16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

önceden söz vermiş lütfen abla diyor.bu saatte gitmen doğru olmaz ayıp olur dedim güvenmediğin için böyle yapıyorsun diyor

o halde güvenimi kazanacak hareketler yap, aklını başına topla de.. herşey konuşuldu kapandı, sanki az önce ablasının suratına eline ne geçtiyse atan , o terbiyesiz cümleleri kuran o değil !herşey bitti şimdi de izin istiyor.. rahatlığa bak!

bence gonderme ayrica her saat basi evlerini arasan diger insanlar rahatsiz olmayacak mi ?

kardesinle birlikte olan cocukla konusup korkutsan cocugu seni sikayet ederiz filan desen kardesim kucuk 18 yasindan yaptigin suc filan diyip korkutsan belki birakir kardesini...

Kardeşim o kadar kararlı ve dikbaşlı ki sıkılmadan asla bırakmaz..bu olaydan sonra daha fazla bağlanmış bunu farkettim.Bedeninne saygısı kalmamış kendini onun malı gibi görüyor

arkadaşım abartarak yazıyorum ama insanın abisi olunca en gerçek yüzünü görüyosun erkek beyni nasıl çalışır benim için o bi fazlalık çok özür dilerim açık konuştuğum için

Valla açık konuşmak gerekirse sevgilimden bile soğudum bu olaydan sonra kendi bedenimden tiksindim.. psikolojim bozuldu

Bu konu seni çok sinirlendirmiş olabilir. Malum Türk toplumunda bu tür şeyler büyük önem taşır. Ama öncelikle sakin olmalısın ve kesinlikle bu konuyla ilgili baskı yapıp, onu tehdit etmemelisin. Al karşına konuş, neden böyle bir şey yaptığını sor. Büyük ihtimalle cevabı seviyorum, dayanamadım gibi bi şey olacaktır. Çünkü ergenlik yaşları genellikle böyledir. Üstüne gitmeden yaptığının yanlış bir şey olduğunu söyle. Ama tatlı dille, unutma.

a
Arkadaşım yorumları okuduysan eğer görmüşsündür.tatlı dille sakince konuştum fakat arsızlığa vurdu işi.Söylediğin gibi dayanamadım seviyorum dedi.Gördüm ki tatlı dilli olmaktan fayda yok.

Az önce sana eline her geçeni fırlatan, ağır sözler söyleyen, kendini küçük düşüren o değilmiş gibi bir de normal bir şekilde şimdide " abla lütfen gidim" diye izin istiyor! Kardeşinin ciddi anlamda psikolojik sorunları var bence canım.. Sen konuştuğunda hatasını kabul etseydi, gerçekten akıllı bir kız derdim ama şuan da böle davranması, ilerisini düşünemiyor olması, hayatı toz pembe görüyor olması işi zora sokuyor.. Ki artık genç kızlar neyin ne olduğunu da gayet iyi biliyorlar.. Sonuç olarak ben kardeşinin psikolojisini hiç ama hiç iyi görmüyorum..

biz de iki kız kardeşiz,ablamın yaptığı her yanlışta benim de içim pırrr eder
bu yüzden seni çoook iyi anlıyorum.

arkadaşları dinleyerek en iyisini yapmışsın..
Gerçi aynı arkadaşlar sen konuştuktan sonra 'şimdi de senin tepki vermemenden cesaret alır' demişler,okurken sinirlendim valla ...madem öyle düşünceler vardı o yönden akıl verileydi..Sanırsam kimse kardeşinin bu kadar rahat davranacağını kestirmedi :-/

Arkadaşlar kesinlikle psikoloğa götürmeyi düşünüyorum.Tek başıma halledemeyeceğim çünkü zerre kadar pişman değil ve mutluluk duyuyor.En doğrusu bu.

Tabiiki psikolağa gitmen ennn sağlıklısı.Emin ol hiç pişman olmazsın
yine emin ol ki psikolog kardeşine gözlerini belertip 'hmm,senin gibi cici kıza hiç yakışmıyo,bi daha yapmaz' demez.Yani kardeşini o çocuktan ayırmaya çalışmaz...ama ona özgüven aşılayabilir.ileride bu konuyu takıntı haline getirmesini,ya da ayrıldıktan sonra 'kimse beni almaz' düşüncesiyle hayatını karartmasına engel olur.Hazır bu kadar cesaretlenmişsin,lütfen git psikolağa!

Size de teesüf ediyorum,bi kadın bu kadar aşağılanamaz.Yap et sefasını yaşa sonra diktir...Neden?? erkek kısmı kendini ilk sanacak diye

Anne olsam ben de bilmek isterdim ama bilsem eminim ki iş büyürdü...Belki okuldan alacak kızı ailesi ne malum??
Hem o anne için hayal kırıklığı hem kızın yaşayacağı utanç...belki de zorla evlendirecekler,bi ömür mutsuz olacak,belki namus cinayeti yaşanacak??
Aile soğukkanlı değilse söylemeye lüzum yok...Belki böyle kimse duymadan kapanır konu...yıllar sonra kardeşiniz ünvye gider,meslek sahibi olur kafasına göre birini bulur..Babanız da evden çıkarken kırmızı kuşağı takar,abla kardeş göz kırpışırsınız..

dünyanın sonu değil bu konu..kardeşinizin bu yaşta böyle şeyleri bi halt sanması çok kötü,bundan gurur duyması da kötü ama bu deneyimi ağlaya ağlaya yaşamasından,sevmediği bir insanla sırf onun isteği için yaşamasından daha kötü değil...Bi daha yapmıcam da inanılacak bir bahane değil,bir kere olduysa hep olur...
İşin zor tatlım vallaha okurken bile şişti içim...O senin canından bir parça ama her koyun da kendi bacağından asılır,kardeşin neyin ne olduğunu bilecek yaşta...İnatla hata yapmak istiyorsa sonuçlarına katlanmak zorunda...Senin bi hatan yok,ne yapabilirdin ki???

canım arkadaşım diyorum inş kızmasın bana ben bi kitapta okudum bi erkek karşı cinsi düşmanı gibi bile görse onunla beraber olurmuş ne kadar iğrenç inanki kusasım geliyo şimdi

Bizim duyacağımız öğrenebileceğimiz ihtimalinden korkuyormuş.Çocukta zorlama yok

canım bence de zorlama yok, ama kız kardeşin öyle bir konuşmuş ki, sanki istek sadece kendisinden gelmiş gibi...İstek tabii ki çocuktan gelmiştir.
Şuraya bak ya, kızcağız bütün sorumluluğu taşıyor, ailesinden korkuyor, çocuk da "engeli aştım" diye seviniyor...
Sevdiğine kavuşmak için dağları aşmış sanki, bu ne gurur!

Kardesin ayni anlattigin kadariyla ayni benim kuzenim gibi, bu bir karaktermi yapi mi bilmiyorum ama basetmesi zor insanlar ondan annene de diyorum.
Yani basit bir ergenlik buhrani degil size söyledigi laflara bakarsak, hani en azindan utanir sikilir ya da ne bilim ablacim seviyorum oldu bi kere der . ama söyledigi seylere bakinca ...

yasiniz kac bilmiyorum ama sizin icin agir bir yük

Kardeşim o kadar kararlı ve dikbaşlı ki sıkılmadan asla bırakmaz..bu olaydan sonra daha fazla bağlanmış bunu farkettim.Bedeninne saygısı kalmamış kendini onun malı gibi görüyor

kardesinle degil sevgilisiyle konussan yada sevgilisinin ailesiyle :26:
bu senin tek basina cozebilecegin bir durum degil kaldi ki kardesinin akli bir karis havada sen nedesen ne yapsan bos...

anlayamiyorum su saatte cok samimi arkadasi olsun,aile dostunuz olsun

nasil gitmesi icin düsünüyorsunuz.birde anneniz yatmis yani ondan habersiz mi göndereyim diyorsunuz..

kardesinizin birsey anlayacagi yok,ben sadece türk filmlerinde olur saniyordum

beni kiskandin,sevgilini bastan cikaririm diye mi korkuyorsun gibi cümleleri...

inanamadim 16 yasinda bir cocugun,böyle seyler diyebilecegine ihtimal veremiyorum..

cok sasirdim

biciği arkadaşım çok üzüldüm dua edicem sana ii geceler uyumalıyım annem uyanabilir

ben de üzülmüştüm kızcağızın durumuna, erkek arkadaşı baskı yapmıştır diye...
Kız kardeşiniz bedenine değer vermez olmuş ne yazık ki. Erkeklerin kendisine
cinsellik için değer verdiğine, erkekleri baştan çıkarmanın bir meziyet olduğuna
inanmaya başlamış... Bu çok tehlikeli.
Bence hemen birinden yardım alın, psikoloğa götürün. Kadınlığı ve bedeniyle ilgili
ciddi sorunları olabilir...

ne diyeceğimi şaşırdım..
ben olsam ne yapardım
ne derdim..
çok zor bi durum..
yerinizde olsam bir pskoloğa götürürdüm mutlaka..
anladığım kadarıyla sizin konuşmalarınızla ikna olmayacak..
ve kesinlikle erkek arkadaşını açık bir şekilde tehdit ederdim..
ki yaptığı çoçuk istismarına giriyor..
tecavüzden yargılanır kesin..
elinizde böyle br koz varken ve dahada geç olmadan beklemenin anlamı yok..
keşke en baştan direk o çoçukla konuşsaydınız..
baktınız herşey aynı
önce annenezle konuşun
sonrada en kısa zamanda mahkemeye başvurun

bence gonderme ayrica her saat basi evlerini arasan diger insanlar rahatsiz olmayacak mi ?

Bu saatte sizden izin istediğine göre daha önceden sizden izin alıp yada sadece size haber verip aileden gizli yapılan kaçamaklar olmuş gibi geldi bana. Ama sen nerden biliceksin ki kardeşin senin haberin olmadan ne işlere karışmış. Artık eskisi gibi yumuşak olmamalısın. Kesinlikle izin verme tabiki de! ciddi bi tavır sergilemiyomusunda ne diye hala gelip senden izin isteyebiliyo anlamış değilim

bir abla olarak yapacağınız en büyük iyilik bu olur sanırım..
aksi takdirde arkadaşların dediği gibi
çok feci şeylerle sonuçlanabilir..
ama mutlka pskolok desteğiyle yapılmalı herşey

Şu an şoklar içerisindeyim.
Gerçekten soruyorum, biz nereye gidiyoruz?
16 yaşındaki çocuk daha yeni ergenliğe girmiş belkide genç kızlığa daha yeni adım atmış bir kız bunları nasıl yapar?
Hadi bir hata yaptı diyelim, peki haklıymış gibi birde ablasına yaptıkları?
Çocuk diyoruz ama maşallah aklı herşeye eriyor..
Aslında gerçekten çocuk diyip geçmemek gerek.
Artık 10 yaşındaki çocuk neyin ne olduğunu biliyor.
Çocuk dediklerimiz işte böyle ağzımızı bir karış açıkta bırakır.
Evlilik öncesi ilişki yaşanılmaz diye birşey demiyorum fakat 16 yaş çok küçük çok..
Daha yolun çok başında..
Bu yaşta böyle başlarsa ileride ne olucak?
Bir erkek için ablasına bu lafları söyleyen, bir erkek için ablasına eşyalar atan, kaşını patlatan kız ileriki zamanlarda neler yapar?
Ben 18 yaşındayım ama böyle şeyler bana ters geliyor.
Bence ilk öncelikle ilk işin bir psikolağa gitmek ve yardım almak olsun.
Bu konuyu enine boyuna bilgili biri ile konuş ve ne yapacağına öyle karar ver.
Sonra psikolağa kardeşin ile git ve kardeşin ile psikolog konuşsun.
Çünkü böyle bir durumda senin bir lafın bir hareketin işleri daha zora sokabilir.
Allah korusun ama daha kötü şeyler yapmaya kalkabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…