16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

kzın ablasına o nişanlınıda ayrlarm tarzında dedgi yazıyı tam olark göremedm ama o da nedir ayptr yani???

insan utanr yaptgndan .. konusmazdm ben allh korusun ...:2:
amaaa off cok zor bi durum yasgm halde su yüzdendr bu yzüdendr die ben yargılayamıyoken bazen insanlar başlarna gelmedigi konular hakknda öle rahtca atıp tutmamalı..
burda bunu gördgm içn falan yazmıyrum dkkt etmedm ama ...
her yönden düşünmek gerek ...

Kadınlar hep daha çok üzülen,kırılan taraf oluyor ve aklımda kadınlara karşı pozitif ayrımcılık var hep..Amaa bazı hemcinslerimiz o kadar tuhaflarki anlayamıyorum.

Ne demek kuzenle bile konuşmamak.Kuzen kardeş gibidir benim gözümde.Aşık olduğumuzda bu kadar kör olmaması lazım gözlerimizin.

Erkeklerin her dediğini ayet kabul eden kadınları anlayamıyorum.

kör olmamsı lazım 'kadınların' ama işte coıcuk yasta öle bsey olursa kör oluyr gözlerii

bicigi hiç girmiyor konuya galiba bazı olaylar yaşandı ki uğraşıyor öyle bir durumda başka birşeyle uğraşamaz insan Allah yardımcısı olsun kendisi ve annesinin

Hiç 16 yaşın da bir çocuk evlendirilir mi? Bu nasıl düşünce böyle..Firkirlere saygılı olmak lazım ama fikir de fikir olsa bari..ay çok merak ettim , siz bir anne misiniz??

malesef çocuk yaşta kadın olmaya gençlerimiz çok hevesli çünkü ayıp ve adap eskisi gibi kalmadı bence bunu yapan kişiyle evlendirilmeside yanlış sonuçlar verebilir neticede bir yuva kurmaya yönelik olsaydı bu gençler böle hatalar yapmazdı ama hatalar biz insanlar için tüü kaka demek çok kolay hata yapanları dışlamak çok kolay önemli olan hatasını anlamasını sağlamak şayet şimdi o kız çocuğu ki bence çocuk henüz, evlenirse 6 ay sonra sıkıntılar kavgalar şiddet zoraki evliliklerin temeli olabilir kaç kez okuduk izledik küçük yaşta evlenip sağlıksız evlilik sağlıksız cinsel hayat peş peşe gelen çocuklar maddi sıkııntı ve boşanmalar ilerde başka birine aşık olabilir hatta, gerçekten arkadaşımıza geçmiş olsun ama evlat kardeş ne olursa olsun çocukluğuna verin ve oturup sakince anlayana dek konusun şiddet çözüm değil bunu gizli yapan okadar çok kız çocuğu varki zararın neresinden dönülürse kardır. Allah daha büyük sıkıntı vermesin inş.

bana göre , evlilik bir namus temizleme yolu olarak görüldüğü sürece mutsuz evliliklerin ve bundan zarar gören zavallı çocukların ardı arkası kesilmeyecek..
konu sahibini merak ettim, aklım burdaydı , gelmemiş hiç:26:

Üşenmedim ve 60 sayfanın hepsini okudum ve bende kendime göre bazı sonuçlar çıkardım

1-Bazı arkadaşlar namus kavramını ne kadar basite indirgemişler hatta o kadar basitleştirmişler ki temizlemekten bahsedenler bile olmuş!ya da sevgilisi olan bir kız kuzeni ile görüşmesin diyenler bile çıkmış pes ki ne pes!

2-Bence kimse hiçbir şeyi kınamasın çünkü kimin başına ne geleceği hiç belli olmaz.bizim başımıza bu gelmez vb..cümleler çok keskin cümleler.insan kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş.

3-Hala kadınlarımızı ikinci sınıf vatandaş olarak gören ve hala erkeği üstün egemen güç olarak gören yorumlar okudum ve bunları hemcislerimin yazmış olması çok üzücü.

4-Bende bir anneyim,iki oğlum var ve büyüdüklerinde ne yaşadıklarını bilmek isterim.o yüzden gizlide olsa gözüm hep onların üstünde olacak.bu özel hayata müdehale değildir.bir çocuğu tamamen serbest bırakırsanız sonuçları çok kötü olablilir.bence çocuklarımıza şunu aşılamalıyız:annem bana saygı duyuyor ve güveniyor ama varlığını da her zaman yanımda hissediyorum.

5-konu sahibi kız kardeşiniz için yapacağınız şey o çocuktan uzak tutumak ve bir doktora götürüp hastalık,hamilelik vb..gibi birşeyi olup olmadığını öğrenmek olmalı.bir de okuluyla iletişime geçin ve tüm içeriğiyle olmasada konudan bahsedin ki derslerinden kaçıp kaçıp o çocukla buluşmasın.kontrol altında olduğunu bilirse belki hareketlerinde daha dikkatli olur.

bu devirde evlat yetiştirmek çok zor,hepimize kolay gelsin!

Son düzenleme:
namus konusunda ben de tutucu bi insanım... yani bir insan evlenmeden önce cinsel deneyim yaşamamlıdır diye düşünyorum. ama benim kardeşim ablam kızım yapmaz diye asla büyük konuşamam.. bazen akıldan çok duygularımızın esintisine kapılıp ilerde bizim için sıkıntı oluşturabilcek şeyler yaşıyoruz.. şu şöyledir bu böyledir diye ahkam kestiğimiz zaman asla karşıdakini anlamayacak ve kızlarımızı zorla tecavüzcüleri ile evlendirmeye devam edeceğiz.. namus konusunda tutucuyum evet ama namusu sadece kız..lık zarında aramak kadar saçma bişey yok.. babası ya da abisi olay yerini bastığı için cizsel ilişkisini tamamlayamamış bir kızla kendi istediğiyle ilişkiye girmiş bi kız arasında hiç fark yoktur benim için.. o zarın sağlam durması hiç bişey ifade etmiyor...

medeniyet konusunda sıfır olmuşuz haberim yokmuş
iran a şeriat ülkesi derler bir de gelsin de bizim bu konuya yorum yapan kadınlarımızı görsünler
yazık çok yazık

Bir ara şöyle bir söylenti vardı...İş yükünün azalmasını isteyen hâkim ve savcıların önerisi: "Kadın tecavüz edenle evlenirse davalar düşer, iş yükü azalır.. "

Onlar böyle düşünürlerse artık bizim insanımız neler düşünmez....

Nasıl bir vicdansa artık... Bu şekilde düşünen hâkim ve savcılara önerim "tecavüze uğrayan madurlarla kendileri evlensinler,böylece bizim iç yükümüz azalır..."

Çok özür dilerim tamamen sinirimden yazıyorum....

Genç kızlarımızı yetiştirirken cok buyuk yanlışlıklar yapıyoruz..

onlara herseyı vererek hayatın zorluklarıyla baş etmeyı ogretmeıyoruz bır amac bır hayal uğruna yaşamayı öğretmiyoruz.

16yaşındakı kızın tek hayalı unıversıteye gıtmek bır meslek sahıbı olmak.

Bu uğurda savaşmak olmalı..

Insan erkek arkadaşı olabılır ama bır sevıyede..

16 yaşındakı kızın evlenmek aklına hıc gelmemelı o yasta bır erkekle beraber olmak ne demek

hemde aılesı duydugunda kıyametler kopacaksa..

Genc kızlarımız once meslek sahıbı olsun kendı ayakalrı uzerınde dursun erkek her zaman bulunur...

ben lıse öğretmenıyım bır erkek ıcın okulu bırakıp kacan ne kızlar gordum sonuc husrann sımdı evde oturup dışardan lıseyı bıtırıyorlar..
keske bır musıbet bın nasıhattan daha hayırlı olmasa ..genc kızlarımız etrafında olup bıtenlerı anlasanlar ..ders alsalar hayal dunyasında yaşamasalar..herseyı zamanı gelınce yaşasalar..

kesinlikle katılıyorum eğer baskı yoğunlaşırsa bu kafasına kazınıp ilerde sorun yaratabilir cinsellikten tiksinebilir bile... benim bir tanıdığım böyle bir olay sonrası evlendirildi ve çok çekti şuan 2 çocuğuyla sorumsuz kocası yüzünden kapı dışarı bile çıkamıyor nerde aydın türk kadınları nasıl bir saçmalık bu bencee herşey zamanında güzel ama zamansız dökülen yapraklarıda toplamak bizim elimizde bu çocuk bunu düşünecek yaşta olsa zaten yapmaz çocuk hakkında da bence hakaret edilmemeli ablası bizlerden destek için açmış bu konuyu daha fazla üzmeyelim

Son düzenleme:

bir ara tecavüzcülerin hadım edilmesiyle ilgili bir söylenti çıkmıştı da bazı kadın vekiller insan haklarına aykırı diye karşı çıkmışlardı..keşke bunu yapabilselerdi.. bakın bakalım hiç tecavüz kalırmıydı etrafta..böylece zoraki mutsuz evlilikler ve bu evlilikten doğan onlarca mutsuz, ruh durumu bozuk çocuk olmazdıı

Tecavüze uğramak,o üzüntüyü,stresi,ruhsal buhranları yaşatmak insanlık suçu değilmiymiş acaba ??

Hadm yasas kabul edildi - GAZETEVATAN.COM

bu kızgınlıkla kardeşine yaklaşırsan sonu ne olur düşündün mü hiç? tamam yaptıgı dogru değil küçük yaşta yapmış bir şey abla olarak destek olmalısın

medeniyet konusunda sıfır olmuşuz haberim yokmuş
iran a şeriat ülkesi derler bir de gelsin de bizim bu konuya yorum yapan kadınlarımızı görsünler
yazık çok yazık

çocuk yaşta cinsellik yaşayarak mı medeni olacağız

medeniyet buysa ben çağ dışı olayım

Medeniyet mi ???

Neler neler yazılmış uzaktan konuşmak ne kadar kolay....

her çocugun terbiye verilme şekli çocuktan çocuga değişir bence ben kızıma şöyle dedim sorun yaşamadım sne de
öyle yap diye bişey yok çünkü ıkısının karakterleri farklı farklı...

ben de kızların tecavüzcüleri veya onuda geçtim isteyerek bile ilişkiye girmiş olsa o adamalrla evlenmelerien karşıyım
zira 16 yasındakı bir kzıla ilişkiye giren ve sonunu düşünmeyen bir insanın akıl sağlığından şüphe ederim.
kafası sadece şeyine çalışıyrodur...yarın adı zorla evlilik olur severek seviştiğini anında unutur....

aile tutumu bu konuda çok önemli ama temel prensip çok yüz göz olmamak ama devamlı arkasında yanında oldugunu
hissettirebilmek sanırırım...direndıkce iddalaştıkça daha kötü oluyor durum hele ergenlik sürecinde çok zor

olayın bi de namus yönü var tabii..dini hassasiyetleri olan biri olduğum için bu konu bence "sevmiş sevişmiş kime ne"den fazlası
bi kere günah ama namus diye cana kıymayı gerektırmez Allah herkese tevbe kapısını açık tutmuştur.
bir hata yaptı diye bir cana kıymak hele ki pişman bir cana kıymak hiçbir kitapta yoktur...aksine üzgün ve pişman bir ruhu
ancak yol gösterici şefkatli yardımcıalrla aşabilirsiniz...hele ki yaşınız küçükse

kızlık zarı durdguu halde ruhen bakire olmayan ne çok insan vardır eminim...

ne olursa olsun zor bi durum...Allah yardımcıalrı olsun....

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…