Konunun tamamını okumadınız sanırım ben ilk sayfadan bu yana takip ediyorum, bir tanesi direk çocuğun cinsiyetini sordu, erkekse haa boşver diyeceği aşikar :s Bir diğeri diktirir dedi
bakin hanimefendi sizinle polemige girmek istemiyorum ama zorla yazdiriyorsunuz.. ben benim icin bekaret onemli diyorum.. 13 yasinda cocuk nikahlansin da gerdege sokulsun zurnalarla demiyorum.. buna cok karsiyim.. boyle bir seyi savundugumu nerden de cikariyorsunuz cok utopik fikirlere sahipsiniz anlasilan.. iste sizin okuma yeteneksizliginizi bir kez daha kanitliyorsunuz ben oyle bir sey demedim benim icin bekaret iki cins icin de onemli dedim.. ayrica yine benim icin ideal evlilik yasi 25 ve ustu.. egitim en az universite ki kendim de universite ogrencisiyim.. bunu inancla bagdastirmayin, kisinin dusunce yapisiyla alakalidir ve sizin uydurdugunuz seylerin de benim inancimla alakasi yok, resmi nikahtan once dini nikaha da karsi oldgumu bilmenizi isterim.. ve son olarak
kalkip da dar fikirlerinizle basklarini elestirmeden once yazilnlri iyice okuyun.. zira atip tutmalariniz SIKICI olmaya basladi artik..
Arkadaşlar elim ayağım boşaldı annem uyuduktan sonra kardeşimi odama çağırdım konuşmaya başladım.Bak ablacım tamam sen cahillik yaptın fakat görüyorum ki hala sürdürüyorsun.senin yaşında olan bi insan için doğal olmayan şeyler bunlar.Çevreyi boşver ama dinimizde ne kadar günah dedim.kendi için bakireliğin bi önemi olmadığını gerikafalı olduğumu savundu.kardeşimmin bu kadar saf olmadı çok acı dedim.eğer bu ilişki devam ederse çok üzgünüm ama annemle payllaşacağım dedim.Gözü döndü bi anda eline ne geçtiyse fırlattı.kaşımın üstüne denk geldi attığı heykel böyle yaparak hatanı örtemezsin yaptığıın ayıpla kal artık dedim.bana ne söylese beğenirsiniz o an kardeşim değildi sanki karşımdaki sen sevgilinle yaşayamadığın nasıl bi his olduğunu bilmediğin için böle davranıyorsun beni herzaman kıskandın güzelliğimi,ailemin benimle daha çok ilglenmesini.hem biliyor musn sen sevgilini haketmyyorsun senin gibi gerikafalı ,çirkin,cahil vs bi insana katlanıyor ne kadar yazık dedi.Bunlar canımı yakan sözler değil asıl önemlisi bana korkuyorsun değil mi sevgilini baştan çıkarırım benimle birlikte olur diye .oan malesef kendimi tutamayıp tokat attım..ama sabreedemedim artık çok pişman oldum vurdum kardeşime..annem uyandı seslere geçiştirdim ders çalışmıyor diye kızdım dedim.Kaşımı gördü ne oldu orana doğru söyle dedi.Kapıya çarptım sinirliyken görmedim dedim..elimden hiçbirşey gelmiyor kızlar..kardeşim göz göre göre uzaklaşıyor nefret ediyor benden..
Tüm yorumları okuyamadım.Bir anne olarak;günahıyla,sevabıyla,hatalarıyla ve doğrularıyla benim kızımdır ve bilmek isterim.
düşünceleriniz saçma sapan olan 12-13 yaş evlendirme muhabbeti yaptığınız konu kadar yanlış. küçük yaşta evlendirme durumlarına bakarsanız bunun inançla alakası olmadığını bir şekilde kültürle alakası olduğunuzu göreceksiniz dicem ama malesef göremiceksiniz. çünkü gözleriniz malesef kapalı. ne diyimne olacak HAZIMSIZLIK..
Bu ülkede sizin gibi okumuş cahiller olduğu sürece daha çok kızlar böyle saçmalıklar yapacak.. Sıkı çuval dokuz yerden patlar derler bizde..
Bu ülkede sizin gibi okumuş cahiller olduğu sürece daha çok kızlar böyle saçmalıklar yapacak.. Sıkı çuval dokuz yerden patlar derler bizde..
pardon ama ben kardesiniz kiz mi erkek mi anlayamadim ha ne farkeder iki cins icin de cok erken ve yanlis tabii ama kizsa sorunlar daha buyuk olaacagindan sordum evire cevire dovmek daha da sogutur ve iyice icine kapanir anneniz de ogreniince cok fena seyler olurmus gibime geliyor bence sakin bir dille once olan biteni konusun, tatli dille kizmadn konusmaya calisin ozaman her seyi dokulur, nacizane fikrim boyle.. ama oncelikle sakin olun ve Allah yardimciniz olsun.. :/
(iste hep o tvlerden, internetten cocuklarimiz ne kadar etkileniyor yaa, batili ozenti yuzunden cocuklr cok erken cinselllige bulasiyor ustelik de evlilik oncesi
Arkadaşlar kardeşim okula gitmeden önce yanıma geldi yatmadan önce çok düşündüğünü bi hata yaptığını fakat onu yargılamamı istedi.Bende ablacım ben senin hatanda doğrunda yanlışında yanındayım sakın korkma ne olacaksa bundan sonra ben hep senin yanındayım yargılamıyorum kesinlikle kınamıyorum da sadece yaşın oldukça küçük buna ruhende fizikinde hazır değilsin endişeleniyorum senin için dedim.birdaha tekrarlamayacakmış buna inanmam çok zor tabi yüzüne karşı söylemedim bunu.gttiktn sonra anneme mühim bir konu olduğunu konuşmak istediğimi söyledim.yemin ederim o an ölcem zanettim kelimeler boğazıma düğümlendi.annem zatn yzüme bakınca anladı kötü şeyler olduğunu herşeyi anlattım kadıncağız yerinden kalkamadı sadece ağladı durdu söylediğiniz gibi bende suçlandım ben bi anneyim nasıl söylemezsin o kıızn üstünde benimde emeğim var sen nasıl ortak olursun gibi laflar etti çok üzüldüm çok..kardeşimi okuldan almayı düşünüyor o çocuğuda şikayet edecekmiş kesinlikle babamın duymaması gerektiğini kardeşimi öldüreceğini söyledi.sakinleştirici verdim anneme şuan yanımda uzanıyor.gelince kardeşime vereceği tepkiden korkuyorum pişmanken bize karşı hırslanıp çıkmaz bi yola girmesin..anneme sakin olması gerektiğini aksi halde daha fazla zarar vereceğimizi söyledim..lütfen bizim için dua edin
Arkadaşlar kardeşim okula gitmeden önce yanıma geldi yatmadan önce çok düşündüğünü bi hata yaptığını fakat onu yargılamamı istedi.Bende ablacım ben senin hatanda doğrunda yanlışında yanındayım sakın korkma ne olacaksa bundan sonra ben hep senin yanındayım yargılamıyorum kesinlikle kınamıyorum da sadece yaşın oldukça küçük buna ruhende fizikinde hazır değilsin endişeleniyorum senin için dedim.birdaha tekrarlamayacakmış buna inanmam çok zor tabi yüzüne karşı söylemedim bunu.gttiktn sonra anneme mühim bir konu olduğunu konuşmak istediğimi söyledim.yemin ederim o an ölcem zanettim kelimeler boğazıma düğümlendi.annem zatn yzüme bakınca anladı kötü şeyler olduğunu herşeyi anlattım kadıncağız yerinden kalkamadı sadece ağladı durdu söylediğiniz gibi bende suçlandım ben bi anneyim nasıl söylemezsin o kıızn üstünde benimde emeğim var sen nasıl ortak olursun gibi laflar etti çok üzüldüm çok..kardeşimi okuldan almayı düşünüyor o çocuğuda şikayet edecekmiş kesinlikle babamın duymaması gerektiğini kardeşimi öldüreceğini söyledi.sakinleştirici verdim anneme şuan yanımda uzanıyor.gelince kardeşime vereceği tepkiden korkuyorum pişmanken bize karşı hırslanıp çıkmaz bi yola girmesin..anneme sakin olması gerektiğini aksi halde daha fazla zarar vereceğimizi söyledim..lütfen bizim için dua edin
Olayın şokuyla verdiği tepki çok normal zamanla onu işleyecek olan sizsiniz işte bundan sonra sizi büyük sorumluluklar bekliyor..Kardeşinizin eğitim hayatına devam etmesi gerektiğini yineleyin defalarca annenize.Okumazsa daha kötü sonuçlar doğabileceğine ikna edin..Babanızın haberi olmasın zaten..Dualarım sizinle..Herşey geçecek inşallah
siz aydinsiniz da ne oluyor? aptal bir nesil yetisiyor iste basina buyruk, duygusal adi altinda ailesini parmaginda oynatan,, bunun inancla alakasi yok iste ama bunu sizin gibiler anlayamiyor bir de cahil biz oluyorz,guleyim bari.. sizi ve sacma sapan soylemlerinizi zerrece dogru bulmuyor ve size bir daha da karsilik vermeyecegimi soyluyorum zira laftan anlamiyorsunuz, ustune bir de cirkeflik yapiyorsunuz.
Çok ilginç ya...
Bu forumda insan kendi düşüncesini bile söyleyemiyor.
Söylüyorum.
Hemen alıntılayıp çevirmeye çalışıyorlar.
Tamam, konu sahibi git söyle annene hatta babana da söyle.
Güzel bir dövsünler.
Ergen psikolojisi de neymiş, yok öyle bir şey.
Bu kızın yaptığı da şımarıklık zaten, psikolojik sorun değil.
Okkalı dövün ama ağzını gözünü morartın ki bir daha düşünemesin ilişkiye girmeyi.
Gidin bir de diktirin üstüne.
Sağlam dikiş olsun 2 kez geçsin üstünden doktor.
Bir de rapor alın. 'Bakiredir' diye.
Eve de zincir vurun hiç çıkamasın evden olur mu?
İnsanlar kendi düşüncelerini empoze etmeye ne meraklı...
Yok neymiş, onlar da dayak yemiş nolacakmış.
Bunda psikoloji bozan ne varmış...
Konuyla alakasız olacak ama o zaman neden bas bas bağırıyorlar 'şiddete hayır' diye.
Bununla hiç mi alakası yok?
Neyse şimdi çıkar biri üstüne alınır.
Kinayeyi soru algılar.
Yazmayacağım artık.
Konu sahibine Allah yardımcın olsun inşallah diyorum.
Başka da denecek bir şey yok.
Şu an şoklar içerisindeyim.
Gerçekten soruyorum, biz nereye gidiyoruz?
16 yaşındaki çocuk daha yeni ergenliğe girmiş belkide genç kızlığa daha yeni adım atmış bir kız bunları nasıl yapar?
Hadi bir hata yaptı diyelim, peki haklıymış gibi birde ablasına yaptıkları?
Çocuk diyoruz ama maşallah aklı herşeye eriyor..
Aslında gerçekten çocuk diyip geçmemek gerek.
Artık 10 yaşındaki çocuk neyin ne olduğunu biliyor.
Çocuk dediklerimiz işte böyle ağzımızı bir karış açıkta bırakır.
Evlilik öncesi ilişki yaşanılmaz diye birşey demiyorum fakat 16 yaş çok küçük çok..
Daha yolun çok başında..
Bu yaşta böyle başlarsa ileride ne olucak?
Bir erkek için ablasına bu lafları söyleyen, bir erkek için ablasına eşyalar atan, kaşını patlatan kız ileriki zamanlarda neler yapar?
Ben 18 yaşındayım ama böyle şeyler bana ters geliyor.
Bence ilk öncelikle ilk işin bir psikolağa gitmek ve yardım almak olsun.
Bu konuyu enine boyuna bilgili biri ile konuş ve ne yapacağına öyle karar ver.
Sonra psikolağa kardeşin ile git ve kardeşin ile psikolog konuşsun.
Çünkü böyle bir durumda senin bir lafın bir hareketin işleri daha zora sokabilir.
Allah korusun ama daha kötü şeyler yapmaya kalkabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?