar hastanede yine nobet zamani bana kldi hemde tam hazirlandim eve gidiyodum ki off offf
dur menunu bulup bakayım hemenSevgili takim arkadaslarim.
Ben boyle abuk subuk saatlerde acikiyorum hep. Uyuyamiyorum da bu saatte birazcik gececi oldum duzenim karisti. Bir sey yemeyim diyorum suyla gecistirmeye calisiyorum kac gundur o zaman da icim rahat etmiyor. Vucudum kitlik sinyali verir mi acaba yakmaz depolamaya mi baslar diye. Sut mu icmeliyim boyle sacma bi saatte acikinca ? N'apmaliyim?
hay maşallah sana nazarlıksınGünaydın kızlar ben sporumu yaptım güne başladım. :) herkese mutlu,güzel bir gün diliyorum.
diyetisyene gittiğin için öneri veremiyorum kuzum. ne desem bilemedim, karatay kitabını okuyup metabolizmamızın nasıl işlediğini öğrenebildinmi sen ??
masalım misal bu menu çok gıt olmuş. beyne gıdlık sinyali gidince beden bulduğunu depolar yanı aç kalmak kilo almak demektir.herkese merhaba... kızlar kusura bakmayın hava güzelleşti buralarda azıcık yürüyüş, azıcık bebek gezdirmece derken zaman geçiyor... gelelim bugün ki menüme
sabah:
1 haşlanmış yumurta
1dlm peynir
yarım simit
5 zeytin
öğle:
5 yk kısır
akşam:
yok(midem çok rahatsız o yüzden birşey yiyemeyeceğim...)
akşama kadar 4 lt su içildi yatana kadar 5 olur herhalde ayyy çok oluyor yahuu
ruveydam bitanemmm. akşam yenen sağlıksız karbonhidrat bağırsakta hızla yok olduğu için erken acıkman normal kastım pirinç pilavı . bu gun acıkmanın suçlusu bu. sağlıksız karbonhidratlar erken acıktırır unutma bunu. çiğ çerez ekleseydin piav yerine inan acıkmazdınKahvalti
Domates
Salatalik
Zeytin
Peynir
Yine miktar belirlemedim. Birer tane domatesle salatalik kesiyorum onlar bitene kadar yaninda peynir ve zeytin yiyorum. Domates salatalik mevsimi degil ama maydanoz roka vs hic hoslanmadigim otlar malesef. Biber de oyle. Birkac senede bir canim istiyor bir dal yiyorum
Ara
Sekersiz cay
2 parca bitter cikolata
Aksam
2 yemek kasigi pirinc pilavi
2 servis kasigi kuru fasulye
7 parca dana kusbasi
Koca bir kase acili salata
Acidan yandikca da yogurt
Yesilcayimi daha icmedim.
Sporum leslie 2 mil ve 15 dakika karisik egzersiz
Ceza sporumu da gece yapacagim. Burdan kaptanima sesleniyorum. Ne yedigimi soylesem cezami azaltma imkanimiz var mi
Su 2 litre olur aksama kadar. Suyumu da uc dort gundur alkali iciyorum.
Gece de yogurt kurumu yiyecegim.
Buarada bizim evde neredeyse her hafta kuru fasulye ve nohut piser babam cok sevdigi icin. Onun icin sık sık gorebilirsiniz menude.Kardesim de etçi. Ben artik isyan bayragi aciyorum da sebze yemegi anca oyle yapiyoruz
bu menu başarılı sadece , ben yine söyleyeceğim sabah yeşillik yok.günaydın herkese...
sabah:
1 tereyagında pişmiş yumurta
5 zeytin
2 dlm yağsız tuzsuz köy peyniri
1 dlm tb ekmeği
09.00: 1 saat fitness
öğle:
köfte,salata,çorba
akşam:
tavuk, salata
akşama kadar 4 lt su
3 fincan yeşil çay
kaptanım yeşillik yiyeceğim söz... yarından itibaren...masalım misal bu menu çok gıt olmuş. beyne gıdlık sinyali gidince beden bulduğunu depolar yanı aç kalmak kilo almak demektir.
o yuzden yeme işine biraz özen göstericez kaçamaklar elbet olabilir ama elden geldiğince dengeli menuler yapmazsak kilo veremeyiz. metabolizma işleyişini anlatan karatay kitabını yine şiddetle öneriyorum neler olduğunu bedeninde öğrenmen lazım kişisel bilgilerin olmalı bu konuda sadece diyetisyen desteği olmaz kuzum
ruveydam bitanemmm. akşam yenen sağlıksız karbonhidrat bağırsakta hızla yok olduğu için erken acıkman normal kastım pirinç pilavı . bu gun acıkmanın suçlusu bu. sağlıksız karbonhidratlar erken acıktırır unutma bunu. çiğ çerez ekleseydin piav yerine inan acıkmazdın
bu menu başarılı sadece , ben yine söyleyeceğim sabah yeşillik yok.
bebeğim bitanem bak ben insülin haplarımdan kurtuluna kadar uslu bir karataycıydım. şeker hastalığı çok zor meşakatlidir. beden direnir vermekte çok yaşadım bunları. peki gittiğin zaman benim içincanan hocanın kitabı var kaptanım. okuyalı çok oldu... diyetisyene gitmiyorum, diyabet uzmanı ile görüşüyorum... ama bu kez muayene olduğumda endokrine ve diyetisyene de görüneceğim... ters giden birşeyler var...
eğer yiyemeyeceksen benim yaptığım gibikaptanım yeşillik yiyeceğim söz... yarından itibaren...
Tamam kaptanim cektim cezami zaten dunceza çekilmiş teşekkürler kuzum
ama pasta ve patates kızartması var menunde gene napalım sence
hoşgeldin canım yoğunum valla ıyı şimdilik senden naber verebildinmi takıp edemedim seni geçen hafta
kuru baklagılı olçulu tuket sorun olmaz canım
cezayı verdik bikere çekmen lazım
cahillik olurmu hiç tatlım
kuru baklagilleri çimlendirerek pişirmeden tuketmek şifadır aynı zamanda bedeni temizlerler. bunun dışında barındırdığı tum vitamin mineralleride 3 katı seviyeye çıkmış olur çimlendiklerinde. benim menulerde arada görürsünüz. bu konuda ayrıntılı bilgide paylaşayım bi ara sizlerle
kızların önerdiği soğuk çayı dene limon dilimi elma dilimi portakal dilimide koy gazoz gibi iç guzelim
diyetisyene gittiğin için öneri veremiyorum kuzum. ne desem bilemedim, karatay kitabını okuyup metabolizmamızın nasıl işlediğini öğrenebildinmi sen ??
derencim yazık olmuş kuzum ya
dur menunu bulup bakayım hemen
hay maşallah sana nazarlıksın
bunu deneyebilirim... en azından ödemi atarım :) teşekkür ederim kaptanım...eğer yiyemeyeceksen benim yaptığım gibi
1 limonu sık
toplamda 8-9 dal maydanor ıspanak gibi yeşiller ekle
1 bardağa ulaşana kadar su ekle
blendırdan çekip bir dikişte iç
yeşil yiyemeyenler için içilebilir yeşil bi içecek. detoks etkiside var ödemde atar
bugün yeniden okuyorum :)masalkuşu
karatay kitabını en azından ilk sayfa metabolizma işleyiş bilgilerini okuyup tekrar bilgini guncelermisin
sağlık güvencem olmadığı için bazı testleri ertelemişti doktor ama bu gittiğimde baktıracağım... genel kontrol olacak zaten glikoza mutlaka bakacaktır... ilk gittimde 14.80 çıkmıştı insilün direncide 3.5 dibebeğim bitanem bak ben insülin haplarımdan kurtuluna kadar uslu bir karataycıydım. şeker hastalığı çok zor meşakatlidir. beden direnir vermekte çok yaşadım bunları. peki gittiğin zaman benim için
b12
dvit
açlık insülin
açlık glikoz
ben 90 dan 84 kiloya indiğimde kilo vermem durdu. kaptanım banum değerlerimi istedi ve duşuk çıktığı için kilo veremediğime karar verip hemen takviyelerini aldığımda şakır şakır kilo verip bi çırpıda 79 a ulaşmıştım. değerlerine baktırırmısın. bir değerlendirme yapayım bilgim tecrubem dahilinde. turkiyede her konuda geri kaldığımız gibi modern tıp vitamin değerlerindede geridir. dunyada 20 yıl once normal kabul edilen değerleri normal kabul ettikleri yeni bilgileri hala uygulamadıkları için sana normal diyebilirler. bi baktıda konuşalım olurmu
şunu unutmayın biz 280 yıl sonra matbanın kabul edildiği bir ülkeyiz. buda demek oluyorki her bilgiden kaynaktan tam 3 katı yani yaklaşık 700 yıl gerideyiz. modern güncel bilgiler ülkemize erken gelmiyor. bunu takip eden hekim sayısı parmak sayımızı geçmez. oyuzden guncel bilgileri bireysel olarak takip edersek hayatı kolay yakalarız.
O zaman cig cerez ekliyorum bundan sonra.masalım misal bu menu çok gıt olmuş. beyne gıdlık sinyali gidince beden bulduğunu depolar yanı aç kalmak kilo almak demektir.
o yuzden yeme işine biraz özen göstericez kaçamaklar elbet olabilir ama elden geldiğince dengeli menuler yapmazsak kilo veremeyiz. metabolizma işleyişini anlatan karatay kitabını yine şiddetle öneriyorum neler olduğunu bedeninde öğrenmen lazım kişisel bilgilerin olmalı bu konuda sadece diyetisyen desteği olmaz kuzum
ruveydam bitanemmm. akşam yenen sağlıksız karbonhidrat bağırsakta hızla yok olduğu için erken acıkman normal kastım pirinç pilavı . bu gun acıkmanın suçlusu bu. sağlıksız karbonhidratlar erken acıktırır unutma bunu. çiğ çerez ekleseydin piav yerine inan acıkmazdın
bu menu başarılı sadece , ben yine söyleyeceğim sabah yeşillik yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?