Kadınlar hep daha çok üzülen,kırılan taraf oluyor ve aklımda kadınlara karşı pozitif ayrımcılık var hep..Amaa bazı hemcinslerimiz o kadar tuhaflarki anlayamıyorum.
Ne demek kuzenle bile konuşmamak.Kuzen kardeş gibidir benim gözümde.Aşık olduğumuzda bu kadar kör olmaması lazım gözlerimizin.
Erkeklerin her dediğini ayet kabul eden kadınları anlayamıyorum.
bende bir ablayim namus benim ve ailem icin cok onemli bir kavram kiz kardesim boyle bisey yapmaya kalksa ki imkansiz cunku biz sizin gibi sevgiliye izin ver eve gelsin sohbet et cinsel muhasebet yasasinsin onu kabullen yok orda dur namusu kirlenmis bir kizin yapmasi gereken sey namusunu temizlemek onunla ya evlenmeli yada ayrilip onu kiz olmadigini bilerek kabullenecek brini bulmali tutup elin oglunun basinida yakar sonra hop bala evligin ilk haftasi baban evine benim soylediklerim zoruna gidebilir ama bunu emin ol kizdirmak iicin degil olmasi gerektigi icin yaziyorum bende bir ablayim kardesimin tirnagina zarar gelse kendimi ssorumlu tutarim onunla ilgilenmeliydim diye ama onun bir anne ve babasi var onlara ilgilenmek duser sen onun sirrini saklayarak bu suca goz yummus onun isbirlikcisi oluyorsun yariin birgun ailen ogrendiginde senin ustune atar bu piskinlikle biliyodu basindan beri size soylemedi diye kotu sen olursun anne babanna soyle bu yuku ustunden at derim bence o kadarda kotu davranmazlar bir iki tokat kabulleniler sende hersey ortaya cikinca rahatlamisolursun bilmiyorum soyledinmi sonunu okumadim ne oldu bilmiyorum
Kuzen yetmez..Babasıyla,amcasıyla,eniştesiyle hatta varsa erkek yeğenleriyle bile konuşmaması lazım...
Tövbe tövbe ya..İnanamadım okuduklarıma.....
5-konu sahibi kız kardeşiniz için yapacağınız şey o çocuktan uzak tutumak ve bir doktora götürüp hastalık,hamilelik vb..gibi birşeyi olup olmadığını öğrenmek olmalı.bir de okuluyla iletişime geçin ve tüm içeriğiyle olmasada konudan bahsedin ki derslerinden kaçıp kaçıp o çocukla buluşmasın.kontrol altında olduğunu bilirse belki hareketlerinde daha dikkatli olur.
bu devirde evlat yetiştirmek çok zor,hepimize kolay gelsin!
Bir ara şöyle bir söylenti vardı...İş yükünün azalmasını isteyen hâkim ve savcıların önerisi: "Kadın tecavüz edenle evlenirse davalar düşer, iş yükü azalır.. "
Onlar böyle düşünürlerse artık bizim insanımız neler düşünmez....
Nasıl bir vicdansa artık... Bu şekilde düşünen hâkim ve savcılara önerim "tecavüze uğrayan madurlarla kendileri evlensinler,böylece bizim iç yükümüz azalır..."
Çok özür dilerim tamamen sinirimden yazıyorum....
bir ara tecavüzcülerin hadım edilmesiyle ilgili bir söylenti çıkmıştı da bazı kadın vekiller insan haklarına aykırı diye karşı çıkmışlardı..keşke bunu yapabilselerdi.. bakın bakalım hiç tecavüz kalırmıydı etrafta..böylece zoraki mutsuz evlilikler ve bu evlilikten doğan onlarca mutsuz, ruh durumu bozuk çocuk olmazdıı
medeniyet konusunda sıfır olmuşuz haberim yokmuş
iran a şeriat ülkesi derler bir de gelsin de bizim bu konuya yorum yapan kadınlarımızı görsünler
yazık çok yazık
Arkadaşlar anneme söylemekle iyi yaptığımı düşünüyorum lütfen bunu geçelim artık hem anneme bağırmakla şiddet uygulamakla bi kazancımızın olmayacağını hatta geri tepeceğini kardeşimin daha büyük hatalar yapacağını anlattım.Allah korusun kendisine zarar verebilirde.Anneminde anladığını beni dinleyeceğini düşünüyorum ki nasıl konuşacağını ne diyeceğini bana sormaya başladıçHatta şuan mantıken düşününce iyiki dün söylemediğimi kardeşim evdeyken ona zarar verebilir ve herşey daha kötü olabilirdi.annem söyledi bunu ne yapması gerektiğini nasıl yaklaşıp kardeşime zarar vermeyeceğini düşünüyor[/Q
Canım yaşadıklarım çok üzücü.
ama sakın kendini suçlama sen 16 yaşındaki bir kızı koruyamazsun, annen babanda koruyamaz, kendi kendini koruması gerekirken böyle bir cahillik etmiş
bence bundan sonrakı yaklaşımının kardeşıne karsı, ama cicim yapma şeklinde değilde, yaptıgının hata oldugunu, bundan sonra hıcbırseyın eskısı gıbı olmayacagını hıssettırmen. bırak herseyı düzeltmek için o ugrassın, sen onu böyle bir psikoloji içine sok.
olay takip ettiğim kadarıyla cok yeni, onu psikologa gotur, böylelıkle hem onu onemdedıgını, hemde basının cok buyuk dertte oldugunu anlasın. arkadaslarında kalma ısteklerı felan kesınlıkle kabul etme, cunku artık hıcbırsey eskısı gıbı degıl, güvenin sarsıldı senin, bunu anlasın.
sana tavır alacagını düşünüp bazı şeylere yumusakça halletmen yanlış, yanlış yapan o sen değilsin ki. oda bunu adı gıbı bılıyor. su durumda yerın dıbıne geçması gerek, tabiri caiizese sana horozlanma hakkı yok.
umarım tarafların en az yara alaak şekilde biter bu ilişki. cunku bundan sonra onları el ele tutuşmak, masumca öpüşmek paklamaz.
onun 16 yasında oldugunu, eğer polise şikayet ederse, senelerce ceza alacagını hatırlat, be bırakmasını sağla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?