16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

ailenin verecegi tepki cok onemli bu saatten sonra olan olmus dovmek sovemek bir ise yaramaz belki daha kotu yollara sevk eder alıp karsısınıza dogru duzgun bagırmadan konusmanız lazım insan yetiskinken bile yaptıklarına daha sonra pisman olabiliyorken 16 yasındaki bir kızın sonradan keske yapmasayadım demesi buyuk ihtimal o yuzden fazla uzerine gitmeyin ona yaptıgının sonrasında onu etkileyecegini onun icin cok erken oldugunu birdaha yapmaması gerektigini anlatın yanında olun saklamamasını saglayın sizden hicbirsey gerekirse erkek arkadasıylada gorusun ucunuz cocukda bilsin sizi anneniz nasıldır boyle konularda bilmem ama eger despotlarsa soylemeyin bence

Konunun tamamını okumadınız sanırım ben ilk sayfadan bu yana takip ediyorum, bir tanesi direk çocuğun cinsiyetini sordu, erkekse haa boşver diyeceği aşikar :s Bir diğeri diktirir dedi

erkekse haa bosver diyecegi asikar olan ben degilim, bilhassa sordum ya kiz hamileyse diye.. ben zinaya karsiyim diyorum siz tutturdunuz erkek olsaydi savunurdunuz diye.. HASBINALLAH

Öncelikle,kardeşinizle o kadar büyük bi kavga etmenize (size bişeyler fırlatıp kaşınızı yaralamasına,size ve sevgilinize dair çirkin sözler söylemesine) rağmen hala sizden izin isteyip komşuya gitme konusunda yalvarmasına takıldım biraz..Madem bu kadar isyankar bu kadar kendinden emin alsın başını gitsin üst kata..Siziz izninize niye ihtiyaç duyuyo?
Sonra;kız kardeşinizin size hiç saygısı kalmamış ve gerçekten önemsemiyor ne uyarmanızı ne de bir daha yapma diye tehdit etmenizi
Sizin çözebileceğiniz bi durum yok gibi görünüyor çünkü ilişkiniz değişik bi boyut kazanmış
Bu aşamada tek yapılacak şey psikolojik destek almasını sağlamak sanırım
İnsanın sevgilisi ile birliktelik yaşamasında yanlış birşey yok dileyen yaşar dileyen de evlendikten sonraya saklamak ister,ancak ne fiziken ne de ruhen hazır olmadan bunu yaşaması doğru değil
O,yaşının bunları yaşamak için küçük olduğunu düşünmüyo ve pişmanlık duymuyo..
Tek başınıza bu yükü kaldırmakla uğraşmayın ve psikoloğa götürün derim ben

Bu ülkede sizin gibi okumuş cahiller olduğu sürece daha çok kızlar böyle saçmalıklar yapacak.. Sıkı çuval dokuz yerden patlar derler bizde..

Söylemiştim sana dün. "Sen ablasın anne- baba rolüne soyunma, öğüt verme, nasihat etme, olayı bir aile faciası gibi görme, dünyanın sonuymuş gibi davranma." demiştim. Tehdit ettin ve kardeşin direk seninle iletişimini 0 noktasına indirdi, üstelik de saldırganlaştı. "Aman ne güzel yaptı, sen hakettin" anlamında söylemiyorum. Ama bunun olacağı belliydi. Kendin yazmışsın, göz göre göre uzaklaşıyor senden. Bir insanla konuşmaya "sen cahillik yaptın" diye başlarsan onu kazanma ihtimalin zaten yok, bunun ergenlikle de bir ilgisi yok, tabi ergenlikte daha sivridir tepkiler. Ama kim olursa olsun, karşındakine "cahilsin, günahkarsın, safsın" diyerek elde edeceğiniz tek şey iletişimi kesmek olur.

Son düzenleme:
ne olacak HAZIMSIZLIK..
düşünceleriniz saçma sapan olan 12-13 yaş evlendirme muhabbeti yaptığınız konu kadar yanlış. küçük yaşta evlendirme durumlarına bakarsanız bunun inançla alakası olmadığını bir şekilde kültürle alakası olduğunuzu göreceksiniz dicem ama malesef göremiceksiniz. çünkü gözleriniz malesef kapalı. ne diyim

ben geri kafalıyım ve evlilik öncesi cinselliğe karşıyım.şimdiki çocuklar sıkmaktan değil fazla gevşeklikten bu halde.aslında çocuklar bu kadar boş bırakılmamalı.üstelik çocukların anne babasıyla arkadaş gibi olmasına da karşıyım.herkes konumunu bilip ona göre hareket ederse bana göre daha güzel

Bu ülkede sizin gibi okumuş cahiller olduğu sürece daha çok kızlar böyle saçmalıklar yapacak.. Sıkı çuval dokuz yerden patlar derler bizde..

siz aydinsiniz da ne oluyor? aptal bir nesil yetisiyor iste basina buyruk, duygusal adi altinda ailesini parmaginda oynatan,, bunun inancla alakasi yok iste ama bunu sizin gibiler anlayamiyor bir de cahil biz oluyorz,guleyim bari.. sizi ve sacma sapan soylemlerinizi zerrece dogru bulmuyor ve size bir daha da karsilik vermeyecegimi soyluyorum zira laftan anlamiyorsunuz, ustune bir de cirkeflik yapiyorsunuz.

Oncelikle konu sahibi isin zor Allah yardımcın olsun.Bence senin kardesin guzel bi dayagi haketmis.Sonra gelelim yorumlara...arkadaslar Turkiyede yasiyoruz. Osmanlı torunuyuz hepimiz. o tv de gordugumuz Osmanlı degil tarihi acip bakin. Kadinlarla erkeklerin aralarina set set duvarlar konulmus bi ceddin torunlaryiz.ha cagdaslasmaksa yeteri kadar cagdasız artık hatta bazı yorumlara baktım migdem bulandı.ne demek evlilik oncesi cinsel iliskiye karsı olmamak? Bakın ne yapın biliyormusunuz (lafım bu durumu onaylayanlara) kızınız oldugu zaman sevglsyle cinsel iliskiye grmesnin dogru bsy oldugunu korkmamasini hatta her turlu arkasında oldugunuzu ilk deneyiminden sonra size soylemesini cunku alınacak onlemler oldugunu tembihleyin sonra ortada gogsunuzu gere gere ben Turkum cagdasım anneyim ben diye dolasın.ama aile degerleri buna musade etmeyenlere muhalefet olmayın. Konu sahibi belirtmis babam duysa oldurur demis demekki boyle seylere dogru olarak musade etmeyen bi adam. Bu kız babasından bile korkmadan bunu yapabiliyosa ve hic hatasız gibbi ablasının kasını yarıyosa o temiz bi dayak ceza evden cıkarılmama burnunu iyice surtmesi icin ne gerekyosa hakedyo bence.Simdi bu yorumada muhalifler cıkacak onlar icin yukarda bi onerim var okumalarını isterm

Ya lütfen konuyu saçma sapan yerlere saptırıp,laf yarışına girmeyin. Gidin bi konu açın ' Fadike'yi savunanlar ? ' diye orda tartışın. Aksi takdirde konu kapatılcak ve biz daha sonra neler olduğunu öğrenemicez. LÜTFEN.

Arkadaşlar kardeşim okula gitmeden önce yanıma geldi yatmadan önce çok düşündüğünü bi hata yaptığını fakat onu yargılamamı istedi.Bende ablacım ben senin hatanda doğrunda yanlışında yanındayım sakın korkma ne olacaksa bundan sonra ben hep senin yanındayım yargılamıyorum kesinlikle kınamıyorum da sadece yaşın oldukça küçük buna ruhende fizikinde hazır değilsin endişeleniyorum senin için dedim.birdaha tekrarlamayacakmış buna inanmam çok zor tabi yüzüne karşı söylemedim bunu.gttiktn sonra anneme mühim bir konu olduğunu konuşmak istediğimi söyledim.yemin ederim o an ölcem zanettim kelimeler boğazıma düğümlendi.annem zatn yzüme bakınca anladı kötü şeyler olduğunu herşeyi anlattım kadıncağız yerinden kalkamadı sadece ağladı durdu söylediğiniz gibi bende suçlandım ben bi anneyim nasıl söylemezsin o kıızn üstünde benimde emeğim var sen nasıl ortak olursun gibi laflar etti çok üzüldüm çok..kardeşimi okuldan almayı düşünüyor o çocuğuda şikayet edecekmiş kesinlikle babamın duymaması gerektiğini kardeşimi öldüreceğini söyledi.sakinleştirici verdim anneme şuan yanımda uzanıyor.gelince kardeşime vereceği tepkiden korkuyorum pişmanken bize karşı hırslanıp çıkmaz bi yola girmesin..anneme sakin olması gerektiğini aksi halde daha fazla zarar vereceğimizi söyledim..lütfen bizim için dua edin

Son düzenleme:

diye yorum yapmisim, hala diyor ki savunurdunuz.. ne cok sorunlu insan var boyle..

Olayın şokuyla verdiği tepki çok normal zamanla onu işleyecek olan sizsiniz işte bundan sonra sizi büyük sorumluluklar bekliyor..Kardeşinizin eğitim hayatına devam etmesi gerektiğini yineleyin defalarca annenize.Okumazsa daha kötü sonuçlar doğabileceğine ikna edin..Babanızın haberi olmasın zaten..Dualarım sizinle..Herşey geçecek inşallah

Kardeşin annene söylemenden korktuğu için geri adım attı muhtemelen. Annene söylemekle çok iyi yapmışsın. Anne tabi, kızının yüzünden anlar ne olduğunu... Allah kolaylık versin.

Çok teşekkür ederim arkadaşım.Şuan gidip alacaktı okuldan zor engel oldum.okumazsa biliyorum ki kardeşim daha kötü olacak bi hayatı kalmayacak elimden geleni yapacağım

Kızmıyorum bile size çünkü sizden milyonlarca var.. Olayı irdeleyecek öngörü yok ki neyin analizini yapacaksın? Herkes çıksın önüne gelenle yatsın demiyoruz biz, çocuğun psikolojisi bozulmasın diye her şeye evet diyen annelere en çok ben kızıyorum, bu modernlik değil cahillik.. Bizim anne babalarımız aşırı otoriterdi bu doğrumuydu ? Yeni nesil ana babalarda biz çok çektik ana babamızdan çocuğum ne isterse yapacağım zihniyetine sahip malesef, önce ki neslin aşırı baskısı yeni anne babaların aşırı gevşekliğine dönüştü.. Bizde orta yol yok çünkü ya hep ya hiç.. Bakın etrafa küçücük çocuklar yönetiyor ana babasını malesef, hayırdan anlamayan bir nesil..

........... ...........

Dün gece yazdığım yorumu buraya tekrar alıntıladım. (Üstte)
Şimdi işler dahada çıkmaza giricek.
Kardeşiniz eve geldiğinde annenin sakin mi durucak sanıyorsunuz?
Bağırıcak, çağırıcak, dövücek.
Ve kardeşinizde akıllanıp 'Birdaha yapmıcam' mı dicek?
Demicek.
Üstüne daha kötü şeyler yapmaya kalkıcak.
Peki diğer çocuğu şikayet edince ne olucak?
Kardeşiniz dahada hırslanıcak.
Sizin onu kıskandığınızı düşünücek ki zaten bunu düşünüyor.
Bence hata yaptınız, tamam annenize söylemeniz gerekiyordu ama böyle değil.
Bir psikolağa gidip ilk olarak ne yapıcağınızı sorup ne yapıcağınızı bilerek konuşmalıydınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…