16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

Çok üzücü gerçekten hayretle okuyorum ve diyecek kelime bulamıyorum zaten onca şey söylenmiş.

İnşallah bunca sayfa yoruma, bunca lafa söze muhalefet olmaya değer... Zira şüphelerim depreşti Olayı sıcağı sıcağına okuyunca dikkat çekmeyen, ancak 59 sayfa yorumu tek tek sakin kafayla okuyunca aklıma yatmayan şeyler var... Bakalım sonuç ne olacak....

bende bir ablayim namus benim ve ailem icin cok onemli bir kavram kiz kardesim boyle bisey yapmaya kalksa ki imkansiz cunku biz sizin gibi sevgiliye izin ver eve gelsin sohbet et cinsel muhasebet yasasinsin onu kabullen yok orda dur namusu kirlenmis bir kizin yapmasi gereken sey namusunu temizlemek onunla ya evlenmeli yada ayrilip onu kiz olmadigini bilerek kabullenecek brini bulmali tutup elin oglunun basinida yakar sonra hop bala evligin ilk haftasi baban evine benim soylediklerim zoruna gidebilir ama bunu emin ol kizdirmak iicin degil olmasi gerektigi icin yaziyorum bende bir ablayim kardesimin tirnagina zarar gelse kendimi ssorumlu tutarim onunla ilgilenmeliydim diye ama onun bir anne ve babasi var onlara ilgilenmek duser sen onun sirrini saklayarak bu suca goz yummus onun isbirlikcisi oluyorsun yariin birgun ailen ogrendiginde senin ustune atar bu piskinlikle biliyodu basindan beri size soylemedi diye kotu sen olursun anne babanna soyle bu yuku ustunden at derim bence o kadarda kotu davranmazlar bir iki tokat kabulleniler sende hersey ortaya cikinca rahatlamisolursun bilmiyorum soyledinmi sonunu okumadim ne oldu bilmiyorum

İmkansız diyerek büyük konuşmamanı tavsiye ederim. Çünkü insan bişeyi büyük konuşunca mutlaka başına geliyor. Ayrıca en son annesiyle konuşmuştu diye biliyorum yazılanlardan ama konuyu açan arkadaş bu akşam hiç görünmedi ortada umarım kötü bişey yoktur

namusunu temizlemek????? neçabuk kirlettiniz kızı bu konuya yorum yazmamak için çabaladım ama buna dayanamadım. o sizin yaşam tarzınız sizin aile yapınız nasıl bukadar genele yararak konuşuyosunuz aklım almıyo.. namus insanın beynindedir bayan beyninde namusu başka yerde aramayın....

Son düzenleme:

buyuk konusmadim imkansiz olan ona sevgilisi olmasina izin vermek sevgilisini eve getirtmek ve oyle birsey yasdiginda kabullenip, susmak yani anliycaginiz bunlarin oldugunda bisey yapmamam imkansizdi benim kastim oydu dedigim gibi sonlarini okumadim ilk yorumlara baktim kardesi piskinlik yapip bide ablasinin kasini patlatiyo en son okudugum yerde biraz once baktim en son yazdiklarina oda dusundugum gibi yapmis annesine soylemis bu yuku kadiramamis daha fazla cunku insana koyar bunu bilipte kimseye anlatamamak ve onun bunu umursamadan devam etmesi. dediklerimin hepsi cikmis anneside bak onun goz yumdugunu isbirligi yaptigini dusunmus ben kendimi onun yerine koydum sadece benim basima gelse onunla iyi bir konusurum devam etmez lafa gelirse sirrini saklardim ama tersini yapip yuzsuzluk ederse onu anne ve babasina havale ederdim

siz cinsel iliskiye beyninizlemi giriyorsunuz namus kavraminiz anlasildi sizinde bu olay bir ayip bir namusun elden gitmesidir turkiye cumhuriyeti vatandasiyiz ve muslumaniz bir muslumanin namusunu korumasi gerekir allah kattinda kari koca sayilmadigi surece bir kadinla bir erkegin yakinlasmasi cok buyuk gunahtir nasil kapilmis gidiyorsunuz anlamiyorum bu rahatliga bittip tukendimi artik namuslu yasayan insanlar nasil bu kadar basit geliyo size bekar birinin evlenmedigi kisiyle cinsel birliktelige girmesi elbette insan namusunu korumayi bilmiycek bir hata yaptiysa buyukleri bu hatayi duzeltecek

burada insanlar 16 yaşında ergenlik çağında bir İNSAN için akılcı çözümler bulabilmek adına DESTEK olabilmek adına tartışıyorlar?

peki siz neyden bahsediyorsunuz ?

burada insanlar 16 yaşında ergenlik çağında bir İNSAN için akılcı çözümler bulabilmek adına DESTEK olabilmek adına tartışıyorlar?

peki siz neyden bahsediyorsunuz ?

herkes gibi tavsiye verip normalde olmasi gerektigini soyluyorum bunu anlamiycak ne varda usteleyip duruyorsunuz tutupta kizi vurun namus cinayeti isleyin demiyorum tovbe tovbe insani zorla zivanadan cikarirsiniz

herkes gibi tavsiye verip normalde olmasi gerektigini soyluyorum bunu anlamiycak ne varda usteleyip duruyorsunuz tutupta kizi vurun namus cinayeti isleyin demiyorum tovbe tovbe insani zorla zivanadan cikarirsiniz

karşılıklı konuşmaya dönüştürmek istemiyorum konuyu...

öncelikle hem yorum yazarken hem tavsiye de bulunurken USLUBUNUZA dikkat edin lütfen...

sizin ki tavsiye değil YARGILAMAKTIR... insanları insanlıklarıyla değil makina mantığıyla yorumlamaktır...

neyse sizin yazdıklarımı değerlendirebilecek bakış açısında olmadığınızı düşünüyorum...

iyi sabahlar size...

sistem,toplum, namus ozellikle musluman ulke, tc gibi kavramlari dillerine dollayanlar bir zahmet ulkenin herhangi bir ulusal gazetesini acip okurlar hatta bu zahmetli ise tv'de izleyecekleri haberlerin kacta kacinin kadina yonelik siddet ve cinsel saldiri icerdigine bakip daha sonra "musluman mahallesinde salyangoz satamazsiniz" minvalinde gereksiz ve ici bos ayarlar vermeye kalkarlar. pek musluman ulkede 13 yasinda ki kizlara tecavuz edilir ama verilen kurul raporlari ki bunlar guya uzmanlar tarafindan veriliyor 13 yasinda ki bir cocugun rizasi oldugu ve yasadiklarinin farkinda oldugu belirtilir, kadinlar mal gibi alinip satilir buna ses cikarilmaz, gucu elinde bulunduran erkek egemenlerin kullanmaktan asla bikmadiklari ve maalesef ki kadinlarin da akillarina yerlestirdikleri (beni dehsete dusuren eril cikari icin yaratilmis ici bos kavramlar ki hayli indirgeyiciler)namus kavrami sadece kadinin bacak arasinda olur. duz mantikla erkekler namussuzdur denilebilinir cunku zarlari yok degil mi? bireysel tartismalara girmekten hoslanmama ragmen yazmak zorunda hissettim evet siz mal oldugunuzu,bacak aranizdaki bir zar icin degerli oldugunuzu sananlar ne yasiyorsaniz dibine kadar hakediyorsunuz.

teşekkür ederim :)))

cnm akşamdan beri hem endişe hem de merak içinde
bakıyorum ama hala bi haber yok
neler yaşadınız inşallah kötü sonuçlanmamıştır
babanın da haberi oldu mu bu durumdan:26:

Son düzenleme:
3 4 sayfa okudum gerısını okuyamadım ne kadar zor bır durum ama ınankı toplumumuzda ne ılk nede son olacak okadar cokkı sadece etrafa bakmak kafı,bu ne kardesının hatası nede onun gıbı bınlerce madur kardesımızın,hatayı bırey olarak ıcımızde aramak lazım annede babada etrafta sokakta vs vs vs degısen kulturumuzde,örf ve adetlerımızde,dinden uzaklasmamızda kımsede suc aramayın yokmu etrafta 13 yasında bır kızın satılarak evlenmesı kardesın 16 yasındaymıs topluma bakarsak gec bıle kalmıs!!!bence al kardesını karsına ve cok kararlı bır sekılde anlat yanlısını bılsın kı bılse ne olur yasaklar daha tatlı gelecek fırsatını bulur bulmaz yıne yapacak önune gecemezsın arkadasım buyuklere soylesen al sana cınayet sebebı dusunmezlerkı bız nerde yanlıs yaptıkta kızımız mutlulugu baska bır kucakta aramıs bunlar basıt seyler degıl ama toplum olarak bızler basıtlestırdık alıstırdık kendımızı çok korkuyorum ılerde cınsellık 9, 10 yasına dusecek ozaman ne yapacagız gelecekten endıse duymamız lazım heppımızın kızı olacak kardesı olacak..emın ol senın acını ıcımde hıssettım ama acıyla kalacak degısmıyen bır gercek ne sen ne ben nede forumdakı hıc kımse degıstıremıyecek.dıp not olarak kardesınıze yapan bu herıfı verın polıse kı baska kardeslerımızın canını yakmasın varsa cesaretın bunu yap kardesıne en buyuk yardımın olur...RABBIM YARDIMCINIZ OLSUN...

Kötü düşünmemek istiyorum ama engel olamıyorum buna. Biciği ' gecede olsa gelip yazıyodu. Neler oldu çok merak ediyoruz. Baba öğrendi sanırım. :26:

Safça soruyor ve merak ediyorum tatlım. Algılama özürlü olabilmem muhtemel.
Yorumun topyekün yargılamak olmuyor mu? :44:

böyle bi muhtemel yok, üstüne vazife edinmediğin şeyleri sorma bir daha kimseye.

genel anlamda baktığında tablo böyle anlaşılıyor dedim.

benim yorumum topyekün yargılamaksa tüm yorumları baştan okumanı tavsiye ederim.

dipnot:mesajıma karşılık vermeni istemiyorum bir daha.

Canım, hiç bir zaman hiç kimse için imkansız, olamaz diye yaklaşma, yargılama.. Hep söylüyorum şimdi de söyleyeceğim, dünya da insanların başına her şey gelebilir, bu namus kirlenmesi! olayı senin, kardeşinin başına gelmese bile çocuklarınızın başına gelebilir. Lütfen kınamaktan kaçının.. Zira bir insan kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş..

teşekkür ederim :)))

Rica ederim

Kötü düşünmemek istiyorum ama engel olamıyorum buna. Biciği ' gecede olsa gelip yazıyodu. Neler oldu çok merak ediyoruz. Baba öğrendi sanırım. :26:

Evet bence de baba öğrendi.. İlk yazdığım yorumlarda, bir senaryo yazmıştım.. İnşallah yazdığım şey gerçek olmaz... (Aile öğrendikten sonra kızın evden kaçması ve intihara kalkışması). O kadar parçaladım kendimi annenize bir uzmanla birlikte söyleyin diye.. Eğer annesi babasına söylediyse ki söylemeyelim demiş, işler karışmıştır diye düşünüyorum. :26:

Konuyu dağıtmak gibi olacak gibi ama söylemeden geçemeyeceğim.

Bu anlattıklarınız sizin doğrularınız hanımefendi.Yaşadığınız ilişkiyi dünyanın en doğru şeyi olarak görüyorsunuz sanırım.Ama kuzenleriyle bile konuşmamayı kız gibi kızlık olarak nitelendiren bir bayana diyecek sözde yok gerçi.

Bazen hemcinslerimden utanıyorum.

Kuzen yetmez..Babasıyla,amcasıyla,eniştesiyle hatta varsa erkek yeğenleriyle bile konuşmaması lazım...
Tövbe tövbe ya..İnanamadım okuduklarıma.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…