14 yaş fark evlilik için çok mu?

Bizim komşularımız arasında 15 yaş farkı var. Adam 60- 65 kadın 45- 50 yaşlarında. Kadının geçen gün annesi geldi, resmen kocasının eşi gibi duruyor. Yaş farkına Emin’im çünkü sormuştum. Adam sürekli hasta, kadın evde tıkılıp kalıyor. Resmen bayramlarda kendi ailesinin yanına kaçıyor. Adam biraz iyi olsa bile sadece sessizce yürüyüş yapmaktan hoşlanıyor. Kadınla hiç ilgilendiği yok. Çocukları da olmamış. Ben şahsen kadına çok üzülüyorum.

Ben de iki çocuğu kafaya taktım. Sen onlara anne olmayacaksın falan diyor ama erkeklere güvenmiyorum.

yok ya sen anne olmayacakmışsın. O çocuklar babalarını görmeyi istemeyecekler mi? Gelip kalmayacaklar mı? Hadi her şeyi geçtim onda 2 çocuk sizde yok siz kendi çocuğunuz olsun isteyeceksiniz onuda hemen yapmazsınız heralde evlilik oturmadan 2-3 sene sonra desek çocuk doğdu adam nerdeyse 50 yaşında olacak. Çocuk üniv başlarsa babası 65 yaşında olacak. Diğer evliliğinden olan çocuklara verdiği para da tartışma konusu olacak. Eğer onlara bakmıyorsa zaten sorumsuzdur. Yok bakıyorsa sizden olan çocuğuyla onların arasında denge kurması lazım. Hani çocuklar evlenmiş falan olsa bir ihtimal derdim ama daha onlara düğün falan olacak. Hiç bulaşmayın bu maceraya çünkü aşık da değilsiniz. Başka kimse yok diye ona olumlu bakıyorsunuz. Biraz kendinize bakın, değişik ortamlara girin kurslara falan insanlarla tanışın illaki karşınıza sizden 15 yaş büyük olmayan birileri çıkar.

Yaş farkı çok fazla, hayata aynı gözle bakabilmeniz, ayni şeyleri düşünmeniz neredeyse imkansız..

Sendeki yaşam sevincinin onda aynı ölçüde olması bile mümkün değil...

Arada çok fazla yaş farkı bulunan evliliklere dışarıdan baba-kız ilişkisi gözüyle bakılabiliyor..

Eşiyle arasında 11 yaş fark olan bi akrabam var. Kadın gezmek istiyor adam içimden gelmiyor diyor, kadın yüzmek istiyor adam ben yoruldum sen tek devam et diyor, kadın düğünde dans etmek istiyor adam ne gerek var diyor. Kadın hala cıvıl cıvıl, adam emekli modunda. İlk evlendiklerinde tabi ki böyle değillermiş 20 yaş ve 31 yaş belkii uyum sağlayabilir birbirine ama zamanla kadın büyüdükçe adam yaşlanıyor bunu unutmamak lazım. He ama kadın da yaşlandığı zaman yine 11 yaş fark etmez diye düşünüyorum. 70'e 81 olduklarında falan..

Çok güzel bir örnekleme

Yaş farkı çok artı ikinci evliliklerde tahammül azalır bu topa hiç girmeyin

Keske su erkeklerdeki ozguvenin yarisi kadinlarda da olsa da, biz de bizden 15 yas kucuklere yazabilsek. Konuya gelirsek, adam sizinle genc oldugunuz icin ilgileniyor, ve evlenirse de bu yuzden evlenecek. Size asik oldugu icin degil. Yatirim amacli. Siz de ayni mantikla yatiriminizi genc bir adama yapmalisiniz, eger kendi kiymetinizi biliyorsaniz.

Cocuklu es cok zor is. Yasayanlardan biliyorum. Yasiniz cok genc bence acele etmeyin pekala cocuksuz biri olur derim.

14 yaş farkla evli tanıdığım çift var. Sizinle aynı yaşlarda. Adamın ikinci evliliği ve çocuğu vardı. Buna rağmen aşk evliliği yaptılar. Bir tane bebekleri oldu. İkisi de hayata yeniden başladı resmen. Gerçekten çok aşıklar birbirlerine. Bunlar istisna bir çift olabilir herkes kötü örnek vermiş ama ben sana birbirine saygılı, mutlu, aşık bir çift örneği verdim. Sanırım mesele kafa yapısında. Sizin mutlu olabileceğinizi sanmıyorum çünkü tereddütte kalmışsınız. İçinizde hep bir acaba/keşke olur diye düşünüyorum.

Kisiye gore degisir kimi ne olacak der kimi istemez
Şahsen bana ters bi durum buyuk konusmak istemem ama benim icin çok fazla yaş farki etkiliyor

14 yas cok fazla geldi bana. Aynen yaninda kendinizi surekli cocuk gibi hissedersiniz. Esim benden 8 yas buyuk. Bu bile fazla geliyor arada bir bana

Açıkçası onu beğeniyorum ve yanında çok huzurluyum. Ama başından bir evlilik geçen biri olarak daha mantıklı düşünmeliyim. En çok da erkeklerin nankörlüğü aklıma geliyor. Ben ona bu kadar fedakarlık yaparken o bana ne yapacak acaba diyorum. Zaten belli bir yaştan sonra evleneceğimi de sanmıyorum. Belki çocuğum olursa daha mutlu bir aile oluruz diye düşünüyorum.

Benim erkek arkadaşımla aramda da 14 yaş fark var, ben 25 o 39 ama kafa yapımız çok uygun, eski genç erkek arkadaşlarıma oranla onunla çok daha güzel vakit geçiriyorum, geziyoruz, enerjiğiz, yerimizde durmuyoruz çoğu zaman. Hep der ben ruhen 18 yaşındayım diye Bence seviyorsa bir insan yaş farkı o kadar da önemli olmamalı.

Bence çok değil
Hem yaşı büyükse senin kıymetini bilir anlayışlı olur bence dene

Çok yaş farki onunuzdeki senelerde sorun olur o duraganlasir sen gencligin verdigi enerjiyi hissedersin ustelik iki çocuk buyuk sorumluluk çok iyi dusun bence

2 çocukk ve yaş farkı....
2 çocuğun sizi bir anne, bir abla olarak kabullenebilme yaşından büyük olduğunu gözönüne alın. ve günümüz ergenleri ve gençleriyle de iletişim kurmanın zırluklarını gözönüne alın.
14 yaş farkı ilk evlilikte ve daha genç yaşlarda olsa bir şekilde çiftler birbirini tolere edeip uyumu yakalayabilir. ama daha önce evlilik geçirilmiş, çocukların sorumluluğu da eklenmişse durum çok zor.
siz psikolojik olarak (bilinçaltında bir baba gibi ) koruyucu ve olgun birini arıyorsunuz. görsel olarak da etkilenmeniz var. durum bundan ibaret. eger o da sizin bu sığınma ihtiyacınızı sezdiyse o yüzden iyi veya iyi olmayan bir niyetle yakınlık gösteriyor olabilir.
yani bu kriterleri gözönüne alacak olursak uzak durun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…