16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

Kızım olursa öyle söyleyeceğim zaten. Ergenliğe girerken, "Senin her birey gibi kendi bedeni ile ilgili karar vermeye, aşkın getirdiği hazzı yaşamaya hakkın var, bunu yaşamak için de senede imzaya ihtiyacın yok." diyeceğim. Ve ekleyeceğim "Ama! Sen değerlisin ve senin bedenin de ruhun da değerli. Bedenin cinsel bir obje değil. Bedenine cinsel bir obje olarak yaklaşan pisliklerle seni gerçekten isteyen birini ayırdedebilmek için, cinselliği gerçekten isteyip istemediğin konusunda doğru karar vermek için ve bunu meraktan değil gerçekten hakeden bir aşkla yaşadığından emin olmak için bedenen ve ruhen olgunlaşmayı beklemelisin. Yaşadığının bir travamay dönüşmesini istemiyorsan acele etme, gerçekten büyümeyi bekle. Yaşadığın ilk deneyim sende acı ve travma değil, gülümseme ve haz bırakmalı." diyeceğim. Ha bir de her türlü hatasını benimle paylaşabileceğini, ne olursa olsun son noktada onu koşulsuz koruyacak iki insanın ben babası olduğunu ve en çaresiz hissettiği anda bile bize gelmesi gerektiği anlatacağım.
Annem babam bana böyle davrandı, ben de kızıma böyle davranacağım.

Anneniz muhakkak şok olmuştur ilk öğrendiğinde..Gayet normal...Onu sakinleştirmeye çalışmanızı ayrıca takdir ettim..İnşallah herşey yoluna girer.Ben de duacınızım...

Son düzenleyen: Moderatör:

okuyamiyorumki ben yazdiklariniz cikmiyor karakterler..

Yanlış üstüne yanlış. Madem annen baban bu derece tepkililer bu konuda neden söyledin. Sen kendin sakin kalmayı beceremezken annenin sakin kalabileceğini nasıl düşündün? Ya okuldan alırlarsa şimdi? 2 mmlik zarı yok diye hayatı kaydı kızın! Diyecek söz bulamıyorum.

Doğru söylüyor olabilirsiniz fakat üstümdeki yük çok ağır gelmeye başladı.Annemin bilmesi gerekiyordu görüyoorsunuz annem ona ortaklık yaptığımı göz yumduğumu düşünüyor bilmesi en doğal hakkıydı ben baş edemiyrum

Zorla olan birşey yok ki,asıl dava açılırsa kız O... olarak yargılanacak
anne baba avukata gidecek adam soracak kaçırdı mı etti mi,anne babanın boynu bükük, 'yok kendi gitmiş' diyecek,babanın yüzü bu sinirle bu utançla kıpkırmızı olacak..Karşı tarafın avukatı meseleyi savunmak için gereksiz ayrıntılara girecek hatta belki de kardeşinize iftira boyutuna varacak şeyler söyleyecek...Olay mahkemeye gittiğinde bunu hakim bilecek danıştıklarınız bilecek akrabalar öğrenecek.Asıl o zaman hem kız hem de ailesi yaftalanacak.Hele lisede duyulursa-ki bu işler gizli kalmaz bütün öğretmenleri arkadaşları başka gözle bakıcak,hatta bazı karaktersiz erkekler bambaşka bi gözle bakıp gözüne kestirebilirler...kaldı ki bunun raporu var birsürü muayanesi var...Kendi isteğiyle güvende hissettiği biriyle birliktelik yaşamak belki onarılmayacak yaralar açmasa da mahkeme zoruyla ,ailesi kapının önünde beklerken doktor masasında bacaklarını açıp bekaret raporu vermek nasıll yaralar açar onun bedeninde ruhunda???

neden kimse bunu düşünmüyo? Hemen yargı ver demek en kolayı,en mantıklısı..tabii bu ayrıntıları düşünmeyince...

ayrıca toplum asla kabul etmez diyorlar türk toplumunda böyle şeyler olmaz diyorlar ama yorumların yarısından çoğu durumu kötü ama kabuledilir birşey olarak görüyor,onlar bu toplumdan değil mi?
Bi sosyoloji öğrencisi olarak özel kanallar çıktıktan sonra doğan çocuklarda bu tür şeyleri normal olarak görmesinin onların değil daha çok reklam alabilmek için bol cinsel uyarıcı nitelik taşıyan çarpık ilişki programlarının suçudur diyorum

Kardeşimi okuldan almasına asla izin vermem bunu daha öncede söyledim

Tabiki ederiz hep ediyoruz zaten.. Annene söylemekle çok iyi yapmışsın inşallah kardeşin okuldan geldiğinde çok büyük tepki göstermez. Tepki göstericek elbette o bi anne üzüntüsü sinire dönüşcek ama bu geçicek merak etme bağırcak çağırcak belkide vurcak kardeşine ama bunların hepsi geçicek daha sonra bağrına basıcak onu korucak. Sakın korkma annen döksün içini bağırsın çağırsın ilerde iyiki söylemişim diceksin

bu olay 2 mm lik zarın gitmesinden ileriye gitti.kız yaptığından rahatsız değil ki.işi arsızlığa vurmuş.hala erkek arkadaşıyla fanteziler üretmiş.ablanın tek başına halledebileceği bir olay değil maalesef

dualrim sizinle.. annenizle birlikte hemen psikolojik yardim alin cunku bu kizda sadece ergen prbleri yok.. okuldan asla almalarina musaade etme bicigi, o cocukla gorusmesinler eger gorusecek olursalar sikayet falan olur heralde.. cunku o da cahil..

Annen kız kardeşini okuldan falan almaz...Şu an yaşadığı şokun etkisiyle böyle konuşmuştur muhakkak....

Kardeşimi okuldan almasına asla izin vermem bunu daha öncede söyledim

Evet okuldan almamaya ikna etmeyi başarabilirsin belki ama kardeşini sizden de okuldan da soğuyup iyice kendini sevgilisine adamasına nasıl engel olacaksın? Siz onu bu derece uzaklaştırdıktan sonra ffilen okula gitse ne olur ki, ruhen hep başka yerde olacak.

Sağolun yanlış yaptığımıdüşünmeye başlamıştım ama bu benim tek başıma halledebileceğim bir iş değil annemin kesinlikle bilmesi gerekiyordu

Çok teşekkür ederim arkadaşım.Şuan gidip alacaktı okuldan zor engel oldum.okumazsa biliyorum ki kardeşim daha kötü olacak bi hayatı kalmayacak elimden geleni yapacağım

zaten okuldan alınırsa babaya nasıl bir açıklama yapılabilir kii:26:

Bakın.
Sizi çok iyi anlıyorum ama şimdi işler dahada zorlaşıcak.
Şu an sizin 16 yaşındaki bir kızın kafasını anlamanız zor.
Benim o yaşlarda 2 kuzenim var.
O yüzden kardeşinizin ne tepkiler verebiliceğini az çok kestirebiliyorum.
En azından annenize rica edin ve beraber bir psikolağa gidin.
Konuşun, ne yapacağınızı öğrenin.
Çünkü kardeşiniz gelince annenizin yapıcağı şey; Ona bağırıp, çağırıp, ittirmek olucak.
Ve o zaman kardeşiniz size cephe alıcak.
Düşmanıymışsınız gibi davranıcak.
Annenize söyleyin, 1 gün daha sabretsin ve gidip yarın bir psikolagtan randevu alın.
Enine boyuna konuşun.
Çocuk psikolojisini anlamak maalesef ki çok zordur.
Kaç çocuk yetiştirirseniz yetiştirin ne yaptıklarına akıl sır erdirmek mümkün değil.

çok zor bir durum Allah yardım etsin tv dizileri işte gençleri böyle zehirliyor
AYRICA BİDE BU İŞİN DİĞER FECİ TARAFI VAR ASLA GÖZ ARDI EDİLEMİYECEK............. HAMİLELİK............
MUTLAKA OLMADIĞINDAN EMİN OLUNMALI HABER BÜLTENLERİ TERK EDİLEN BEBEKLERDEN GEÇİLMİYO.
BU HATAYI YAPARLARKEN AKILLARINA BU DURUM HİÇ GELMİYO SONRA AYIKLA PİRİNCİN TAŞINI
BU DURUM FARKINDA OLUNMASA AİLE İÇİN FECİ BİR YIKIM ÇÜNKİ TOPLUMSAL OLARAK BU DURUMLARI KALDIRACAK DÜZEYDE DEĞİLİZ...

Annenin şu anki verdiği tepkiyi olumsuz bulanları cidden anlamadım ben. Kadın "eve gelsin konuşuruz, çözeriz bu meseleyi" demeyecek tabii ki. "Gelsin kafasını kırıcam, okuldan alıcam, geberticem onu" dicek. Bunları yapacak mı? Hayır. Emin olun konu sahibinin kardeşini bizden çok annesi düşünür. Sadece pişman edecek anne, bunu iyiki de yapacak. Olacak en fazla şey okuldan alıyoruz demek, bu seneyi bitir son demek, araya yaz girince kapanacak zaten konu. Yatışacak herkes.

Anneye söylememek ayrı bir şey zaten. Önce psikologla konuşması falan da hiç akla yatan şeyler değil. Belki psikologun parasını ödeyecek durumu yok, ya da psikolog getir diyecek. Kardeşle konuşmak isteyecek. Süreç uzayacak. O arada annenin öğrenmesi gecikecek. Anne dünden beri söylemediği için bile kızmış konu sahibine. Neden iyice lastiğe dönsün bu süreç ki.

Doğru olanı yaptın konu sahibi, bundan sonrasına direk müdahalede bulunma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…