16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

bu kıza anlayışlı olmak çok yanlış,annenizle paylaşın ve erkek arkadaşına da şikayetçi olacağınızı söyleyin ki peşinden ayrılsın kızın

bu kıza anlayışlı olmak çok yanlış,annenizle paylaşın ve erkek arkadaşına da şikayetçi olacağınızı söyleyin ki peşinden ayrılsın kızın

Egem seni düşünce olarak kendime hep yakın bulmuşumdur konusu gelmişken diyeyim istedim :)

tehdit etmesin, gerçekten şikayetçi olsunlar ki bir daha yaşı küçük kızlar için tehlike olmasın.

Şokların şokunu yaşadım okurken.. Benimde kız kardeşim var ve o da çok problemli bir ergenlik dönemi geçirdi. Babam yok annemle ben sahip çıkıyorduk erkeğe ihtiyaç olduğunda da Dayıcım.. Allah korusun ki başıma böyle birşey gelseydi sizin gibi karşıma alıp konuşabileceğimi zannetmiyorum.. Bir sopa alır kemiklerini kırardım heralde. Kaldı ki sevgilisi vardı saçma sapan serseri biri. Telefonlarını saklamalar bilgisayarda saklı konuşmalar. Telefonu alınca msjlara bakıcam diye korkudan ağlamalar.. Anneme söylememiştm ilk ama devam edince hastanelik ettim telefonda kullanmadı. O da benden nefret ettiğini söylüyordu sevmiyorum seni diyordu. Ama şimdi çok çok iyi aramız..
Afedersiniz ama sizin kardeşiniz durumu arsızlığa vurmuş Bu zihniyetteki kızın ( pardon artık 16 yaşındaki KADININ ) o çocuktan ayrılsa bile yeni sevgilisiyle beraber olacağını düşünüyorum.. Çok acı.. Yapmanız gereken şey bir daha o çocukla görüşeceği takdirde polise gideceğinizi söylemek. Yine kar etmiyorsa kardeşinizi bir güzel pataklamak tabi annenize şuan bile söylemiş olmanız lazım onu saymıyorum hiç.. Telefon bilgisayar fln kullandrmayın. Bu ne canım böyle.. Çocukların göz göre göre "yarın hangi şekilde deneyelim aşkım" şeklinde mesajlaşarak fantazi yapmalarını mı izleyeceksiniz..

Allahım kınamak istemiyorum.. Bu devirde kız çocuğu olanlara Allah kolaylık versin..

Kardeşiniz güzelce konuşmaktan anlamıyor açıkcası.Böyle birşeyi saklamak ne kadar doğru bilmiyorum.Kardeşiniz devam ettiği sürece nereye kadar saklayabileceksiniz?

Güzellikten anlamayacağı açık.Ve yasalara göre bir ÇOCUK o.

Şiddete karşıyım ama kızkardeşiniz sınırları çok zorlayan bir tip.Korkması gereken o olmalı.Siz ondan daha endişelisiniz.

Sizi nasılsa biliyor diyede dahada ileri gidebilir.Biraz gözünü korkutmakta fayda görüyorum.

tehdit etmesin, gerçekten şikayetçi olsunlar ki bir daha yaşı küçük kızlar için tehlike olmasın.

Diyosunuz ki hem 16 yaşındaki kardeşini, hem aynı okulda olduğu 18 yaşındaki çocuğu mahkemelerde, adliyelerde süründür, ikisini de okullarında, gazetelerde afişe ettir, belki gayet iyi bir geleceği olacak, sınava hazırlanacak çocuğun hayatını etkile, kendi kardeşinin defalarca yok bekaret raporu yok adli tıptan bilirkişi raporu, ifadesi osu busu diye zihninin ve bedeninin didik didik edilmesine izin ver. Neden? Çünkü sevgilisiyle beraber olmuş ve başına kötü şeyler gelebilir. Herkesin kendi fikri ama ben reşit olmadan sevdiği erkekle birlikte olan bir kız için bundan daha kötü, daha aşağılayıcı birşey düşünemiyorum.

Afferim iyi yapmışsınız... Kınamışsınız zaten kınayacağınız kadar. Dayak çözüm değil dün akşamdan beri söylüyorum acilen psikolojik yardım alınmalı, bende bu yaştaki bir KIZIN cinsellik yaşamasını savunmuyorum elbette ki ama bunu dayakla değil iyi bir hekim yardımıyla çözüme kavuşturmalı. Dayaktan daha mantıklı ve ikna edici olabilir..

allah yardımcınız olsun çok zor bir durum ama fazla ustune gıtmeyın evden de kacabılır

benimde şu an 19 yaşında olan bir erkek yeğenim var.. geçen sene bu zamanlar 1-1.5 senedir birlikte olduğu 17 yaşındaki kız arkadaşının 4,5 aylık hamile olduğunu öğrendik.. ailecek büyük şok yaşadık ve bunun sıkıntısı hala geçmedi.. tabi şimdi yeğenim ve eşi çocukla birlikte teyzemin yanında yaşıyorlar falan o ayrı mesele de, yani demek istediğim inşallah hamile değildir bu bir. ikincisi bizimde sonradan öğrendiğimiz, bizimkilerin sadece 1 kez birlikte olmadıkları ve bunu sık sık tekrarladıkları.. bütün konuyu okudum sayılır, arkadaşlarımız gerçekten çok ön yargılı davranmışlar.. benim size tavsiyem bunu en yakın zamanda babanıza değil, annenize anlatmanız. annenizle bu konuyu bir şekilde çözmeye çalışın. ilk önce o çocuktan uzaklaştırın ve test yaptırın. bundan sonrası size kalmış, kardeşinizi en iyi siz tanıyorsunuz... eğer iş içinden çıkılmayacak bir hale gelirse bu konuyu babanıza açıklayın.. Allah yardımcınız olsun..

evlendirdiniz mi peki yegenınızı?

Bütün sayfaları dehşetle okudum inan ki...
Benim de kız kardeşim var. Empati yapmaya çalışıyorum okurken...
Arada jenerasyon farkı olduğunu düşünürsek bazı şeyler anneye anlatılmamalı evet bunu savunuyorum.
Dün de söyledim.
Bicigi seni kutlarım olayda kendini bozmadığın için. Sen gerçekten iyi bir ablasın.
Yalnız... Ergenle konuştuğunu asla unutma.
O yetişkin bir birey değil, olgunlukla karşılık veremez sana.
16 yaşında ve erkek kadın ilişkilerini ne derece biliyor ki?
Beraber olduğu insan onu tatmin amacıyla kullanıyor, belli...
O da farkında olmadan aşkı sevgiyi cinsellikten ibaret sanıyor.
Sevmeyi sevilmeyi bu zannediyor.
Olaya dini açıdan, toplum açısından yaklaşma bir daha.
Böyle yaparak onu büsbütün kaybedersin.
Şu an o yaşadığı şeyin etkisinde ve devam ettirme çabasında.
Bunu ona bıkmadan sıkılmadan yavaş yavaş anlatmalısın.
Öyle bir an gelmeli ki, tatmin uğruna sadece bunun uğruna kullanıldığını anlamalı...
Nolur pes etme, şiddete başvurma.
Bunlar basit yollar.
Olayların gidişatına bağlı olarak annene olayı açmayı düşün.
O zamanın bu zaman olduğunu düşünmüyorum.

Valla cnm ben şimdiki gençleri anlamıyorum boyların büyük işler yapıyolar bende bi kaç gün önce erkek kardeşimin kız arkadaşlarıyla konuşmaların okudum neler neler gördümm şok oldumm ben susmadım kanıtladım söledim anneme babama bunlara göz yumulursa gerisi gelir

iyi de ablasına söylediklerini gözleriniz görmüyo zannedersem ? Erkek arkadaşını elinden alcam diyemi korkuyorsun. Çirkinsin bilmem ne. psikolojik destek tabiki gerekli ama sadece konuşularak akıllanacağını düşünmüyorum bu kızın.

şiddet kesinlikle çözüm olamaz..
yada çözüm olursa bile çok yıkıcı bi çözüm olu..
bulduğu ilk fırsatta tekrarlar..
önemli olan beyinde bitirmesi
bunun içinde uzman desteği şart..
bide erkek arkadaşıyla mutlaka konuşulmalı..
anlamıyorsa mahkemeye başvurmalı..

daha önce yazan oldu mu bilmmiyorum ama şöyle birşey işe yarar mı
kardeşine desen ki senı çok sevdiğini düşünüyorsun bu çocuğun senı kullanmadığına emin olmak istemez misin?

madem senı cok seviyor senle yatmadan da senı sevebilir dene bakalım onu reddet bu sefer nasıl davranacak senı gerçekten sevdiğini ancak böyle anlarsın desen

çocukta kıza baskı yapar buyuk ıhtımalle ama kardeşin istemezse bu sefer sinir yapıp kızı terketmekle tehdit edebilir sende böylece bak gördün mü hani bu çocuk senı çok seviyordu seven insan senı herturlu severdi desen belki kızın gözü açılır biraz...

ay bı de çocuk ben senı o olmasa da severım dıyormuş al başına belayı...

bence bu laftan sonra sen kardeşinin bu lafını kulağına bi küpe etmelisin arkadaşım bu kız nıyetı bozmuş erkek arkadaşı ayartmak demek ne demek?

utanmıyor...bence annenle bırlıkte çocuğun ailesiyle konuşun kızımızı rahat bırakmazsa şikayetçi olacağız deyin artık bu suç olduğu için sıkar biraz...başka bır çözüm yok iyi niyet yok çünkü ortada, sız ne kadar iyi yaklaşırsanız o kadar enayi yerine koyulup çiğneneceksiniz...

Niyeti bozmuş,birlikte olduğu erkek arkadaşını falan da sevdiği yok..Öyle olsaydı ablasının sevgilisine göz koymaz,bunu dile getiremezdi.......

Açıkçası ben de kardeşinin biraz utanıp arlanacağını düşünmüştüm.
Ama O aksine,gemi azıya almış görünüyor.

Manevi değerlerden filan sözetmek,şimdiden sonra işe yaramaz sanırım.Bunları zaten bu zamana kadar anlasaydı,yapmazdı.
Bir hatadır olmuş demek için,şu an pişman ve utanıyor olması gerekirdi.

Ben çocuğun kızı kullandığını düşünmüyorum.Nihayetinde,o da henüz küçük.
Onlar şimdi dizilerdeki gibi veya filmlerdeki gibi bir aşk yaşadıklarını düşünüyorlardır.
Ama tabii beraberken herkes iyi...Ayrılırken veya ayrıldıktan sonra pislik yapar mı belli olmaz..

devir o kadar kötü ki hatayı sizde aramayın şimdi bekaretini hemencik düşünmeden veriyorlar malesef ben de çok üzülüyorum bu durumu hamileyim doktorum kızın olcak diyince çok ağladım çünkü nekadar yetiştirmeye çalışsanda alimden zalim doğuyor Allah yardımıcınınz olsun ne yaptınız ne konuştunuz bilmiyorum ama ne kadar sakin olunabilinir bunuda aklım almıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…