Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Paylaşımların denetimi:Yarışmacıların günlük olarak yiyip içtiklerini yazıp yazmadıklarını kontrol edecek.

ben aldım bunu..kötükedihüso

dominantım ben günde 2 fincan yeterli buluyorum..
2 fincan olsun bence..
mesela ben zaten çay çok tüketiyorum:mymeka:
2 fincanda yeşil çay ve bunlar çok uyarıcı uyku zorluğu oluyo
birde 3 fincan olursa zorlar beni..
sınır 2 olsun isteyen 5 fincan içsin olarmı..kaydirigubbakcemile3

dominantım şimdi kim takımda kim değel ben anlayamadım..
yarın kesin liste çıkartalım..
ona göre kim geliyi kim gaçıyii anlarım..

ÖNEMLı!!!
LÜTFEN HERKES OKUSUN!!!

KURALLAR
1. 1 Ayda en az 1 kilo vermek zorunludur. 1 ayda 1 kilo veremeyen yarışmacı ilk uyarısını alır sonraki ay da kilo veremeyen yarışmacı takımdan diskalifiye olur.Her ay birbirnden bağımsıdır önceki ay verilen kilo bir sonraki ayı bağlamaz.

AÇIKLAMA: 4 hatalık süreçte hafta başına 250 gr düşmektedir. minimum hedefiniz haftada 250 gr vermek olacak.

2.
Takıma katılım zorunludur. Her gün yenilen, içilenler ve yapılan spor aktiviteleri bildirilmek zorundadır.

AÇIKLAMA:Her kez bir not defteri taşıyacak yanında gün içerisinde yaptığı yediği içtiği her şeyi bu deftere not alacak ve ertesi günü sabah ya da o gün akşamına takıma bildirimde bulunacak.Kaçamak yaptım yazmaya utanıyorum gibi bahaneler kabul edilmeyecek.Yazmaya utanacağınız şeyi yemeyeceksiniz.günlük minimum 30 dk herhangi bir spor yapılacak.sağlık problemi dışında hiç bir mazeret geçerli olmaycak.

3. Her gün en az 2 lt su içmek zorunludur. Yemeklerden önce 2 bardak şeklinde içilmesi tavsiye edilir.

4. Yeşil çay veya benzeri bitki çaylarından bağırsakları rahatlatmak için en az 1 bardak tüketilmelidir.

5.
Bildirmler mutlaka Perşembe günü yapılacaktır.Herhangi bir gerekçe ile Cuma gününe kalarn bildirm en geç sabah saat 9 a kadr yapılacaktır.2 kez geçerli bir mazereti bulunmadan bildirm yapmayan kişi takımdan diskalifiye olur.

Bukadar da değil.Herkes taşın altına elini koyucak.

1 kişi günlük su tüketimini kontol edicek ve kimler içmiş kimler içmemiş bana bildirecek

1 kişi spor yapanları ve yapmayanalrı kontorl edecek

1 kişi haftalık ve aylık kilo kaybını denetleyecek.haftada 250 gr verememiş kişiyi uyaracak. 4 hafta sonunda toplam 1000gr verememişse yarışmacının ilk ayy yeterli kiloyu veremediğini bildirecek eğer sonraki ay da yeterli kiloyu verememişse dikalifiye olması gerektiğini bana bildirecek.

1 kişi yenilen içilen yazılıyomu onu kontrol edecek.yazmayan olursa kişisel olarak uyaracak.haftanın sonunda ise toplu olarak yazanların ve yazmayanlrın raporunu kaptana bildirecek.

NOT:buraya kadar olan kısım silviya'ya aittir.

EDıT(düzenleme)::imza)domination kaydirigubbakcemile3
Kurallar gayet açık ve net bayanlar azcık dikkat edelim,hem sonuçta herkes aynı amaç için burda.Bu kurallar hem zayıflama hem de takımın durumu konusunda en iyisi.O nedenle lütfen uymaya çalışın.Aslı ablacım takımın başına geçtiğinde de hedefleri 10 kg indiricem diyordu kaydirigubbakcemile3 ben de hedefi yukarı çektim 10 kg laelaelaelaelae neyse yani bu kuralları o da kabul eder gibime geliyor.
Bildirimleri bundan sonra perşembe günü yapıyoruz.Önemli bir aksilik olmadıkça cumaya kaydırmayacağız.
Bir öneri de benden olsun kaydirigubbakcemile3 bazen kk'da sorun vs. olabiliyor bu nedenle herkes birbirini msn'de eklesin ve bir sorun vs. çıktığı zaman msn'den birdirmek daha kolay olur. Bu nedenle böyle bir önerim var.
Görev dağılımını kafama göre yapacağım zaten hepsi birbirine benziyor kaydirigubbakcemile3 yukarıda da belirtildiği gibi sporu şart koşuyoruz. hihoyyyt bu her gün olmayabilir ama ben kendi planımdan yola çıkarak haftada en az 2 defa,belirli zaman aralıklarında(yani haftada 2 kez yapılacaksa 3 günde 1,haftada 3 kez yapılacaksa 2 günde 1,vs...) yapılmalı.Bunu da buradan bildireceksiniz. Ayrıca bn size çeşitli egzersizler de bulmuştum vakt-i zamanında kaydirigubbakcemile3 ama tınmadınız :umursamaz: bundan sonra size önce basit sonra zorlaşan egzersizler ekleyeceğim hep beraber yapacağız caymak yok.Birazdan basit egzersizler ekliyorum .
Kabul edenler?
Kabul etmeyenler?
Kabul edilmiştir!!! kötükedihüso

Hatta kaptanlığa aynalar başladığı zaman,bizzat ben egzesizlerle ilgileneceğim.:hulya: :CüvCüv: naniknanik yani benden kaçış yok kötükedihüso en kısa zamanda mezun oluyoruz,diplomamızı alıyoruz(cv'mizde veya iş başvurusunda bir işimize yaramayacak ama şakkıdı )
Ayrıca günde en az 3 bardak(sabah,öğle,akşam gibi..) yeşilçayı şart koşuyorum.
2lt suyu söylememe gerek bile yok zaten.Günde ne kadar su içtiğinizi hesaplamak için küçük boy(500ml) 1 su şişesini yanınızda taşımanızı tavsiye ederim.yani 4 şişe su içmelisiniz en az.Ve bunu da burada bildireceksiniz -tatlicadiarzu-
Bir ekleme daha:Ara öğün olarak günde en az 1 elma yemenizi de şart koşuyorum.(1 elma=1 büyük elma laelaelaelaelae )
Not defteri konusunda da,
evet yanınızda küçük bir bloknot bulundurun. Ne yediğinizi,ne içtiğinizi yazın ve buraya girdiğiniz zaman da bize aynısını yazın.(haa unutmadan söyliyim kaçamaklarınızı da ayzın,ona göre onu yakmanız için filan tavsiyelerde bulunabiliriz.eğer kaçamaklara devam ederseniz ceza alırsınız.
Ceza da(tabi yine öneri)
yukarıda da belirtilen görevleri 1 hafta boyunca o kişinin kontrol etmesi ve kilo bildirimini % hesaplarıyla birlikte son şekline sokup,buraya eklemesidir.)

Ekleme: Ayrıca bir önerim de herkesin not defterine buradaki önemli olayları,izne ayrılanları(kilolarıyla),mezun olanları(örnek olması açısından ve ayrıntılarıyla),1.likleri vs. yazması olacak.Gün gelir lazım olur.

Kabul edenler?
Kabul etmeyenler?
Kabul edilmiştir!!! kötükedihüso

GÖREV DAĞILIMI:

Günlük su ve yeşilçay tüketimi kontolü: eylülce
Günlük en az 2 lt su ve 2 bardak yeşilçay kuralına uyulmuş mu?(3 fazla olduysa 2 diyelim:))

Spor ve egzersizlerin kontrolü: domination
Yarışmacılar belirtilen sporu yapmış mı yapmamış mı?

Aylık/haftalık kilo kaybı denetimi:
Yarışmacıların aylık istenen 1 kg hedefine uyup uymadığını kontrol edecek.Ve bunun için tavsiyelerde bulunabilecek bir kişi...

Paylaşımların denetimi: zemus
Yarışmacıların günlük olarak yiyip içtiklerini yazıp yazmadıklarını kontrol edecek.

Şimdi kendinize birer görev seçin,
kişi sayısı görev sayısına göre bir hayli fazla olduğundan görevler dönüşümlü olarak yapılacaktır.Yani gruplara ayrılacağız.ılk grup benim yapacağım kura sonucu belirlenecek -tatlicadiarzu- (Tabii sporların denetimi hep bana ait bu görevi kimseye vermem kötükedihüso ) Kurayı birazdan çekerim kaydirigubbakcemile2

NOT.1: Eğer bir yarışmacı haftada 250 gr verememiş ise,görevlimiz bu kişiyi uyaracak. 4 hafta sonunda toplam 1000gr verememişse yarışmacının ilk ay yeterli kiloyu veremediğini bildirecek.Eğer sonraki ay da yeterli kiloyu verememişse diskalifiye olması gerektiğini Kaptan'a bildirecek.
NOT.2: Paylaşımları kontrol eden kişi,yarışmacılardan yazmayan olursa kişisel olarak uyaracak.Haftanın sonunda ise toplu olarak yazanların ve yazmayanların raporunu Kaptan'a bildirecek.

14. takım 125.Etap(07/10/2009) itibariyle listede bulunanlar;
  1. aynalar(84.9)
  2. 1.73(92.9)
  3. nazco(65.2)
  4. eylülce(80.0)
  5. usarem(64.5)
  6. domination(81.0)
  7. hürsultan(91.5)
  8. hiray(67.7)
  9. zemus(70.6)
  10. rose14(79.0)
NOT:Geri dönen üyelerin ayrıldıklarındaki kilolarını yazdım.

Geri dönecekler;
  1. s2000(66.0)

Takıma girmek isteyenler;
  1. Haysem( )
  2. Akrep33( )

Son düzenleme:
he öyle yaptım zaten düzelttim :hulya:
dominantım şimdi kim takımda kim değel ben anlayamadım..
yarın kesin liste çıkartalım..
ona göre kim geliyi kim gaçıyii anlarım..

şekerim bu listenin son hali ben o kadar aradım buldum kilolara kadar kaydirigubbakcemile3

dominantım kızz korktum sinden bi anda kurt kadına dödün amanın..

şimdi tartı günümüz perşembe ..
canım ama ben sporu şuan askıya almak zorundayım.
hem bacağımdaki (dizimdeki )sorun yüzünden.
hemde asla vaktim olmayacak gibi..
sabah oğlanı okula bırakıp kursa gidicem büyük ihtimalle öğlen tekrra oğlumu alıp eve gelicem
ve ev işi yemek ve diğer oğlumla ilgilenicem
ayırca kasımda sınavım var daha kitap açmadım..
yani baya dolu dolu geçicek günlerim ..uff
yoksa lesli aplayı yapıyodum bayaa
dediğim gibi bunların harici dizim iyi oldukça yapıcam gene zaten yazarım buraya..:1ninca:

tamam canım zaten sağlık konusunda dururuz yasakkelime

Kızlar mesela bu hafta bunu öneriyorum. Herkesin yapabileceği,basit egzersizler.Bu hafta cumartesi gününe kadar bunu yapıyoruz.Ben size cumartesi günü yeni bir egzersiz buluyorum.
Ve lütfen herkes yapsın(sağlık sorunu olanlar hariç)
Bir de buraya hareketlerden kaçar tane yaptığınızı yazın lütfen.Kontrol edeceğim.
ısteyen,müsait olan her gün yapabilir.Olmayanlar ise bu egzersizi haftada 2 kez yapsın lütfen. ben de başlıyorum yarın.

Yaşınız ve fiziksel durumunuz ne olursa olsun gençlik, sağlık ve canlılık kazanmak için her gün kısa bir süre de olsa bu egzersizleri uygulayabilirsiniz. Bu hareketleri gerçekleştirirken yavaş ve derin soluklar almak yeterli. Soluk alıp vermenin bu hareketlerin yararları arasında doğrudan bağlantısı var.

Peter Kelder'in yazdığı "Tibet'in Gençlik Pınarı" (orijinal adı: Ancient Secret of the Fountain of Youth ) adlı kitapta yer alan, emekli bir ıngiliz subayı tarafından Batı’ya aktarılan beş Tibet egzersizinin çok büyük yararları var. Dünyada ilgiyle okunan kitapta sağlık için gerekli fiziksel hareketlerin yani sıra beslenme sırları da var.....

Başlangıçta her hareketin 3 kez yapılması tavsiye ediliyor. Daha sonra her hafta tekrar sayısını 2 şer arttırarak 21 tekrara ulaşıncaya kadar arttırmaya devam edin.Yani 2.hafta her hareketi 5 kez,3. hafta 7 kez, 4. hafta 9 kez ve bu şekilde arttırmaya devam edin 10 hafta sonra her hareketi 21 kere yapabilir duruma geleceksiniz.

Bu 5 hareketi tamamladıktan sonra ılık yada serin suyla duş almanız tavsiye ediliyor. Ama asla soğuk suyla yıkanmayınız.

Birinci hareket:

Faydaları : Dolaşımı geliştirerek varisli damarlar, osteoporoz ve bas ağrılarına iyi geliyor. Her gün yapmak tüm bedeni gençleştiren bir süreci başlatabilir.

Uygulanışı : Kollarınızı iki yana açarak avuç içleriniz yere bakacak şekilde saat yönünde dönün.

ıkinci hareket:

Faydaları : Tiroit bezi, böbreküstü bezleri, böbrekler, sindirim organları ve prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organlar ve bezler üzerinde onarıcı bir etkisi var. Arterit, osteoporoz, düzensiz regller, menopoz semptomları, sindirim ve bağırsak sorunları, sırt ağrısı, bacak ve boyunlardaki sertliğe iyi geliyor.

Uygulanışı :

1-Sırtüstü yatarak ellerinizi vücudunuzun yanına koyun.

2-Çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırın

3-Bacaklarınızı yere dik olacak şekilde kaldırırken dizlerinizin dik olmasına gayret edin

Üçüncü hareket:

Faydaları : ıkinci gibi üçüncü de tiroit bezlerini, böbreküstü bezleri, böbrekleri, sindirim sistemi organlarını ve prostat ile rahmi de içine alarak cinsel organları gençleştiriyor. Menopoza girmiş ve düzensiz veya tembel regl dönemleri geçirme eğilimindeki kadınlar için özellikle iyi.

Uygulanışı :

1-Vücudunuzu dik tutarak dizlerinizin üzerinde durun.Ellerinizi kalçalarınızın altına dayayın

2-Çenenizi göğsünüze yaklaştırın.

3-Başınızı yavaşça mümkün olduğu kadar geriye doğru eğerken,sırtınızı arkaya doğru esnetin.

Dördüncü hareket:

Faydaları : Tiroit bezi, sindirim sistemi, prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organları ve bezleri dolaşım ve lenfatik akış üzerinde canlılık veren bir etkisi var. Karın bölgesini, uylukları, kolları ve omuzları güçlendirir. eğer sinüs tıkanıklığınız varsa bu hareketin burun deliklerinizi açtığını da fark edebilirsiniz.

Uygulanışı :

1-Bacaklarınızı ileriye doğru uzatarak yere oturun.Ayaklarınız hafifçe aralık olsun ve ellerinizi yere koyun

2-Çenenizi göğsünüze doğru eğin.

3-Başınızı mümkün olduğunca arkaya doğru eğin.

4-Kollarınızı düz tutarak ayak tabanlarınızı ve ellerinizi yere basarken dizlerinizi kırın ve gövdenizi yere paralel olacak şekilde havaya kaldırın.Adalelerinizi bir süre kasın ve ardından gevşeyin.

Beşinci hareket:

Faydaları : bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi olan dolaşım ve lenfatik akışın geliştirilmesine yardımcı olur. Derin soluk alıp vermeyi, enerji ve canlılığı uyarır. Diğer hareketlerde olduğu gibi özellikle menopoz ve düzensiz regl dönemleri semptomlarını hafifletiyor.

Uygulanışı :

1-Kollarınız dik ve bedeniniz aşağı sarkmış halde ( kobra yılanı ) şeklinde durun. Avuçlarınızı yere koyun. Başınızı yumuşak bir şekilde mümkün olduğu kadar geriye yatırın.

2-Ayaklarınızı ve ellerinizi oynatmadan,kalçanızı yukarıya kaldırın ve vücudunuzla ters v şekli meydana getirin.Çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırın.

Son düzenleme:
oyy yeşilçayımı da içtim yanlışlkla elmalı yeşilçay almışım marketten akannehir
kızlar ben şimdi kaçıyorum malum yarın okul var :roflol: :1closedeyes: :CüvCüv:
hmm yarın dersanem yok eve gelince azcık dinlenip spor yaparım.Tibetin 5 ayinini denerim zemuszemus hihoyyyt diğer günler de aslında her gün yürüyeceğim için(toplamda yaklaşık 2 km) halim kalırsa yine leslie teyzeyi haftada 2 kez yaparım ama bu hafta ticetin gençlik pınarı,sonra yavaş yavaş leslie teyze delikafadulden sırnaşık şey
Yarın görüşmek üzere,esen kalın,kaçamak yapmayın opuyorumnanaktan lülülülülülü

domiiiiiiiiiiiii sporu kaptin benden alacagin olsunÇok üzgünüm çoook sucu ben olayaim o zaman anlastikmi kaydirigubbakcemile3

zemus oglani okula birakacam demisin sen gecen gun ortaokul 2 yim demistin ben mi yanlis hatirliyorum aklim karisiti simdi

alkisalkisalkis oley anlastik domi yarinda itibaren sucu benim

tamam o muhteşem kuralların yazdığı mesajı edit'ledim,isimlerimizi ekledim oraya zemuszemus :hulya:
hadi tutmayın beni yarın görüşürüz opuyorumnanaktan :gitme: :a015: gamyoncuiremsu mirmirmirmir uyumam lazımmm mirmirmirmir :smiley-cool:

bu arada kızlar o kuralların yazdığı mesaı lütfen sık sık alıntılayalım ama quote ayzılarını silip öyle gönderin. gündemde kalsın,kim vurdu ya gitmesin kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…