16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

Kimse bekaretten bahsetmedi..........Üstünde durulan konu başka.........

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben şahsen bu yaşıma kadar ne burda ne dışarda erkek kardeşim erken yaşta ilişki yaşadı eyvah diye veryansın edeni duymadım.. Siz duyduysanız bilemiyorum.. Haa daha acıklısı şu madem herşeyi konuşuyoruz bu ülkede 13/14 yaşına gelen erkek çocuklarını o iğrenç genelevlere götürüyorlar ilk tecrübesi için.. Ve bu duruma hayıflanan anormal bulana rastlamadım kendim hariç. Tek fark cinsel organ mı?

Şuanda konunun cinsiyet ayrımıyla alakası nedir fadike ? Konuda bir kız çocugundan bahsediliyor..

Ülkemizde 13-14 yaşındaki erkek çocuklarını genelevlere ilk tecrubeleri için götürdüklerini ilk defa sizden duyuyorum açıkçası...........

ki birde ömür boyu sabıkalı olacak hemde neden? istismardan,
bu çok büyük bir leke olur onun hayatında iş bile bulamaz herkes dışlayabilir bence bu çocuk bunları göze alamaz ve kızı bırakır bence

Bu psikoloji modası yeni çıktı. Çocuklar duymasınla iyice yerleşti bir kesime. Aman psikoloji bozulmasın aman ağlamasın.. Daha çocukken annesinin tepesine çıkan çocuğu güzelce uyarmak lazımken anneler aman çıksın tepeme psikolojisi bozulmasın yeter ki diyorlar. Küçükken çok uslu bir çocukmuşum. Biraz büyümeye başladığım da da. Mesela otobüste bir yere giderken birgün kardeşimle nasıl şımardık anlatamam. Annem susun dedikçe azıttık. ve eve geldik annem bizi bir güzel dövdü. Bu arada psikolojim hiç bozulmadı ve bir daha da şımarmadık. Annemden 2 3 kere güzel bir dayak yedim ve ne için yediysem akıllanmama sebep olmuştu. Ve Allaha şükür çok sağlıklı bir kafa yapım var.

Ülkemizde 13-14 yaşındaki erkek çocuklarını genelevlere ilk tecrubeleri için götürdüklerini ilk defa sizden duyuyorum açıkçası...........

pardon da bu gevenele elini kolunu sallayan giriyor mu yaa onun kapısında bir polis vardır ve kimlik kontrolu yaparlar 18 den küçükler içeri alınmaz...neyse konu dışı ama o denilenler çok eskide kaldı artık...

Doğru tespit.
Şu an herkes 16 yaşa takılmış...
Anneye söylenmeme taraftarıyım neden? Çünkü büyük ihtimalle duyunca bekaret ve evlilik öncesi cinsel ilişkiye üzülecek.
Yaşa değil...
Vazgeçirmek için dayak da atacak sövecek de psikolojik baskı da kuracak.
Akıllanmayan ergen de belki evden kaçacak belki de ailesine iyi kız numaralarına yatıp ya şimdiki sevgilisiyle ya da başkalarıyla ilişkiye girmeye devam edecek.
Belki de sırf 'öç almak' için ya da 'hırsını durdurmak' için.
Burası Türkiye ama bu da ergen psikolojisinin getirileri...
Herkes tutturmuş anne bilsin anne bilsin.
Tabii ki böyle önemli birşeyi anne bilmeli ama sizin bu kızı hiç tanımazken bile verdiğiniz tepkiler 'dayak' üstüne.
Emin olun o kızın annesi de farklı davranmayacak.
AMA DAYAK ÇÖZÜM DEĞİL!!!

Anne hala bilmiyor mu? Yeni gelişme yok mu? Okudum eski sayfaları ama kaçırdım sanırım, herkes de burada olunca...

Bu arada dayak konusu tartışılmış ama, anne iki tane patlattı diye kıyamet kopmaz. Kendimden biliyorum.

Ben de hayatımda tek tokadı 16 yaşındayken yedim, ne öncesi oldu ne sonrası. Annem babam bana bir kere olsun vurmamıştı ama o zaman iyi ki vurmuşlar. Ki benim konum da erkek arkadaşla aylarca dersaneden kaçmaktı. Cinsellik yoktu ama çok farklı sayılmazdı. Ondan sonra anneme hiç yalan söylemedim, güvenini sarsmaktan korktum. O zaman sadece konuşarak nasihat verselerdi yapacağımdan yine geri durmazdım.

Hiç de öyle psikolojim falan bozulmamıştı, bileklerimi keseyim ilaç içeyim intihar edeyim moduna girmemiştim. Girdiğim tek mod "Allah'ım ben bi' halt yedim, yalan söyleyerek annemin güvenini sarstım, bi daha bana hayatım boyunca güvenmezse asıl o zaman naparım?"dı.

sevgili fadike,ben evlilik oncesi cinsellige karsiyim diyorum siz ne diyorsunuz.. bu suslu laflarala (evlilik oncesi cinsellik vs) ZINA ortulemez.. he herkesin inanisi ayri o daha ayri dava kesinlikle saygi duyarim, yorum da yapmam cunku beni alakdar etmez.. ama ben karsiyim iste, boyle biriyken heralde 13-14 yasinda bir erkegin genel eve goturulmesini tasvip edebilir miyim sizce?? evet ben BEKARETE ONEM VERIYORUM KIZ ICIN DE ERKEK ICINDE AYNI DERECEDE ONEM TESKIL EDIYOR BENIM ICIN, EVET KIMINE GORE GERI KAFALIYIM AMA BUNDAN GURUR DUYUYORUM, BU DA KIMSEYE YORUM YAPMA HAKKI VERMEZ.. kiz ya da erkek, bu yastayeken beyninden cok hormonlari calisiyor artik.. sorumluluk anne ve babaya dusuyor kizi kimlerle birlikte, ne yapiyorlar.. niyeti evlilik olmayan beraberlikler almis basini gidiyor sonra da vay efendim pismanim, bile bile nehire atlarsan islanirsin iste olmedigine sukredeksin.. sizinle ayni fikirde olmadigimiz da bariz ortada, tekrar soyluyorum, duzgun okumadan elestiride bulunmayin.. bunlari yazarken kinamis olmaktan cok korkuyorum cunku isin ucunda sinanmak var Allah herkesi korusun, akil fikir ihsan eylesin..

peki bir çözüm önerisi bulun,ne yapsın bu abla anneye anlatmasında,

ya da baştaki yorumlarda dendiği gibi abla kardeşinin elinden tutup spiralmi taktırmaya götürsün(şimdi nerde spiral taktırsın dendi diyecek vardır,bazı yorumlarda durmaz tekrar gider ,hamile kalması önlenmeli denmiş,ona istinaden soruyorum)

Kimse bekaretten bahsetmedi..........Üstünde durulan konu başka.........

Sanırım dikkatli okumadınız ima edilen şey açık net hatta birisi diktirsin demiş , bir diğeri de;

"devir o kadar kötü ki hatayı sizde aramayın şimdi bekaretini hemencik düşünmeden veriyorlar malesef ben de çok üzülüyorum bu durumu hamileyim doktorum kızın olcak diyince çok ağladım çünkü nekadar yetiştirmeye çalışsanda alimden zalim doğuyor Allah yardımıcınınz olsun ne yaptınız ne konuştunuz bilmiyorum ama ne kadar sakin olunabilinir bunuda aklım almıyor" demiş

annem benı de dövdü küçükken kardeşimi de ama bize birşey olmadı hatırlayınca gülüyoruz şimdi ve iyi ki de dövmüş diyoruz haketmişiz çünkü bazen...

şimdi eskiden çok katı bir çocuk eğitimi vardı ama hümanizmin etkisiyle eğitimde değişti artık çocuklara birey gibi davranın saygı duyun deniliyor ama bizler yine herşeyi yanlış anladığımız gibi bunu da yanlış anlıyoruz çocuk ne derse tamam diyoruz sonra

çocuk hayırdan anlamıyor herşey serbest okulda öğretmen çocuğa dur dıyor sus dıyor nafile...bı de gelip sana da dikleniyorlar neredeyse dövecekler...of of..ana baba bu kadar yüz vermese bu çocuk nasıl azıtsın ki bu kadar...

bişeyinde ortasını bulsak dengeyi kurabilsek keşke...

hakikaten ya düşünüyorum da biz nasıl çocuktuk kardeşlerim de ben de annnemden aynı muameleri gördük bazen evire çevire döverdi bir halt yediğimde arkamdan attığı terlikle yanyana aynı hızla kaçardım ama ne olurdu köşeye siner ağlar korkar sonra gider yine annemin bacağına sarılırdım ha tabi o da ne yapardı beni severdi bi daha yapacakmısın derdi yok anne tövbe derdim öperdi tatlı bişey verirdi onu yerdim ya da sokağa oynamaya gönderirdi vs. zaten annemin küsmesine hiç katlanamazdım dövse daha iyi derdim şimdi ne oldu psikolojisi bozuk saplantılı bunalım bir yetişkin mi oldum hayır peki kardeşlerim, onlar da öyle değil hepimiz okuduk evlendik gayette normal insanlar gibi yaşıyoruz ve annemize nasıl düşkünüz.
biz de çocuk olduk 16 yaşında bırakın cinsel ilişkiye girmeyi nasıl olduğunu bile bilmezdik ben hatta harçlık aldığımı bile bilmem bayramdan bayrama görürdük harçlığı. şimdiki çocuklara bakıyorum bir tatminsizlik bir mutsuzluk ne bu ya ufak şeylerle mutlu olmayı bilecek insan dediğin. tabi ki de hata yapacak hatalar insanlara mahsus ama önemli olan o hatasını anlaması en güzeli de etrafında onu hatasından döndürmek için pervaneye dönen ailesinin olması ve bu olayda da görüyoruz onun için endişelenen ablasını bırakın dinlemeyi kendi hatasını anlamayı bir de kızın kaşına bişey atıyo bilmem ne! ben böyle bir halt edecem ablam duyacak ve gelip bana diyecek (zaten demez direk dalar) ben de cevap verecem bir de kavga edecem var ya otururum ağlarım korkudan oracıkta ölebilirim bile hatta.. ve gerçekten o hatayı da bir daha tekrarlamam.

bence herşeyden önce günah işlenmiş. çocuklarımız Allah korkusu vermessek günahın ne olduğunu anlatmassak herşey başımıza gelir. çünkü onlar istediklerinizi bi şekilde yaparlar anne baba görmeden. bence herşeyden önce inançlarımızı çocuklarımıza doğru bir şekilde anlatmalıyız. şu anki toplumdaki bu yozlaşmanın enbüyük sebebi bu.

"Herkes ???? "

Yahu nedir bu ergen bunalımı birisi bana anlatsın :)) Biz mi ergen olamadık bilemiyorum...Çocuklara saygı saygı saygı ! diyoruz da ana babaya saygıyı ne yaptık peki ?

Yahu fadike sen de ayrı ilginçsin o yapılan yorumda ne var ALLAH aşkına :)

Anne olup çocuk sahibi olduktan sonra,hele hele bir kızınız olursa olaya çok daha farklı bakacaksınız..........Neden konuya yorum yapan hemen hemen tüm anneler aynı şeyi savunuyorlar,anne bilmeli kesinlikle diyorlar acaba....Bir bildikleri vardır belki değil mi..........???

Son düzenleyen: Moderatör:

Şu an bu yapılırsa, dik kafalı kardeş "ben Allah'a inanmıyorum, görmediğime ne diye inanıcam zaten" gibi bir tepki verir.
Bence zinadan, günahtan vurmak yerine sadece hata ve hatta suç olduğu iyice kafasına yerleştirilmeli.
Korkutulacaksa somut şeyler daha çok işe yarayabilir.

Zaten burda bi şiddet konusu.. Kız ergen,16 yaşında,dha bi çok şeyin farkında değil diye el üstünde tutuluyor yaptığı hataya rağmen ama bunu öğrenen abla şiddete mağruz kalıyo. Tamam dayak çözüm olmayabilir ama kızı bu kadar korumayın lütfen bu kız bence herşeyin farkında ablasının sevgilisinin ne kadar erkeksi olduğunu bilicek kadar hemde !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…