- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
Evlilik dışı ilişkiye karşı değilim ama kesinlikle 25 li yaşlardan sonra olmalı bu benim kendi kriterim, benim kızım olsa erken yaşta ne evlenmesini ne de ilişki yaşamasını istemezdim.. Aklı başında belli olgunluğa eriştiğinde kendi kararlarından pişman olmayacağını düşündüğüm yaşta ne istiyorsa yapabilir.. Burda herkes kızın sadece bekaretine yanıyor gitti kızın bekareti oysa olay daha vahim, kız baskı yapıldıkça hırs yapacak bu çocuktan belki kurtulacak ama inat uğruna başka biri ile olacak.. Ve belki hamile kalacak erken yaşta, allah korusun belki kürtaj olmak zorunda kalacak bence bir kadının bekaretini kaybetmekten çok , başına gelebileceği en kötü şey bu..
sizden iyi bildigim ortda, cunku ben de sordugumda eger kizsa daha buyuk sorunlar getirebilir demistim. o da evet maalesef kiz demisti..
cunku eger kizsa hamile kalabilir vs diger sebepler iste .. bu daha buyuk bir durum oldugundan endise ifade eden bir sozdur maalesef.. erkek olsaydi da kivanc duymazdi elbette tipki kardesine yapilmasini istemedigi gibi.. tam olarak ne dendigini anlamadan insanlari olumsuz elestirmemelisiniz bence..
Ben şahsen bu yaşıma kadar ne burda ne dışarda erkek kardeşim erken yaşta ilişki yaşadı eyvah diye veryansın edeni duymadım.. Siz duyduysanız bilemiyorum.. Haa daha acıklısı şu madem herşeyi konuşuyoruz bu ülkede 13/14 yaşına gelen erkek çocuklarını o iğrenç genelevlere götürüyorlar ilk tecrübesi için.. Ve bu duruma hayıflanan anormal bulana rastlamadım kendim hariç. Tek fark cinsel organ mı?
Ben şahsen bu yaşıma kadar ne burda ne dışarda erkek kardeşim erken yaşta ilişki yaşadı eyvah diye veryansın edeni duymadım.. Siz duyduysanız bilemiyorum.. Haa daha acıklısı şu madem herşeyi konuşuyoruz bu ülkede 13/14 yaşına gelen erkek çocuklarını o iğrenç genelevlere götürüyorlar ilk tecrübesi için.. Ve bu duruma hayıflanan anormal bulana rastlamadım kendim hariç. Tek fark cinsel organ mı?
Bence abla kızkardeşini iyi bir psikoloğa götürmeli, bu kıza baskı yapıldıkça ters tepecek çünkü, annesi öğrense ne değişecek annesi de eve bağlayamaz.. Zorla asla düzelmez. Bir başka ihtimalde bu bir suç ise kızın erkek arkadaşı ile açık açık konuşulmalı kızın peşini bırakmazsan seni şikayet edeceğiz diyebilirler, adım kadar eminim bu caydırıcı olacaktır. Kimse hele o yaşta genç bir erkek hapse girmek istemez.
tutturulmuş bir psikolojiçok mu sağlam şimdi bu kızın psikolojisi.çocuklara aman aman dedikçe el üstünde tuttukça,aman psikolojisi çökmesin dedikçe bu çocuklar azıyor ve bunlara yol açılıyor.bizlerde o yaşlardan geçtik ailelerimiz bizim psikolojimizi hiç düşünmedi ama allaha şükür ki psikolojimizde gayet yerinde
Ülkemizde 13-14 yaşındaki erkek çocuklarını genelevlere ilk tecrubeleri için götürdüklerini ilk defa sizden duyuyorum açıkçası...........
Evlilik dışı ilişkiye karşı değilim ama kesinlikle 25 li yaşlardan sonra olmalı bu benim kendi kriterim, benim kızım olsa erken yaşta ne evlenmesini ne de ilişki yaşamasını istemezdim.. Aklı başında belli olgunluğa eriştiğinde kendi kararlarından pişman olmayacağını düşündüğüm yaşta ne istiyorsa yapabilir.. Burda herkes kızın sadece bekaretine yanıyor gitti kızın bekareti oysa olay daha vahim, kız baskı yapıldıkça hırs yapacak bu çocuktan belki kurtulacak ama inat uğruna başka biri ile olacak.. Ve belki hamile kalacak erken yaşta, allah korusun belki kürtaj olmak zorunda kalacak bence bir kadının bekaretini kaybetmekten çok , başına gelebileceği en kötü şey bu..
Ben şahsen bu yaşıma kadar ne burda ne dışarda erkek kardeşim erken yaşta ilişki yaşadı eyvah diye veryansın edeni duymadım.. Siz duyduysanız bilemiyorum.. Haa daha acıklısı şu madem herşeyi konuşuyoruz bu ülkede 13/14 yaşına gelen erkek çocuklarını o iğrenç genelevlere götürüyorlar ilk tecrübesi için.. Ve bu duruma hayıflanan anormal bulana rastlamadım
kendim hariç. Tek fark cinsel organ mı?
Doğru tespit.
Şu an herkes 16 yaşa takılmış...
Anneye söylenmeme taraftarıyım neden? Çünkü büyük ihtimalle duyunca bekaret ve evlilik öncesi cinsel ilişkiye üzülecek.
Yaşa değil...
Vazgeçirmek için dayak da atacak sövecek de psikolojik baskı da kuracak.
Akıllanmayan ergen de belki evden kaçacak belki de ailesine iyi kız numaralarına yatıp ya şimdiki sevgilisiyle ya da başkalarıyla ilişkiye girmeye devam edecek.
Belki de sırf 'öç almak' için ya da 'hırsını durdurmak' için.
Burası Türkiye ama bu da ergen psikolojisinin getirileri...
Herkes tutturmuş anne bilsin anne bilsin.
Tabii ki böyle önemli birşeyi anne bilmeli ama sizin bu kızı hiç tanımazken bile verdiğiniz tepkiler 'dayak' üstüne.
Emin olun o kızın annesi de farklı davranmayacak.
AMA DAYAK ÇÖZÜM DEĞİL!!!
Kimse bekaretten bahsetmedi..........Üstünde durulan konu başka.........
Bu psikoloji modası yeni çıktı. Çocuklar duymasınla iyice yerleşti bir kesime. Aman psikoloji bozulmasın aman ağlamasın.. Daha çocukken annesinin tepesine çıkan çocuğu güzelce uyarmak lazımken anneler aman çıksın tepeme psikolojisi bozulmasın yeter ki diyorlar. Küçükken çok uslu bir çocukmuşum. Biraz büyümeye başladığım da da. Mesela otobüste bir yere giderken birgün kardeşimle nasıl şımardık anlatamam. Annem susun dedikçe azıttık. ve eve geldik annem bizi bir güzel dövdü. Bu arada psikolojim hiç bozulmadı ve bir daha da şımarmadık. Annemden 2 3 kere güzel bir dayak yedim ve ne için yediysem akıllanmama sebep olmuştu. Ve Allaha şükür çok sağlıklı bir kafa yapım var.
Sanırım dikkatli okumadınız ima edilen şey açık net hatta birisi diktirsin demiş , bir diğeri de;
"devir o kadar kötü ki hatayı sizde aramayın şimdi bekaretini hemencik düşünmeden veriyorlar malesef ben de çok üzülüyorum bu durumu hamileyim doktorum kızın olcak diyince çok ağladım çünkü nekadar yetiştirmeye çalışsanda alimden zalim doğuyor Allah yardımıcınınz olsun ne yaptınız ne konuştunuz bilmiyorum ama ne kadar sakin olunabilinir bunuda aklım almıyor" demiş
bence herşeyden önce günah işlenmiş. çocuklarımız Allah korkusu vermessek günahın ne olduğunu anlatmassak herşey başımıza gelir. çünkü onlar istediklerinizi bi şekilde yaparlar anne baba görmeden. bence herşeyden önce inançlarımızı çocuklarımıza doğru bir şekilde anlatmalıyız. şu anki toplumdaki bu yozlaşmanın enbüyük sebebi bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?