16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

al benden de okadar.. Vurmuslr ısı duygusallıga , ayıkla pırıncın tasını sımdı duygusallıkla sıkıysa.. (ben kımse evıre cevıre dovulsun demıyorum ama bu kadar da fevrı davranılmasına musaade etmesın ebeveynler)

Dayaktan geçmediği kesin çözümün.
Hakaretten ve baskıdan da geçmediği kesin.
En iyi bildiğim şey budur.
Herkes önce dayak şiddet kötüdür der, sonra hayatta karşılaştıkları zorluklarda bu 'çözümü' kullanmaktan geri kalmazlar.
Bu mu kadınlarımızın çözüm önerisi?
DAYAK???
Herşey konuşmaktan geçer.
Konuşmak konuşmak konuşmak izlemek izlemek izlemek...
Yeterince açık anlatıyorum düşüncemi.
Ben de bir ablayım, kardeşimi gözümden sakınırım.
Kendimi buradaki ablanın yerine koyup da söylüyorum buna emin olun.

Artık hiç bir çocuk korkmuyor ne anneden ne babadan ne öğretmenden.. Bizim okulda mesela okulu baltayla bastılar. Neymiş efendim saçını kes demiş hoca. Önceden annem diyor mesela biz öğretmenle konuşmaya çekinirdik diye. şimdikiler öğretmeni dövüyor be.. Olsun dövsün çocuğun psikolojisi bozulmasın yeterki. Bu arada bende yaşını başını almış geri kafalı biri değilim 20 yaşındayım. Ama yaşıtlarıma hayretler içinde baktığımı itiraf etmeliyim.

Ergenlerin ailelerini parmaklarında oynatmak için girdikleri bunalım.

Her şeye zırlıyorlar, asiler, kendilerini feleğin çemberinden geçmiş falan sanıyorlar, ana-baba da kıyamayıp tepesine çıkartıyor işte.

ben butun sayfaları okudum ama dayak at diyen o kadar az kişi ki onlarda ben olsam diyorlar zaten

ben olsam şöyle bi tane yapiştirirdim gibi...

hani kimse git döv demedi en baştan beri sakin ol çocuğu kaçırma dendi konu sahibine ama kızkardeş utanmak bir yana ablasının kaşını yardı...ne yapalım psikoloğa götür dedik o da götürcem dedi...

ne şiddeti şiddeti onaylayan yok aksıne korunma yöntemlerini öğret diyen bile var...yok artık yani o kadar da değil

sevgili fadike,ben evlilik oncesi cinsellige karsiyim diyorum siz ne diyorsunuz.. bu suslu laflarala (evlilik oncesi cinsellik vs) ZINA ortulemez.. he herkesin inanisi ayri o daha ayri dava kesinlikle saygi duyarim, yorum da yapmam cunku beni alakdar etmez.. ama ben karsiyim iste, boyle biriyken heralde 13-14 yasinda bir erkegin genel eve goturulmesini tasvip edebilir miyim sizce?? evet ben BEKARETE ONEM VERIYORUM KIZ ICIN DE ERKEK ICINDE AYNI DERECEDE ONEM TESKIL EDIYOR BENIM ICIN, EVET KIMINE GORE GERI KAFALIYIM AMA BUNDAN GURUR DUYUYORUM, BU DA KIMSEYE YORUM YAPMA HAKKI VERMEZ.. kiz ya da erkek, bu yastayeken beyninden cok hormonlari calisiyor artik.. sorumluluk anne ve babaya dusuyor kizi kimlerle birlikte, ne yapiyorlar.. niyeti evlilik olmayan beraberlikler almis basini gidiyor sonra da vay efendim pismanim, bile bile nehire atlarsan islanirsin iste olmedigine sukredeksin.. sizinle ayni fikirde olmadigimiz da bariz ortada, tekrar soyluyorum, duzgun okumadan elestiride bulunmayin.. bunlari yazarken kinamis olmaktan cok korkuyorum cunku isin ucunda sinanmak var Allah herkesi korusun, akil fikir ihsan eylesin..

Haa doğru mesala sizin inancınıza göre , arada nikah olursa herşey pürü pak mesala 12/13 yaşında namusu ile (sizin demiyiminizle) evlenen bir sürü çocuk var bu ülkede davullu zurnalı gerdeğe sokulan.. Nasıl bir inanç ki insan küçücük evladını o yaşta böyle sorumluluk yüklüyor..

Fadike, Allah aşkına kim 12-13 yaşında çocukları evlendirmeli dedi şu topikte ?? Duyduğunuz,okuduğunuz her şeyi bahsi geçmese dahi bu topiğe yaftalıyorsunuz....

Reşit olmayan kızla cinsel ilişki, yasalarda suç sayıldığı gibi,
Çocuğuna şiddet uygulayan aileler de yasalarca suçlu sayılıyor.

o yaşta çocuğa konuşmak sökmez direkt kız kardeşe söylenmeden gizli bir şekilde çocuk şikayet edilmeli bi tek bu söker

fadike olaya bambaşka bir boyuttan bakıyorsun...

Vallahı bana pek ınandırıcı gelmedı
durumdan haberdar oldugunuzu bıle bıle boyle cok rahat mı olması gerekırdi,
yoksa korkudan ölüp ölüp dirilmesi mi?
cahil cesaretide desek bu kadarını yapabılecegıne ınanmıyorum !

evet şuanki ergenler eskisi gibi değil dövsen üstüne yürür biz öyle olmadık ablanın başta sakin konuşması en doğru hareketti zaten amaaa kız anlamıyor bu durumda ne yapılır dediğiniz gibi fevri davranmasına müsade edilmez bence sıkıya alınması gerekir gözü korkmalı çünkü

amacınız nedir?

erken yaşta adet olunca bütün piskolojim çok etkilenmişti..
erken yaşta cinsel ilişki ilerde onun bedenin de
ve ruhunda neler yaratıcak acaba?? en kötüsü de
ablasına verdiği tepkiden hangi düşünceye sahip
olduğu..:26: hangi anne evladının başına geleni bilmek
istemez? anneye anlatılmalı uygun bir üslupla..

bakin hanimefendi sizinle polemige girmek istemiyorum ama zorla yazdiriyorsunuz.. ben benim icin bekaret onemli diyorum.. 13 yasinda cocuk nikahlansin da gerdege sokulsun zurnalarla demiyorum.. buna cok karsiyim.. boyle bir seyi savundugumu nerden de cikariyorsunuz cok utopik fikirlere sahipsiniz anlasilan.. iste sizin okuma yeteneksizliginizi bir kez daha kanitliyorsunuz ben oyle bir sey demedim benim icin bekaret iki cins icin de onemli dedim.. ayrica yine benim icin ideal evlilik yasi 25 ve ustu.. egitim en az universite ki kendim de universite ogrencisiyim.. bunu inancla bagdastirmayin, kisinin dusunce yapisiyla alakalidir ve sizin uydurdugunuz seylerin de benim inancimla alakasi yok, resmi nikahtan once dini nikaha da karsi oldgumu bilmenizi isterim.. ve son olarak

kalkip da dar fikirlerinizle basklarini elestirmeden once yazilnlri iyice okuyun.. zira atip tutmalariniz SIKICI olmaya basladi artik..

Çok ilginç ya...
Bu forumda insan kendi düşüncesini bile söyleyemiyor.
Söylüyorum.
Hemen alıntılayıp çevirmeye çalışıyorlar.
Tamam, konu sahibi git söyle annene hatta babana da söyle.
Güzel bir dövsünler.
Ergen psikolojisi de neymiş, yok öyle bir şey.
Bu kızın yaptığı da şımarıklık zaten, psikolojik sorun değil.
Okkalı dövün ama ağzını gözünü morartın ki bir daha düşünemesin ilişkiye girmeyi.
Gidin bir de diktirin üstüne.
Sağlam dikiş olsun 2 kez geçsin üstünden doktor.
Bir de rapor alın. 'Bakiredir' diye.
Eve de zincir vurun hiç çıkamasın evden olur mu?

İnsanlar kendi düşüncelerini empoze etmeye ne meraklı...
Yok neymiş, onlar da dayak yemiş nolacakmış.
Bunda psikoloji bozan ne varmış...
Konuyla alakasız olacak ama o zaman neden bas bas bağırıyorlar 'şiddete hayır' diye.
Bununla hiç mi alakası yok?
Neyse şimdi çıkar biri üstüne alınır.
Kinayeyi soru algılar.
Yazmayacağım artık.
Konu sahibine Allah yardımcın olsun inşallah diyorum.
Başka da denecek bir şey yok.

Şuanda konunun cinsiyet ayrımıyla alakası nedir fadike ? Konuda bir kız çocugundan bahsediliyor..

Konunun tamamını okumadınız sanırım ben ilk sayfadan bu yana takip ediyorum, bir tanesi direk çocuğun cinsiyetini sordu, erkekse haa boşver diyeceği aşikar :s Bir diğeri diktirir dedi

Tüm yorumları okuyamadım.Bir anne olarak;günahıyla,sevabıyla,hatalarıyla ve doğrularıyla benim kızımdır ve bilmek isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…