- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #116.381
Canım ben aslında kaptanında yönlendırmesıyle karataya uygun beslenmek ıcın basladım, ama mıde bulantılarm ve ıstahsızlıgım yuzunden yıyemıyorum az yıyorum yoksa dayanamam bu kadar az yemegeMenüler ilgimi çekti acaba ne kadar kilo verdiriyor baya az göründü yediklerimiz :)
Sanırım sende bıraz daha saglıklı beslenmelısın, böyle tek tip beslenmeler sanki cok da saglıklı gelmıyo bana yınede sen bılırsın ama söylemek ıstedım canım:)Benim bugünkü menüm de sabah öğle ve aksam birer kase yoğurt :) ama maalesef yağsız değildi
Herkese gunaydinlaaar hanimlaaar bugun tahlil yaptiricam simdi hazirlandim birazdan saglik ocagina gidicem sonra da gelip kahvaltimi yapicam belki biraz da yürürum saglik ocagindan sonra ama emin degilim havanin kavuruculuguna bagli tabi
hadi gule gule git bitanem
karatay kitabını okudunmu fikrin ne kuzum çok merak ettim sen vesum_93_hk dan yorum bekliyorum. kitapta metabolik sendrom tum hastalık nedenlerini anlatıyor zaten. bu konulardan bilginiz olsun isterim hayat boyu lazım. ama illede karatay beslenin demiyorum sadece okumanızı önemle rica ediyorum bir faydası dokunur hayatınıza sihirli değnek olur diye
malesef metabolik sendrom hastalıkları çağın vebası ve her hastalığın başlangıcı. tek sebebide beslenme düzenensizlikleri yanlışları
hanginizde piko vardı kızlar? bununda sebebi bozulan şeker metabolizması olduğunu doktorunuz söyledimi? sanmıyorum sölediğini ama. metabolik sendromun sebeplerini bireysel olarak öğrenmek lazım o yuzden yiyeliyorum o çok değerli kitabı okuyun oldumu
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr
2 gün aradan sonra kaçak Oynakbaşı döndüüüü
Bu haftasonu düşündüğümden çok daha yoğun geçti
Cumartesi saat 12 gibi çocukları Annemlere bıraktık ve karı koca baş başa Evlilik yıldönümü münasebetiyle kendimizi dışarı attık
Hesapta eşimle şehirdışına çıkıp bir gece kalacaktık ama nasıl bir cins karı kocaysak ay ya acil bir durum olursa diye vazgeçtikdaha doğrusu çaktırmadan eşim beni vazgeçirmiş sonradan jeton düştü benimde
Önce biraz sahilde gezdik sonrada Sariyere gidip oranın ünlü Muhalebicisinde oturup sohbet ettik ( tabi sohbet esnasında minnak bir sütlü tatlı yemişimdir)
Tekrar uzunca bir geziden sonra hazır çocuklar yokken mutfak alışverişimizide yaptık ufaktan rahat rahatAkşam üzere 16:00 gibide ara gitmeyi sevdiğimiz bir ocakbaşına gittik Ne romantik değilmi
Güzelce yemeğimizi yedik bol bol sohbet edip gülüşerek
Eşimin sağ olsun organizasyon olayı sıfır ama bir yandanda çok muzurluk yapar ki ben söylenmiyeyim diye
Akşamda sinemaya mı gitsek derken baktım vizyondaki filmlerin hiç biri bana uymuyorbizde evde baş başa yine sohbetimize devam ediip güzel bir gece geçirdik ( tabi bir yandanda az da olsa atıştırmalık birşeyler yedim ama fazla kaçırmadım )
Pazarda sabah güzelce kahvaltımızı yaptık sonrada kızları almaya Anneme gittiktabi Annemde karar değiştirip hadi hesapta yokken kızkardeşim ve Annemlerle Eyüp sahile inip çayımızı demleyip gece geç saatt kadar oturup çocukları parkta oynarken izledik
İki gün keyif yetti bana artık sıkı ve kaçamaksız bir haftaya start verdimSabahın 07:00sinde uyandım kahvaltımı en sağlıklısından yaptım ve şu andada keyif kahvemi içip hemen sporuma başlıyorum
Sonra duşumu alıp küçük kuzumuda yıkadıktan sonra onu dişçiye götüreceğim ( ön dişlerinin ikisi sallanıyor ama düşmeden az aşağısından 2 tane yeni patlamışonları dişciye göstereceğim bakalım müdahale edilecekmi
Oradanda Annemle eşimin Anannesine gidiceğiz oturmayayinede bozmam tabi düzenimi
ben hep derim duygusal açlık en kötsü hepimizin derdi. mutluluk, sevinç, boşluk, can sıkıntısı....... işte bunlardan ve yapacak bişimiz olmadığından aklımız hep yemekte. keşke annanem gibi dantel, kazak filan bişilerle uğraşsaydım da teknolojıden uzak durabilseydim derim hepKilo veren herkesi tebrik ediyorum :) kaptanım dediğin gibi benim yol uzun ama kısa kısa hedeflerle gitmeyi düşünüyorum simdilik 75 .. en son 60 o aşamaya gelirsem inşallah daha da vermek isterim :) yalniz şöyle birşey var ki 22 yaşındayım 60lı kiloları en son ortaokulda gördüm
Karatayi takip ediyorum ben de kitap içinn tesekkur ederim okuyacağım .. benim sorunum zaten tatlıya aşırı düşkün olmak kiloların nedeni..
Menü bildirimi
Saat 11 : kahvaltım(geç uyanıyoruz ailecek)
Kk peynir
1 kaşık marmelat
1 salatalık
Avuç içi bazlama
1 bardak tarçınlı süt
Saat 16:akşam yemeği
1 kase soğuk çorba
Biraz kavun
3 kaşık kızartma ( normalde kızartma olunca 2 tabak yiyordum ama aklıma siz geldiniz ve surmam gerektiğini söyledim kendime o yüzden şöyle yaptım çorbayla kavun yiyip 2 koca bardak su içtim 800 ml kadar sonra 3 kaşık kızartma koydum onu bile zor yedim ama bitirdim çünkü bidaha yemek yemeyim dedim geceyi soda su fln öyle geçiştircem bide regl oldum karnım ağrıyokitap okuyorum bende
bol bol eğlenmişdir işallah.Kaptanim kusura bakmayin bugün hic mesaj atamadim sabah annemlerin uyandirip kostur kostur evden cikarmasiyla piknige gittik dekizilcahamamda cok guzel bi piknik alani var oraya gittik orda da internetim cekmedi zaten sarjim da cok azdi evden alel acele cikinca dolduramadim simdi okudum gecmisteki msjlari aynen yakin zamanda Karatay kahvaltisini denicem kesinlikle kitabı bitirince zaten tamamen uygulamaya calisicam :) tahlillerimi de bu haftaici bi saglik ocaginda yaptiricam haftaya da bi hastanede tekrardan yaptirmaya calisicam bu hafta hemen yaptirabilmek icin saglik ocagina gideyim dedim orda da yapiyolar diye o yetersiz olursa hastaneye de gidicem tekrardan
Bugunki menumu de yazayim hemen bugun birazcik fazla kacirdim ama tahmin edersiniz piknik acik hava falan kaptirdim yani ama aksam bu saatten sonra hicbi sey yemicem en fazla bi bardak sut icerim diye planliyorum bir de sporumu yapicam bugun tum gun disarda oldugum icin sadece ip atlayabildim yanimda ipimi goturdum sabah cantama atip :)
ooo tatile kaçmış hemde buralra gelmişsin içde sölemiyorsun hadi iyi gezmelerHayır kaptanım manavgattayım antalyada, titreyen göle gittikkk
napacaz bu hastalığı yahuuuBen dün menu bıldırımı yapmamısın ya , sabah portakal suyu, oglenn bı tane fırın köfte bı kase cacık, akşam ıkı dılım karpuz. İştahsızlıga devamm ama en azından ıkı ucgundur daha ıyıyım
bi an önce toparlan bitanem işallahBugun ki menü; sabah / ıkı tane hurma bı fıncan çay, oglen uc dört tane ayran dolması (bızım yöresel yemegımız buda bulgurlu ekşi yogurtlu sarma) akşam bır kase cacık . Su 2.5 litre
ayran ve yoğurt ayrıca şekersiz çay kahve ara öğünde sıkıntı olmaz bitanem. leptini bozmuyor çok fazla okeyBugunki menum
Sabah
Saat 10 gibi yaklasik 300 ml su ictim yolda giderken kahvalti yapmadan cikmistik çünkü
Saat 11 gibi piknik alanina varinca acayip acikmistim ama kendimi tuttum valla ben de sizi dusunerek yedim dedim aksam menumu yazinca nasil bakarim yuzlerine arkadaslarim diye o yuzden sunlari yedim
1 tost ekmegi büyüklugunde tam bugday ekmegi yaninda beyaz peynir, 1 dilim kaşar peyniri, 1 yesil zeytin ve bolca domates salatalik 1 bardak da sekersiz cay
Ara öğün
Saat 1de orta Türk kahvesi normalde sade iciyorum biliyosunuz ama kozde yaptigimiz icin cok yavas pisiyodu ben de iki is olmasin diye anneme sade yaptirmadim orta ictim bugunluk
Saat 2de 1 bardak ayran ictim bu arada bisey dicem ara öğün yapmamamiz gerekiyo ya sivi seyler dahil degil di mi hani ayran sut falan icmemde bi sıkıntı olmaz yani?
Saat 3te de 100e kadar ip atladim orda
Öğlen
Saat 4te orta boy bazlamanin 1/4unden biraz fazla yedim yaninda 3 parca sucuk ve 4 köfte yedim bi iki kucuk parca da tavugun tadina baktim normalde sucuk hic sevmem ama mangalda olunca cok guzel oluyo dayanamadim valla yedim malesef yaninda salata ve 2 bardak ayran ictim
Ara öğün
Saat 5te tekrardan Türk kahvesi ictim
Su da simdiye kadar 1.5-2 litreye yakin ictim ama icicem daha da aksam da yarim saat Mel B yapıcam simdi birazcik uyumayi düşünüyorum dün gece cok kotu bi kabus gordum dogru duzgun uyuyamadim sabah da erken kalkinca tabi yolda falan uyukladim ama yetmedi uyuyabilirsem uyucam simdi aksam gorusmek uzeree :)
2 kare makul olmuş bitanemRegl olduğum için karnım ağrıyo o yüzden hiç açlık hissetmiyorum ama canım çikolata çekiyo kardeşime bitter al gel dedim yokmuş sütlü almış nasıl bitter olmaz ya artık nasıl bakkalsaneyse çok canım çektiği için 2 kare yedim karnımada su koydum yatıyorum
yeni çağ hastalığı bitanem. zaten endokrin uzmanına gitmeden de kimse akıl edip bakmıyor tahlilde ondan duymamışsındır. ama tüm hastalıkların anası diyebilirim. karatay kitabı okuyunca metabolizma neden bu duruma düşüyor çözersin zaten fikrin olurKaptanim acikinca el ayak titremesi halsizlik falan olmuyo sadece acikinca biraz sinirlenebiliyorum zaten normalde de cok acikmiyorum oyle kendimi sürekli ac hissetmiyorum sadece dun kahvaltidan sonra uzun sure bisey yemeyip ustune spor yapinca biraz aciktim haliyle simdiye kadarki tahlillerimde hic oyle insulin direnci gibi bisey cikmadi bende yani doktorlardan hic oyle bisey duymadim sadece bi ara kolesterolum yuksekti sonra o da duzeldi zaten su anda da kolesterolum yuksek cikar diye dusunmuyorum çünkü cok yagli ve fastfood agirlikli beslenmiyorum ama bakalim hayirlisi
Hipoglisemi ve insulin direnci tam olarak ne oluyo bu arada bende daha önce hic olmadi bu ikisi de? Yani ilk kez burda duyuyorum da daha once de okuduysam da su an cok bilgi sahibi degilim ne olduklariyla ilgili ikidir sizden duyuyorum :)
artık bitsin şu 5 de 5 lütfennnnn.Ben de menümü açıklayayım öncelikle 5 günde 5 kilo diyetinin 4. Günü olduğu için sadece meyve olduğunu belirteyim :)
Gün boyu 3 şeftali, 3 armut yaklaşık yarim kilo kiraz :) arada küçük birkaç parça da karpuz yedim çok yedim ama inşallah kilo yapmaz
hem patates hem makarna akşam için iyi bir seçim değil ama en azından 5kaşıkMenüüm
Sabah 11:00
Kk süzme peynir
1 bardak yy tarçınlı süt
1 haşlanmış yumurta
Avuç içi bazlama
12:30
2 kare bitter çikolata
14:45
5 dilim karpuz
18:40
Bir kase soğuk çorba
5 kaşık patatesli makarna
Birazdan da soda içeceğim
pazar menusu olmuş kuzum. bazlamalar eklerler uçmuş havada bu gun telafi et ama aç kalmadan oldumuAnlaşılan bugün gene fazla kaçırdım ben yaev temizliğinden fırsat bulup spor da yapamadım işler yeni bitti daha ya annemlerin odasında hurcları falan döktük havalandırdık yerleştirdik bi de haftalık temizliğimizi yaptık işte sabahtan beri koşturmaca anca bitti
Bugünki menüm
Sabah
saat 11de 1 haşlanmış yumurta ve 2 dilim tam buğday ekmeğinden kaşarlı tost yanında salatalık domates
ve 1 bardak şekersiz yeşil çay. bugün evde beyaz peynir kalmamış ondan tost yaptım hem değişiklik de oldu
Ara
saat 2de bir bardak ayran
Öğlen
saat 3te 1 kase tarhana çorbası 3 köfte yanında bir parça bazlama ve salata
bu aralar bazlama yedim biraz farkındayım ama bazlamaya dayanamıyorum yani çok severim dekızılcahamama gidince de annemle bi sürü aldılar ama kendimi tutmaya çalışıyorum ama köftenin yanında da canım çekti yedim birazcık
Ara
saat 6da bir tane ekler sağolsun babam ekler almış bi sürü ama tuttum kendimi sadece bi tanecik tadımlık yedim ve içimden de söylediğim şey şu her kaçamak hedefe giden süreyi o kadar uzatır o yüzden tuttum kendimi yoksa bıraksalar hepsini yerdim yani
sonra limon sıkılmış yarım bardak maden suyu içtim tatlıdan sonra tabi o ekşiliği çok dayanamadım yarım bardak ancak içtim
saat 7de bir avuç küçük beyaz üzüm
Akşam
saat 8de 1 kase tarhana çorbası yanında küçük parçalı 2 kaşık kadar tavuk ve 2 kaşık bulgur pilavı ve salata
o saatten sonra da bir şey yemedim zaten daha ne yiyim di mi
spor olarak da tüm gün temizlik yaptım dediğim gibi ve biraz da masaj aletiyle yanlarıma kalçalarıma bacaklarımın iç kısmına ve sırtıma masaj yaptım bunun faydası oluyor mudur ne dersiniz? evde masaj aleti durup duruyodu annem de çıkarayım sırt ağrılarına falan iyi gelir dedi 2 gündür spordan dolayı sırt ağrısı çekiyordum da biraz hem de yanlarına falan tutarsın dedi annem ben de yaptım biraz şimdi biraz daha yapıcam sonra da uyuyakalıcam sanırım yarın daha zinde ve daha enerjik olurum inşallah yarın hem tahlillerimi yaptırıcam hem de güzel bi spor yapıcam kaytardım bugün
akşam dan yırtmışsın hadi bakalım dengeliBugunku menum
Sabah
Menemen peynir 2 dilim tb ekmegi
Ogle
Yarim seftali
2 top dondurma
1 kase yogurt
Aksam
1 kase ayran asi cirbasi
Zeytinyagli kabak
Salata
Ayran
Spor
1 saatyuruyus
Su
2 litre
hasta hasta tatile gittin hayırlısıyla dön bakalım yine bişi yenmemişBende otele gıdıcem yarın hazırlık yapıyodum yazamadım yıne, tatlle geldım gelelı hastalık bı yandan tatil bı yandan pek giremıyorum. İstanbula donunce duzelcek bu da umarm. Menu mı yazayım, sabah ıkı kaşık suzme yogurt( pulbıberli ) uc dort dılım salatalık bır bardak portakal suyu. Oglen bır kase makarna bır kase salata, akşam bır tane dıbek kahvesı tek şekerli. Su 2 litre
zaten başucu kitabı dır. dönem dönem tekrar başvurman gerekebiliyor yavaş yavaş oku bakalımGittim geldim kaptanim :) yarin öğleden sonra cikacakmis sonuclar yarin alicam :)
Kitabi da okuyorum kaptanim daha bitmedi ama sindire sindire okuyorum :) bitiricem kesinlikle merak etme :)
aminn canımNe güzel ya cok sevindim :) Allah mutlulugunuzu daim etsin :) bana da böyle bi yuva nasip etsin insallah :))
Bu kan grubuna gore beslenme heryerde karsima cikmaya basladi kaptan onerebilecrgin bi site bi adres var mi arastirma icinneden su içme vakitleri önemlidir. neden ayakta su içilmez..
yıllar önce mehmet ali bulut un "can boğazdan çıkar" kitabındaki su içme vakitlerinin önemi geldi aklıma ve nette bir söyleşisi vardı sağlıklı beslenme hakkında buldum size paylaşmadan edemedim
""hz. muhammet bir sözünde; insanoğlunun doldurduğu en kötü kalp miğdesidir" demiştir.
""hz davut da ; bir gün gelecek, insanın yedikleri kendisine tuzak olacaktır" demiştir.
devamı: http://blog.milliyet.com.tr/can-bogazdan-cikar-/Blog/?BlogNo=387767
bende kitabı var. yıllar önce okumuştum çıktığında. hayatıma çok şey kattı tam uyamasamda. zaten eski takımda bana ortaya karışık nesli derlerdi. kan grubu-taş devri-raw beslenme-karatay hepsinden esinlenirim yerken içerken.Bu kan grubuna gore beslenme heryerde karsima cikmaya basladi kaptan onerebilecrgin bi site bi adres var mi arastirma icin
duymaz olurmuyum. çok okudum netten aidini ama kitaplarını alıp okumak nasip olmadı.ama mantık aynı zaten mehmet ali blut ve mehmet özün kan grubu beslenmesiyle. şu an sağlık kitaplarına ar verdim tarihe merak sardımm, elimde de hala bitmeyen mevlananın 7 mucizesi kitabı var o bitsin bakalım canım ne isterse onu alıcam ama aidin okumak istiyorumBir de dr aidin salih. Var kan grubu beslenme ve aclik tedavisiyle ilgili yazilari var hic duymusmuydun kaptanim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?