16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

Ben de bir anne olarak düşüncemi paylaşmak istiyorum...Kesinlikle annenize söylemelisiniz...

Ve adım gibi eminim ki her fısatını bulup bir araya geldiklerinde birlikte oluyorlardır...Bu saatte üst kat komşusu yalanı da belli ki erkek arkadaşıyla buluşucaklar...Okula giriş çıkışını,dersleri ekip ekmediğini kontrol edin,gerekirse cep telefonunu varsa alın...Hatta yapabiliyorsanız arayın o çocuğu herşeyden haberiniz olduğunu,yaptığının suç olduğunu ve onu şikayet edeceğinizi söyleyin...

Kız kardeşinin psikolojisi, asıl o herif kızkardeşini kullanıp kullanıp sonra da bıkıp bir kenara atmaya kalktığı zaman bozulacak....

Son düzenleyen: Moderatör:
16 yaşındaki kızkardeşinin cinsellik yaşadığını öğreniyorsun,üstüne kaşını yarıyor sen tokat atıyorsun,üstüne abla yukarı komşuya gideyim mi yoksa güvenmiyor musun diyor????????saçma geldi bana... bu konu gerçek mi arkadaşım yada sen dengesizleştin?ne komşusu Allahaşkına?

Cocugun yasida tutuyormus madem

Önce cocugu tehdit ederim,baktim uslanmiyor görüsüyor hala kardesimle

dogruuuu savciligin yolunu tutup 16 yasindaki kiz kardesime tecavüz etti diye sikayet eder

onu hapse TIKTIRIRDIM...

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir diye bosuna dememisler

bu şekilde izin istemesi bu kadar şeyin üstüne hiçbişey yokmuş gibi izin alması banada saçma geldi

Annene söylemezsen kızkardeşin daha neler neler yapar(bir gün hamile dönebilir?bir gün erkek arkadaşından ayrılıp başka ilişkiler yaşayabilir?bir gün kayıt altına alınarak tehdit edilerek inanılmaz bataklığa sürüklenebilir?????Anneciğine çok günah yazık ama bilmeli olayı.......en doğruyu anneler bilir.....anlat.

bütün sayfaları okudum
yarın sabah ilk iş annenize durumu anlatmak olmalı tek başınıza üstesinden gelemiyceksiniz belliki
onun iyiliği için bi takım yasaklamalarıda getirmelisiniz hatta o çocukla konuşup gözünü korkutmalısınız
şimdi önlemi alınmazsan allah korusun birde hamile kalır işin içindne çıkılmaz bir hal alır

Arkadaşım şuan iyi olmadığım mantıklı karar veremediğim için sizlere danışmak istedim..ona güvenmediğimi düşünürse ki açıkcası güvenmiyorum kendie duyduğum güven kaybını hissederse daha kötü olur diye korkuyorum

gittimi kardesin komsuya ???

Yalnız kardeşinde de dil pabuç gibi maşallah, korunması gereken bir çocuk gibi durmuyor pek. Madem bekaretin gereksiz olduğuna filan inanıyor, çocukla aşkından değil istediğinden birlikte olmuş ( ki bende evliliğin saçma olduğuna inanırım ama sanki 16 yaşında liseli kızlar ileride evlenicekleri adamı bulduklarını sanıp birileriyle birlikte olurlar gibi gelmişti)o zaman boşuna uğraşmayın kardeşinizle. Madem kendi sorumluluğunu kendi alıcak almayı denesin, zaten yapabileceğiniz pek birşey yok cezalandırmaya ve ailenize şikayet etmeyi ben tavsiye etmem, şöyle düşünün onlar sizden bir önceki jenarasyon üstelik kardeşinin bebekliğini hatırlıyorlar, birisiyle birlikte olmasına önyargısız, mantıklıca yaklaşmalarının ve kardeşini bundan vazgeçirmelerinin bir yolu yok. Duygularıyla hareket edecekler, üzülüp kızacak, kıskardeşine baskı uygulamaya çalışacaklar o da ne derlerse tersini yapacak.

Kardeşini küçük bir çocuk gibi görme artık, normal bir arkadaşına bu durumlarda nasıl tavsiye vericeksen öyle yap çok üstüne gitme. Çünkü senin koruma duygunu sömürüyor biraz. Gayet zeki ve bilgili ama yaşı yüzünden dengesiz genç bir kızmış gibi geldi bana. Cinselliğe gelince daha önce başka bir konuda da ısrarla savunmuştum, yeni nesil cinselliği çok hızlı öğreniyor, tabuları yok ve çok meraklılar. Forumun cinsellik bölümüne biraz bakının insanların ne dertleri var, kendi cinselliklerini yayına oturtmak için ne kadar uğraşıyorlar, 16 ve 18 yaşındaki iki genç bunu kendi kendilerine çözmüşler, durumu bitirmeye çalışmadıkları ve pişmanlık duymadıklarına göre demekki zevk alıyorlar hallerinden. Bu durumda ben ikisininde bu konuda rüştlerini ispatladıklarına inanırım. Bir de aralarında aşırı bir yaş farkı yok aslında ikisinin, biri çocuksa öbürü de çocuk sayılır hala, belki de gerçekten ikisi de istemiştir bunu, kardeşinizin biraz daha fazla sevgi görmek amacıyla yaşadığı bir deneyim değildir.

Kardeşine ne dersen ters tepeceğini, onun kararlarını değiştirmek için birşey yapamayacağını kabullen ve kendini henüz yaşanmamış felaket senaryolarıyla üzme lütfen. Gelecekte yaşanabilecek felaketlerle ilgili alabileceğin tek önlem korunduklarından emin olman. Başka bir şey yok yapılacak kendini yıpratma. Zaten bence kardeşin sana fazlasıyla güveniyor bir sorunu olduğunda ilk sana gelir ama şu seninle konuşurken ortaya attığı modern ve cazgır zihniyete birazcık sahipse kendini ezdirmez öyle tehtid edenlere, ya da tercihleri yüzünden yargılayan insanlara. O saçma sapan laflarına da kulak asma. Benimde ablalarımla aramda bayağı bi yaş farkı var. Ergenlik dönemimde kız benden ufacık birşey istese '' Ben senin fabrikadaki işçilerinden biri değilim, bana öyle patronluk taslayamazsın, sevgilin sna nasıl katlanıyor'' vs diye triplere girerdim. Şİmdi gülüyorum hatırlayınca.

Bir de pişman olsa kız daha mı çok sevinecektiniz ki?Ben daha ablasıyla yaptıkları konuşma olmadan önce yorum yaptığımda kullanılıyor olmasından, istemediği bir ilişkiye psikolojik baskıyla zorlanıyor olmasından, ya da yaşının gençliği yüzünden kötü ve tramvatik bir deneyim yaşamasından korkmuştum. Konuşmalardan sonra öyle bir durum olmadığını anladım ve rahatladım şahsen, ilk cinsel deneyim önemli birşey madem bunu sevdiği biriyle yaşadı, rahatsızlık hissetmedi ve pişman olmadı, o zaman o kadar büyütmeyin artık sizde.

Son düzenleme:
göndermis olsaniz komsularinizda sabaha kadar oturuyor mu?

saat 1 de yazdiniz..

ilk basta hersey olagandi

ama sonradan normal akisindan cikti...

tamam hepimizde vardir bazen üste cikmak icin sacma seyler söylenir..

ama bu olay farkli kim ister 16 yasinda cocugunun biriyle birlikte oldugunu ögrenmeyi, siz ona bunu söylediginizde(annenize demekten bahsediyorsunuz)

oda beni kiskaniyorsun diyip kafa göz yariyor mu?

bu kadar kavgada anneniz zaten uyanir ve bunun sadece beni dinliyor dinlemiyor olayi

olmadigini anlar..hepimiz insaniz hangimiz o arbede de birden annesini görünce hala mantikli davranabilir..

o kardesinzle konustugunuzu yazdiginiz yazidan sonra benim gercekten kafamda soru isareteri kaldi

Son düzenleme:

dmekki tek soru işareti bende değilmiş sevindim.

Ülkemizde cinsellik yaşının 13 lere kadar indiği haberleri ile yazılı ve görsel basında sıkça karşılaşıyoruz.
Bu durumda üzücü de olsa bu olayı, maalesef çağ dışı olarak değerlendiremeyeceğiz.
Evlatlarının cinselliği yaşadığından habersiz pek çok aile vardır.
Bu krizi en doğru şekilde yönetebilmeniz koşuluyla, durumu öğrenebilme şansınız olmuş.
Hiç bir zaman öğrenmeseydiniz kardeşinizin hayatı ne şekilde akarsa aksın onun hayatı
olacaktı ve bedeline razı olacaktı. Doğru yöneterek yanlışlarını avantaja da çevirebilirdi.
Öğrendiğinize ve yüzleştiğinize göre kriz onun olmaktan çıktı ailenizin krizi haline geldi.
Yaşını göz önüne aldığımızda elbette olmamalıydı. Yasalara göre de karşı taraf suç işlemiş durumda.
Başka yanlışların doğmaması için kesinlikle psikolojik danışmandan yardım almalısınız.
Belki de aile büyüklerine gerekli açıklamayı uzman yapacaktır.
Hukuki hakkınız için delilleri iyi koruyun.
16 yaşında bir ergenin, bir anda sırlarının ortaya dökülüverdiğini düşününce gösterdiği tepkiyi
aşırı bulmadım. Gün boyu senin aklına gelen tüm kötü senaryolar onun aklından da geçiverdi elbette.
En az hasarla bu sıkıntıdan kurtulmanızı diliyorum. Allah yardımcınız olsun.

dmekki tek soru işareti bende değilmiş sevindim.

Arkadaşım aklında olan soru işaretleri nedir söyler misin.Sabahtan beri moralim alt üst olmuş durumda birde siz böyle yapıyorsunuz.ben ruh hastasıyım senaryo kuracağım ve bu şekilde.Günahımı almayın.

Bana sadece arkadaşına daha önceden söz verdiğini gitmek istediğini söyledi bende saatin çok geç olduğunu uygun olmayacağını ve gitse bile o saatte evlerini arayıp rahatsız edecek olmam çok saygıısızca olur diye düşündüm ve izin vermedim

iide sana yalancı demedikki günahını alalım sonuçta nette yazılan bişey bu doğru olabilirde olmayabilirde. ama anneniz kavga esnasında geliyo ben şahsen aynı durumda olsam pot kırardım kesin. kardeşin eşyaları fırlatmış sana muhtemelen odada dağınık. kaşın yaralanmış. annende ders yüzünden kavganıza inanıyo kaşınıda kapıya çarptğına.

sen endişelenmen gereken biçok şey varken kardeşim benden nefret edecek diye korkuyosun defalarca bunu söylüyosun. anlattıklarını düşününce kendimi yerine koyuyorum ama olmuyo işte soru işareti kalıyo elbette.

Bazı arkadaşlar hala "büyütmeyin, kendi tercihi" diyor ama Türk aile yapısı buna müsait değil.

Belli ki aile de bildiğimiz Türk ailesi. Ve hiçbir şey "yaptı, oldu işte" diye kapatılacak kadar basit değil.

Karşısındaki erkeğin karakteri, kızı başkalarına gerek net yoluyla, gerekse zorla sunup sunmayacağı belli değil.

Kız desen yaşadıklarının sonucunu düşünemeyecek kadar akılsız.

Anne bunu bir başkasından duyarsa daha fena olur. Ablasının bildiği de ortaya çıkarsa ona yardımcı olmakla suçlanır.
Hatta abla da cinsel ilişkiye girip saklama iftirasına dahi uğrayabilir özkızkardeşi tarafından.

Anne kızacak olsa da hayat konusunda daha tecrübeli, bu yüzden bilmeli.

Anne bu ya, o kızları doğuran büyüten kadın, bilmeyi herkesten çok o hakediyor.

Son düzenleme:
konuyu daha yarısına kadar okudum,yapılan yorumlara inanamıyorumne demek artık olan olmuş,devam eder hamile kalması önlenmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…