Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

hep bırlıkte nıce bayramlara ınsallah
kızlar bayramdan sonra aranıza donmeyı ıstıyordum ama haftaya turkıyeden kayınvaldem gelcek
ben herhalde yenı yılda gelırım aranıza:sinifsinif:
ama bır gelcem tam gelcem tam gaz baslıcam dıyetekaydirigubbakcemile2

bayramınız kutlu olsun kızlarŞenizŞeniz

ay korka korka girdim topiğe

bayram temizliği falan deken kilo bildirimini unuttum arife günüde annemlere gittik az önce eve geldik

takımdan atıldım diye ödüm koptukafamçokkarıştı

neyseki kilo bildirimi yokmuş bu hafta:lepi:

ama bu haftaki kilomu öğrenince takımdan atılacağım kesindirmafoldumben

Ara öğün seçenekleri

*3 kuru kayısı‚ 2 parça ceviz
*Yarım paket diyet bisküvi+ 1 bardak süt ile kahve
*1 kutu yoğurt +10 -15 adet yaban mersini
*1 kutu az yağlı süt‚ 1 adet taze meyve
*2 adet grisini‚ 1 bardak ayran
*Yarım paket diyet çubuk kraker+ ayran
*½ simit‚ peynir
*1 -2 dilim ekmek‚ 1 dilim beyaz peynir
*Light kaşarlı kepekli tost‚ söğüş sebze
*1 kutu meyveli yoğurt‚ 10 fındık
*Yarım paket mısır pirinç çıtırı ve az yağlı kaşar ( fırınlanabilir)
*1 su bardağı yağsız patlamış mısır‚ 1 avuç kuru üzüm
*Çiğ sebzelerden oluşan salata tabağı‚ 1 dilim peynir‚ diyet kraker
*1 avuç beyaz leblebi‚ 1 bardak kefir
*5 adet kuru erik‚ 10 badem
*Yarım yufkadan sebzeli yağsız gözleme‚ 1 bardak light ayran

Tarih: 26.11.2009 - Görüntülenme Sayısı
DıETıSYEN DıLARA KOÇAKTAN alıntıdır.

bayraminiz kutlu olsun kizlarr kilo almamaniz dilegiyleee ............
opuyorumnanaktan tsk nesli seninde kutlu olsun

lmaz: hiray kuralar geri geldi biliyorsun uzun sure kilo vermeyen disaklifiye olacak buna bende dahil:sinifsinif: o yuzden cumaya kadar var durumu toparlahihoyyyt

iyi geceler kizlar bizim bayram biti gezdik geldik fazla yemedim ama tatli kurabiye bir iki derken biraz yedimcokacimcoook yarin olum orucuna basliyom sinirim cok bozuldu benim biktim artik :jeyyar: kesin kararliyim bu hafta kac haftadir zaten kilo veremiyom kac haftadir sonuncuyuz bizim takim kilo verme takimindan cikti muhabet takimina dondu hepimiz toparlaniyoz bu hafta sonuncu olursak yine klava: simdilik bu kadar hepiniziopuyorumnanaktan

kork anacım iyi olmuş ya bildirim olsaydı akannehir valla aynalar gitti ama katı kurallarını bana devretti ben ondan daha katıyımdır bilirsiniz :roflol:
bi daha olmasın :dilcikar: atarım haa :roflol:
a.s.
kızlar okuyun bak klava:
opuyorumnanaktan tsk nesli seninde kutlu olsun

lmaz: hiray kuralar geri geldi biliyorsun uzun sure kilo vermeyen disaklifiye olacak buna bende dahil:sinifsinif: o yuzden cumaya kadar var durumu toparlahihoyyyt

bilmiyorum ben bu sıralar karışık fikirler içindeyim biz burda sadece kurallara uymak için mi duruyoruz ya kilo da veremiyoruz fisfisfis amacımız neydi kızlar bizim sadece burda her hafta kilomuzu söyleyip,arada da mesaj bırakıp kaçmak mı
yoksa hep birlikte destek olarak paylaşım yapıp herkesin ortak amacı olan zayıflamak mı??
bilmiyorum valla ya bende bugün fazla kaçırdım :1ninca: midem de ağrıdı o kadar yedim ki senağlama tam 750 gram vermiştim :tomato:
bir de ben mayısa kadar artık şu zayıflama işini halletmek istiyorum artık tabi mayıs son tarih yoksa gerçekten bu sefer kendime kötü cezalar vereceğim :bbo:
mayısta tatile gitme durumumuz var ve orda benim birilerine zayıfladığımı özellikle göstermem lazım bu kişiler küçükken benle dalga geçiyorlardı mafoldumben
önümde 5 ay var ve benim 20 kilo fazlam var mafoldumben eskiden 15 ti şimdi 20 deyince tuhaf oldum ya senağlama
ayda 4 kg/yani haftada 1 kg vermem lazım :1no2:
neyse ben bunları yazana kadar spor yapmam lazım tibetin 5 ayini :sinifsinif: kan ter içinde kalsam da ölsem de yapacağım valla yetti artık mafoldumben
aa durun bir işim daha vardı onu hllediyim de gidiyorum

kurallar gerimi gelmiş iyi olmuş,
dominin yazdıklarna katıldım . burda amaç kilo vermek . sadece kilo bildi,riminde buunmak değil.
mideleri küçültmek için neler lazım .
neler yaptınız daha önce?
ben birden bire kesmiştim .ve sonucunuda görmüştüm

Midenin küçülmesi söz konusu mudur?
Mide yeme kapasitesine bağlı olarak genişler ya da küçülür. Burada önemli olan bir kerede fazla besin tüketerek mideyi genişletmemektir. Diyet sırasında zaman içersinde mide hacmi küçülür bu da kilo kontrolü ve tokluk hissinin sağlanması açısından çok yararlıdır. Kişi yiyecek miktarını artırırsa mide yine eski haline dönecektir. Doğru olan daima azar azar ve sık sık beslenmektir.

bu hemen hmen hepimizin bildiği bir gerçek.
çok farklı birşey de değil aslında biliyoruz bunu
ayrıca bu bölümü şurdan kopyaladım:
burda da heralde çok merak edilen sorulara cevap verilmiş umarım işimize yarar ve kızlar lütfen okuyun bak ciddiyim belki bir faydası dokunur

Yaz geldi ama hala vermemiz gereken kilolar var; ne yapmalıyız?
Yazın günlerin uzunluğu dolayısıyla daha çok yemek yeme ihtiyacı duyulması, kişilerin daha çok ev dışında zamanını geçirmesi, dışarıda yenilen yemek sayısının artması, sıcak nedeniyle hareketsizlik, bir de açık büfeli tatiller diyet yapmayı da kilo korumayı da güçleştirmekte. Burada en doğru olan paniğe kapılıp çok sıkı diyetlere baş vurmamak. Unutulmamalıdır ki her yanlış diyet programı bize bir hastalık olarak geri döner. İlk adım yaşam şeklimize göre kendimiz için doğru olan diyeti bulup uygulamaya başlamak.

Hamilelik ve loğusalık dönemlerinde özel beslenme uygulanmalı mıdır?
Hamilelik ve loğusalık dönemi hem anne hem de bebek açısından çok önem verilmesi gereken bir dönemdir. Annenin sağlığını kaybetmemesi bebeğin beden ve beyin gelişiminin sağlıklı tamamlanması açısından çok önem verilmesi gereken bir süreçtir. Genellikle kadınlar bu dönemi diledikleri gibi rahat rahat yiyerek geçirmeyi tercih ederler. Nasılsa fazla kilolarını mazur gösterecek bir mazeretleri vardır. Bu dönemde bebeğin gelişim sürecine göre, dengeli doğal ve titiz bir beslenme programı uygulanmalı. Yaşamımızın hiçbir döneminde sınırsız yeme gibi bir lüksümüz yok.

Kadın ve erkeğin uygulayacağı diyetler farklı mıdır?
Kadınların ve erkeklerin metabolizmaları farklıdır. Hormonal ve biyolojik yapıları farklıdır dolayısıyla almaları gereken besinlerde ve kalorilerde farklılıklar oluşur. Bu nedenle ister kadın ister erkek ister çocuk olsun diyetler daima kişiye özel, aktivitesine ve yaşam şekline uygun olmalıdır.

Midenin küçülmesi söz konusu mudur?
Mide yeme kapasitesine bağlı olarak genişler ya da küçülür. Burada önemli olan bir kerede fazla besin tüketerek mideyi genişletmemektir. Diyet sırasında zaman içersinde mide hacmi küçülür bu da kilo kontrolü ve tokluk hissinin sağlanması açısından çok yararlıdır. Kişi yiyecek miktarını artırırsa mide yine eski haline dönecektir. Doğru olan daima azar azar ve sık sık beslenmektir.

Yağ yakıcı etkisi olan ürünler var mıdır?
Yenilen her besin, sindirim sisteminde yapı taşlarına ayrılarak depolanır ya da kullanılır. Bu nedenle hiçbir besinin özel olarak dokulara gidip yağları yakıcı bir etkisi olamaz. Bu amaçla yapılan sabah aç karnına greyfurt suyu içmek ya da kaynar su içmek gibi yöntemler yanlıştır.

Bunun için önerilerde bulunabilir misiniz?
Ana öğünlerdeki yiyecek miktarını azaltıp ara öğün sayısı artırılmalı. Örnek vermek gerekirse diyet peynirli veya yağsız etli salatalar, yağsız yoğurt ile hazırlanmış çiğ ya da haşlanmış sebzeler, ızgara sebzeler veya haşlanmış makarna tercih edilebilir. Ara öğünlerde diyet krakerler, salatalık, meyve, süt, yoğurt, söğüş marul gibi besinler kullanılabilir. Az kalorili ve serinletici içecekler de yapabiliriz. Bir dilim kavunu blender'da çırpın, üzerine kırık buz ve su takviye edin. İşte size güzel bir içecek. Tatlandırıcı da kullanabilirsiniz.

Hem diyet yapıp hem de sağlıklı beslenmek mümkün müdür?
Diyet denilince akla kişinin günlük ihtiyacı olan besin öğelerini alıyor, fazlasını kısıtlıyor olması gelmelidir. Eğer böyle bir sistem ile zayıflanır ise birey hem zayıflar hem de eskisinden daha sağlıklı olabilir. Bunu genel olarak; yediğimiz her öğünde dört temel besini sağlayıp sağlamadığımıza bakalım. Bu temel besinler; proteinler, karbonhidratlar, vitaminler, mineraller (sebze ve meyve) ve yağlardır. Kahvaltı için bir örnek hazırlayalım: Peynir, ekmek, zeytin ve domates. Öğlen için bir örnek; sebze yemeği, yoğurt, ekmek gibi.

Adet dönemlerinde iştahım çok açılıyor bir türlü diyet yapamıyorum?
Adetten bir hafta önce başlayan gerilimin kadınları çok rahatsız ettiğini biliyoruz. Bunun nedeni metabolik hızın artması, yani iç dünyamızın daha yoğun çalışması. Halbuki ovülasyon döneminden bir hafta önce, metabolik hız düşüktür. İşte bu metabolik hız farkı iştahın artmasına özellikle karbonhidrat ve şekerli besinlere ilgi duyulmasına neden olur. ådet dönemi süresince günde eklenecek 150-200 kalori bu ihtiyacın kapatılması için yeterlidir.

Yaş ilerledikçe kilo vermek zorlaşır mı?
Yaş ilerledikçe hormonal yapı, yaşam şeklinin değişmesi, aktivitelerin azalması gibi nedenlerden dolayı kilo vermek zorlaşabilir. Ama bu uygulanacak uygun diyet programı ve egzersiz artırma ile kolaylıkla aşılabilir.

Zayıflama çayları vb. şeyler etkili midir?
Bu tür ürünler kabızlık önleyici, idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Etkileri sadece bundan ibarettir. Kilo kaybettirici özel etkileri yoktur. Fazla kullanımları sakıncalı olan bu ürünler, her zaman kontrollü alınmalı. Kilo kaybetme söz konusu olduğunda diyet yapmaktan ve enerji harcamasını artırmaktan başka çare yok.

Diyet sonrası istenilen kiloya düşüldüğünde yapılması gerekenler nelerdir?
İstediği kiloya gelen kişi, yine diyetisyeninin kontrolünde miktarca kısıtlamasını sürdürerek beslenmesini diyete oranla biraz daha farklılaştırabilir. Bu fark ne diyet olmalıdır nede kişi eski yeme şekline dönecek gibi olmalıdır. Bizim tavsiyemiz, diyet bittikten sonra diyetisyenden tamamen kopmamaktır. Beraber belirlenecek periyotlarda ihtiyaç olmasa dahi kontrole giderek tedbiri elden bırakmamak doğru olandır. Unutmayalım! Kilolar birden bire geri gelmez. Bize birçok kez tartımız vasıtasıyla tedbir al sinyali yollar. Tartımıza kulak verelim.
[/B]

Şişmanlığın büyük bölümünün sebebi fazla yemektendir.Mide genişlediği için açlık hissini duyarız.
Bunun bir çözümü de mideye kelepçe takmak.
Benim önerim buna benziyor.
Mideyi sıkı bir kuşakla bağlamak suretiyle bastırırsak açlık hissi olmaz.
Haliyle az yemek yeriz.

singingcim bir de böyle bir uygulama varmış akannehir
midenin bulunduğu bölümde sadece mide yok ki diğer organlar ne olacak?
böyle şeyler denemeyin sakın :1ninca:

edit:
Obez hastalara zayıflamaları için uygulanan belli başlı cerrahi yöntemler var. Mide balonu, mide kelepçesi ya da midenin bir kısmının iptal edilmesi gibi. Fakat tüm uygulamaların belli riskleri var. Bundan dolayı da her obez bunu göze alamıyor. Bazıları da yüksek tansiyon, kalp, şeker hastası olsalar da ameliyat masasında kalma riskine bile razı oluyor. Tokluk kemeri ise herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek kalmadan rahatlıkla kullanılıyor. Göğüs altından başlayıp tüm karnı da içine alacak şekilde genişçe bir yapısı var. Lastikli, pamuklu kumaştan yapılıyor. Orta kısmında yani tam mide hizasında bir balon inik vaziyette bulunuyor. Hasta, kemeri taktıktan sonra balonu dışarıdan şişirip supabını kapatıyor. ıçi hava dolu balon mideye baskı uyguluyor ve hastaya tokluk hissi veriyor. Tokluk kemeri, üst bedenin büyük bir kısmını sardığı için korse vazifesi de görüyor. Sabah kalkınca takılıyor, akşam yatana kadar kullanılıyor. Mideye tüm gün yapılan baskı hastayı rahatsız etmeyecek düzeyde. Eğer kişi kendini iyi hissetmezse balonun havasını azaltabiliyor.
böyle birşey de buldum bizzat doktor yapmış
bana pek mantıklı gelmedi açıkçası diğer ordanlara ne olacak??

Son düzenleme:
Hızlı bir şekilde kilo vermek ve verdiğiniz kiloları geri almak istemiyorsanız bu önerileri mutlaka okumalı ve uygulamalısınız. İşte diyet uzmanlarından hızlı zayıflamanın yolları. Diyete başlıyorum kararını verdiyseniz, bu yazı rehberiniz olacak.

- Karbonhidratlar ile yağlı gıdaları karıştırmayın.
- Yarım saat yürüyün ve 5-10 dakika ağırlık çalışın.
- Mutlaka kahvaltı edin.
- Fındık yiyin ancak fazla kaçırmayın.
- Regl döneminden 2 hafta önce egzersiz yapmaya başlayın.
- Stresi hayatınızdan uzak tutarak daha az tatlı yiyin.
- Proteinli gıdalar tüketin.
- Zayıflığına dikkat eden kişilerle arkadaşlık edin.
- Bol bol ağırlık kaldırın
- Diyet yapmayan arkadaşlarınızla yemek yiyecekseniz programınıza sadık kalarak ilk siz sipariş verin.
- Dengeli ve düzenli beslenin.
- Uzun süre diyet içecek tüketmek kilo aldırabiliyor. Bu nedenle tüketmeyin.
- Kendinize güvenin, metabolizmanız hızlı çalışsın.
- Düzenli uyuyun.
- Tabağınızdakilerin 1/4'ünü bitirdikten sonra 20 dakika ara verin.
- Bol su için.
- Diyetinize uygun yiyecekleri seçin, içindekileri dikkatli okuyun.
- Günde iki kez yağ oranı düşük süt ve süt ürünleri tüketin.
- Diyet yaparken sert, çiğnenmesi zor besinleri tercih edin.
- Yemekten önce sirke için.
- Yiyecekler ayırmayın.
- Greyfurtun kokusu göbek çevresi yağın yakılmasını hızlandırıyor. Greyfurt koklayın.
- Yemek yememek için kendinizi oyalayın.

kızlar çok bilinmeyen şeylerin altını çizdim a.s.

Domination tamamen sana katiliyorum sana ve Singinge guzel ve faydali paylasimlarinizdan dolayi tesekker ederim canlarim hadi bakalim bayram sonrasi yeni bi baslangic olsun kucultelim mideleri.

Hayırlı bayramlar kızlar umarım tatılınız gÜzel geÇmıŞtır ben bu bayram bursa'da geÇırdım o yÜzden yazamadım sıze yarında yurtdıŞına gıdıyorum ıŞ ıÇın ınŞallah grıp falan olmam Çok endıŞelıyım aslında haftasonu dÖnÜcez yazarım cuma gıremezsem aynı yazın ÖpÜyorum.

kızlar ben geldim zemuszemus 13 saatlik ankara erzurum yolundan sonra bir saatlikilçeme geldim ve dinlenmeden okula gittim. ve hala uyumadım mafoldumben
kızlar geçmiş bayramınızı kutluyorum, benimki çok güzel ama kısaydı :çok üzgünüm:
kızlar ben hani çok hastaydım ya domuz gribi olmuşum o zaman akannehir
ama çok yediğim için atlatmışım alkisalkisalkis bir tarafta kilo bir tarafta domuz gribi hangisi daha iyialkisalkisalkis anlamadım fisfisfis

kızlar ben dün çok fazla yemişim hala midem çok fena :sinifsinif:
yarın da sınavım var 3 tane akannehir
yarın da uğrarım akşam bir aksilik çıkmazsa
ee bayram diye birşey demedik ama bundan sonra kötükedihüso
değil mi sayın kaptanım :içelim:

inanmıyorum akannehir
nasıl öğrendin şimdi peki??

kızlar yarından itibaren yoklama alıyoruz

LİSTE:
aynalar
domination
eylülce
hürsultan
usarem
nazco
hiray
tarikim
singing kettle

NOT:bu bir paylaşım listesidir :hulya:
singing kettle ve tarikim'i de yazdım listeye sositososito

ÖNEMLİ:Kızlar lütfen düzenli paylaşım yapalım
dilimde tüy bitti ama :umursamaz:

Son düzenleme:
Aynalar gecmis olsun hakkaten merak ettim bende nasil anladin?Domination bizi de kelemissin sagol paylasim listesine.Bide ya ben cok zor ulasiyorum siteye internet baglantimin cok iyi olmasina ragmen.Bazen bikkinlik veriyo yani tam motive olmusum paylasmak istiyorum ama site acilmiyo.Neyse opuyorum hepinizi.Ben bugun sabah 1/2 kk peynir ve 4 zeytin arada ceyrek avuc badem oglende haslanmis tavuk gogsu, salata ve malesef 6 tane falan kraker yedim.Ama aksama telafi ederim kizlar ins.Ha bu arada bugun beslenmemi evden getirdim okula:)))))

opuyorumnanaktan
ben de çok zor açıyorum bazen açamayınca kapatıyorum pc'yi
sanırım sitede sorun var birkaç gündür

umarım düzelir en kısa zamanda :umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…