16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

kızlar arkadas ole demek ıstemedı çook ustune gıttınız ..gecen sayfalarda bende yorum yaptım hatta oyle kızlar varkı sevgılı dahı olmadıgın normal arkadas oldugu sınıf arkadaslarının ustlerıne atlıyolar akla hayale gelmıcek şeyler yapıyolar dıkkat cekmek ıcın ...bu tur kız çocuklarıda var tv de ınternette gorduklerı nı uygulamaya calısan ..tabıkı toplumdakı butun kız cocukları bunu yapıyoruz demıyoruz ama varmı var.arkadas bunu kastettı bence tabı erkektede hata vardır bayandada ama tüm yükü tüm hatayıda erkeğe mal etmemek lazım ..olay bu bunu demek istedi kanımca...

ben oyle bır sey dedım mı?

açık saçık giyinene herşey müstehak demişsin onun için dedim yarın birgün başına birşey gelmesinden korktuğun oğlunun başına bile gelebilir mesela...

ya da hiç açık saçık giyinmediğin eteğini kıvırmadığın bir anda hiç müstehak olmayan bir anda yani,sen de yaşayabilirsin onu diyorum ben...

onun için müstehak kavramın bana garip geldi...ne müstehak mesela ?

açık giyinen birisine ne yapılabilir?
ne yapmak haktır onu bi açıklasaydın keşke...

yuh diyorum... ne demek cinsel istekleri olabilir daha çocuk yaşta bir insan 16 yaş ne demek ya... mesajlarını karıştırması çok normal bende bir ablayım 16 yaşnda bir kız kardeşim var facesindeki msjlar olsn mailleri olsun cep teli olsun sürekli karıştırırım.. o yaştaki insanlar hataya eğilimlilerdir nereye çekersen oraya gider kontrolü elde tutmak gerekir bu illa cinsellik olucak die bir şey yok bin bir türlü bela var ve kontrol etmek kdr normal bişi yok. ben bir ablayım ve kardeşimin mesajlarını karıştırırm buna kimsede engel olamaz kimsenin laf sölemeyede hakkı olmaz benim görewim ona arkadaş olmak onu korumak bu amaçla elimden ne geliorsa yaparım. vücut kendisinin olabilir ne demek sizin bir kızınız olduğunda allah korusun böle bir hataya düşerse vücut senin kızım diebilcekmisiniz acaba

Son düzenleme:

konuşduklarına dıkkat et bu bır.
ıkıncısı ben senın şahsına bısey demedı bu ıkı.
ucunusude kardeşim yazılanları ıyıce oku yada cık dışarı bıraz hava al istersen ben ne yazdıgımı cok ıyı bılıyorum mesela ben bazı kızlar oyle gıyınıb oyle harket yapılyolakı dedım.haa bıde her seyı erkeklerın ustune atmamak lazım kzı kendım ıstedım demış anlamadınsa don tekrar tekrar oku!!!!!!!

Ben yazdığını iyi bir şekilde okudum ve anladım canım, oğlunu işin içine katmam " benimde oğlum var Allah korusun böyle yüzsüz kızlardan" dediğin için.. Ayrıca ben saldırmadım dikkat edersen, güzelce sizi uyarmak istedim.. Böyle konuşuyorsunuz ama ileride kimin başına ne gelir bilinmez, dikkatli olun dedim ama görüyorum ki asıl siz okuyup algılama da sıkıntı çekiyorsunuz.. Ben sizi bir arkadaş gibi uyarmak istemiştim, hata etmişim..

Ayrıca diğer yazdığım yorumda da belirttim, açık seçik giyinme işini abartanlar var evet ben bile bakıyorum ama bir kadını sadece bu yüzden suçlayamazsınız.. Zira her yerde alaycı bakışlarla karşılanmıyor bu kadınlar.. Bende açık giyinmem askılı bile nadir giyerim ama kafamı evimin camından dışarı çıkarttığım zaman minicik şortlarla gezen kızlar görüyorum, kimse dönüp de bakmıyor bile.. Her mekan aynı özellikler sergilemiyor, sizin bu anlattığınız tarzda alay edenlerde var, normal karşılayanlarda..

Neyse polemiğe girmenin anlamı yok, herkesin kendi fikri.. Konu sahibinin konusundan yeterince uzaklaşıldı..

Canım benin haklısın ama arkadaşı yüklenilmesinin sebebi; suçlu olarak kızları göstermesi, oğlumu bu kızlardan korusun demesiydi.. Doğru bir üslupla dile getirseydi böyle sorunlar çıkmayacaktı.. Her neyse konu sahibi ne yaptı acaba?

Bu kişilikle terbiyeyle alakalı niye kız yada erkek diye ayrım yapılıyor

Son düzenleme:
Yorumların hepsini okuyamadım..
Ama bence annenize söylemeyin çünkü annenizin kızkardeşinizi kısıtlaması telefonunun alınması, dışarı çıkmasının kısıtlanması kız kardeşinizin özgüvenini yıkacaktır ve kendini küçümseyecektir..
Yasak olan herşey güzel gelir unutmayalım..
Belkide bundan sonra kardeşinize aileniz görüşü başka olacak arkasındaki kocaman dağ gidecektir..
Hayata yenik olarak başladığını düşünemesin..
İyi düşünün kardeşinize mektup yazın ya da ablacım bak bunlar için çocuk sayılıyorsun bi kere olmuş artık ama yapma bak gelişim çağındasın rahmine zararı olur ilerde anne olmanı bile etkileyebilir diyerek küçük old anlatın ona:) ama bunu kabul etmesi için zaman tanıyın..

Öncelikle sakin olmaya çalış.Evet bir yanlış yapmış kardeşin ama senden göreceği sert bir yaklaşım daha büyük yanlışlar yapmasına neden olabilir.Sen ablasın ve ona yol göstermelisin.16 çok riskli bir yaş hata yapması çok doğal ama bu dünyanın sonu değil.Sen ona bunun doğurabileceği sonuçları anlatmaya çalış kızmadan,yargılamadan.Allah korusun hamile de kalabilirdi.Onunla konuş gerekirse çocuklada konuş.Unutma ki ne kadar sert karşılarsan karşıla düşüncesini değiştirmediğin sürece kendi bildiğini okur önüne geçilemez.Önce mantıklı düşünmesini sağla canım.

yapmayın allah aşkına bundan 20 sene öncesinde o yaşta çocuklar bırakın evlenmeyi çocuk doğuruyolardı. ben de bi ablayım, kız kardeşimin mesajlarını asla karıştırmam çünkü özel hayatına saygım var. oturtursunuz karşınıza adam akıllı tehlikelerden bahsedersiniz, olmadı tutarsınız kolundan hata yaparsa başına neler geleceğininin canlı örneklerini gösterirsiniz. o yaşta bi insanı bu kadar korumak doğru değil, kendi görmeli, öğrenmeli, bilinç sahibi olmalı. siz her zaman yanında olamazsınız, doğruları gösterin gerisini ona bırakın. ergenlikteki bi çocuğu baskıyla koruyarak ona hayatı öğretemezsiniz.

İsteyen beni kınayabilir ama ben ilerde ( kızım ve oğlum var ) mesajlarını,pc kayıtlarını didik didik edecek olan bir anneyim... Bunu hissettirmeden yapacağım..Ama yapacağım muhakkak..Bilmeliyim kimlerle konuşuyor,arkadaşları kim..vs vs....Yanlış bir durum görürsem gerekirse de duruma müdahale edeceğim....

Son düzenleyen: Moderatör:
16 yaş cinsel dürtüler için küçük bir yaş değil ki,benim pekçok arkadaşımın annesi 16 yaşında evlenmiş..eminim bu konuyu okuyan kadınların hepsinin bu şekilde birçok tanıdığı vardır..
Hem dövdüm ettim artık yapmıyo tarzı konularda çocuğun ikili oynadığını düşünüyorum,ailesiyle zıtlaşmanın kendine yararı olmadığını düşünüyordur...elbetteki kötü bi durum ama kim bilebilir ki enn yakınınızın bu tarz işlere bulaşmadığını??Arkadaş faceden görmese bi ömür haberi olmazdı belki..Benim kısa bi süre aynı odada kaldığım bi arkadaşım vardı,erkek arkadaşının tecavüzüne uğramış yıllar önce..Ama ailesinin haberi yok.Yani kız böyle bir olay yaşıyo,hastanelere gidiyo,intihara kalkışıyo,yıllar sonra bile bu mesele hayatının en önemli meselesi halinde ama aile uyuyo Ne malum bizim de o uyuyan ailelerden olmadığımız??

o yaştaki kızlar evleniyor diye şimdiki yaptığı doğrumu? kabul edilebilirmi? o yaşta evlenen kişilerin ne kdr mutsuz oludğu ortada benim teyzem bu konuda üzgün olduğunu çok etkilendiğini hep anlatır 16 yaşnda evlendiği için... ayrıca benim arkadaşım 15inde böle bişi yapmıştı ve şuan okadar pişmanki psikolojik olarak okdr etkilenmişki keşke ablası ona kaırşsaydı kendisi hep öle der cahildim der. ben kardeşimi asla baskı altında tutan birisi değilim gayette arkadaştan farkım yok ama aslada ipin ucunu kaçırmam gizlice kontrol etmekte hiç bir sakınca yok ortalık çok kötü halde küçüklerimizi kontorl etmekte fayda var

16 yaşında cinsel istekleri olabilir.Kızlarda ergenlik daha erken yaşta yaşanıyor.Adet başlangıcını da gözönüne alırsak,16 yaşında istek duyabilir.
Ama bu demek değil ki,istiyor-yaşasın.
Öncelikle uyaran dış etkenlere dikkat etmek gerekir.
Bunlar yanlış arkadaşlar,erkek arkadaş,internet,uygunsuz film veya diziler olabilir.
Bu yönde yoğunlaşan gençler,spora veya başka aktivitelere yönlendirilebilir.
Aileler,kızlarıyla arkadaşça konuşarak doğru yolu göstermeliler.

Kontrol kısmına kesinlikle katılıyorum.
Konudaki genç kızın,erkek arkadaşının evine gitmesi dikkatimi çekti.
Nasıl ve ne zamanlar gidebiliyor ? Ev dışında neler yaptığı kontrol edilmiyor mu ?
Bu raddeye kadar,internette ne yaptığına bakılmamış mı ?
Mesela 1'e kadar komşuda kalması bile bence yanlış.

valla tatlım benim annem de öyle,allem etti kallem etti sevgilimi öğrendi bi şekilde..Facesi twitteri iyice takip etmiş çocuğu,geçen de bana onun bi akrabasının siciliyle ilgili birşey söyledi Yuh artık dedim.Aralarında otobüsle 20 saat var,nerden araştırmış bulmuşsa...
Hee böyle yapıyo da ne oluyo??
hiç birşey...Kendini strese sokuyo boşu boşuna üzülüyo,aklı bizde kalıyo...Ama elinden birşey gelmiyo.
Annemi çoook seviyorum,cidden hep kendini geliştirmek daha iyi bi anne olmak için çabalayan bi kadın,ama bu hayatı yaşayan benim..Onun bu araştırmacı tavrı yüzünden bazı şeyleri gizleme konusunda uzman oldum,nefret ettiğim halde yalanlar söyler oldum.Ayrıca paranoyak oldum.Telefonda özel bi konu konuşmuşsam o gece yatakta döner oldum ya dinleme cihazı koymuşsa diye :))
Benim durumumda olan pekçok arkadaş var,aşırı korumacı anneleri yüzünden yurda başka numaralar veren,gece dışarda telefon çaldığında sessiz bi yer bulmak için koşturup duran...
Yani benden size çocuk tavsiyesi,o kadar korumacı olmayın,lütfen...Zaten siz anlayışlı ve sakin olursanız o telefonları didik didik yapmadan anlatılması gerekenleri paylaşır sizle

Annemde benim herşeyimi karıştırırmış geçen günlerde itiraf etti bana da Sen okuldayken kitaplarının arasını,eşyalarını her şeyini karıştırırdım, sen gece yatınca da odana girer çantanı alıp iyice bakardım dedi Kitaplarımın arasına kadar karıştırmasının sebebi de acaba uyuşturucu madde filan kullanıyor muyum diye bakıyormuş İleride bende yapabilirim böyle şeyler valla. Annemin dediği tek laf ise; bir işi en başından öğrenip önlem almak var, bir de iş işten geçikten sonra dedi.. İyimi yaptı eşyalarımı karıştırmakla; evet iyi yaptı

eve geldi mi acaba kız? anne ne konuştu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…