- 4 Ağustos 2015
- 577
- 937
- 23
- 30
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #118.821
denizcigim girebilirsen o saatlerde gir eger liste tamamlanmissa ortalamayi yapip tasiyabilirsin canim liste tam degilse ben de bakinirim zaten insallah yapabilirim telden
yok canim ur yabi oyle en azindan aksamdan bi girip 5 mesaj hakkini tamamlarsan iyi olur kaptan kati kurallara gecti biliyosun
hadi bakalim kolay gelsin sana bak dolduramazsan haftaya 60 mesaj cezasi varevet ya aynen az kaldı doldurmama zaten şu anona uğraşıyom inşallah dolcak gibi
hadi bakalim kolay gelsin sana bak dolduramazsan haftaya 60 mesaj cezasi var
Sağol canım denerim inşallah
Arkadaslar sporu sevmeyen biri olarak kesinlikle tavsiyem dir. Kan ter icinde kaldim . özellikle bu videoya bayildim bayildimmmm okadar eglendim ki . yapmak isteyen arkadaslar varsa diye paylasmak istedim
Iyi geceler canım nasıl kilo verebildin mi hissediyirmusunhadi ben kactim bidik uyumusken az keyif yapayimzirabugun yeterince yoruldum
Oncelikle geçmiş olsun canım benim bilirim o ağrılarıMenümü de yazayım azcık çok kaçırdım gibi bugün
Sabah
10 buçukta beyaz peynir yanında kaşar peynir ve 1 dilim salam yanında domates salatalık fındık ve 1 bardak şekersiz çilek çayı ( dün regl oldum da bugün sancıdan öldüm ya)
Öğlen
saat 2 buçukta 1 kaşık pirinç pilavı yanında 2-3 küçük beypazarı kurusu ve 2 kuru incir
Akşam
saat 7 buçukta çiğ köfte ve ayran
su 1.5 saat
spor yok
Inşallah canım musaitim şimdilik kızım dürürsa yaparım umarım yapabilirim ya korkuyorum yapamam diyeEYLÜL Ayı Cuma Takım Listesi Paylaşım alanı taşıma GÖREV Tarihleri
18. tem 431.ETAP------denizmrv - nice15
25.tem 432.ETAP------ BAYRAM TATİLİ
YARINKİ GÖREVLİLER DENİZ VE NİCE
nice cım sen yarın musait olucakmısın listeyi paylaşıma taşıyacakmısındeniz okulda olacak. hepiniz öğrenin sorumluluk alın istiyorum
LİSTEYİ TAŞIRKEN, takım listesini alıntılıyoruz
sonra paylaşım alanına gidip etap listesine "cevapla" dedikten sonra alıntıyı" yapıştır diyoruz böylece listemiz otamatikman sona taşınıyor zaten biz son takımız. sonrası aynı quıtler parantezler temizleniyor. hepsi bu
Ya çok da severim Patatesi her haliyleGLİSEMİK İNDEKSİ ( Gİ) DÜŞÜK GIDALARIN DAHA SAĞLIKLI OLDUKLARINI HEPİMİZ BİLİYORUZ.
size bir tiyo. patates piştiğinde glisemik indeksi yükelir ya
Canınız patates çektiğinde
Canınız haşlanmış veya kızarmış patatesi çok çektiğinde sıcak sıcak yemek yerine soğutup öyle yiyin. Patates (haşlanmış veya kızarmış) soğutulduğunda glisemik indeksi azalıyor. Önce soğutulup sonra yeniden ısıtıldığında bile glisemik indeksi daha düşük oluyor.
Yeni pişirme teknolojileriyle çok az yağ eklenmek suretiyle kızarmış patates hazırlamak mümkün. “Actifry” ismiyle pazarlanan böyle bir cihaz var ve çok ilgi görüyor. Küçük bir nüans daha: Patates ne kadar taze ve küçükse glisemik indeksi o oranda düşük oluyor. Hazır satılan dondurulmuş, paketli kızartmalık patateslerin Gı değeri daha yüksek olabilir. Haşlanmış ve buharda hazırlanmış diğer yiyeceklerde olduğu gibi buharda pişmiş ya da mikrodalgada pişirilmiş patatesin Gı değeri kızarmış patatesten daha azdır. Gı değeri daha düşüktür.
Sıfır Gİ besinler var mı?
Şaşıracaksınız ama glisemik indeksi “sıfır” olan bazı besinler de var. Bunlar genelde en çok yüzde 5 karbonhidrat ihtiva eden taze sebzeler.
Pratik olarak yeşil soğan, sarmısak, turp, kabak, karnabahar, lahana, salatalık, marul, kıvırcık, ıspanak ve patlıcanın glisemik indeksi sıfır kabul edilebiliyor. Bu yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyin.
Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU ndan alıntıdır
Patates:
Patates yüksek GI ‘e sahip olsa da buzdolabında soğutulup tekrar ısıtılırsa GI’i azalır. Patates salatası soğutulursa GI’i azalır. Taze pişmiş ve ezilmiş patatesin GI’i en yüksektir. En iyisi patates salatası halinde hazırlamak, buzdolabında soğutmak ve içine sirke koymaktır. Tüm patatesler yüksek GI’li değildir. Tatlı patates daha faydalıdır. Haşlanmış patates GI’i 70’in altındadır. Soğutulmuş patatesin GI’i düşüktür. Bu nedenle patates salatasının GI’i düşüktür. Küçük, taze patates ise daha az GI’lidir.
dr. metin özata dan alıntıdır
Canim sen iyi baslamissin Tebrikler spor çok iyi maşallahgünaydın canlarım yoldaşlarım :)
diyetlerimi hep 4. günümde bozarım ben inşallah bugun bozmicam.
bu arada sabah kalktım ormanda 1 saat 15 dakka yürüdüm oooh mis akşamda zumbaya gitcem inş :) hayırlısı bakalım
Canim allah kolaylik versin inşallah bende başlayayım diyorum zaten bayramdan 15 gün sonra doğum iznim bitiyor ise başlayacağım bidaha yapamamgunaydin kizlar
dun isten gucten guremedim tekrar aksam da yorgunluktan erkenden yattim bugun yavastan bayram temizliginide baslicam insallah ev gicuyordu zaten bi temizlik yuzu gorsun ama tabi parca parca yaparim bugun anca salonu temizlerim oda yeter bugunlyk malum 3 cocukla temizlik cok zor oluyo
Canim menu güzel rakibimsin sen ama hakkını vermek lazım iyisin maşallahcarsamba menum
sabah
domates salatalik petnirli omlet biraz cerez biraz meyve
ogle
bi tane tost
aksam
corba
bulgur pilavi
semizotu salatasi
ayran
spor
bir bucuk saatyuruyus
su
bir bucuk litre
Canim allah kolaylik versin zor bende kayinvalidemde diyet yaptığımı söylemiyorum dikkat çekiyor ye ye diye baskı oluyor en iyisi senin yaptığın çaktırmadan araya kaynamak bende oglumla uğraşırken kayniyorumGörümcelerim ve eşim metabolizmanin torpil geçtiği insanlardan hepsi zayıf ne kadar yese lerde kilo almıyorlar ..banada rejim lafı ettimmi kiziyor lar ...bende sağlıklı besleniyoruz dedim pek sıcak bakmadi kim ölmüş bu yemeklerden çaya atılan sekerlerden dedi bende hiic yormadim kendimi anlatmaya onlara hazırladım bende kendime uygun porsiyon aldım veya ogluma yedirirken arada kaynadım yemedigmi fark etmedi ...yinede ben devam edeceğim canım zor olacak gibi ama kendi yuzunden de birakamam...
Güzel menu tatlım çok iyi gidiyorsun valla ben senden çok umitliyimÇarşamba günkü menum
10.00 tam bugday lavas arası yağsız tavada pişmiş yumurta
12.00 bitki cayi
15.00 yarım lahmacun salata ayran
17.00 bitki cayi
19.00 salatalık domates cokk azcık ucundan koparttim lahmacun
21.00 çiğ çerez
22.00 çok az kavun armut
2 lt su
Spor yok çünkü çok yoruldum misafir telaşından oglumda bana çok düşkün her işi kucagimda onunla yaptım baya bir bel ağrısı çekiyorum şu anda herkese iyi geceler dostlarimm
Süper tatlım cumaya hazırsın benceGünaydın bal kaymaklarrrr
Menümü aktarayım
Sabah : Bir kase mercimek çorbası (canım çekti) 1 dilim tam tam buğday
Öğlen : patlıcan yemeği, yoğurt
Akşam : yayla çorbası, 4 adet köfte, salata
40 dk yürüyüş
Ah mümkün olsa bişey çıkıyor yemek geç vakte kalıyor ben işten gelene kadar saat 7 oluyo malesefAslinda aksam yememeye calisiorum.Kfa karistirmak gibi olmasin ama bir arkadasim sadece aksam yemek yemeyerek ve hamur isi vs.keserek onun disinda gun icin 1 cikolatasini ve meyvesinide yiyerek kahvalti ve yemekler normal duzende 15 kilo vermiati ama kisa surede degil simdi cok iyi gorunuyor maşALLAH..O zaman bana sadece aksam 6 dan sonra hicbisey yemedim demisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?