Giden 18 kg oldu aslında diyet süresince aralarda bazen tatillerde bayramlarda geri elmalarım oldu onları da sayarsak 20 kilo vermişimdir

kendimle gurur duyuyorum yıllardır diyet yapip 80 de bırakıp hep geri almıştım aama artık 73 e kadar geldim .
Asla bırakmak yok vazgeçmek yok bazen ciddi oranda zorlansam da fırına her girdiğimde o tek kişilik doğum günümde yediğim tadı damağımda kalan profiterollu pastaya baksam da canım aşırı istese de. Hayatımda en sevdiğim.seylerden biri pasta olsa da 9 aydır 1 kez yedim . Bu yıl 1 kez pizza yedim ( normalde aşırı yemem zaten nadiren senede 3 kere filan yerdim) ve gerçek anlamda hergün bakkala gidip cikolata alan çikolataları yiyip akşam tekrar alıp onları da aynı gün bitiren bir insanken artık hic cikolata almıyorum .
Her market alışverişinde asla tatlı almadan duramayan ben ,evde tatlı olmadan bir saniye bile duramayan sinirlenip gidip alan ben artık meyvelerle dost oldum . Türk kahvesiyle arkadaş oldum . Incir, mürdüm eriği, çilek, muz,karpuz,kivi,mandalina,portakal,üzüm,şeftali oysa o kadar müthiş meyveler var ki Allah 'ın yarattığı ben cikolata yemekten bunları hiç yemiyordum . Artık onların doğal olan lezzetinin varlığıni anladim . Miktarli yediginde kilo yapmadığı ve sağlıklı olduğu için müthiş alternatif olduğunu anladım .
Cikolata hala.cok.guzel birşey olsa da pastayı canım cok istese de onları yemenin sonucu iğrenç yagli bir vucut oluyor .Artık asla eskisi gibi cikolata yememem gerektiğinin farkına vardım . Yesem dahi miktarlı ve sporla olmalı . Alisverise gidemez olmuştum . Siyah giyiyordum Surekli çünkü hiçbirşey yakışmıyordu daha 24 yaşında 176 boy 90 kiloyla bütün insanların yanına en iri bendim . Yüzüm iğrenç derecede şişmişti . Güzelliğim yok olmuş boyumun uzunluğu kilomdan kaybolmuş görünmüyordu . Göbeğim sarkacak dereceye gelmiş 6 aylık hamile gibi aşırı sis ve onu gördüğümde sok oluyordum . Allah ım ben kendime ne yaptım.boyle diye karalar bağlıyordum. Iyice hareketsizlesmis ve evden çıkıp insanlarla bile görüşmek istemiyordum . Eşimi akrabalarına benim gibi şişko olmuş bir eşi olduğu için rezil ediyordum belki de . En önemlisi kendimi begenmiyordum ve biliyordum eşim de artık beni beğenmiyordu . Kilomdan rahatsız olmuştu . Annem babam bile kilo vermem gerek deyip duruyordu .boyum 176 diye kilom 85 90 bile olsa o kadar gostermiyorum diye dusunuyordum bazrn ama boy uzun kilo cok olunca daha da dev gibi gorunuyor insan ve tamamen gostermedigi yalandi cunku gercekten berbat gorunuyordum .
Daha hedefime ulaşmadım ama bugün 73 olunca hedefime dahada yaklaşınca baya mutlu oldum içimden geldi bunları söylemek . Artık normal.gorunuyorum . Balık etli bile olmamak çok guz3l . Hala her istediğimi kendime yakistiramadigim oluyor ama alışveriş yapabiliyorum . En azından beğendiğim şeyler yakışıyor oluyor xxl xl giyiyorken l ve m ye karışık şekilde ikisine de sığıyorum. Rezil olmuyorum artık kimsenin yanında . Insanların yanında iri durmuyorum. Kondisyonum var artık en önemlisi. Hem de küçümsenmeyecek kadar yüksek.bi kondisyona sahibim . Hayatta hep spor yaptım.biraktim ama 7 aydır aktif spor yapmamıştım bu anlamda da bir ilki başardım . Özgüvenim yerine geldi ,iradem ne kadar kuvvetliymis gordum , azmime hayran kaldim , kendimle gurur duydum . Yiyeceklerin esiri değilim artık .. ben hep bırakıp bırakıp durmuştum diyeti o tartıda düşüş olmadığını gördüğüm an olmuyor diye hep bıraktım . Ondan hiç buralara kadar gelemedim ve aldıkça üstüne kilo aldim kilolarımın . Bu seferki tek sırrim tartılmadan önce kendimle konuşmak oldu . Kendime tartıda düşüş olmasa bile vücudumun değiştiğini değişeceğini ama biraktiğim an eski halime donecegimi ama eger birakmazsam kaybedecek birseyim olmadığını söyledim . Bırakmazsam o tartıda düşüş olmasa dahi elbet degisecektim eriyecektim o yaglar gidecekti bunu bilmelisin dedim kendime ve evet aylarca kilom sabit kaldı 6 7 aydır uğraşıyorum ve en az 2 ayı durdu ama ben asla vazgeçmedim . Daha yeni bir duraklamadan çıktım ve üstüne yine kilom çok yavaş gitti yine de bırakmadım bırakmayacağım . Asıl istediğim kilo 65 daha 8 kilom var . Ilk hedefim 69 ona da 4 kilo kaldı .
Diyeceğim o ki kilonuz ne olursa olsun bu kadar kilo nasıl.gidecek ver ver bitmez bu kilolar ya da vs gitmiyor durdu hemen bırakayım zaten yapamıyorum zaten bir ise yaramıyor gibi şeyler asla söylemek yok . O tartıda düşüş olmasada siz az yiyip spor yaptıkça o kalorileri yaktıkça matematiksel olarak doğanın kanunu olarak kalori açığı ortaya çıkacak ve o yaglar mutlaka eriyecek . Siz diyet spor yapın kendinizden eminseniz o tartı o halde 5 kilo bile fazla gösterse inanmayın.. Siz uğraştığınız bırakmadığınız sürece elbet vücudun çaresi yok eriyecek .. isterse binbir çeşit vücudun koruma mekanizması olsun biz bin iki buluruz yinede vazgeçmeyiz..
O KILOLARR GIDECEK O YAĞLAR ERIYECEK ..
Biz kadınların bu güçlü iradesi herseyi aynanda yapabilme becerisi bu zekası bu aklı varken herseyi beceririzz